De tv-tips van de week

Films | Hee, er is geen bal op de tv? Dat dacht je maar! Er is voor elk wat wils op de buis deze week: live voetbal, spannende films, beklijvende series en interessante documentaires. De niet te missen programma’s op een rijtje!

Door Pickx

Deel dit nieuws

België-Schotland

Liveverslag van de vierde EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels, waarin ze de stugge Schotten moeten proberen te verslaan. Dirk Deferme zorgt voor het deskundig commentaar.

Dinsdag 11 juni, 20u20, VTM

Series

Shades of Blue

Toen werd aangekondigd dat Jennifer Lopez de hoofdrol zou gaan vertolken in haar eigen misdaadserie, waren er her en der meesmuilende lachjes te horen. Ze bracht het er echter allesbehalve onaardig vanaf. VTM pakt uit met de derde jaargang, die meteen het slotakkoord is: Lopez wil namelijk meer tijd doorbrengen met haar gezin. In de eerste aflevering worden Harlee en Wozniak naar een gruwelijke plaats delict gestuurd.

Met Jennifer Lopez, Ray Liotta en Dayo Okeniyi - dinsdag 11 juni, 23u10, VTM



Endeavour Morse

In episode 1 van het zesde seizoen van de even spannende als stijlvolle reeks over de lotgevallen van de jonge inspecteur Morse - dit keer met een netjes gemanicuurde snor waarover men op internetfora druk discussieert - gaan Endeavour en Thursday op zoek naar de dader van de moord op een schoolmeisje. Al snel komt een drugverslaafde met stip op hun lijst met verdachten terecht.

Met Shaun Evans en Roger Allam 
Woensdag 12 juni, 21u30, NPO1



Tales Of The City

In het boek Tales Of The City van Armistead Maurpin proeft het lichtjes naïeve plattelandsmeisje Mary Ann Singleton van de wijde wereld in San Francisco. Maurpins schrijfsels werden in de jaren ’90 al eens verfilmd. Bij Netflix zaten ze al een tijd te broeden op een vervolg op de film, en zo geschiedde: Laura Linney (die ook de hoofdrol speelde in de film) en Ellen Page spelen de protagonisten in de reeks.  

Met Laura Linney en Ellen Page, nu op Netflix - meer tips voor Netflixfreaks

The Handmaid's Tale

In het gloednieuwe, derde seizoen van de hitserie staat de strijd van dienstmeid Offred tegen het fascistische regime centraal.

Met Elisabeth Moss, Max Minghella en Samira Wiley - nu beschikbaar via Movies & Series 

Films

The Man In The Iron Mask

De vier musketiers zijn een dagje ouder geworden. Porthos is voornamelijk bezig met rokkenjagen, Athos heeft niet veel om handen en Aramis is priester geworden. D’Artagnan bewaakt de nietsontziende koning Louis XIV. Wanneer Aramis het plan beraamt om de koning te vervangen door zijn tweelingbroer Philippe, gaan de poppen aan het dansen. Philippe brengt z’n dagen door in de nor en draagt een ijzeren masker, zodat niemand de gelijkenis met de koning kan zien.

Avonturenfilm van Randall Wallace met Leonardo DiCaprio, Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu en Gabriel Byrne
Dinsdag 11 juni, 22u30, ZES


Fury

1945. Sergeant Wardaddy krijgt de opdracht om met vier soldaten, waarvan één nieuwe rekruut, achter de vijandelijke linies door te dringen met een tank. Ondanks een tekort aan mankracht en wapens proberen Wardaddy en zijn mannen het hart van nazi-Duitsland te treffen.

Oorlogsfilm van David Ayer met Brad Pitt, Shia LaBeouf en Logan Lerman
Donderdag 13 juni, 20u35, Q2


On Her Majesty’s Secret Service

On Her Majesty’s Secret Service is de enige Bondfilm met George Lazenby in de rol van 007. Velen vonden het niets voor hem, maar niettemin barst de film van de actie, doet Lazenby het uitstekend en zit het verhaal prima in elkaar.

Nadat Bond de koffer indook met de mysterieuze Tracy, komt hij er via haar vader Draco achter dat zijn aartsvijand Ernst Stavro Blofeld van de misdaadorganisatie Spectre snode plannen heeft.

Bondfilm van Peter Hunt met George Lazenby, Joanna Lumley, Diana Rigg en Telly Savalas
Vrijdag 14 juni, 20u35, Q2


Batman Begins

Volgens menigeen bereikte de Batman-saga in 1999 een dieptepunt. Toen werd het op hoongelach onthaalde Batman & Robin met George Clooney de bioscoopzalen in gekatapulteerd. Acht jaar later maakte filmstudio Warner schoon schip en keerde men terug naar de donkere krochten van Gotham City met Batman Begins.

Na de moord op zijn ouders reist de gedesillusioneerde industrieel erfgenaam Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter-ego: Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten die zijn geboortestad bedreigen, mores te leren.

Actiefilm van Christopher Nolan met Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson en Katie Holmes
Zaterdag 15 juni, VIER, 20u25



Documentaires

Inside The Cockpit

Een kijkje achter de schermen bij een lagekosten-vliegmaatschappij, waarin niet altijd rooskleurige arbeidsomstandigheden worden belicht en de piloten vertellen over hun baan.

VIER, woensdag 12 juni, 22u35

Fyre Fraud

De marketing voor het Fyre Festival kreeg in 2017 een enorme boost met de hulp van rapper Ja Rule, Instagram-beroemdheden en modellen, maar het hele gebeuren werd een complete mislukking, met duizenden gestrande festivalgangers op de Bahama's als gevolg. Deze documentaire van Julia Willoughby Nason en Jenner Furst biedt een unieke kijk op de organisator (Billy McFarland), de klokkenluiders, slachtoffers en insiders.

Canvas, zondag 16 juni, 23u05


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top