Deze Netflixdocumentaires mag je niet missen

Films | Voor het inblikken van ‘Our Planet’ hebben ze bij Netflix flink hun geldbuidel opengetrokken. De streamingdienst deed een beroep op de ervaren natuurdocumentaire-vertelstem van de 93-jarige Sir David Attenborough en de makers van de BBC-hit Planet Earth.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het resultaat mag er dan ook zijn: de indrukwekkende en haarscherpe beelden van ’s werelds fauna en flora vervelen geen minuut. Our Planet is slechts één geslaagd voorbeeld uit de rijke documentaire-catalogus van Netflix. Een reeks aanraders!

Wild Wild Country

De veelbesproken documentaire Wild Wild Country vertelt het verhaal van de Indiase goeroe Bhagwan, die in 1981 in Oregon een commune oprichtte. Er onstond een verwoede strijd met de lokale bevolking, want velen hadden de man en zijn volgelingen het liefst zien vertrekken. Chapman en Maclain Way, 2 broers die de documentaire draaiden, maakten gebruik van een hele hoop archiefmateriaal, dat ze afwisselden met recente interviews met alle protagonisten.


The Royal House Of Windsor

Het Britse koningshuis spreekt al jaren tot de verbeelding. In The Royal House Of Windsor werd onderzocht hoe de Royals in het recente en minder recente verleden omgingen met machtsstrijd en intriges.

Killer Ratings

Wallace Souza werd eind jaren ‘80 enorm populair in Brazilië: hij presenteerde namelijk het drukbekeken programma Canal Livre, over de vele moordzaken in en rond de stad Manaus. Souza en zijn cameraploeg kwamen vaak aan op de plaats van de misdaad voor de politie er was, zodat ze exclusieve beelden konden maken. Het succes van Canal Livre leidde er zelfs toe dat Souza in de Braziliaanse senaat belandde. Tot zijn bodyguard uit de school klapte: Souza liet zelf mensen het hoekje om helpen door huurmoordenaars, zodat hij perfect wist waar en wanneer een moord zou plaatsvinden om zo snel ter plaatse te zijn.

Dark Tourist

David Farrier trekt in Dark Tourist naar even foute als macabere toeristische bestemmingen: dat gaat van de zone rond de kerncentrale van Fukushima tot de plekken waar Jeffrey Dahmer en Charles Manson hun moorden pleegden.


Knock Down the House

Deze documentaire volgt vier vrouwen die na een traumatische gebeurtenis besloten de gevestigde orde in de Verenigde Staten uit te dagen voor de verkiezingen van vorig jaar.

Alexandria Ocasio-Cortez moest na een tragedie tijdens de financiële crisis dubbele shifts draaien als barvrouw om te voorkomen dat ze haar huis zou verliezen. Ze werd de jongste persoon ooit die een zitje in het Congres in de wacht sleepte. Paula Jean Swearengin was er als telg uit een mijnwerkersgezin getuige van hoe het milieu in haar geboortestreek naar de verdoemenis ging door de mijnbouw, verpleegster Cori Bush schoot in actie na de protesten omdat de politie in haar buurt een ongewapende zwarte man neerschoot en Amy Vilela besloot actie te ondernemen en het lokale sociale zekerheidssysteem aan te klagen nadat haar dochter bezweek aan een niet te behandelen medische aandoening.


City 40

In City 40 draait het om Ozersk. Die Russische stad, bekend onder de codenaam City 40, werd gebouwd voor arbeiders en wetenschappers die in de nabijgelegen kerncentrale van Mayak moesten werken. Hier zag het nucleaire programma van de Sovjet-Unie het levenslicht. Jarenlang lang was de plaats op geen enkele kaart te vinden en werden de inwoners niet geregistreerd.



Dirty John: The Dirty Truth

In de serie Dirty John ziet de kijker hoe John Meehan, een op het eerste gezicht charmante heer, zakenvrouw Debra Newell in zijn netten strikt en zijn nietsvermoedende prooi vervolgens op gewetenloze wijze manipuleert en zo haar hele leven overneemt. De documentaire Dirty John: The Dirty Truth vertelt het verhaal van de echte John Meehan, waarin nieuwe details naar boven komen. De echte Debra Newell en haar dochter komen aan het woord, en ook de twee dochters van Meehan vertellen over zijn privéleven en de vrouwen die hij oplichtte. De kijker ziet extra fotomateriaal, details over de strafzaak en autopsierapporten.



Roman Empire - Reign Of Blood

Deze beklijvende mix van documentaire en drama belicht de gewelddadige heerschappij van Cleopatra, Commodus en Caligula. Dat levert een verhaal vol intriges op. De gebeurtenissen worden geduid door historici.




The Greatest Party That Never Happened

Twee jaar geleden werd het Fyre Festival op de Bahama’s met de nodige bombarie aangekondigd. Het zou een peperduur feestje onder de wuivende palmbomen worden, vooral bedoeld voor influencers, bekende medemensen en lieden met veel geld. Major Lazer zou één van de headliners zijn en in plaats van in tentjes moesten er luxevilla’s komen om de beau monde een slaapplek met allure te schenken. Bella Hadid, Kendall Jenner en Emily Ratajkowski postten erover op Instagram en een glad promotiefilmpje zorgde voor een uitverkocht festival. Organisatoren Ja Rule en Billy McFarland kregen echter stevig de wind van voren, want de kopers van een ticket troffen een festivalterrein aan dat niet af was. Artiesten, drank en eten waren er niet, en van de luxueuze villa’s ook al geen spoor. McFarland zit ondertussen in de nor, en Chris Smith zoekt in deze documentaire uit dit is kunnen gebeuren.

Start Netflix op Proximus TV via de On demand-knop van je afstandsbediening en kies voor Op aanvraag > series 

 

Abducted In Plain Sight

Abducted In Plain Sight vertelt het verhaal van Jan Broberg, die in 1974 ten prooi viel aan een ontvoerder. Later bleek, tot grote ontsteltenis van haar ouders, dat hun immer vriendelijke buurman B. de dader was. De vreugde was groot toen het meisje werd teruggevonden, maar even later ging B., die behoorlijk geobsedeerd was door Jan, er weer met haar vandoor, nadat hij de ouders op een ongeziene manier had gemanipuleerd en zo alle aanklachten tegen zichzelf zag verdwijnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top