Niet te missen: deze sportevenementen kan je in mei allemaal volgen via Proximus TV

Sport | In mei leggen alle vogels een ei, klinkt het spreekwoord. En de sportfanaat kan zijn ei in mei opnieuw kwijt bij Proximus TV. Ook in de lentemaand bij uitstek is ons sportaanbod enorm uitgebreid. Wat allemaal, ontdek je hier.

Door MF

Deel dit nieuws

Naast alle sportwedstrijden die live te volgen zijn, is er ook nog onze exclusieve reeks 'Tandem'. Elke donderdag om 20u30 kunnen klanten van Belgian Sports en All Sports afstemmen op het 11(1)-kanaal van Proximus TV voor een nieuwe aflevering van deze gevierde reeks.Staan op de planning in mei: gewichtheffers Nathalie Lebbe & Nina Sterckx (2/5), vader Patric Maes en zoon Martin, gebeten door de mountainbike-microbe (9/5), alsook een duoreportage over de hockeysterren John John Dohmen en Vincent Vanasch (23/5). Zeker het bekijken waard dus, meer info vind je op:  www.proximus-sports.be/nl/tandem

Voetbal nationaal

De eerste kaarten in de Play-offs zijn geschud. Genk ligt op titelkoers, Club Brugge moet achtervolgen. Standard en Antwerp bikkelen om plaats drie, terwijl Gent en Anderlecht de kneusjes zijn. In mei gaat de strijd om de landstitel onverminderd verder. Er staan dan ook nog enkele topaffiches op de kalender. Op 5 mei krijgt Anderlecht kans om revanche te nemen op Standard na de gestaakte match van vorige keer. Wat de strijd tussen Genk en Club betreft is 12 mei een cruciale dag. Dan krijgt Genk op de achtste speeldag zijn grote rivaal over de vloer. Mogelijk valt dan de beslissing.

Heb je de wedstrijden gemist? Geen probleem! In 11-Mag krijg je uitgebreide samenvattingen met deskundig commentaar, zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Om na al dat voetbalgeweld even terug te blikken, is er de wekelijkse voetbaltalkshow VISTA! van Proximus Sports en HLN. Die kan je elke maandagavond live volgen op onze vertrouwde kanalen, TV zender 601 en de Proximus Sports Facebook fanpagina. Nadien kan je alles bekijken op onze website: www.proximus-sports.be/nl/voetbal/vista .

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Voetbal internationaal

In mei is er traditioneel ook de ontknoping van de UEFA Champions League. Revelatie Ajax probeert op 30/4 en 8/5 ook Tottenham een hak te zetten en de finale van het Kampioenenbal te bereiken. Slagen de Amsterdammers daarin, of krijgen we met Alderweireld en Vertonghen twee Rode Duivels in de finale? Daarin wacht alvast de winnaar van de clash tussen Barcelona en Liverpool (1/5 en 7/5). De ontknoping volg je integraal op Proximus Sports.
En we volgen niet enkel de ontknoping bij de mannen, want op 18/5 kan je bij ons de finale van de vrouwen live volgen.

Naast de JPL en de UEFA Champions League naderen ook de Europese topcompetities hun einde. Terwijl de strijd in Italië, Frankrijk en Spanje gestreden is, is het razendspannend in de Bundesliga. Bayern München leidt met een puntje voorsprong op Dortmund. De 29ste titel voor de Rekordmeister, of de 9de voor de Borussen? Je volgt het integraal op Eleven Sports. Mogelijk spelen enkele Belgen een bepalende rol, want Dortmund treft op de laatste twee speeldag Fortuna Düsseldorf (Raman en Lukebakio, 11/5) en Borussia Mönchengladbach (Thorgan Hazard, 18/5).

Op 18 mei weten we ook wie in Engeland de FA Cup in zijn kast mag zetten. Topfavoriet Manchester City neemt het dan op Wembley op tegen Watford, dat vanuit de underdogpositie start.

Alle hoogtepunten uit de Europese competities, inclusief samenvattingen uit de superspannende Premier League, zijn te bewonderen op 11-Mag International.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Wielrennen

De klassiekers zitten erop, de ronderenners ontwaken. Op 11 mei wordt in Bologna de 102de editie van de Giro op gang geschoten met een korte klimtijdrit. Drie weken later, op 2 juni, weten we wie de opvolger wordt van Chris Froome. De Brit zelf zal het niet zijn, hij focust zich volledig op de Tour. Wie dan wel de roze trui naar huis mag meenemen, zien we op Eurosport.

Maar niet alleen in Italië wordt er gekoerst in mei. Ook de Ronde van Californië mag traditioneel enkele grote namen verwelkomen. Onder meer Peter Sagan koerst van 12 tot 18 mei onder de Amerikaanse zon. Verder zijn er nog de Vierdaagse van Duinkerke (14-19/5), de GP Marcel Kint (26/5) en Circuit Wallonië (30/5).

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Het beste Belgische basketbal en de NBA

Oostende en Antwerp gaan zij aan zij de laatste rechte lijn richting play-offs in. De kustploeg verloor al de bekerfinale en zal ook in de titelstrijd een taaie klant hebben aan de havenploeg. Charleroi heeft er een hectisch seizoen opzitten, maar is nog niet uitgeteld. Zoals steeds kan je elke speeldag één match uit de EuroMillions Basketball League volgen op Proximus Sports. Voor mei zijn dat Luik-Charleroi (3/5), Bergen-Charleroi (11/5) en Brussels - Charleroi (17/5).

In de NBA zijn de play-offs volop aan de gang. In de eerste ronde kregen we nog geen grote verrassingen, de favorieten klaarden de klus. Het is in de tweede ronde vooral uitkijken naar de clash in het westen tussen Golden State en Houston, oftewel Curry versus Harden. In het oosten mag Giannis 'Greek Freek' Antetokounmpo proberen om Boston op de knieën te krijgen. Al dit NBA-geweld zie je zoals elke maand op de kanalen van Eleven Sports.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Motorsport

De motoren blijven op volle toeren draaien. In de MXGP pakte gedoodverfd favoriet Cairoli al drie van de vier zeges. Na een rustige maand april - met slechts één GP - is het in mei iets drukker. Op 12 mei is Lombardije de place to be. Een week later verhuist de karavaan naar het Portugese Agueda, op 26 mei houdt ze halt in het Franse Saint Jean d'Angely. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem, op Eurosport kan je alles op de voet volgen.

Voor meer ecologisch gebrul moeten we in de Formule E zijn. Vandoorne lijkt zich wat meer te hebben aangepast en reed in april naar zijn eerste podium. Kan hij komende maand bevestigen? Die andere Belg, Jerome D'Ambrosio, verloor eind april zijn leidersplaats en staat nu vijfde in de stand. In mei vinden we de elektrische racebolides terug in Monaco (11/5) en Berlijn (25/5), live te bekijken op Eurosport.

Wie nog meer wil, kan op dezelfde zender afstemmen om te genieten van de MotoGP. Valentino Rossi, Marc Marquez en co houden een Zuid-Europese tour en passeren de komende maand in Spanje (3-5/5), Frankrijk (17-19/5) en Italië (31/5-2/6).

En neen, we zijn nog niet rond. Mei wordt een maand om duimen vingers bij af te likken voor de fans van motorsport. Want Motorvision TV komt met tal van de racewedstrijden op de proppen. Concreet kan je genieten van de Blancpain GT Endurance Cup (4-5/5), de Michelin Le Mans Cup in Monza (11/5), de European Le Mans Series in Monza (12/8), het British GT Championship (18-19/5) en de Touring Car Series op het legendarische circuit van Hockenheim (24-26/5).

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Hockey

België is een hockeyland. Hoe kan het ook anders, als de nationale mannen wereldkampioen worden en met de Waterloo Ducks een Belgische ploeg de Euro Hockey League wint. De Red Lions maken hun statuut van te kloppen ploeg vooralsnog waar, want in de FIH Pro League wonnen ze drie van hun vijf matchen, de resterende twee eindigden op een puntendeling. Groot-Brittannië (19/5 en 30/5) is de volgende die het eens mag proberen.

Ook de Red Panthers zijn aan een uitstekend toernooi bezig, met vier zeges en een gelijkspel in de eerste zes matchen. Voor hen wordt het een extra drukke maand, zij moeten tussen de dubbele ontmoeting met de Britse ladies nog naar China.

In de vaderlandse competitie gaat de strijd om de titel verder. Op 1 en 5 mei staan de halve finales in de Audi Hockey League op de planning. Proximus Sports zendt telkens één halve finale uit. Op 11 en 12 mei kan U vervolgens de Hockey Finals bij ons live volgen.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Tennis

Na de Australian Open zijn we aanbeland bij de tweede Grand Slam van het seizoen. Van 20 mei tot 24 mei proberen onder meer Ruben Bemelmans en Ysaline Bonaventure zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros. Je kan het op de voet volgen op Eurosport.

Het is vooralsnog niet het seizoen van David Goffin. Misschien doet de terugkeer naar het gravel van Parijs wonderen. Daar toonde hij zich een eerste keer aan het internationale publiek, door als lucky loser vanuit de kwalificaties door te stoten naar de vierde ronde en het Roger Federer knap lastig te maken. Van 26 mei tot 9 juni mag de Luikenaar proberen beter te doen. Verder zijn ook de prestaties van de Belgische vrouwen, met Elise Mertens op kop, live te zien op Eurosport.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Darts

De Unibet Premier League draait op volle toeren, de kruim van de dartswereld doorkruist ook komende maand Engeland. Michael van Gerwen werd uitgeschakeld, de resterende acht spelers werken in mei hun resterende drie speelrondes af. Op 2 mei bekampen ze elkaar in Manchester, nadien volgen Sheffield (9/5) en Leeds (16/5). Vervolgens is er de grote schifting, de top vier kwalificeert zich voor de play-offs op 23 mei. In de Londense O2-Arena gaan we dan op zoek naar een opvolger Van Gerwen, allemaal live te volgen op Eleven Sports.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top