Deze tv-programma’s kregen te maken met plagiaatklachten

Bekende mensen vragen hoe het leven er over vijf jaar zal uitzien, en hen vijf jaar later confronteren met hun antwoorden: bij de VRT vonden ze het een geniaal uitgangspunt voor een nieuw tv-format. ‘Over 5 jaar’ zag het levenslicht, en als presentator werd zowel in 2010 als in 2015 gekozen voor de immer joviale Wim De Vilder. Zijn Nederlandse collega Jeroen Pauw maakte echter al langer een soortgelijk programma, '5 Jaar Later', waarvan het mediabedrijf Endemol de rechten beheerde.

Deze tv-programma’s kregen te maken met plagiaatklachten © Lies Willaert / VRT

Pauw vond Over 5 jaar je reinste diefstal: ‘Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse tv-vrienden’, schreef hij op Twitter, aangevuld met de hashtag #sansgêne. Bij de openbare omroep waren ze niet onder de indruk: ‘Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format. We pakken het op onze eigen manier aan. Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek’, liet VRT-woordvoerder Hans Vangoethem toendertijd optekenen in De Morgen. Tv-makers krijgen wel vaker plagiaatbeschuldigingen op hun bord. Een paar opmerkelijke voorbeelden.Eeuwige Roem vs. Super Champs

Eeuwige Roem vs. Super Champs © VRT

In Eeuwige Roem propten Bruno Wyndaele en zijn productiehuis De Filistijnen een groep ex-topsporters in een afgelegen villa, om hen vervolgens een heroïsche strijd te laten voeren in allerlei disciplines. Vanaf 2008 werd een hele reeks afleveringen van het programma gemaakt, en ergens onderweg verhuisde Wyndaele zijn geesteskind zelfs naar VIER, nadat hij zichzelf als presentator verving door Louis Talpe. Het leverde nu en dan spannende televisie op: in één van de afleveringen dook Sugar Jackson op onversaagde wijze het water in, waarna de bokser zich realiseerde dat hij niet kon zwemmen en men hem vliegensvlug moest opvissen.
 
Koen, een leraar uit Kruibeke, schrok zich een hoedje toen hij het programma bekeek: hij wist zeker dat die slinkse Filistijnen zijn idee voor een tv-programma, Super Champs genaamd, hadden gepikt. Hij sleepte Wyndaele en co voor de rechtbank, maar het zette geen zoden aan de dijk: zijn klacht werd afgewezen en het vonnis maakte gewag van een lijst met losse ideeën, die niet auteursrechtelijk beschermd was.VTM-nieuws vs. het nieuws op de Georgische zender 1TV

VTM-nieuws vs. het nieuws op de Georgische zender 1TV

Op de nieuwsdienst van VTM verslikten ze zich anno 2013 ook wel eventjes in hun koffie toen ze het decor van het tv-journaal van de Georgische zender 1TV te zien kregen. De gezellige nieuwsstudio leek namelijk een exacte kopie van die van de populairste Vlaamse commerciële omroep te zijn. ‘We zijn stomverbaasd. De intro, de headlines, de grafieken en de desk waar de nieuwsankers achter zitten gelijken als twee druppels water op die van VTM. We hebben meer dan twee jaar gewerkt om tot dit originele resultaat te komen. Zoiets kan je dus niet zomaar kopiëren’, vertelde een VTM-woordvoerder in de pers. Het werd nog frappanter: enige tijd na de Georgiërs pakte ook een Grieks kanaal uit met een quasi identiek vormgegeven nieuwsstudio. Uiteindelijk koelde de zaak zonder blazen, en het VTM-nieuws heeft ondertussen alweer een nieuw decor.

Ipartment vs. Friends

Ipartment vs. Friends

De Chinese zender Jiangxi TV zag wel brood in een komische serie over een groep niet onaantrekkelijke jonge mensen die een appartement delen. Maar niet lang nadat Ipartment op antenne ging, begonnen kijkers al te vermoeden dat al die lolligheid wel heel erg aan Friends deed denken. Meer nog: een aantal grappen zou letterlijk gekopieerd zijn uit de Amerikaanse serie, maar ook uit How I Met Your Mother en The Big Bang Theory. De makers van de Chinese reeks reageerden koeltjes op de heisa: ‘Veel komische series lijken nu eenmaal op elkaar. Dit is geen plagiaat, maar een ode aan de Amerikaanse sitcom’, luidde hun reactie.

Stromberg vs. The Office

Stromberg vs. The Office

The Office staat te boek als één van de beste Britse komische reeksen in mockumentary-stijl ooit. Daar zijn een forse dosis gortdroge humor en een knalprestatie van Ricky Gervais als kantoorbaas David Brent niet vreemd aan. The Office werd een heus exportproduct dat de BBC lustig doorverkocht: La Ofis (Chili), Kancl (Tsjechië), La Job (Québec), The Office US (Verenigde Staten), Le Bureau (Frankrijk), HaMisrad (Israël), Kontoret (Zweden) en Kontori (Finland) waren het resultaat. Ook de Duitsers trachtten met volle overgave een grappige serie over de kantoorbeslommeringen van een zootje ongeregeld in te blikken, maar het feit dat Stromberg heel erg op The Office leek doch geen officiële versie was, zette kwaad bloed bij de Britse openbare omroep. De donderwolken werden wel bijzonder dreigend toen ze er in Londen luidop aan dachten om de commerciële zender ProSieben, die de serie uitzond, voor de rechter te dagen. Het feit dat men besliste om bedenkers Steven Merchant en Ricky Gervais in de aftiteling van Stromberg te vermelden, kalmeerde de gemoederen.

De Slimste Mens vs. grafici

De Slimste Mens vs. grafici © Facebook / Jens Claessens

Traditioneel pakken ze bij De Slimste Mens Ter Wereld voor aanvang van elk seizoen uit met een opvallende promotiecampagne. Vorige herfst kwam er hommeles van: de deelnemers werden in Star Trek-pakjes gestoken, maar in de dagen nadien werd VIER door een hele resem artiesten beschuldigd van plagiaat: de afbeeldingen zouden niet alleen overgenomen zijn uit Star Wars, maar werden volgens hen ook schaamteloos gekopieerd uit hun eigen werk. ‘Deze Belgische tv-zender, met een show die 1,5 miljoen kijkers heeft, stal werk van zo'n 30 artiesten, en voerde er wat slechte photoshops op uit om hun show te promoten’, aldus graficus Jens Claessens, die de kat de bel aanbond, op Facebook. Er bleek wel degelijk iets loos te zijn, want bij VIER waren ze er na de daaropvolgende klachtenregen als de kippen bij om de beelden te verwijderen, al bleven ze wel volhouden dat ze het idee hadden geparodieerd en niet geplagieerd.


The Voice vs. Voice Of America

The Voice vs. Voice Of America © VTM

The Voice is een wereldwijd succes. Het programma komt uit de stal van mediatycoon John De Mol en werd verkocht aan tv-zenders over de hele aardkloot. De Ierse scriptschrijver Michael Roy Barry beweert al ruim zeven jaar dat het idee voor de blind auditions, een vast onderdeel in de show, linea recta uit zijn grijze cellen komt. Volgens Barry ontwikkelde hij een format getiteld Voice Of America, waarin de bewuste blind auditions een belangrijke factor vormden. De Mol werd ondervraagd in het kader van een vooronderzoek, maar verder bleef het stil rond de zaak. Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa, het medianetwerk van De Mol, noemde Barry ‘een fantast uit Ierland’ die nog geen enkel bewijs heeft laten zien waaruit blijkt dat het idee origineel van hem is.

De Kruitfabriek vs. De Wereld Draait Door

De Kruitfabriek vs. De Wereld Draait Door © Hollandse Hoogte / Isopix

Onderuitgezakt in een comfortabele zetel naar een strak geregisseerd praatprogramma kijken, daarbij al dan niet op gezette tijdstippen nippend aan een glas wijn: het is voor menig tv-kijker een ontspannende vrijetijdsbesteding. Bij VIER hadden ze dat zes jaar geleden goed begrepen, en bovendien leed Vlaanderen in dat tijdperk aan talkshowarmoede: net het juiste moment om De Kruitfabriek de ether in te katapulteren, dachten ze bij de commerciële zender. Helaas: met afwisselend Gilles De Coster, Sofie Lemaire, Tom Lenaerts, Lieven Scheire en Christophe Deborsu als presentatoren en een roedel gasten met naam had het een succes kunnen worden, maar er keek geen hond, behalve die van Tom Lenaerts zelf.

Tot overmaat van ramp ging er bij mediawatchers een belletje rinkelen. Want een decor met een centrale tafel omgeven door publiek, diepgaande gesprekken met af en toe een grappig intermezzo, live-optredens en korte, vaak humoristische filmpjes: dat deed verdacht veel denken aan De Wereld Draait Door, de Nederlandse referentie in het talkshowuniversum, waarmee de getalenteerde presentator Matthijs van Nieuwkerk zelfs na een loonsverlaging nog bedragen verdient die Jan en Mieke Modaal doen duizelen. Bij BNNVARA, de omroep die DWDD maakt, oordeelden ze dat men bij VIER ‘minstens met een schuin oog’ naar hun programma gekeken had, maar verder werd er geen actie ondernomen. De Kruitfabriek was geen lang leven beschoren: amper een halfjaar na de start werd de stekker definitief uit het stopcontact getrokken vanwege de tegenvallende kijkcijfers en dito reclame-inkomsten.

De Thuisploeg vs. Come And Have A Go

De Thuisploeg vs. Come And Have A Go © VRT

In 2007 oordeelde het Hof van Beroep te Brussel dat het Eén-programma De Thuisploeg geen plagiaat was. Tailor Made Films, de producent van de Britse BBC-quiz Come And Have A Go, had tot drie maal toe klacht ingediend wegens vermeend leentjebuur spelen. De Thuisploeg was een een interactief quizprogramma waarbij alle kijkers konden meespelen en ploegen in de studio tegen één ploeg streden die thuis vanop de zetel meequizte. De quiz werd aanvankelijk gepresenteerd door Rani De Coninck en Rob Vanoudenhoven, en daarna door Evy Gruyaert en Marcel Vanthilt. De VRT en het productiehuis DEMENSEN haalden na afloop van de rechtszaak opgelucht adem.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Top