Deze tv-programma’s kregen te maken met plagiaatklachten

Bekende mensen vragen hoe het leven er over vijf jaar zal uitzien, en hen vijf jaar later confronteren met hun antwoorden: bij de VRT vonden ze het een geniaal uitgangspunt voor een nieuw tv-format. ‘Over 5 jaar’ zag het levenslicht, en als presentator werd zowel in 2010 als in 2015 gekozen voor de immer joviale Wim De Vilder. Zijn Nederlandse collega Jeroen Pauw maakte echter al langer een soortgelijk programma, '5 Jaar Later', waarvan het mediabedrijf Endemol de rechten beheerde.

Deze tv-programma’s kregen te maken met plagiaatklachten © Lies Willaert / VRT

Pauw vond Over 5 jaar je reinste diefstal: ‘Opmerkelijk jatwerk van de Vlaamse tv-vrienden’, schreef hij op Twitter, aangevuld met de hashtag #sansgêne. Bij de openbare omroep waren ze niet onder de indruk: ‘Een terugblik op de voorbije vijf jaar is op zich natuurlijk geen beschermd format. We pakken het op onze eigen manier aan. Bij ons zitten de gasten bijvoorbeeld allemaal samen aan de tafel voor een gesprek’, liet VRT-woordvoerder Hans Vangoethem toendertijd optekenen in De Morgen. Tv-makers krijgen wel vaker plagiaatbeschuldigingen op hun bord. Een paar opmerkelijke voorbeelden.Eeuwige Roem vs. Super Champs

Eeuwige Roem vs. Super Champs © VRT

In Eeuwige Roem propten Bruno Wyndaele en zijn productiehuis De Filistijnen een groep ex-topsporters in een afgelegen villa, om hen vervolgens een heroïsche strijd te laten voeren in allerlei disciplines. Vanaf 2008 werd een hele reeks afleveringen van het programma gemaakt, en ergens onderweg verhuisde Wyndaele zijn geesteskind zelfs naar VIER, nadat hij zichzelf als presentator verving door Louis Talpe. Het leverde nu en dan spannende televisie op: in één van de afleveringen dook Sugar Jackson op onversaagde wijze het water in, waarna de bokser zich realiseerde dat hij niet kon zwemmen en men hem vliegensvlug moest opvissen.
 
Koen, een leraar uit Kruibeke, schrok zich een hoedje toen hij het programma bekeek: hij wist zeker dat die slinkse Filistijnen zijn idee voor een tv-programma, Super Champs genaamd, hadden gepikt. Hij sleepte Wyndaele en co voor de rechtbank, maar het zette geen zoden aan de dijk: zijn klacht werd afgewezen en het vonnis maakte gewag van een lijst met losse ideeën, die niet auteursrechtelijk beschermd was.VTM-nieuws vs. het nieuws op de Georgische zender 1TV

VTM-nieuws vs. het nieuws op de Georgische zender 1TV

Op de nieuwsdienst van VTM verslikten ze zich anno 2013 ook wel eventjes in hun koffie toen ze het decor van het tv-journaal van de Georgische zender 1TV te zien kregen. De gezellige nieuwsstudio leek namelijk een exacte kopie van die van de populairste Vlaamse commerciële omroep te zijn. ‘We zijn stomverbaasd. De intro, de headlines, de grafieken en de desk waar de nieuwsankers achter zitten gelijken als twee druppels water op die van VTM. We hebben meer dan twee jaar gewerkt om tot dit originele resultaat te komen. Zoiets kan je dus niet zomaar kopiëren’, vertelde een VTM-woordvoerder in de pers. Het werd nog frappanter: enige tijd na de Georgiërs pakte ook een Grieks kanaal uit met een quasi identiek vormgegeven nieuwsstudio. Uiteindelijk koelde de zaak zonder blazen, en het VTM-nieuws heeft ondertussen alweer een nieuw decor.

Ipartment vs. Friends

Ipartment vs. Friends

De Chinese zender Jiangxi TV zag wel brood in een komische serie over een groep niet onaantrekkelijke jonge mensen die een appartement delen. Maar niet lang nadat Ipartment op antenne ging, begonnen kijkers al te vermoeden dat al die lolligheid wel heel erg aan Friends deed denken. Meer nog: een aantal grappen zou letterlijk gekopieerd zijn uit de Amerikaanse serie, maar ook uit How I Met Your Mother en The Big Bang Theory. De makers van de Chinese reeks reageerden koeltjes op de heisa: ‘Veel komische series lijken nu eenmaal op elkaar. Dit is geen plagiaat, maar een ode aan de Amerikaanse sitcom’, luidde hun reactie.

Stromberg vs. The Office

Stromberg vs. The Office

The Office staat te boek als één van de beste Britse komische reeksen in mockumentary-stijl ooit. Daar zijn een forse dosis gortdroge humor en een knalprestatie van Ricky Gervais als kantoorbaas David Brent niet vreemd aan. The Office werd een heus exportproduct dat de BBC lustig doorverkocht: La Ofis (Chili), Kancl (Tsjechië), La Job (Québec), The Office US (Verenigde Staten), Le Bureau (Frankrijk), HaMisrad (Israël), Kontoret (Zweden) en Kontori (Finland) waren het resultaat. Ook de Duitsers trachtten met volle overgave een grappige serie over de kantoorbeslommeringen van een zootje ongeregeld in te blikken, maar het feit dat Stromberg heel erg op The Office leek doch geen officiële versie was, zette kwaad bloed bij de Britse openbare omroep. De donderwolken werden wel bijzonder dreigend toen ze er in Londen luidop aan dachten om de commerciële zender ProSieben, die de serie uitzond, voor de rechter te dagen. Het feit dat men besliste om bedenkers Steven Merchant en Ricky Gervais in de aftiteling van Stromberg te vermelden, kalmeerde de gemoederen.

De Slimste Mens vs. grafici

De Slimste Mens vs. grafici © Facebook / Jens Claessens

Traditioneel pakken ze bij De Slimste Mens Ter Wereld voor aanvang van elk seizoen uit met een opvallende promotiecampagne. Vorige herfst kwam er hommeles van: de deelnemers werden in Star Trek-pakjes gestoken, maar in de dagen nadien werd VIER door een hele resem artiesten beschuldigd van plagiaat: de afbeeldingen zouden niet alleen overgenomen zijn uit Star Wars, maar werden volgens hen ook schaamteloos gekopieerd uit hun eigen werk. ‘Deze Belgische tv-zender, met een show die 1,5 miljoen kijkers heeft, stal werk van zo'n 30 artiesten, en voerde er wat slechte photoshops op uit om hun show te promoten’, aldus graficus Jens Claessens, die de kat de bel aanbond, op Facebook. Er bleek wel degelijk iets loos te zijn, want bij VIER waren ze er na de daaropvolgende klachtenregen als de kippen bij om de beelden te verwijderen, al bleven ze wel volhouden dat ze het idee hadden geparodieerd en niet geplagieerd.


The Voice vs. Voice Of America

The Voice vs. Voice Of America © VTM

The Voice is een wereldwijd succes. Het programma komt uit de stal van mediatycoon John De Mol en werd verkocht aan tv-zenders over de hele aardkloot. De Ierse scriptschrijver Michael Roy Barry beweert al ruim zeven jaar dat het idee voor de blind auditions, een vast onderdeel in de show, linea recta uit zijn grijze cellen komt. Volgens Barry ontwikkelde hij een format getiteld Voice Of America, waarin de bewuste blind auditions een belangrijke factor vormden. De Mol werd ondervraagd in het kader van een vooronderzoek, maar verder bleef het stil rond de zaak. Thomas Notermans, woordvoerder van Talpa, het medianetwerk van De Mol, noemde Barry ‘een fantast uit Ierland’ die nog geen enkel bewijs heeft laten zien waaruit blijkt dat het idee origineel van hem is.

De Kruitfabriek vs. De Wereld Draait Door

De Kruitfabriek vs. De Wereld Draait Door © Hollandse Hoogte / Isopix

Onderuitgezakt in een comfortabele zetel naar een strak geregisseerd praatprogramma kijken, daarbij al dan niet op gezette tijdstippen nippend aan een glas wijn: het is voor menig tv-kijker een ontspannende vrijetijdsbesteding. Bij VIER hadden ze dat zes jaar geleden goed begrepen, en bovendien leed Vlaanderen in dat tijdperk aan talkshowarmoede: net het juiste moment om De Kruitfabriek de ether in te katapulteren, dachten ze bij de commerciële zender. Helaas: met afwisselend Gilles De Coster, Sofie Lemaire, Tom Lenaerts, Lieven Scheire en Christophe Deborsu als presentatoren en een roedel gasten met naam had het een succes kunnen worden, maar er keek geen hond, behalve die van Tom Lenaerts zelf.

Tot overmaat van ramp ging er bij mediawatchers een belletje rinkelen. Want een decor met een centrale tafel omgeven door publiek, diepgaande gesprekken met af en toe een grappig intermezzo, live-optredens en korte, vaak humoristische filmpjes: dat deed verdacht veel denken aan De Wereld Draait Door, de Nederlandse referentie in het talkshowuniversum, waarmee de getalenteerde presentator Matthijs van Nieuwkerk zelfs na een loonsverlaging nog bedragen verdient die Jan en Mieke Modaal doen duizelen. Bij BNNVARA, de omroep die DWDD maakt, oordeelden ze dat men bij VIER ‘minstens met een schuin oog’ naar hun programma gekeken had, maar verder werd er geen actie ondernomen. De Kruitfabriek was geen lang leven beschoren: amper een halfjaar na de start werd de stekker definitief uit het stopcontact getrokken vanwege de tegenvallende kijkcijfers en dito reclame-inkomsten.

De Thuisploeg vs. Come And Have A Go

De Thuisploeg vs. Come And Have A Go © VRT

In 2007 oordeelde het Hof van Beroep te Brussel dat het Eén-programma De Thuisploeg geen plagiaat was. Tailor Made Films, de producent van de Britse BBC-quiz Come And Have A Go, had tot drie maal toe klacht ingediend wegens vermeend leentjebuur spelen. De Thuisploeg was een een interactief quizprogramma waarbij alle kijkers konden meespelen en ploegen in de studio tegen één ploeg streden die thuis vanop de zetel meequizte. De quiz werd aanvankelijk gepresenteerd door Rani De Coninck en Rob Vanoudenhoven, en daarna door Evy Gruyaert en Marcel Vanthilt. De VRT en het productiehuis DEMENSEN haalden na afloop van de rechtszaak opgelucht adem.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Klara viert 11 juli opnieuw met Vlaamse componisten en 'Fingerprints'

Klara viert 11 juli opnieuw met Vlaamse componisten en 'Fingerprints'

Niet te tellen zijn ze, de creatieve Vlamingen die door de eeuwen heen hun muzikale ideeën aan het notenpapier hebben toevertrouwd. Op de Vlaamse feestdag geeft Klara ze naar opnieuw een gezamenlijk podium en kan je ook uitgebreid kennismaken met de gloednieuwe 'Fingerprints #3'.

Roméo Elvis neemt geen blad voor de mond

Roméo Elvis neemt geen blad voor de mond

Roméo Elvis bracht even geleden het nummer 'Malade' uit, dat op zijn jongste album ‘Chocolat’ staat. De rapper breekt potten en staat vandaag op de planken van het Luikse festival Les Ardentes.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Sport in de kijker

Bekijk alles
Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

De Belgische beloften spelen het EK U21 dat wordt gespeeld in Italië en San Marino. Een belangrijk EK want de vier landen die zich daar de beste tonen, pakken meteen een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Lekker chillen met hilarische komedie Murder Mystery op Netflix

Lekker chillen met hilarische komedie Murder Mystery op Netflix

Wie zin heeft in een chill avondje thuis kan sinds 14 juni Jennifer Aniston en Adam Sandler aan het werk zien in de hilarische Netflix Original-comedy 'Murder Mystery'. Heel hoogstaande cinema is het misschien niet, maar de film brak tijdens het openingsweekend alle kijkcijferrecords en werd dan ook verkozen tot de beste nieuwkomer van de afgelopen maand.

Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Ben jij een die-hard horrorfan, of knijp je toch soms iets te hard in de hand van je partner, vriend of vriendin als het te spannend of gruwelijk wordt? Geeft niet, want er is niets leukers dan volledig opgaan in een verschrikkelijk angstaanjagende horrorfilm op groot scherm. Kippenvel, angstzweet, je dood (of toch minstens een bult) schrikken en keihard gillen. Het hoort er allemaal bij.

Tv-tips van de week (8 t.e.m. 14 juli)

Tv-tips van de week (8 t.e.m. 14 juli)

Zin in een spannende film, een interessante documentaire of een grappige serie? Wij maken je wegwijs in het niet te versmaden tv-menu!

In het spoor van Peaky Blinders

In het spoor van Peaky Blinders

Hou je van de jaren 20, Engeland en Peaky Blinders? Volg de gids! We stellen je een reis voor in het teken van de familie Shelby. In het noorden van Engeland kan je een aantal emblematische plekken uit de serie bezoeken.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Christoff zoekt inspiratie voor nieuwe songs op zomerkamp, Annelien Coorevits en Olivier Deschacht zijn uit elkaar, ex-winnaar van De Mol Pieter is niet langer priester en Romanie Schotte is getrouwd met Stefan Talpe. Benieuwd naar wat er gebeurde in het universum der BV's en Hollywoodberoemdheden? Je leest het hier!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Major League Baseball start met Chinese esports league

Major League Baseball start met Chinese esports league

Major League Baseball, de Amerikaanse honkbalorganisatie, heeft een eigen esportscompetitie aangekondigd. Die zal niet worden gehouden in de Verenigde Staten, maar wel in China.

Fnatic en Astralis uitgenodigd voor DreamHack Masters Malmö

Fnatic en Astralis uitgenodigd voor DreamHack Masters Malmö

DreamHack heeft enkele teams bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de DreamHack Masters in Malmö. OpTic was al zeker van z'n plaatsje dankzij de overwinning op DreamHack Open Summer in juni.

G2 plaatst zich voor ESL One New York

G2 plaatst zich voor ESL One New York

G2 Esports heeft de Europese qualifier voor ESL One New York gewonnen. In de finale klopten ze CR4ZY, dat verrassend mousesports en Sprout uitschakelde. In de finale won G2 met 2-1.

Top