Een heerlijke en niet zo typische western, met een geweldige cast: The Sisters Brothers is nu te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Bekijk hier een making-of!

‘The Sisters Brothers’ is een film van de Franse cineast Jacques Audiard (Un Prophète, Dheepan), gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick Dewitt.

De film speelt zich af in het Wilde Westen van 1850, een tijd waarin iedereen volledig in de ban is van de goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen, een wetenschapper die een formule zou hebben om goud te laten oplichten in een rivier. Ze krijgen daarbij de hulp van John Morris, een sluwe kerel die ook nog eens sympathie begint te koesteren voor het doelwit. Wat begon als een routineopdracht draait voor de broers-Sisters een erbarmelijke en gevaarlijke tocht. En oudste broer Eli begint zich meer en meer af te vragen waar ze in hemelsnaam aan begonnen zijn.

Alleen al de ijzersterke cast maakt deze film meer dan de moeite waard. John C. Reilly en Joaquin Phoenix schitteren als de twee broers. Aan hun zijde: Jake Gyllenhaal als John Morris en Riz Ahmed als Hermann Warm.

Zelfs wie niet meteen een westernfan is, zal zich kunnen laten bekoren door ‘The Sisters Brothers’. Een goed verhaal, uitstekend vertolkt, prachtig in beeld gebracht en vol contrasten tussen bruut geweld en zwarte humor.

Bekijk hier een making-of met John C. Reilly, Jake Gyllenhaal en auteur Patrick Dewitt.
 
‘The Sisters Brothers’ is tot 27 mei 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.
 
 
Hoe een film huren uit onze Op aanvraag-catalogus?