Op deze BV’s kan je stemmen op 26 mei

BV’s in de politiek: het fenomeen is nog lang niet uitgestorven. Wij zetten de bekende gezichten op een rij voor wie je kan stemmen voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen.

Goedele Liekens

Goedele Liekens © Photonews - Bert Van Den Broucke

Goedele Liekens komt voor het eerst op voor Open VLD. De seksuologe en presentatrice staat op de derde plaats van de Kamerlijst in Vlaams-Brabant. "Ik engageer me al jaren voor een betere samenleving. Dit is de logische volgende stap. Ik kan niet langer aan de zijlijn blijven staan", aldus Liekens over haar overstap naar de politiek.

Goedele Liekens werd Miss België in 1986 en bouwde daarna een succesvolle mediacarrière uit. Ze is ook goodwillambassadrice voor de Verenigde Naties.

Lynn Wesenbeek

Lynn Wesenbeek © Isopix

Voormalig VTM-nieuwsanker en omroepster Lynn Wesenbeek duwt de lijst voor de Europese verkiezingen bij Open VLD. Tot voor kort presenteerde Wesenbeek bij de economische tv-zender Kanaal Z. In 1987 werd ze verkozen tot Miss België. "Het is mijn ambitie om die zetel binnen te halen. Ik zou het parlementaire werk heel graag doen", aldus een gemotiveerde Wesenbeek.

Walter Grootaers

Walter Grootaers © Photonews - Florian Van Eenoo

Walter Grootaers was al twaalf jaar schepen in Lier voor Open VLD en daar doet hij nu nog een legislatuur bij. In 2007 en 2014 probeerde hij het ook als kandidaat bij de federale verkiezingen, maar raakte niet verkozen. Deze keer bekleedt hij de zeventiende plaats op de Antwerpse lijst voor het Vlaams parlement.

Grootaers raakte bekend als zanger van De Kreuners en is tegenwoordig ook de stem van de rubriek Homo Universalis van Iedereen Beroemd. In het verleden presenteerde hij programma's als Big Brother en Wie Wordt Multimiljonair.

Bob Savenberg

Bob Savenberg © Photonews - Philip Reynaers

De voormalige drummer van Clouseau en huidig manager van Natalia maakte vorig jaar zijn debuut op de lokale lijst van Open VLD in Dilbeek en raakte meteen ook verkozen. Hij staat nu als eerste opvolger op de Vlaamse lijst van Open VLD in Vlaams-Brabant.

Edwig Van Hooydonck

Edwig Van Hooydonck © Photonews - Pieter-Jan Vanstockstraeten

Voormalig wielrenner Edwig Van Hooydonck, twee keer winnaar van de Ronde van Vlaanderen, was achttien jaar gemeenteraadslid voor Open VLD in Wuustwezel. Ook bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen geraakte hij verkozen, maar hij stond zijn plaats af aan zijn opvolger. Hij probeert het nu op de Kamerlijst van Open VLD in Antwerpen, waar hij op de zevende plaats prijkt.

Guillaume Devos

Guillaume Devos © Isopix

Jarenlang speelde hij Pierrot in Familie en zijn deelname aan Steracteur Sterartiest leverde hem zelf een stalkster op. Bij de gemeenteraadsverkiezingen haalde Guillaume Devos een zetel binnen voor Open VLD in Ronse. Vanop plaats dertien in de provincie Oost-Vlaanderen probeert hij nu ook een zitje in het Vlaams parlement te veroveren.

Lien Degol

Lien Degol © Isopix

Ook styliste Lien Degol, bekend van haar tv-werk en enkele boeken, wist tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een zitje te veroveren voor Open VLD in Leuven. Nu waagt ze ook haar kans op de lijst voor de Kamer van Open VLD in Vlaams-Brabant, waar ze op de voorlaatste plaats is beland.

Veli Yüksel

Veli Yüksel © Photonews - Christophe Licoppe

De voormalige journalist van de VRT maakte in 2009 de overstap naar de politiek. Hij sloot zich toen aan bij CD&V en werd verkozen als Vlaams parlementslid in de kieskring Oost-Vlaanderen. Na de federale verkiezingen van 2014 maakte hij de overstap naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Sinds 2012 is hij ook gemeenteraadslid in Gent. Begin dit jaar maakte hij dan zijn overstap naar Open VLD bekend, waar hij op de vierde plaats staat op de Kamerlijst voor Oost-Vlaanderen.

Eveline Hoste

Eveline Hoste © Isopix

Voormalige Miss Belgian Beauty Eveline Hoste kwam in oktober al op voor Open VLD bij de gemeenteraadsverkiezingen in Destelbergen en werd ook verkozen. Nu prijkt ze op de elfde plaats op de Kamerlijst in de kieskring Oost-Vlaanderen.

Walter De Donder

Walter De Donder © Isopix

Acteur Walter De Donder is vooral bekend als Kabouter Plop en meneer de burgemeester uit Samson & Gert, maar hij is ook in het echte leven burgemeester. Sinds 2011 is hij de burgervader in Affligem en ook na de meest recente verkiezingen kon hij zijn functie behouden. In 2014 stond hij als op de Vlaamse lijst van CD&V in Vlaams-Brabant, maar raakte niet verkozen. Deze keer prijkt hij op plaats vier op de Kamerlijst in dezelfde kieskring.

Ivo Belet

Ivo Belet © Photonews - James Arthur

De voormalige presentator van De Zevende Dag en Terzake zetelt sinds 2004 in het Europees parlement voor CD&V. Sedert 2006 is hij ook gemeenteraadslid in Hasselt. Voor de Europese verkiezingen van dit jaar staat hij op de moeilijk verkiesbare voorlaatste plaats op de CD&V-lijst.

Luc Wouters

Luc Wouters © Photonews - Peter De Voecht

Luc Wouters was vijftien jaar lang scheidsrechter op het hoogste niveau in België en floot ook wedstrijden in de Champions League. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 is hij ook burgemeester van Lummen voor CD&V. Hij staat op de negende plaats op de Vlaamse lijst van CD&V in de provincie Limburg.

Mark Demesmaeker

Mark Demesmaeker © Photonews - Philip Reynaers

Het voormalige nieuwsanker van VTM raakte in 2004 verkozen als Vlaams parlementslid voor N-VA. Ook na de verkiezingen van 2009 bleef hij Vlaams volksvertegenwoordiger. In 2013 volgde hij Frieda Brepoels op als Europees Parlementslid, waar hij zijn zitje kon houden na de verkiezingen van 2014. Ook nu staat hij op de Europese lijst van N-VA, op plaats vier. Sinds 2007 is de voormalige presentator van Groene Vingers ook gemeenteraadslid in Halle.

Manuela Van Werde

Manuela Van Werde © Photonews - Philip Reynaers

Manuela Van Werde raakte bekend als presentatrice op Studio Brussel en van Vlaanderen Vakantieland. Als actrice was ze onder andere te zien in Kinderen van Dewindt. In 2014 raakte ze voor het eerst verkozen als Vlaams parlementslid voor N-VA in de kieskring Antwerpen. Dat zitje hoopt ze dit jaar te behouden vanop plaats tien. Sinds 2019 is ze ook gemeenteraadslid in Antwerpen.

Mark Tijsmans

Mark Tijsmans © Isopix

Ook Mark Tijsmans raakte in oktober voor N-VA verkozen in de gemeenteraad van Antwerpen. Voor de acteur die bekend raakte in Thuis en Flikken was het zijn politiek debuut. Nu staat Tijsmans, tevens auteur van jeugdboeken, op plaats 24 van de Vlaamse lijst van N-VA in de kieskring Antwerpen.

Jan Moons

Jan Moons © Photonews - Philippe Crochet

De voormalige keeper van onder andere Lierse, Germinal Beerschot en KRC Genk werd in 2012 voor het eerst verkozen in de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg voor N-VA. Momenteel is hij er eerste schepen en in 2022 zal hij de burgemeesterssjerp overnemen. Hij staat op de tiende plaats van de Kamerlijst van N-VA in de kieskring Antwerpen.

Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker © Photonews - Philip Reynaers

Jean-Marie Dedecker is ondertussen gepokt en gemazeld in de politiek, maar raakte bekend als succesvolle nationale judocoach. Het was Open VLD dat hem in 1999 binnen haalde als wit konijn, waarvoor hij zetelde in de Senaat en het Vlaams Parlement. Na een kort lidmaatschap bij N-VA richtte hij in 2007 met Lijst Dedecker zijn eigen partij op en ook daarmee werd hij verkozen in de Kamer. In 2014 haalde zijn partij de kiesdrempel niet en werd hij niet herverkozen. Ondertussen werd hij wel burgemeester van Middelkerke, waar zijn partij in oktober de absolute meerderheid haalde. Nu staat hij dus toch op de Kamerlijst van N-VA in de West-Vlaamse kieskring, maar wel als onafhankelijke.

Veerle Dejaeghere

Veerle Dejaeghere © Belga

De voormalige atlete Veerle Dejaeghere nam in 2009 voor het eerst deel aan de Vlaamse verkiezingen voor Groen! maar raakte niet verkozen. Meer succes had ze in 2012 bij de gemeenteraadsverkiezingen en vorig jaar slaagde ze erin haar zitje in de gemeenteraad in Ardooie te behouden. In 2014 kreeg ze de tweede plaats op de West-Vlaamse Kamerlijst, maar raakte niet verkozen. Nu prijkt ze op de negende plaats voor het Vlaams parlement in West-Vlaanderen.

Tine Van den Brande

Tine Van den Brande © Isopix

Tine Van den Brande kennen we als uit actrice uit onder andere Windkracht 10 en Witse en als voormalig presentatrice van Temptation Island. In 2012 kwam ze op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen als onafhankelijke op de sp.a-lijst en raakte ook verkozen. Vorig jaar stapte ze over naar Groen en op de Mechelse stadslijst raakte ze opnieuw verkozen. Nu is ze voor het eerst kandidaat voor het Vlaams Parlement op de lijst van Groen: ze neemt de vijfde plaats in op de Antwerpse lijst.

Dirk Tuypens

Dirk Tuypens © Belga

Acteur Dirk Tuypens kennen we van zijn rollen in Heterdaad, Witse en Katarakt, maar ook omwille van zijn links engagement. Tuypens kwam bij de federale verkiezingen van 2003 op voor het kartel Resist van de PVDA en de Arabisch Europese Liga. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was hij lijsttrekker van de PVDA in Mechelen, maar kon toen geen zetel binnen halen. Dat lukte vorig jaar wel. Hij staat nu ook op de Antwerpse lijst van PVDA voor de Kamer, op de vierde plaats bij de opvolgers.

Anke Van dermeersch

Anke Van dermeersch © Photonews - Christophe Licoppe

Anke Van dermeersch is al jaren een van de bekendste gezichten van Vlaams Blok en Vlaams Belang, maar raakte bekend als Miss België 1991. De advocate begon haar politieke carrière bij VLD in 1999 maar raakte toen niet verkozen op de Europese lijst. Uit onvrede over haar plaats op de VLD-kieslijst bij de lokale verkiezingen stapte ze later over naar Vlaams Blok. Van 2003 tot 2014 zetelde ze in de Belgische Senaat, sinds 2014 in het Vlaams parlement en sinds 2007 in de Antwerpse gemeenteraad. Deze keer staat ze als tweede op de Vlaamse lijst in Antwerpen, na boegbeeld Filip Dewinter.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top