Deze acteurs zijn recordhouder doodgaan

Films | In de huid van een onverkwikkelijk figuur kruipen, daar heeft Robert De Niro zijn hand nooit voor omgedraaid. Even vaak kwam het personage dat hij vertolkte om het leven. In het merendeel van de gevallen was een kogel de boosdoener: zo ging het in Mean Streets, Heat, The Fan, Jackie Brown en Hide & Seek. In Cape Fear verdronk hij, in Bloody Mama bezweek hij aan een overdosis, in Great Expectations kreeg zijn personage een messteek en in 15 minutes werd hij neergestoken, en gewurgd als toemaatje.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Je hebt nu eenmaal acteurs wier personage nooit eens een film overleeft. Een lijstje met collega’s van Robert De Niro die het ook niet onaardig doen als we het over sterfscènes hebben!


Johnny Depp

Johnny Depp kan er ook wat van. A Nightmare on Elm Street staat voor horrorliefhebbers nog steeds synoniem voor dolle pret. In de film over Freddie Krueger, een adonis met handschoenen die aan de vingers zijn afgewerkt met vlijmscherpe messen, was er anno 1984 ook een rolletje weggelegd voor de piepjonge Johnny. Hoe hij precies aan z’n einde komt, is niet echt duidelijk, maar hij verdwijnt alleszins in een fontein van bloed. Het gaf regisseurs waar hij later mee werkte blijkbaar inspiratie om hem keer op keer het hoekje om te helpen: in Platoon, Dead Man, Public Enemies en 21 Jump Street kwam hij aan zijn einde door een welgemikt schot, in The Astronaut’s Wife werd hij geëlektrocuteerd, in de tweede Pirates of The Caribbean-film stierf hij om daarna op te staan uit de doden, in The Libertine overleed hij aan de gevolgen van syfillis en z’n keel werd overgesneden in Sweeney Todd. In zijn regiedebuut The Brave, dat niet te best onthaald werd, gaat het personage van Depp ermee akkoord om zich brutaal te laten martelen en afslachten in een snuff movie, in ruil voor een beter leven voor zijn familie.

Liam Neeson

Liam Neeson is dezer dagen vooral bekend als de onversaagde hel van de Taken-franchise. Hij was echter ook te zien in tal van andere films. In 21 daarvan werd zijn personage om het hoekje geholpen: dat gebeurde onder meer in Star Wars: The Phantom MenaceSchindler’s List, Gangs of New York, Batman Begins en Michael Collins.
 

 

John Hurt

John Hurt heeft zijn naam niet gestolen: hij torst nogal wat fysieke ongemakken in de films waarin hij opdraaft. 43 keer overleefde hij het niet: tot zijn memorabele sterfpartijen behoren scenes in Alien, Hellboy, Hercules, Contact, The Elephant Man en V For Vendetta.


Christopher Lee

De betreurde Christopher Lee was er op het witte doek ook vaak gloeiend bij. Zijn personage kwam ongeveer 60 keer aan z’n einde. Hij speelde dan ook vaak de ploert van dienst, en die sterven vaker in films. Een greep uit het aanbod: James Bond schoot hem neer in The Man With The Golden Gun, als Saruman maakte hij een dodelijke val in The Lord Of The Rings, in Rasputin: The Mad Monk gooit men hem uit het venster en in I, Monster schiet hij in de fik, waarna hij van de trap valt.

 


Mickey Rourke

Mickey Rourke gaf 22 keer de geest in een film. De arme man werd geëlektrocuteerd in Sin City, in Iron Man 2 bleven er van hem enkel stukjes over en in Once Upon A Time In Mexico schoot men hem neer.
 

Gary Oldman

Gary Oldman is nog zo’n vertrouwde Hollywoodfiguur die zijn passages op het witte doek maar al te vaak niet overleeft. In Hannibal werd hij bijvoorbeeld opgegeten door varkens, en ook in Bram Stoker’s Dracula, Léon en JFK ging hij naar de eeuwige jachtvelden.


Sean Bean

De Britse acteur Sean Bean verwierf zelfs de cultstatus omdat hij zo vaak doodgaat op het witte doek. In Game Of Thrones was hem geen heel seizoen gegund vooraleer hij zijn hoofd verloor, in de eerste Lord Of The Rings-film werd hij doorzeefd met pijlen en ophanging door een ketting was zijn lot in The Island. Andere opmerkelijke slachtpartijen met hem in de hoofdrol: een vakkundige vierendeling (Black Death), het betere spietswerk (Patriot Games), verpletterd door een satellietschotel (Goldeneye) en vertrappeld door schapen en vervolgens van een klif gegooid in The Field.


Vincent Price

Voor een acteur die vaak te zien is in horrorfilms hoeft het niet te verbazen dat zijn personage het vaak niet overleeft. Horroricoon Vincent Price werd in meer dan 30 films het hoekje om geholpen. Zelfs in een tekenfilm lukte het hem niet om in leven te blijven: voor Professor Ratbout Rattatoei, wiens stem Price voor zijn rekening nam, betekende de animatiefilm De Speurneuzen een gewisse dood.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top