Wie wint de allereerste editie van de UEFA Nations League?

Sport | Portugal en Nederland strijden zondag om de overwinning in de eerste editie van de UEFA Nations League. Je kan de finale live bekijken op Proximus TV via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Portugal heeft zijn plaats in de finale te danken aan de klasseflitsen van Cristiano Ronaldo. De halve finale tegen Zwitserland leek af te stevenen op verlengingen toen de sterspeler in de slotfase uitpakte. Met twee staaltjes van zijn torinstinct veroordeelde hij de beulen van de Rode Duivels tot de wedstrijd voor de derde plaats. Goed voor de 53ste hattrick uit zijn indrukwekkende carrière. Portugal speelt zondag de finale in het Drakenstadion in Porto.

Tegenstander Nederland slaagde er in zijn halve finale in een achterstand goed te maken tegen Engeland en maakte het uiteindelijk af in de verlengingen. Het kreeg daarbij wel de hulp van een flaterende Engelse defensie. Het Nederlandse toptalent Matthijs de Ligt maakte zijn fout dan weer goed met zijn zoveelste doelpunt op corner, om zich daarna ijzersterk te tonen tegen Marcus Rashford en Harry Kane. Engeland mist zo voor het tweede jaar op rij de finale van een groot toernooi. Voor Nederland wordt dit de vijfde finale uit hun geschiedenis, na drie WK-finales en een EK-finale. Worden onze noorderburen de eerste laureaten van de UEFA Nations League en kronen ze zich zo tot topfavoriet voor het EK van volgend jaar?

UEFA Nations League
Zondag 15u
Zwitserland - Engeland (Eleven Sports 1 of via de livestream)
Zondag 20u45
Portugal - Nederland (Eleven Sports 1 of via de livestream)

Eleven Sports maakt deel uit van het International Sports en All Sports aanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top