Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Marina’ is een boeiende biografische film van Stijn Coninx, over Rocco Granata.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Marina.
 
‘Marina’ schetst het leven van Rocco Granata in de jaren vóór en van zijn grote doorbraak.
De film start zijn verhaal in het Italië van 1948. De tienjarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin.
Hij vertrekt naar België, met de bedoeling daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals andere kinderen, en iemand worden en iets betekenen in het leven. Tegen de wil en overtuiging van zijn vader in zoekt hij een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren. 

Een mooi, klassiek verteld verhaal met een schitterende hoofdrol voor Matteo Simoni. Pluspunt: deze film is zeer geschikt om te bekijken in gezinsverband!
 
Regie: Stijn Coninx
Cast: Matteo Simoni, Evelien Bosmans,
 
‘Marina’ is tot 3 februari 2020 beschikbaar met Movies & Series van Proximus TV.