Trivium: hard 'n heavy!

2000, en daar was Trivium, met in hun kielzog een schare andere bands die het millennium injecteerden met een flnke portie heavy metal. 


Ze waren niet de enigen, maar ze behoren wel tot de bands die het vandaag nog steeds uitzingen. Met toch een big up for Metallica, die jonge, veelbelovende bands op sleeptouw nam en hen zo een fantastisch forum bood. Trivium begon - zoals dat vaak gaat - te spelen op feestjes en verkleedpartijtjes (nou, dat niet zo, maar goed), en zag al snel een schare fans opduiken.

Gitarist Matt Heafy meende het ook: in 2002 won hij de award voor 'Best Metal Guitarist' op de 'Orlando Metal Awards'. Ondertussen hebben ze bijna 2 miljoen likes op FB. Dat is niet min. En ze touren nog steeds met 'The Sin And The Sentence', hun album uit 2018. Stevige moderne heavy metal is hun visitekaartje. Ondertussen hebben ze ook live bewezen hun mannetje te kunnen staan.

Bijzondere band, want ...

Stijl na stijl 
Welke stijl speel je? Het is een vraag die bands vaak krijgen. In het geval van Trivium valt er niet meteen één stijl op te kleven, omdat de band nogal eens van stijl durft te wisselen. De band speelt heavy metal, maar past zijn stijl aan per album. Zo was 'The Crusade' een thrashmetalalbum en hoort 'Ascendancy' meer thuis bij het subgenre metalcore. Check het zelf! Veel Metallica, wel. 

Type O!
Ja, metalbands coveren ook al eens graag hun grote voorbeelden. Trivium doet het hier, met een song van Type O Negative 'I don't wanna be me'. Puik! Trivium? 
Nomen est omen! Je vraagt je soms af waar bands hun naam vandaan halen. In het geval van Trivium is het simpelweg: het kruispunt tussen metalcore, melodic death en thrash metal. Melodic death. Dat is nog eens iets. Voor wie een mooie compilatie melodic death wil: 
Drie keer Trivium

Full live. Met hun 'The Sin and the Sentence'-tour komen ze overal. Ook in Duitsland. Pittig concertje. Matt Heafy? Heeft toch een beetje weg van Kirk Hammet, neen? Heafy is a helluva-guitarist. Check 'm shredden! Mortal Kombat-style! Je zou denken: heavy metal dudes, die houden niet van zachte muziek. No way, José. Kijk hier naar Heafy's rendition of 'Iris' van Goo Goo Dolls. Win hier je tickets voor de beste zomerfestivals!

Muziek

Bekijk alles
Top