Fiskepark: wie heeft Bent Van Looy vermoord?

De waarheid over Tomas De Soete en de moord op Bent Van Looy, vanaf woensdag 15 mei op Canvas.

Fiskepark: wie heeft Bent Van Looy vermoord? © VRT

Zanger en presentator Bent Van Looy wordt dood aangetroffen in de visvijver van zijn vriend Tomas De Soete. De politie verdenkt De Soete van de moord.

Zo begint de fictiereeks Fiskepark, een eigenzinnige parodie op het true crime-genre: documentaires over echte misdaadzaken. Een genre dat erg populair werd door hitseries als Making a Murderer en Amanda Knox. In Fiskepark worden alle elementen van het genre verkend en op de korrel genomen.

Fiskepark is een reeks van Filip Lenaerts (Tytgat Chocolat) en Joeri Vlekken met in de hoofdrollen onder meer Bent Van Looy, Tomas De Soete, Jan Jaap van der Wal en Siska Schoeters. Bekijk hier de eerste beelden:De waarheid over de moord op Bent Van Looy ontdek je vanaf woensdag 15 mei om 21.30 uur op Canvas.

De moord op Bent Van Looy

De moord op Bent Van Looy © VRT

Tomas De Soete was ooit een radio- en televisiegod, maar is de voorbije jaren wat naar de achtergrond verdwenen. De laatste maanden werkt hij in zijn man cave in recreatiegebied Polderput aan zijn comeback.
 
Polderput bestaat uit tientallen visvijvers met caravans en zomerhuisjes langs de oevers van de Schelde. Het is een ideale plek om het weekend door te brengen samen met familie en vrienden.
 
Wanneer Tomas er twee kantoorcontainers neerpoot en er zijn nieuwe productiehuis Fiskepark opricht, maakt hij snel nieuwe vrienden, maar ook vijanden.
 
Op een ochtend wordt Bent Van Looy dood teruggevonden in de visvijver van De Soete, met een handbijl in zijn hoofd. Alles wijst erop dat Tomas zijn vriend Bent de kop heeft ingeslagen. "Uit professionele jaloezie" blokletteren de kranten. Tomas probeert de verdenking van zich af te schudden door almaar meer van zijn privéleven, angsten en problemen publiek te maken. Tevergeefs, zal blijken: hij lijkt al veroordeeld vóór het onderzoek, laat staan een rechtszaak, is afgerond. Tomas’ leven wordt een ware nachtmerrie.
 
Maar er gebeurt ook iets hoogst eigenaardigs: hoe meer het privéleven van Tomas te grabbel wordt gegooid, hoe populairder hij opnieuw wordt. De honger van het publiek naar het gespartel van De Soete is onstilbaar.

Wie is wie in Fiskepark?

Wie is wie in Fiskepark? © VRT

Heel wat bekende namen en gezichten brengen Fiskepark op het scherm. Hieronder een overzicht van de acteurs en hun personages.

Om te beginnen, de man die in het midden van een storm terechtkomt als aan zijn visvijver een moord gepleegd wordt: Tomas De Soete, die in de serie zichzelf speelt.

Tomas De Soete

Tomas De Soete © VRT

Tomas De Soete (41) is een getalenteerde en gevierde radio- en televisiepresentator. Hij staat erom bekend zijn gesprekspartners te kunnen schofferen en hen tegelijk het gevoel te geven dat ze gecharmeerd worden.
 
Hoewel Tomas vele successen boekte, heeft hij last van het imposter syndrome: het gevoel elk moment ontmaskerd te worden als een charlatan die niets kan. Hij houdt ervan nieuwe muziek te ontdekken, bootje te varen met zijn vrouw Siska en de kinderen, en het leven te vieren. Hij is handig, creatief en heeft een panische angst voor vogels.
 
De moord op Bent Van Looy zet zijn leven op losse schroeven, net nu hij hoopte zich te herpakken met zijn nieuwe productiehuis Fiskepark.

Bent Van Looy

Bent Van Looy © VRT

Bent Van Looy was een getalenteerde en warme man, en jeugdvriend van Tomas De Soete.
 
Net als Tomas was Bent als kind al creatief, grappig en een rasechte performer. Er was één groot verschil tussen de twee vrienden: Bent barstte van het zelfvertrouwen, Tomas helemaal niet. Gevolg: Bent rolde van het ene creatieve project in het andere, terwijl voor Tomas de deur vaak dichtviel door een gebrek aan zelfvertrouwen.
 
En dan wordt Bent op gruwelijke manier vermoord teruggevonden in de visvijver van zijn vriend Tomas. Voor de politie is het meteen duidelijk: De Soete heeft zijn vriend in een vlaag van jaloezie met een handbijl om het leven gebracht.

Siska Schoeters

Siska Schoeters © VRT

“Ik heb geen vent nodig die op alles kruipt dat zijn ego efkes komt opblinken.”
 
Radio- en televisiepresentatrice Siska Schoeters (36) is een sterke persoonlijkheid met veel talent, durf en inzicht. Ze weet perfect hoe ze het merk Siska interessant kan houden, zonder te soft te worden. Zo schopt ze als mama wel eens tegen het heilige huisje van het moederschap, wat haar massaal veel volgers oplevert op sociale media.
 
Siska is een temperamentvolle vrouw die erg boos kan worden, maar ook erg grappig en enthousiast kan zijn. Het publiek ervaart haar als authentiek. Ze is geschokt wanneer haar man Tomas De Soete beschuldigd wordt van de moord op Bent Van Looy.

Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal © VRT

De Nederlandse comedian en televisiepresentator Jan Jaap van der Wal (39) is een enorm intelligente, getalenteerde en ervaren vakman, die bovendien keihard werkt. Op minder dan twee jaar tijd wist hij zo Vlaanderen te veroveren. Om zijn doelen te bereiken gebruikt hij scherpe humor, de rest gaat vanzelf.
 
Jan Jaap is heel loyaal en zal dus nooit vergeten dat Tomas hem een wekelijkse rubriek gaf in Café Corsari. In goede en slechte tijden, Jan Jaap laat Tomas niet in de steek.
Op de avond van de moord op Bent Van Looy was Jan Jaap in Nederland. Hij is verbouwereerd door het nieuws dat zijn vriend Tomas van de moord beschuldigd wordt.

Anaya Theunis y Gomez (Sien Smolders)

Anaya Theunis y Gomez (Sien Smolders) © VRT

Politieagente Anaya maakt deel uit van het team dat de eerste vaststellingen komt doen op de plaats van de moord.
 
Wanneer ze de stoffelijke resten van Bent Van Looy aantreft in de vijver van Tomas De Soete, gaat ze op zoek naar de schoonheid achter de gruwel. Wat haar vooral bijblijft van deze interventie: de overweldigende natuur, een drinkend hert en de kristalblauwe diepe ogen van Bent.
 
“Ik zag Bents lichaam en ik hoopte dat hij in zijn leven genoeg bambimomentjes heeft gehad.”

Adriaan Mompaerts (Peter Smolders)

Adriaan Mompaerts (Peter Smolders) © VRT

Adriaan Mompaerts (58) is de goedlachse hoofdrechercheur bij de lokale recherche van Dendermonde. Promotie maken en voor de federale gaan werken? Voor Adriaan Mompaerts hoeft het niet: in Dendermonde kan hij het verschil maken.
 
Adriaan Mompaerts is een workaholic, die door zijn ijver en inzet veel zaken weet op te lossen. De keerzijde van dat verhaal: zijn vrouw is ervandoor gegaan met zijn eigen broer.
 
In de weinige vrijetijd die hij heeft, kijkt Mompaerts naar politieseries op de televisie, waarbij hij zich verkneukelt in de compleet ongeloofwaardige plotwendingen. Hij heeft zo zijn eigen redenen om mee te werken aan de reeks.

Johnny Pleetinckx (Vincenzo De Jonghe)

Johnny Pleetinckx (Vincenzo De Jonghe) © VRT

“Here’s Johnny.”
 
Johnny Pleetinckx (37) is een ambitieuze, regionale verslaggever van TV OOST, die al jarenlang gefrustreerd zijn ego achternaholt.
 
Dat heeft hem behoorlijk cynisch gemaakt, al zwaait hij pro forma met de principes van de integere journalistiek. Wanneer het lichtje van de camera op rood springt, legt gladde Johnny met een empathische frons uit hoe moeilijk het moet zijn voor de nabestaanden van het slachtoffer. Wanneer hij, zoals bij de vijvermoord, als eerste op de plaats delict verschijnt, doet hij nauwelijks moeite om te onderdrukken hoe fantastisch hij dat vindt.
 
Johnny claimt de vijvermoord en Tomas de Soete onmiddellijk als zijn verhaal, want hij ruikt zijn kans om eindelijk de regionale televisie te overstijgen en zijn weg te banen naar de top.

Quinten Schoeters (Tim Taveirne)

Quinten Schoeters (Tim Taveirne) © VRT

Meester Quinten Schoeters is de neef van Siska Schoeters, en de advocaat van Tomas De Soete.
 
Quinten is jong, drieëntwintig jaar, maar hij ziet er amper zeventien uit. Een vervelende gril van de natuur voor iemand die overeind moet blijven in de machowereld van de advocatuur.
 
Quinten is zijn vader, meester Ludo Schoeters, dankbaar omdat die hem wél au serieux neemt. Hij geeft Quinten immers de kans om Tomas De Soete bij te staan in deze zwaar gemediatiseerde zaak. Wat Quinten niet weet, is dat zijn vader een bijzondere reden heeft om hem naar voor te schuiven in die rol.

Evienne Ramschots (Anne-Laure Vandeputte)

Evienne Ramschots (Anne-Laure Vandeputte) © VRT

Evienne Ramschots (28) is een knappe jonge vrouw die na een moeilijke jeugd op het vijverperceel naast dat van Tomas De Soete komt wonen, bij haar tante Palmyra (Tania Cnaepkens).
 
Palmyra brengt haar nichtje in contact met wiccahekserij en witte magie. Evienne blijkt over bijzondere energetische gaven te beschikken en schopt het in geen tijd tot opperpriesteres van de lokale heksenkring. Met haar inwijding in wicca, wordt Opperpriesteres Eviene geboren, met één n. Sindsdien wonen Evienne en Eviene in hetzelfde lichaam. Een dubbele persoonlijkheid dus.
 
Meestal gaat dat prima, behalve als ze ruzie krijgen en er andere mensen bij zijn. Dan wordt het raar.

Gilles Berger (Philip Hardeman)

Gilles Berger (Philip Hardeman) © VRT

Gilles Berger (58) is een hippie-achtige eenzaat met een peperkoeken hart. Hij lijkt een toffe kerel, misschien wat makkelijk te manipuleren. Maar schijn bedriegt.

Luca Keizer (Pierre Gervais)

Luca Keizer (Pierre Gervais) © VRT

“Ik zit liever in een café waar ze op elkaars gezicht slaan dan met mijn ouders rond de kerstboom.”
 
Luca Keizer (26) is een fils à papa die door zijn ouders naar de familiebungalow is gestuurd om aan zijn doctoraat te werken.
 
Vader en moeder Keizer hopen dat hun zoon van pure ontbering zal inzien dat hij iets van zijn leven moet maken, maar helaas. Het tegenovergestelde gebeurt: Luca geniet op Polderput met volle teugen van zijn vrijheid, van zijn vriendschap met Tomas en van het leven als muzikant.
 
Hij verwerpt de bourgeois wereld van zijn ouders, het kapitalistische gehuichel, het genetwerk en de fake maniertjes. Maar als puntje bij paaltje komt, zal hij altijd terugvallen op mama en papa.

Lieve Uytebroeck (Chris Nietvelt)

Lieve Uytebroeck (Chris Nietvelt) © VRT

Lieve Uytebroeck is een keurige dame uit het dorp die in recreatiedomein Polderput eigenlijk niks te zoeken heeft, mocht haar moeder er niet wonen. Wanneer Lieves moeder begint te dementeren, gaat ze bij haar inwonen. Lieve maakt van haar verblijf in Polderput dan maar een project: ze wil het gebied laten erkennen tot stiltegebied. Het komt vrijwel onmiddellijk tot een clash met haar boertige en luide buurman Tomas De Soete, voor wie ze al gauw een diepgewortelde haat ontwikkelt.

Jacub en Jurgis Pavlovic (Vildan Maksuti en Almedin Ismaili)

Jacub en Jurgis Pavlovic (Vildan Maksuti en Almedin Ismaili) © VRT

“Terugkeren is het nieuwe weggaan.”
 
Jacub Pavlovic (30) en Jurgis Pavlovic (31) zijn twee goedlachse broers uit Bosnië die allebei toegepaste economische wetenschappen hebben gestudeerd aan de universiteit van Sarajevo.
 
Omdat ze voor hun werk regelmatig enkele nachten in België verblijven, huren ze de goedkoopste Airbnb van België: een stacaravan op Polderput. Ze raken er bevriend met Tomas De Soete en Luca Keizer.

Een fictiereeks met een bijzondere vorm

Een fictiereeks met een bijzondere vorm © VRT

Fiskepark is geen gewone fictieserie. De reeks wordt opgebouwd en gepresenteerd als een documentaire, met de vertel- en beeldtechnieken van zogenaamde true crime-reeksen.
 
True crime als genre, documentairereeksen over echte misdaden, is de laatste jaren erg populair geworden dankzij spraakmakende reeksen als Making a Murderer, The Jinx of Amanda Knox. Op Canvas kon je de voorbije maanden onder meer kijken naar true crime-reeksen als Wrong Man, Murder in Suburbia en 24 Hours in Police Custody.
 
Ook in Fiskepark wordt, met veel gevoel voor drama, een onopgeloste moordzaak gereconstrueerd.
 
Eigenlijk weten de makers al van in het begin hoe de vork in de steel zit, maar om het ontspanningsgehalte te vergroten bouwen ze de spanning zorgvuldig op en zetten ze de kijker voortdurend op het verkeerde been. Ze maken daarbij gebruik van politiebeelden, bodycams, beelden van bewakingscamera’s, homevideo’s, journaalbeelden, persknipsels en interviews met alle betrokkenen.
 
Al die beelden worden slim gemonteerd, met verrassende plotwendingen, flashbacks, spannende muziek, nietsvermoedende passanten die geframed worden als nieuwe verdachten en moordlustige roofdieren, en huiveringwekkende cliffhangers aan het einde van elke aflevering.
 
True crime-makers gebruiken dus alle truken van een fictiereeks om het publiek aan te zetten tot bingewatchen. Want echte misdaad is bijzonder entertainend, en dat weten ook de makers van Fiskepark.
 
Fiskepark bestaat uit zeven afleveringen en start woensdag 15 mei om 21.30 uur op Canvas.
Niet thuis? Je kunt ook live kijken via je pc, smartphone of tablet of opnemen met Proximus TV.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top