Tijd voor film: nu in de bioscoop (22 mei)!

Films | Zin in een avondje uit? Een film meepikken is altijd een goed idee! Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in de bioscoop.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er is ook deze week weer heel wat moois te beleven in de Belgische bioscoopzalen. Een spannende portie live-action animatie vind je bijvoorbeeld bij Guy Ritchie’s Aladdin. De broers Dardenne duiken met Le Jeune Ahmed in de wereld van een geradicaliseerde jongen. En John Wick zet voor de derde keer met veel geweld de puntjes op de i. Lees hieronder meer over de nieuwe releases van deze week.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Aladdin

Aladdin is een spannende live-actionbewerking van de gelijknamige Disneyklassieker uit 1992.

De film speelt zich af in de fictieve havenstad Agrabah en volgt de avonturen van de arme, charmante straatjongen Aladdin. Wanneer hij een geest bevrijdt uit een lamp wordt hij de machtigste jongen van het land. Met de hulp van de geest probeert Aladdin het hart van prinses Jasmine te veroveren, terwijl zijn boze oom uit alle macht probeert zich de lamp toe te eigenen.



De film is geregisseerd door Guy Ritchie en heeft onder meer rollen voor Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott. Vanaf 22 mei in de bioscoop.

Bekijk ook:
Deze Disneyprinsessen hebben ballen!

John Wick 3: Parabellum

Zin in een portie actie? Keanu Reeves stapt voor de derde keer in de schoenen van huurmoordenaar John Wick

Nadat tophuurmoordenaar John Wick een lid van de duistere, internationale moordenaarsgilde The High Table heeft omgebracht, wordt hij uit de gilde verbannen. Met een premie van veertien miljoen dollar op zijn hoofd. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York in een poging te overleven.



John Wick 3: Parabellum is een film van regisseur Chad Stahelski met Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburn en Ian McShane. Vanaf 22 mei in de Belgische zalen.

Le Jeune Ahmed

De nieuwe film van Jean-Pierre en Luc Dardenne kreeg zijn première op het Filmfestival van Cannes, en is vanaf 22 mei ook in de Vlaamse bioscopen te bekijken.

Le Jeune Ahmed speelt zich af in het hedendaagse België en volgt de dertienjarige Ahmed. Zijn lot slingert heen en weer tussen de absolute idealen van zijn imam, en de verlokkingen van het leven.



Een indrukwekkende, ontroerende film over de radicalisering van een dertienjarige jongen, en de kans op een derde Gouden Palm voor de broers Dardenne. Vanaf 22 mei in de bioscoop.

Vox Lux

Vox Lux volgt het verhaal van Celeste (Raffey Cassidy), die op dertienjarige leeftijd een schietpartij op school overleeft. Tijdens een herdenking van die schietpartij zingt ze een hartverscheurend lied, dat onverwacht een monsterhit wordt en van haar een internationale popster maakt. Jaren later is de 31-jarige Celeste (Natalie Portman) bezig met haar comeback, maar schandalen en persoonlijke problemen bedreigen haar carrière.



Een muzikaal drama van Brady Corbet met onder meer Natalie Portman, Jude Law en Stacy Martin. Vanaf 22 mei in de bioscoop.

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock 'n Roll

Asbury Park: Riot, Redemption, Rock 'N Roll is een documentaire van Tom Jones, met Bruce Springsteen, Steven Van Zandt en Southside Johnny.

De docu vertelt het verhaal van de geteisterde stad Asbury Park, waar een gescheiden gemeenschap wordt samengebracht door de kracht van muziek. Wat ooit een rustige kuststad was groeide in een hete zomer uit tot een bakermat van burgerlijke onrust, die de stad decennialang verlamde. Asbury Park werd letterlijk in twee gedeeld door treinsporen, rellen verwoestten de legendarische jazz- en blues scene … maar uit de vlammen van de brandende stad werd het iconische Jersey Sound geboren.

In de documentaire keren lokale helden Steven Van Zandt, Southside Johnny en Bruce Springsteen terug naar het legendarische Upstage, the psychedelische after hours club waar hun carrière begon…


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top