Het Eurosongfestival komt er weer aan!

Muziek | Dinsdag is het zover: dan vertegenwoordigt Eliot België tijdens de halve finales van het Eurosongfestival. Met het nummer ‘Wake Up’, een roep naar de jonge generatie om de wereld te veranderen, hoopt hij genoeg sympathie en stemmen te vergaren voor een plek in de finale van de show.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eliot werd opgevist uit de talentenjacht The Voice Belgique. De laatste twee keer dat de RTBF een artiest mocht afvaardigen werd dat een schot in de roos: zowel Loïc Nottet als Blanche gooiden met een vierde plaats hoge ogen op het liedjesfestijn. Het nummer van Eliot werd net als dat van Blanche geschreven door Pierre Dumoulin, maar of hij zo goed zal scoren als de Brusselse zangeres valt nog af te wachten. De bookmakers dichten de jongeman weinig kansen toe, al heeft hij er zelf wel een goed oog in. Opvallen zal hij zeker doen: zijn outfit is een in het oog springend ontwerp van Walter Van Beirendonck.

Als we de gokwebsites mogen geloven, behoren Nederland (Duncan Laurence / Arcade), Rusland (Sergey Lazarev / Scream), Zweden (John Lundvik / Too Late For Love en Zwitserland (Luca Hänni / She Got Me) tot het clubje met topfavorieten.

Het festival staat elk jaar in menig huiskamer garant voor een stevige dosis lol. Dit jaar zijn er naast vreugdekreten echter ook heel wat kritische noten te horen, die gericht zijn tegen het organiserend land Israël. Al in september riepen meer dan 140 artiesten wereldwijd op tot een boycot van het concours, dat vorig jaar werd gewonnen door Netta met het nummer Toy.

Voor aanvang van het Eurosongfestival brengt Eén een korte documentaire over Eliot (20u35).

Bekijk het Eurosongfestival dinsdag, donderdag en zaterdag om 21 u op Eén, waar je ook bent op proximustv.be of via de Proximus TV-app. Via TV Replay kan je het programma tot 36 uur na de uitzending bekijken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top