Graspop Metal Meeting 2019: 10 bands die je niet mag missen!

Het is weer hoog tijd voor Graspop, de jaarlijkse hoogmis voor de metalfan. Ook dit jaar een affiche om je duimen en vingers af te likken. Maar hoe selecteer je de juiste bands? Wat wil je zien? Wie wil je absoluut niet missen? Op de affiche dit jaar een mooie mix van nieuw en ouder metalgrut. Wij maakten alvast een selectie.

Architects: heersers in de NWOBHM

Architects: heersers in de NWOBHM © Wikimedia commons

Vraag aan de heren van Architects naar hun toekomstplannen van tien jaar geleden en je krijgt geheid een antwoord als dit: 'Blijven spelen, het liefst in wat grotere clubs.'

Het zag er lang naar uit dat ze in kleine zalen zouden blijven hangen, maar de toekomst draaide enigszins anders uit. In 2019 ligt die periode duidelijk volledig achter hen. Jarenlang hard werken heeft iets opgebracht. Veelvuldig toeren, elke kans grijpen en voortdurend experimenteren leidde tot de plek waar ze nu staan. Of alles zo makkelijk liep? Verre van. Toen een van hun gitaristen, Tom Searle, aan kanker overleed, dacht iedereen dat het over & out was voor Architects, maar ze bewezen het tegendeel. De band besloot energie te putten uit het verlies van hun vriend en uit die energie kwam de pure Architects-sound voort die we nu kennen.
Carcass: knallende grind en pakkende melodieuze death metal

Carcass: knallende grind en pakkende melodieuze death metal © Wikimedia Commons

Samen met Napalm Death wegbereiders van de grindcore. En na een lange winterslaap - van 1996 tot 2007 - ondertussen al meer dan tien jaar een vaste, heftige waarde! 

Hun albums ‘Reek of Putrefaction’ en ‘Symphonies of Sickness’ waren mijlpalen in het genre. En Carcass liet zich niet inpakken door het succes, maar bleef schaven aan de sound. Dat leidde tot een meer volwassen death metalsound met een geut rock-‘n-roll erbij. Dat was nieuw. In 1996 hadden ze het wel gezien en gaven ze er de brui aan. Zeer tot ongenoegen van de talloze fans, die bij geen enkele andere band hun gading vonden. In 2007 waren ze terug. Wereldwijd werden ze geboekt voor shows, de zalen liepen vol, maar pas in 2013 kwam hun nieuwe album ‘Surgical Steel’ uit. Een opvolger? Nog niet voor meteen, maar dat neemt niet weg dat Carcass live altijd een belevenis is. 

Carpenter Brut: de eerste keer!

Carpenter Brut: de eerste keer! © Wikimedia

Soloproject van Franck Hueso, en geen metal, maar synthwave. En toch op Graspop! Dat moet kunnen. 

Graspop verruimt zijn horizonten, en dat doet het festival al geruime tijd. Freaky synthwave, daar is ook plek voor. Voer voor nostalgici van de jaren 1980, die de tunes van ‘Miami Vice’ (Ian Hammer!!) koesteren, maar evengoed ook voor een veel jonger publiek. Live wordt Hueso trouwens bijgestaan door gitarist Adrien Grousset en drummer Florent Marcadet, beiden bekend van het Franse metalcombo Hacride, wat de sound meteen een pak heavyer maakt dan op cd. Niet te missen! 

Combichrist: Electric Body Music en metal!

Combichrist: Electric Body Music en metal! © Wikimedia

Nog een act die voor het eerst op GMM staat. Terecht! Pittige combo tussen EBM en metal. Dat wordt een bijzonder wild en fijn feest! Het eenmansproject van de naar de VS uitgeweken Noor Andy LaPlegua. EBM en metal? Is dat iets? Ja, want kenners gaven het genre een naam: aggrotech, de mooie doorsnede van industrial en dance. En het slaat aan! Opvolgers van The Prodigy? Zou kunnen! Het debuut 'The joys of gunz' verscheen in 2003. Het album werd een groot succes, en de albumtracks 'Intruder alert' en 'Vater unser' deden het zeer goed op de EBM- en industrial dansvloeren. De teller staat ondertussen al op acht albums en nummer negen is onderweg. Optreden voor grote massa’s is Combichrist niet vreemd, want onder meer Rammstein nam de band, die live wordt uitgebreid tot een kwintet, mee op tournee. De band besmeurt zich live met verf en bloed, en levert een energieke show.

Cult Of Luna: postmetal rules!

Cult Of Luna: postmetal rules! © Wikimedia Commons

Postmetal. Genre waar we van houden. Net zoals we van Amenra houden. En Neurosis. Cult of Luna hoort in dat rijtje thuis. Hoe bouw je een gitaarmuur waar je met de beste wil van de wereld niet overheen kan? Vraag het aan Cult of Luna. Lieten onlangs 'The Silent Manis' los, een eerste voorsmaakje van hun nieuwe album, maar wanneer dat verschijnt, was nog niet bekend. Komen uit Zweden, gieten loodzware riffs over het publiek, met emotie, en mikken op de onderbuik. De repetitieve ritmes brengen je langzaam in een trance, bouwen geleidelijk op naar een crescendo en barsten dan gewoonlijk los in een ontlading die elke zaal platwalst. Hun laatste wapenfeit ‘Mariner’ (2016) was een absoluut meesterwerk.

Disturbed: goed gek!

Disturbed: goed gek! © Wikimedia

1997. Ook alweer. Old guys playing nu-music. Met een carrière van bijna 20 jaar blijft Disturbed relevant. In 2000 brachten ze hun eerste plaat uit, 'The Sickness', meteen goed voor de doorbraak en een plek op Ozzfest. Pittig detail: 'Inside the Fire' (op 'Indestructible') gaat over een jeugdtrauma van David Draiman. Toen hij vijftien jaar oud was, pleegde zijn vriendin zelfmoord omdat hij haar aan de kant had gezet. Hun song 'Stupify' brak potten. One hit wonder? Velen dachten van wel, maar niets is minder waar. Aanvankelijk ondergebracht in het nu-metalvakje, maar ondertussen groot, met een status van ik-zal-je-gaan-hebben. Met ‘Evolution’ hebben ze net een nieuwe plaat op de wereld losgelaten en dat is nu eens een vlag die de muzikale lading helemaal dekt.

In Flames: vlammende Zweden

In Flames: vlammende Zweden © Wikimedia

Melodieuze deathmetal, 25 jaar oud (de band) en voor de achtste keer op Graspop. Verdiend? Dat het wel zal zijn! Al meer dan 25 jaar timmeren ze aan de weg en in al die tijd hebben ze geen enkele slechte worp afgeleverd. Hoewel we mogen spreken van een volwassen band die de kneepjes van het vak kent, is het vuur van weleer nog niet verdwenen. De groep haalt zijn invloeden uit Zweedse volksmuziek (al zijn die op de nieuwere albums nauwelijks meer te horen), Iron Maiden en Zweedse oldschool deathmetal. Wordt samen met Dark Tranquillity en At The Gates beschouwd als de pionier van de melodische deathmetal. Checken! 

Lamb of God: geen lammetjes

Lamb of God: geen lammetjes

Het Lam Gods. Het is deze keer geen schilderij, maar een stel uit de kluiten gewassen rockers, die al sinds 1990 hun muzikale demonen lossen. Met succes. Lamb Of God heette eerst Burn The Priest. Geen koorknapen, deze gasten. Ze veranderden hun naam voorgoed naar Lamb of God in 1999. In 2000 verscheen het zeer succesvolle debuutalbum 'New American Gospel'. Door het succes van hun debuut was Lamb of God al snel in zowel Amerika als Europa bekend. De band concentreerde zich drie jaar lang op optredens, waarna in 2003 het tweede album, 'As The Palaces Burn', uitkwam. Ondanks het succes van de groep, deed dit album het niet zo goed. Lamb of God kan terugblikken op een prachtige carrière en elk van de bandleden duikt weleens in de studio met de groten der aarde. Dave Grohl, Max Cavalera of Dave Mustaine, ze deden allen al een beroep op iemand van Lamb of God. De jongste tijd zijn ze op pad om het afscheid van Slayer wat extra te kruiden.

Mysticum: Noors. Zwart. Metaal.

Mysticum: Noors. Zwart. Metaal. © Wikimedia

Noorse black metal? Jazeker, maar Mysticum maakte eigenhandig een subgenre: industrial black metal. Hun debuut ‘In The Streams Of Inferno’ werd in geen tijd legendarisch, maar helaas bracht het hen niet de erkenning die ze verdienden. In combinatie met een ontspoord leven leidde dat tot de ondergang van het apocalyptische trio, tot ze in 2014 terugkeerden met het vervolg waarop we bijna twee decennia moesten wachten: ‘Planet Satan’. Hun pad werd hierop onverbiddelijk voortgezet en de shows die we hen inmiddels zagen geven, herdefinieerden de term ‘brutaal’.

Wiegedood: alive and kicking

Wiegedood: alive and kicking © GMM

Telgen uit de Kortrijkse scene rond Amenra en Oathbreaker, met leden uit die bands. Live een moker. Drie EP’s hebben de band duidelijk op de landkaart gezet. Alles is bedoeld als eerbetoon aan een overleden vriend, wat de intensiteit alleen maar groter maakt. Sommigen labelen het als black metal, maar eigenlijk doet het er helemaal niet toe. Muzikaal is dit een belevenis die iedereen die de show gaat aanschouwen nog lang zal heugen. Coppers aan Enola, in 2018: "Misschien is er wel nood aan een band die muziek speelt vanuit de onderbuik, zonder al te veel toeters en bellen. We denken nooit na over wat we moeten doen, of wat het publiek van ons verwacht. Er zijn zoveel bands die net andersom denken, en volgens mij beginnen die meer en meer door de mand te vallen."

Music Maestro

Bekijk alles
Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Amyl & The Sniffers: Ozzie at Werchter!

Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Rock Werchter: 10 niet te missen bands en artiesten

Ja, 't wordt weer moeilijk kiezen dit jaar naar welke bands je gaat kijken op Werchter en welke je links laat liggen. Want eigenlijk wil je alles zien... Maar dat is schier onmogelijk. Omdat we graag helpen om het spreekwoordelijke muzikale kaf van het koren te scheiden, hebben we hier tien bands geselecteerd waarvan we denken dat ze meer dan de moeite waard zijn. Voor elk wat wils. Van metal tot singer-songwriter. Van helemaal dancegek tot popgeek. Doeteruwvoordeelmee!

King Diamond: metaal als juweel

King Diamond: metaal als juweel

Graspop Metal Meeting: een verhaal van oudgedienden en nieuwe wolven die broederlijk naast elkaar de metal-Muze aanroepen en het publiek meenemen op een trip die nog lang zal nazinderen. Hoort in het rijtje oudgedienden thuis: King Diamond.

Florence + The Machine: sirene aan!

Florence + The Machine: sirene aan!

Door de ene op handen gedragen, door de andere verguisd. Florence Welch, je bent ervoor of niet. Met haar krachtige stem - ze kan er zowel schepen mee op de klippen laten lopen als mensen tot tranen mee beroeren - weet ze velen te raken. De ene wordt blij, de andere loopt weg. Welch laat niemand onberoerd. Rock Werchter, be prepared!

Mumford and sons: feest op het Werchter-podium!

Mumford and sons: feest op het Werchter-podium!

Er was een tijd dat iedereen helemaal voor de bijl ging voor Mumford en zijn zonen. Toen de band met hun nu-folk de neus aan het venster stak, werden ze meteen de publiekslievelingen. Perfecte schoonzonen die mooie en opzwepende muziek maakten. Tot heel wat mensen genoeg begonnen te krijgen van de banjo-met-gestampvoet.

Zomerfestivals: huur ‘Bohemian Rhapsody’ nu extra voordelig op Proximus TV!

Zomerfestivals: huur ‘Bohemian Rhapsody’ nu extra voordelig op Proximus TV!

Bohemian Rhapsody, het niet te missen verhaal van rockgroep QueenBohemian Rhapsody, met Rami Malek in een glansrol als Freddie Mercury, vertelt het verhaal van de wereldvermaarde band Queen, en is nu te bekijken via Proximus TV. Wij leggen je haarfijn uit waarom het de moeite loont om deze muzikale achtbaanrit van een film te bekijken.

YUNGBLUD: jong bloed, oude ziel

YUNGBLUD: jong bloed, oude ziel

Wat gebeurt er als je op vierjarige leeftijd gitaar begint te spelen? Dan sta je op je 22ste gewoon op Rock Werchter.

Amon Amarth: de raven van Odin schoppen keet!

Amon Amarth: de raven van Odin schoppen keet!

Viking metalmeesters uit Zweden die al voor de zesde keer voor anker gaan op Graspop. Zes keer met de bijl erdoor!

Trivium: hard 'n heavy!

Trivium: hard 'n heavy!

2000, en daar was Trivium, met in hun kielzog een schare andere bands die het millennium injecteerden met een flnke portie heavy metal. 

The Cure: meer dan veertig jaar weemoed

The Cure: meer dan veertig jaar weemoed

Met de revival van post-punk, new wave en alles wat daartussen ligt, wordt het de hoogste tijd om een van de belangrijkste bands die het genre voorgebracht heeft – en die eigenhandig de smoel van het genre mee hebben vormgegeven – even onder de aandacht te brengen.

Muse: de bron droogt nooit op

Muse: de bron droogt nooit op

Er zijn veel muzes, er is maar één Muse. Na 25 jaar platen maken, touren en zichzelf de pleuris spelen, maakt de band nog steeds als een geöliede machine podia onveilig.

Anthrax: muilperen sinds 1981

Anthrax: muilperen sinds 1981

1981. Het is de periode van de beginnende hairmetal. Mötley Crüe ziet het levenslicht. Bijvoorbeeld. Maar ook het prille Anthrax steekt de neus aan het venster.

Sport in de kijker

Bekijk alles
10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

De Belgische beloften spelen het EK U21 dat wordt gespeeld in Italië en San Marino. Een belangrijk EK want de vier landen die zich daar de beste tonen, pakken meteen een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juni allemaal volgen via Proximus TV

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juni allemaal volgen via Proximus TV

Het competitievoetbal ligt achter ons en de Giro nadert zijn einde. Maar dat wil niet zeggen dat je de komende weken niet overstelpt zal worden met een fantastisch sportaanbod. Ook in de zomer biedt Proximus Sports voor iedereen wat wils aan. Of wat dacht je van internationaal topvoetbal, koers op het hoogste niveau en spannende titelstrijden in de Euromillions League, de NBA en de Formule E? En dan hebben we het alleen nog maar over juni. Enjoy!

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Niet voor iedereen weggelegd: deze tien duo's gooiden hoge ogen in het dubbelspel

Niet voor iedereen weggelegd: deze tien duo's gooiden hoge ogen in het dubbelspel

Dubbelspel? Zet twee goede enkelspelers bij elkaar en het zal wel lukken. Dat is de misvatting die wel eens de ronde doet. Maar vergis je niet: dubbelspel is een specialiteit en het is niet vanzelfsprekend om een succesvol duo te vormen. Wij selecteerden er tien.

NBA: zij maken nog kans op de titel

NBA: zij maken nog kans op de titel

In de Play-offs van de NBA zijn we aanbeland in de Conference Finals. Dat wil zeggen dat nog vier ploegen kans maken op de titel, onder wie titelverdediger Golden State Warriors. Zij nemen het in de Western Conference Finals op tegen de Portland Trail Blazers. In het oosten strijden de Milwaukee Bucks en de Toronto Raptors om een plaats in de NBA Finals. Wij stellen je de vier titelpretendenten voor.

Welke Belgische atleten moet je in het oog houden? Ze zijn tot grootse dingen in staat

Welke Belgische atleten moet je in het oog houden? Ze zijn tot grootse dingen in staat

België is een atletiekland. In het verleden hadden we al enkele grote kampioenen, maar ook de huidige lichting is tot grootse dingen in staat. Wie zijn de (toekomstige) vaandeldragers van de Belgische atletiek?

Kom alles te weten over Formule E en volg de eindstrijd op Proximus TV

Kom alles te weten over Formule E en volg de eindstrijd op Proximus TV

Ze spreekt misschien nog niet zo tot de verbeelding als de Formule 1, maar de Formule E is wel aan een knappe opmars bezig. De relatief nieuwe discipline wordt steeds aanlokkelijker met meer bekende rijders, knappe circuits en - vooral - milieuvriendelijke wagens. De eindstrijd van dit seizoen kan je live volgen via Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
De tv-tips van de week (24 t.e.m. 30 juni)

De tv-tips van de week (24 t.e.m. 30 juni)

Te warm buiten? Geen nood, zelfs in de zomer is er iets op tv. Dit zijn onze aanraders van de week!

Vijftig jaar na de eerste maanlanding: Space Weekend op Discovery!

Vijftig jaar na de eerste maanlanding: Space Weekend op Discovery!

Vijftig jaar geleden, op 20 juli, zette de mens voor het eerst voet op de maan. Discovery zet het jubileumweekend in het teken van de geschiedenis en de toekomst van ons universum.

Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Te gekke beestjes die praten, plezier maken en je kind iets bijleren over vriendschap

Op regenachtige dagen of tijdens een hittegolf kunnen je kinderen misschien niet buitenspelen met vriendjes, maar dat betekent niet dat ze niets kunnen leren. Een hartverwarmende animatiefilm kan je zoon of dochter veel bijleren over vriendschap en moed. En als er dan nog eens grappige beestjes in voorkomen, is je kind helemaal verkocht! Zet de popcorn alvast klaar voor deze grappige en leerrijke films met beestjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Onlangs werd er gefluisterd dat Ruth Beeckmans de plaats van Gert Verhulst zou innemen als sidekick van Samson. Bij Story wilden ze weten of Gerts zoon Viktor geen geschikte kandidaat zou zijn, en daar lijkt zijn vader niet afkerig tegenover te staan: ‘Viktor is de grootste Samson-fan van het heelal, dus wie weet. Maar we hebben het nog niet besproken’ liet hij optekenen. Viktor schrijft overigens al jaren mee aan de scenario’s voor de Kerstshow van Samson & Gert.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (21 juni)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (21 juni)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Bloedstollende Netflix Original-serie Leila: The Handmaid's Tale op zijn Indisch

Bloedstollende Netflix Original-serie Leila: The Handmaid's Tale op zijn Indisch

Heb je intussen het derde seizoen van The Handmaid's Tale - sinds 8 juni beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus Picks - al verslonden en heb je honger naar meer? Dan kan je je hart ophalen met de nieuwe Indiase Netflix Original-serie Leila.

Samenwerking Thuis en Infrabel voor bloedstollende aflevering op treinsporen

Samenwerking Thuis en Infrabel voor bloedstollende aflevering op treinsporen

Thuis stevent af op zijn seizoensfinale. Voor het volgende week zover is, staat er deze week ook al heel wat spannends te gebeuren.

Deze bizarre filmfeiten kende je wellicht nog niet

Deze bizarre filmfeiten kende je wellicht nog niet

Het is genoegzaam bekend dat Sean Connery en Harrison Ford vader en zoon spelen in Indiana Jones And The Last Crusade. Wat minder filmliefhebbers weten, is dat Indy’s vader er blijkbaar jong aan begon: Connery is namelijk slechts twaalf jaar ouder dan Ford.

Wat je nog niet wist over Meryl Streep

Wat je nog niet wist over Meryl Streep

Op 22 juni mag Meryl Streep 70 kaarsjes uitblazen. De meest gelauwerde actrice allertijden kan terugblikken op een indrukwekkende carrière en is nog lang niet afgeschreven. Zo schittert ze momenteel in het tweede seizoen van Big Little Lies. Wij zetten enkele leuke weetjes over deze topactrice op een rij.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (19 juni)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (19 juni)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden

Dark, seizoen 2: de Apocalyps moet plaatsvinden

Een slaperig Duits dorpje. Waar kinderen verdwijnen. Of verdwenen zijn. Of niet? Welkom terug in Winden! Deel 2 van de Dark-trilogie komt eraan, vanaf 21 juni op Netflix!

De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

De tv-tips van de week (17 t.e.m. 23 juni)

De zomer nadert, maar er worden nog heel wat programma’s uitgezonden die de moeite van het bekijken meer dan waard zijn. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ninja niet gekwalificeerd voor Fortnite World Cup

Ninja niet gekwalificeerd voor Fortnite World Cup

Van 26 tot 28 juli vindt de Fortnite World Cup plaats en een van de grootste sterren van de game van Epic Games zal alvast niet deelnemen aan het tornooi. Tyler "Ninja" Blevins wist zich immers niet te kwalificeren.

Liquid wint ESL Pro League Season 9

Liquid wint ESL Pro League Season 9

Team Liquid heeft nog maar eens een overwinning toegevoegd aan een al indrukwekkend palmars met de zege in de ESL Pro League Season 9 Finals. In de finale ging het Franse G2 Esports voor de bijl.

Auto Chess krijgt tornooi met prijzenpot van 1 miljoen dollar

Auto Chess krijgt tornooi met prijzenpot van 1 miljoen dollar

Misschien heb je nog niet gehoord van Auto Chess, maar de mod van Dota is op korte tijd bijzonder populair geworden, met tientallen miljoenen spelers wereldwijd en nu heeft ook de esportswereld de game ontdekt.

PUBG-pro geband voor cheaten

PUBG-pro geband voor cheaten

Ludvik "Aitzy" Jahnsen, een professionele speler van PUBG zou op Steam geband zijn wegens cheaten. Aitzy ligt onder contract bij FaZe Clan en het is maar de vraag hoe de organisatie zal reageren als het nieuws bevestigd wordt.

Astralis laat zich verrassen door NRG op ESL Premier League Finals

Astralis laat zich verrassen door NRG op ESL Premier League Finals

Het Deense topteam Astralis heeft zich in de upper-bracket final van groep A op de ESL Premier League laten verrassen door NRG. NRG stoot zo meteen door naar de halve finale, terwijl Astralis een extra kwartfinale moet spelen.

Dignitas opent nieuwe productielocatie en trainingsfaciliteit

Dignitas opent nieuwe productielocatie en trainingsfaciliteit

Dignitas heeft in het Amerikaanse Newark, in de staat New Jersey, een nieuwe faciliteit geopend waar het producties zal maken en er ruimte is voor de verschillende teams van de organisatie om te trainen.

Locaties voor Worlds 2019 aangekondigd

Locaties voor Worlds 2019 aangekondigd

Riot Games heeft de nieuwe locatie, of eerder locaties, voor Worlds 2019 aangekondigd. Het grootste League of Legends-tornooi komt dit jaar nog eens naar Europa.

Ninjas in Pyjamas maakt ruimte voor nieuwe aanwinst

Ninjas in Pyjamas maakt ruimte voor nieuwe aanwinst

De Zweedse organisatie Ninjas in Pyjamas heeft Dennis “dennis” Edman uit zijn actieve line-up verwijderd. Het maakt zo plaats voor nieuwe aanwinst Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora.

EPHEC vertegenwoordigt België op de University Esports Masters

EPHEC vertegenwoordigt België op de University Esports Masters

Voor de eerste keer ooit zal België vertegenwoordigd worden op de University Esports Masters. Een team van EPHEC (Haute Ecole Economique et Technique), een hogeschool uit Brussel zal er deelnemen aan de League of Legends-competitie.

BLAST Pro Series trekt naar Moskou

BLAST Pro Series trekt naar Moskou

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series heeft de locatie voor het volgende tornooi bekendgemaakt. In september trekt het hele circus naar de Russische hoofdstad, Moskou.

Snappi vrijgegeven door OpTic

Snappi vrijgegeven door OpTic

Marco "Snappi" Pfeiffer heeft op Twitter aangekondigd dat hij is vrijgegeven door zijn team OpTic. Snappi was iets langer dan een jaar aan de slag bij het team, maar is nu dus een vrije agent.

OpTic klopt Ancient op DreamHack Open Summer

OpTic klopt Ancient op DreamHack Open Summer

Een Zweeds tornooi met een Zweeds en een Deens team in de finale, de organisatoren van de DreamHack Open Summer konden alleen maar tevreden zijn met de eindstrijd tussen OpTic en Ancient. Voor de teams stond er een plekje op de DreamHack Masters in Malmö op het spel.

Top