Tandem: John-John Domen en Elliot van Strydonck, maatjes door dik en dun

Sport | In de zeventiende aflevering van Tandem, de reportagereeks van Proximus Sports, een dubbelgesprek met hockeyspelers John-John Dohmen en Elliot Van Strydonck, ploegmaats bij de Watducks en de Red Lions.

Door Pickx

Deel dit nieuws

John-John Dohmen en Elliot Van Strydonck kennen elkaar al van in het middelbaar en ook toen waren de leeftijdsgenoten al alletwee gebeten door het hockey. De ondertussen 31-jarig Dohmen begon zijn carrière bij Royal Léopold Club in Ukkel en verhuisde op zijn negentiende naar de Waterloo Ducks, waar hij nu nog altijd speelt. Van Strydonck maakte in 2013 de overstap naar de Nederlandse topploeg Oranje Zwart, waarmee hij in 2015 de Euro Hockey League won. Daarna keerde hij terug naar zijn oude liefde Léopold. Dit seizoen vervoegde hij zijn goede vriend Dohmen bij de Watducks. Een keuze die hij zich niet beklaagde want dit jaar wonnen ze samen als eerste Belgische club de Euro Hockey League.



Dohmen en Van Strydonck hebben samen heel wat meegemaakt. Niet alleen studeerden ze samen, ze doorliepen ook alle nationale jeugdreeksen samen. Zo waren ze er bij toen België in 2004 sportgeschiedenis schreef door goud te pakken op het EK bij de min-zestienjarigen. Ook op het hoogste niveau schreven ze geschiedenis met olympisch zilver op de Spelen in 2016 en natuurlijk met de wereldtitel van vorig jaar: een kinderdroom die in vervulling ging. De eerste wereldtitel voor een Belgisch team in de sportgeschiedenis bovendien.

Als grote fan van voetballer Zinedine Zidane kreeg Van Strydonck de bijnaam Zizou van zijn ploegmaats. Op het veld is de verdediger echter een waterdrager, die het vuile werk opknapt en vervolgens de bal doorgeeft aan zijn kapitein indien mogelijk. Dohmen is meer het brein van de ploeg: de man aan wie je altijd de bal kwijt kan. Door hun complementariteit volstaat het voor hen vaak om een blik uit te wisselen om te weten wat de andere gaat doen: een troef in het heetst van de strijd!



Bekijk Tandem elke donderdag om 20u30 op het 11(1)-kanaal van Proximus TV, beschikbaar voor klanten van Belgian Sports en All Sports. Later op de week wordt het programma verschillende keren heruitgezonden. Ontdek hier mee over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top