Pakt Manchester City de treble in eigen land?

Sport | Zaterdag staat de finale van de FA Cup tussen Manchester City en Watford op het programma. Kan Vincent Kompany een week na de titel in de Premier League opnieuw een trofee de lucht in steken? Je kan het live volgen op Proximus TV via Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ondanks de uitschakeling in de kwartfinales van de UEFA Champions League door Tottenham, is Manchester City bezig aan een historisch seizoen. Afgelopen zondag kroonde het zich nog tot kampioen in de Premier League na een razendspannende strijd met Liverpool tot de allerlaatste speeldag. Met dank aan kapitein Vincent Kompany, die een week eerder het beslissende doelpunt scoorde tegen Leicester. Een tweede titel op rij voor de mannen van Pep Guardiola. Eerder dit seizoen won City ook al de League Cup, nadat het in de strafschoppenreeks de maat nam van Chelsea.

Zaterdag kunnen ze daar dus nog de FA Cup aan toe voegen. Maar dan moet het wel voorbij Watford geraken, dat op een elfde plaats eindigde in de Premier League. Het team van Christian Kabasale schakelde in de halve finale Wolverhampton uit na verlengingen. Tegen Manchester City begint het uiteraard als underdog aan de finale. Voor de Hornets is het pas de tweede keer dat ze de finale van de FA Cup bereiken: de vorige keer was in het gezegende jaar 1984. Manchester City speelde zijn laatste finale in 2013, toen ze verrassend verloren van Wigan. Kan City deze keer wel winnen en zo als allereerste team de treble pakken in eigen land?

FA Cup
Zaterdag 18u
Manchester City - Watford (Eleven Sports 1 of via de livestream)

Eleven Sports maakt deel uit van het International Sports en All Sports aanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top