De Tour de France 1969 van Eddy Merckx door de ogen van Jef Geys

Sport | Nog tot 1 september kan je in Bozar terecht voor de gratis tentoonstelling van Jef Geys met foto's van de Tour de France uit 1969, de eerste Tour die Eddy Merckx op zijn naam schreef, dit jaar precies vijftig jaar geleden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Om zich volledig in het koersmilieu in te leven' fotografeert de Belgische kunstenaar Jef Geys (1934-2018) in 1969 de eerste Ronde van Frankrijk die Eddy Merckx zal winnen. Niet de glamour van de triomftocht is het leidmotief van zijn dwarse reportage, maar de samenhang van het bijzondere en het alledaagse in het wielerleven. Tussen toeschouwers, koersfietsen, volgwagens, reclameborden duikt hier en daar een renner op en dat kan Eddy Merckx zijn... Twee pagina's van toenmalige Belgische kranten plaatsen het gebeuren helemaal in perspectief. De dag dat Merckx de Tour wint, zet Neil Armstrong de eerste stap op de maan.

Jef Geys toont zich in deze expo weer de meester van de mix van Hoog en Laag (hier ook letterlijk) die hem tot een van de invloedrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars maakt.

Meer info vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top