Het sensationeelste showbizznieuws van de week

Groot nieuws bij de VRT, want Danira Boukhriss Terkessidis mag zich binnenkort talkshowhost noemen. Ze neemt de plaats in van Lieven Van Gils, nu diens praatprogramma Van Gils en Gasten werd afgevoerd, schrijft Het Nieuwsblad. Wanneer het programma zal starten en hoe het zal heten, weten we nog niet. 

Benieuwd naar wat er nog meer gebeurde in het universum der Bekende Vlamingen en Hollywoodberoemdheden?

Het sensationeelste showbizznieuws van de week © Photo News

Ook over Christophe Deborsu, Bab Buelens, Madonna en Rosa en Modest viel er nieuws te rapen. Lees er hier alles over!

Nieuwe Spice Girls-film in de maak

Nieuwe Spice Girls-film in de maak © Photo News

Ze gaan niet alleen op tournee, de Spice Girls werken ook volop aan een nieuwe film. The Hollywood Reporter pakte uit met het nieuws. Zowel Mel B., Emma Bunton, Mel C., Geri Halliwell als Victoria Beckham zouden meewerken aan de prent. Dat is opvallend, want Beckham zegde recent nog af voor de tournee van de groep. De film heeft nog geen titel of een duidelijk afgelijnd verhaal, maar uiteraard vormt de muziek het hoofdbestanddeel Zowel de klassiekers als nieuwe nummers komen aan bod. ‘De Spice Girls zijn erg betrokken’ wilde Mireille Soria, directeur van filmbedrijf Paramount Animation, kwijt in de pers. In 1997 kwam er al een eerste film uit over de meidengroep, die Spice World heet.

Gene Bervoets speelt hoofdrol in Beau Séjour, reeks opgenomen in Zeebrugge

Gene Bervoets speelt hoofdrol in Beau Séjour, reeks opgenomen in Zeebrugge © Photo News

Eén en productiehuis De Mensen zijn gestart met de opnames van het tweede seizoen van Beau Séjour. De tweede jaargang van de fictiereeks zal wellicht in 2021 te zien zijn op Eén. Het concept van het vorige seizoen, dat erg succesvol was, blijft ongewijzigd: een hoofdpersonage dat zijn eigen overlijden onderzoekt. De omgeving, het verhaal en de personages zijn echter compleet nieuw: Beau Séjour is dit keer de naam van een zeilboot, en het verhaal speelt zich af in Zeebrugge. Gewezen marinecommandant Maurice, vertolkt door Gene Bervoets, ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom gaat hij op onderzoek uit.

Influencers die plaatjes schieten in Tsjernobyl zetten kwaad bloed

Influencers die plaatjes schieten in Tsjernobyl zetten kwaad bloed © Instagram

De HBO-reeks Chernobyl zal in 2020 te zien zijn op Canvas. Aan de Reyerslaan starten ze de uitzendingen wellicht rond 26 april, in de periode dat de ramp plaatsvond. De serie wijst met een beschuldigende vinger naar de vroegere Sovjet-Unie, en daar zijn ze in Rusland behoorlijk pissig over. De Russen willen nu een eigen versie maken.

In de States is de reeks al bijzonder populair, en dat leidde in Tsjernobyl zelf tot een grote toeristenstroom. De bezoekers willen het gebied dat getroffen werd door de kernramp met eigen ogen zien. Influencers hebben de omgeving ook ontdekt, en enkelen onder hen schrikken er niet voor terug om pikante beelden te delen vanuit de radioactieve zone. In de reacties op de kiekjes reageren mensen verongelijkt: ‘Ik kan niet eens begrijpen wat er door je hoofd ging’, en ‘Respectloos’ waren enkele opgemerkte commentaren.

Ticketverkoop tournee Madonna loopt niet van een leien dakje

Ticketverkoop tournee Madonna loopt niet van een leien dakje © Photo News

De ticketverkoop voor de aankomende concertenreeks van Madonna lijkt niet zo vlot te lopen. Voor de Madame X-tournee, die op 12 september begint in New York, zijn nog steeds heel wat kaarten beschikbaar, terwijl ze al meer dan een maand te koop zijn. Het BAM Howard Gilman Opera House in Brooklyn biedt kaarten aan tussen de 195 en 315 euro per stuk: niet bepaald goedkoop dus. Het album Madame X werd zopas op de wereld losgelaten. Volgens critici is het ‘het meest bizarre Madonna-album ooit’ en ‘een samenraapsel van allerlei stijlen’. De Queen of Pop liet zich vorige maand nog opmerken met een gastoptreden op het Eurosongfestival, waar ze zo vals als een kat zong.
 

Riad Bahri gaat trouwen met Niels

Riad Bahri gaat trouwen met Niels © Twitter

VRT-journalist Riad Bahri gaat trouwen met zijn vriend Niels. Hij deelde het nieuws mee op de sociale media, samen met een foto waarop de twee hun verlovingsringen toonden. ‘Dienstmededeling: ik ga trouwen volgend jaar. Hij zei volmondig ‘ja’. Nog meer dan ooit overtuigd om deze stap te zetten. Actueler dan ooit! #loveislove #PrideMonth. PS: ja ik kocht ook een ring voor mezelf. #omdathetkan’, tweette hij. De ‘actueler dan ooit’ verwijst naar het feit dat juni is uitgeroepen tot de maand van de LGBT+-gemeenschap. Bahri vroeg zijn toekomstige echtgenoot ten huwelijk in het Amerikaanse Yellowstone National Park.

Seppe Nobels niet te spreken over vernietigende recensie voor zijn restaurant

Seppe Nobels niet te spreken over vernietigende recensie voor zijn restaurant © Photo News

De horeca heeft het dezer dagen niet makkelijk. Op Tripadvisor kan namelijk Jan en alleman zijn gal spuwen over een restaurantbezoek, en dat gebeurt soms op behoorlijk ongenuanceerde wijze. Seppe Nobels, bekend van Grillmasters op VIER en uitbater van een welbekende eetgelegenheid in Antwerpen, kan er van meespreken. Hij kreeg een vernietigende recensie te slikken: ‘Wie zegt dat dit het beste groentenrestaurant van België is, heeft het volledig mis. Drie groenten voorgeschoteld gekregen: koude wortelen, broccoli en venkel. Heel origineel. Het restaurant is net een kantine waar je snel weer weg moet. Alles wordt in een recordtempo opgediend. Heel ongezellig en onpersoonlijk. Alles was ondermaats buiten de lekkere Limburgse wijn. Mij zien ze daar nooit meer terug’, schreef de ontevreden bezoeker. Nobels haalt op Instagram flink uit naar de criticus: ‘Dit was het meest foute koppel ooit. De tafels rond deze mensen vonden het heerlijk toen ze vertrokken. ‘Dit is een verlossing’ riep iemand luid toen de deur dichtviel. Ze stonken, waren arrogant en ongemanierd. De andere 55 gasten waren die avond heel dankbaar en tevreden. Waar kunnen wij onze klachten neerpennen?’, typte hij.

Christophe Deborsu wil datingprogramma met Vlamingen en Walen maken

Christophe Deborsu wil datingprogramma met Vlamingen en Walen maken © Photo News

Christophe Deborsu heeft een voorstel voor een tv-programma uitgewerkt, dat hij wil voorleggen aan de commerciële zender RTL. In een soort van datingprogramma wil hij Vlamingen en Walen aan elkaar koppelen. De centrale vraag in heel het concept: kiezen de deelnemers makkelijker voor iemand van de eigen taalgemeenschap? Deborsu wil er nog niet veel over zeggen, maar het is de bedoeling dat de kijker pas op het einde te weten komt wie Franstalig en wie Nederlandstalig is. ‘Ik krijg heel vaak de opmerking dat het enkel de politici zijn die ons land willen splitsen. Maar we kunnen de vraag over het voortbestaan van België niet overlaten aan de politiek alleen. We moeten ook daarbuiten kijken. Het zou de eerste keer zijn dat er een entertainmentprogramma op de Belgische televisie komt waarin Vlaamse en Waalse kandidaten meedoen’, aldus de immer sympathieke journalist, die getrouwd is met de Vlaamse Annick. Als het even kan wil hij dat ook een Vlaamse zender het programma gaat uitzenden.

Rosa en Modest zijn terug

Rosa en Modest zijn terug © Photo News

Rosa en Modest, in de jaren ’90 de protagonisten van een populair zondagavondprogramma op het eerste net van de openbare omroep, zijn terug. In theatervorm althans: Rosa (Walter Baele) en Modest (Kurt Defrancq) ontvangen als vanouds BV’s in hun show, voor een goed gesprek. De kranige doch fictieve dame van de derde leeftijd is namelijk 90 geworden. De voorstelling van de theatershow, 90 Rozen Voor Rosa, ging een paar dagen geleden door in Erpe-Mere, de gemeente waar Rosa zogenaamd vandaan komt. Wie naar het spektakel wil gaan kijken, moet naar zaal Elckerlyc in Antwerpen. ‘Er zal zeker koffie en cake zijn’, liet het alter ego van Baele optekenen.
 

Bab Buelens niet langer in Familie

Bab Buelens niet langer in Familie © Isopix

Veel fans van Familie zullen het spijtig vinden, maar de beslissing is gevallen: Bab Buelens, die de rol van Emma vertolkt, verdwijnt uit de soap. Ze was uiteindelijk meer dan 4 jaar te zien in het feuilleton, veel langer dan oorspronkelijk voorzien was: het was aanvankelijk namelijk de bedoeling dat de jongedame slechts een gastrol zou krijgen. Het draaide dus anders uit. ‘Ik denk dat de makers zelf niet meer wisten wat ze nog konden doen met Emma. Zowel voor de bazen als voor mij was het duidelijk dat het genoeg geweest was’, vertelde ze in een interview met Dag Allemaal. In september wil Bab samen met een vriendin een videoproject lanceren. Details wil ze nog niet geven. Buelens is behoorlijk thuis in de sociale media: ze heeft een slordige 118 000 volgers op Instagram.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Sport in de kijker

Bekijk alles
Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Top