Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘A Star is Born’ is een uitmuntend regiedebuut van acteur Bradley Cooper, die samen met Lady Gaga ook de hoofdrol vertolkt.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: A Star is Born.
 
De film vertelt geen nieuw verhaal, want A Star is Born is hiermee toe aan zijn vierde versie. In de originele versie van William H. Wellman uit 1937 speelt Janet Gaynor een plattelandsmeisje dat met een hoofd vol dromen naar Hollywood trekt. In 1954 maakte George Cukor er een wervelende musical van met zijn vrouw Judy Garland in de hoofdrol. En in 1976 kwam Frank Pierson met een versie met Barbra Streisand in de hoofdrol.

In Bradley Coopers film kruipt de regisseur zelf in de huid van Jackson Maine, een countryzanger die op de rand van de afgrond staat als hij de getalenteerde, maar onbekende zangeres Ally leert kennen. De twee beginnen een hartstochtelijke liefdesrelatie, en Jackson introduceert Ally in de wereld van de sterren. Maar als zijn eigen carrière al snel in de schaduw komt te staan van die van Ally begint hij het steeds moeilijker te vinden om met zijn vergane glorie om te gaan.

Een sterk regiedebuut van Bradley Cooper, die bovendien ook schittert in zijn rol. De revelatie van de film is echter Lady Gaga, die terecht bij zo wat alle award shows genomineerd werd voor haar verrassende acteerdebuut.
 
Regie: Bradley Cooper
Cast: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay
 
‘A Star is Born’ is tot 21 augustus 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.