Deze films, series en docu’s serveert Netflix in mei!

Lenteweer of niet, er is altijd wel ergens een Netflix-momentje. Deze series, films en docu’s staan deze maand op het menu!

Knock Down the House

Knock Down the House © Netflix

Deze documentaire neemt je mee achter de schermen bij vier sterke, doortastende vrouwen die machtige politici uitdaagden tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2018. Aan de basis van hun politieke ambities lag bij alle vier een traumatische ervaring.

Alexandria Ocasio-Cortez moest na een tragedie tijdens de financiële crisis dubbele shifts draaien als barvrouw om te voorkomen dat ze haar huis zou verliezen. Haar linkse campagne tijdens de verkiezingen maakte van haar de jongste persoon ooit die een zitje in het Congres wist te bemachtigen. Mijnwerkersdochter Paula Jean Swearengin besloot een gooi te doen naar de macht toen ze zag hoe het milieu in haar geboortestreek harde klappen kreeg door de steenkoolindustrie. Verpleegster Cori Bush zag haar politieke ambities groeien toen haar buurt werd overspoeld door protesten en tanks, nadat de politie een ongewapende zwarte man had neergeschoten. En ten slotte, het schrijnende verhaal van Amy Vilela: zij ondervond de gevolgen van het kapotte socialezekerheidssysteem in Amerika aan den lijve toen haar niet-verzekerde dochter stierf aan een te behandelen medische aandoening.Knock Down The House won de publieksprijs op het Sundance Film Festival. Netflix betaalde voor de rechten op de documentaire naar verluidt het recordbedrag van tien miljoen dollar.

Nu beschikbaar op Netflix.

Dead to Me

Dead to Me © Netflix

Dead to Me is een zwartkomische dramaserie met hoofdrollen voor Christina Applegate en Linda Cardellini.

Applegate speelt Jen, een heetgebakerde weduwe die op zoek is naar de chauffeur die haar man doodreed en vluchtmisdrijf pleegde. In een hulpgroep voor rouwenden ontmoet ze de excentrieke Judy, die een duister geheim met zich mee blijkt te dragen.Een mix tussen Grace and Frankie en Big Little Lies, met naast Christina Applegate en Linda Cardellini ook rollen voor James Marsden, Ed Asner en Brandon Scott.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Netflix.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile © Netflix

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is een film over de misdaden van seriemoordenaar Ted Bundy, vanuit het perspectief van Bundy’s vaste vriendin Liz, die jarenlang weigerde de waarheid over haar vriend te geloven.De film werd geregisseerd door de Oscargenomineerde filmmaker Joe Berlinger, en in de cast zie je Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Terry Kinney, Haley Joel Osment, James Hetfield, Grace Victoria Cox, Jim Parsons en John Malkovich.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile is nu beschikbaar op Netflix.

Tuca & Bertie

Tuca & Bertie © Netflix

Na BoJack Horseman, F is for Family en Big Mouth komt Netflix opnieuw met een animatieserie voor volwassenen.
Tuca & Bertie is een animatieserie van illustrator Lisa Hanawalt, die samen met executive producer Raphael Bob-Waksberg ook Bojack Horseman op het scherm toverde.

In de hoofdrollen zie je opnieuw dieren, maar de actie speelt zich deze keer af in een appartementsgebouw dat bewoond wordt door vogels van diverse pluimage. Twee daarvan zijn de vrijgevochten toekan Tuca, en de bedeesde zanglijster Bertie. De twee vriendinnen deelden een appartement, maar nu Tuca gaat samenwonen met haar vriend verhuist Bertie naar het appartement erboven.Tuca & Bertie is een serie met een zeker sitcomgehalte, die een donkere en grappige kijk geeft op vrouwelijke vriendschap. Nu beschikbaar op Netflix.

The Mechanism, seizoen 2

The Mechanism, seizoen 2 © Netflix

Vorig jaar kwam Netflix met een nieuwe serie van José Padilha, de man achter topserie Narcos. De Brazilaanse serie O Mecanismo of The Mechanism volgde een groepje politie-inspecteurs dat zich vastbeet in een groot corruptieschandaal. Onderzoekers van dienst: politieagent Marco Ruffo (Selton Mello) en zijn pupil Verena Cardoni (een schitterende Caroline Abras).

Vanaf vrijdag 10 mei kun je kijken naar het tweede seizoen van The Mechanism, want het onderzoek loopt verder. Na de presidentsverkiezingen in Brazilië heeft Verena’s team twaalf topaannemers gearresteerd, maar de grootste vis is nog niet gevat: Ricardo Brecht (Emilio Orciollo Netto). Verena, Guilhome (Osvaldo Mil) en Vander (Jonathan Haagensen) geven niet op, en ook Russo jaagt achter de schermen verder op Ibrahim (Enrique Diaz).Lees hier ons dossier over het eerste seizoen van The Mechanism. Het tweede seizoen is beschikbaar vanaf 10 mei, enkel op Netflix.

Easy, seizoen 3

Easy, seizoen 3 © Netflix

De zinderende Netflix Originale-comedy Easy krijgt er op 10 mei een derde en laatste seizoen bij.

Easy gaat over seks en ingewikkelde relaties, met of zonder behulp van moderne technologie en sociale netwerken. De serie volgt diverse inwoners van Chicago die op hun eigen, soms onhandige manier hun weg zoeken in de liefde.Naast enkele vertrouwde acteurs zie je ook een paar nieuwe gezichten. Het derde seizoen wordt gespeeld door onder anderen Gugu Mbatha Raw, Elizabeth Reaser, Dave Franco, John Gallagher Jr., Jake Johnson, Zazie Beetz, Sophia Bush, Aya Cash, Michael Chernus en Jaz Sinclair.

Seizoen 3 is beschikbaar op Netflix vanaf 10 mei.

The Society

The Society © Netflix

Vanaf 10 mei kun je ook kijken naar The Society, een huiveringwekkend en grimmig mystery drama dat door Netflix wordt aangekondigd als een moderne versie van Lord of the Flies.

De serie volgt een groepje tieners die op mysterieuze wijze terechtkomen in een vreemde versie van hun welgestelde thuisstad in New England. Geen spoor van hun ouders, geen idee wat er gebeurd is. Terwijl ze proberen uit te vissen hoe ze weer thuis kunnen raken, moeten ze regels afspreken en allianties vormen om te kunnen overleven.De serie wordt omschreven als een mix tussen 13 Reasons Why en Riverdale.

De cast bestaat onder meer uit Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, Jose Julian, Rachel Keller, Alex MacNicoll, Kathryn Newton, Salena Qureshi en Toby Wallace.

The Society is beschikbaar op Netflix vanaf 10 mei.

The Rain, seizoen 2

The Rain, seizoen 2 © Netflix

Op vrijdag 17 mei komt Netflix met het tweede seizoen van de Deense survival-thrillerserie The Rain.

In je eentje overleef je het niet, zegt de trailer, in de angstaanjagende wereld van The Rain. Die wereld is immers donker en gevaarlijk, nadat een horrorvirus zich verspreid heeft via de regen en het overgrote deel van de bevolking heeft uitgemoord.
Broer en zus Rasmus en Simone hebben de uitbraak van het virus overleefd, en gingen in het eerste seizoen op zoek naar hun vader en een middel tegen het virus. In het tweede seizoen gaat hun tocht verder.Met Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen en Mikkel Følsgaard.
Lees hier ons dossier over het eerste seizoen van The Rain. Het tweede seizoen is beschikbaar vanaf 17 mei.

WHAT/IF

WHAT/IF © Netflix

Vanaf 24 mei kun je kijken naar Renée Zellweger in de duistere thrillerserie WHAT/IF, die laat zien wat er gebeurt als je normen en waarden laat varen. Hoeveel zou jij op het spel zetten voor een kans om je dromen waar te maken?

In het eerste seizoen van deze Netflix Original-serie krijgt een berooid, pasgetrouwd stel uit San Francisco een lucratief, maar dubieus voorstel van een mysterieuze vrouw.De cast van WHAT/IF bestaat uit Renée Zellweger, Jane Levy, Blake Jenner, Samantha Ware, Keith Powers, Daniella Pineda, Juan Castano, John Clarence Stewart en Dave Annable.
 
Vanaf 24 mei op Netflix.

Good Girls, seizoen 2

Good Girls, seizoen 2 © Netflix

Ook Good Girls krijgt er een tweede seizoen bij, en wel op 31 mei.
De serie gaat over drie gewone moeders in een Amerikaanse voorstad, met het nodige gedoe in hun gezin, huwelijk en werk. Elke maand hebben ze om verschillende redenen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om daarmee komaf te maken, gaan ze het criminele pad op.

In het tweede seizoen bewandelen ze dat pad nog wat verder. Het gevolg: een serie die volgens de makers flink wat donkerder is dan het eerste seizoen. Verder krijg je meer te zien over de achtergrond van de drie vrouwen en de start van hun vriendschap.Een spannende dramedy van Jenna Bans, die eerder een hand had in Desperate Housewives, Scandal en Grey’s Anatomy. De hoofdrollen zijn voor Christina Hendricks, Retta en Mae Whitman.

Seizoen 2 is beschikbaar op Netflix vanaf 31 mei.

When They See Us

When They See Us © Netflix

When They See Us is een vierdelige miniserie van Ava DuVernay, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie volgt de beruchte zaak van de Central Park Five, waarin vijf zwarte tieners onterecht veroordeeld werden voor de verkrachting van een vrouw in Central Park.

De serie volgt vijfentwintig jaar uit hun leven: vanaf de vroege lente van 1989, toen de tieners voor het eerst over de gebeurtenis werden ondervraagd, tot hun vrijspraak in 2002 en de schadevergoeding die in 2014 werd overeengekomen met de stad New York.De cast bestaat onder meer uit Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Niecy Nash, Blair Underwood, Caleel Harris en Asante Blackk.
Een aangrijpende serie, vanaf 31 mei op Netflix.
 
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Music Maestro

Bekijk alles
The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Top