Dead to Me: dramedy over rouw en verlies

Series | Rouwen met donkere humor. Christina Applegate en Linda Cardellini schitteren in ‘Dead to Me’. Eentje om te bingen, nu op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een paar maanden na het geweldige ‘After Life’ van Ricky Gervais lanceert Netflix opnieuw een serie waarin het hoofdpersonage rouwt om het verlies van haar partner. Een ander verhaal, een andere insteek en een ander genre. Maar zeer de moeite waard.
‘Dead to Me’ komt met een mix van drama, donkere comedy, misdaad en mysterie. En een verhaal vol plotwendingen, dat wordt gedragen door twee schitterende leading ladies: Christina Applegate en Linda Cardellini schitteren in de hoofdrollen.

Wat ons betreft, een bingewatch-tip voor wie op zoek is naar een leuke, entertainende serie die niet té veel inspanning van je vraagt. Lees hier alles over ‘Dead to Me’, nu te zien op Netflix.

Een heetgebakerde weduwe

In ‘Dead to Me’ draait het om Jen Harding, gespeeld door Christina Applegate, een vastgoedmakelaarster die haar man verloor bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Kwaad is ze, en niet bang om het te laten zien. Obsessief blijft ze zoeken naar de dader, en ze doet op zo’n manier dat de politie haar liever ziet gaan dan komen.

In een praatgroep voor rouwenden raakt ze aan de praat met Judy Hale, een vrouw die een paar maanden eerder haar verloofde verloren is.

Een excentrieke vriendin

In de rol van Judy zie je Linda Cardellini, die je eerder al aan het werk kon zien in Netflix Original-serie Bloodline en Green Book.
In ‘Dead to Me’ speelt ze een optimistische en soms ietwat vreemde vrije geest, die net als Jen een tragisch verlies te verwerken heeft. En een duister geheim met zich meedraagt.

Dat Judy een geheim heeft, wordt al in de eerste aflevering duidelijk. Maar wat heeft ze precies te verbergen? Judy is in ieder geval niet wie ze beweert te zijn, en dat geeft de serie een complex kantje.

De dames hebben totaal verschillende karakters, maar er groeit een hechte vriendschap tussen hen.

Een onwaarschijnlijke vriendschap

Twee tegengestelde karakters die een onwaarschijnlijke vriendschapsband kweken. Met de hulp van een paar flessen wijn, nachtelijke gesprekken en een aantal impulsieve, onbezonnen acties.

Partners in crime en gedeelde smart, het doet een beetje denken aan ‘Grace and Frankie’, maar dan jonger. Alleen, in ‘Dead to Me’ komen er geen echtgenoten uit de kast na een jarenlang huwelijk: deze dames zijn veertigers en alleen. Bovendien probeert een van de twee uit alle macht een schokkend geheim te verdoezelen voor de ander.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen:


Cast en crew

Naast Christina Applegate en Linda Cardellini, zie je onder meer James Marsden als Judy’s rijke verloofde Steve, Brandon Scott als Nick, een politieman op rust, en Ed Asner als Abe, een oude vriend van Judy.

‘Dead to Me’ is een serie van Liz Feldman (2 Broke Girls, One Big Happy) en wordt door Netflix aangeprezen als een verslavende donkere comedy die duikt in een pijnlijk ongefilterde en vreemd genoeg grappige wereld van rouw, verlies en vergeving.

De producers achter de serie zijn Will Ferrell en Adam McKay, die samen onder meer werkten aan ‘Anchorman’, een komedie met hoofdrollen voor Will Ferrell en Christina Applegate. Zij treedt voor ‘Dead to Me’ ook op als executive producer.

Het eerste seizoen telt tien afleveringen van een half uur, perfect verteerbaar, en is nu beschikbaar op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top