Deze populaire plekken uit films en series werden (bijna) om zeep geholpen door toeristen

Bregagh Road in het dorpje Ballymoney is een met sierlijke bomen omzoomde dreef temidden van de Noord-Ierse plattelandsidylle. Nadat de producenten van de populaire serie Game Of Thrones het lumineuze idee opvatten om de straat als opnamelocatie te gebruiken, was het er uit met de rust. Horden toeristen in auto’s en touringcars stoven richting ‘The Dark Hedges’, met rampzalige gevolgen: er onstond filevorming, de eeuwenoude bomen werden aangetast door uitlaatgassen, de Game Of Thrones-adepten bleken lustig afval in het rond te strooien en hier en daar deponeerde een onverlaat zijn darminhoud aan de voet van de mastodonten, terwijl die eigenlijk geen bemesting nodig hebben.

© Isopix

De lokale bevolking moest met lede ogen aanzien hoe het zootje ongeregeld hun geliefkoosde plattelandstafereel compleet dreigde te vernielen, en dus beslisten de autoriteiten om Bregagh Road af te sluiten voor autoverkeer. Het is niet de enige opnamelocatie die flink te lijden heeft onder de toestroom aan toeristen. Een niet zo fraai overzicht.

Tourism is coming

Tourism is coming © reddit.com

Dubrovnik is één van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld. Dat trekt op zich al massa’s toeristen aan, maar het feit dat de Kroatische stad ook als opnamelocatie voor Star Wars fungeerde en de hoofdplaats van de zeven koninkrijken in Game Of Thrones moet voorstellen, doet er nog een flinke schep bovenop. De bezoekers, die in dichte drommen de smalle steegjes doorkruisen, struikelen maar al te vaak over elkaar heen. Een selfiestick in het oog krijgen is in Dubrovnik geen uitzondering, terwijl selfies nemen in het hoogseizoen eigenlijk een nutteloze bezigheid is: in de plaats van de beoogde bezienswaardigheid, staat er niet zelden een naarstig poserende collega-toerist op de foto die het hele plaatje verpest.

Er meren per jaar meer dan 500 cruiseschepen aan in de schilderachtige haven. Die vaartuigen braken ook nog eens een massa passagiers uit, die als gekken de stadspoorten binnenstuiven om de bekendste bezienswaardigheden in sneltempo af te malen, waarna ze zich - tot lichte ergernis van de lokale handelaars - weer terugtrekken op hun boot en daardoor vrijwel niets consumeren in het historische centrum. De overheid nam maatregelen door te bepalen hoeveel toeristen zich tegelijkertijd binnen de stadsmuren mogen bevinden. Ze controleren dat met camera’s.

J.K. Rowling zat ooit wellicht op dit toilet

J.K. Rowling zat ooit wellicht op dit toilet

Edinburgh is een pleisterplaats geworden voor Harry Potter-fans die zich gewillig laten verleiden tot een rondleiding met hun held als centraal gegeven. Ze worden daarbij op sleeptouw genomen door gidsen gehuld in pyjama-achtige 'tovenaarsmantels'.

Veel diehard-Potterheads menen dat J.K. Rowling de mosterd voor Voldemort - ook Tom Riddle genoemd - haalde bij de naam Thomas Riddell, die op een grafsteen op het kerkhof Greyfriars Kirkyard staat. Het grasveldje naast het kerkhof, dat ooit frisgroen oogde, is door de vele bezoekers herschapen in een modderpoel. Een dolgedraaide Zweinstein-maniak kwam bovendien op het onzalige idee om een nabijgelegen grafsteen te bekrassen met het opschrift Sirius Black, 1953-1996, een verwijzing naar een ander personage. De naam van de bekende pub The Conan Doyle - naar de geestelijke vader van Sherlock Holmes - werd ter ere van Hogmanay (het Schotse nieuwjaarsfeest) een tijdlang veranderd in The J.K. Rowling, tot afgrijzen van enkele trouwe bezoekers.

Het Elephant House Café, waar Rowling volgens de overlevering een deel van het eerste boek schreef, is ook al zo’n geliefde bestemming onder de volgelingen van de tovenaarsleerling. De ietwat smoezelig uitziende toiletruimte is er volgekladderd met grafittiboodschappen aan mevrouw Rowling, al lijkt het onwaarschijnlijk dat ze ooit nog op de bewuste sanitaire installatie zal neerhurken om die te lezen.

Mankini-toerisme

Mankini-toerisme © Sacha Baron Cohen - Facebook

In de film Borat reist de gelijknamige Kazachse reporter - een rol van Sacha Baron Cohen - naar de Verenigde Staten om aldaar de cultuur van zijn thuisland uit te dragen. Allemaal jolig bedoeld, maar toen de Kazachen de film te zien kregen, raasde er een woedevlaag met orkaankracht door het Aziatische land. Men was ginds namelijk massaal de mening toegedaan dat de lokale bevolking in Borat werd afgeschilderd als een bende achterlijke idioten. Veel jongeren konden de film wel smaken, omdat ze ‘m zagen als kritiek op het ‘autoritaire bewind’, kritiek die ze zelf niet mochten spuien.

Hoe dan ook: na Borat won Kazachstan fors aan populariteit bij toeristen. Tot groot ongenoegen van de lokale bevolking en de politie werd het hip om er te gaan rondhuppelen in een mankini, het weinig verhullende strandkledingstuk dat Borat in de film draagt. Twee jaar geleden werden zes Tsjechen opgepakt toen ze op de foto gingen in zo’n mankini, in de hoofdstad Astana, en dat bij barre vriestemperaturen. Uiteindelijk kwamen ze ervan af met een boete van 57 euro. Baron Cohen meldde hen via sociale media dat hij de boete wel wilde betalen.


Dakpizza

Dakpizza © YouTube

In het derde seizoen van de alom bejubelde misdaadserie Breaking Bad gooide methfabrikant Walter White een rijkelijk belegde pizza op het dak van een huis in de Amerikaanse stad Albuquerque. Zijn uitspatting effende de weg voor copycats: na enkele maanden had de bewoonster vrijwel alle pizzavariaties die in het gemiddelde Italiaanse restaurant op de menukaart staan, van haar dak gehaald. Of geschraapt, want aangezien White zijn dakpizza uit de doos haalde voor hij ‘m naar boven katapulteerde, deden de meeste grapjassen het ook op die manier. Drie jaar geleden voelde Breaking Bad-bedenker Vince Gilligan zich ertoe verplicht om de pizzagooiers te vragen ermee op te houden.


Een beetje marketing kan geen kwaad, toch?

Een beetje marketing kan geen kwaad, toch? © Isopix

Na de Lord Of The Rings-hype wilden heel wat reislustigen de indrukwekkende omgeving waarin die films werden opgenomen wel eens in het echt zien. Het Nieuw-Zeelandse toerismebureau maakte van de gelegenheid gebruik om een marketingcampagne te lanceren: een beetje extra promotie zou geen kwaad kunnen, dachten ze. Het hele gedoe bracht echter ook negatieve effecten met zich mee: de niet aflatende toeristenstroom zorgde voor een overdaad aan bezoekers op de populaire locaties, files, een afvalprobleem, overvolle parkeerplaatsen en continu volgeboekte hotels en campings.

Van paradijselijk strand naar stort

Van paradijselijk strand naar stort © YouTube

Vorig jaar nam de Thaise regering het besluit om het idyllische strand Maya Bay op Ko Phi Phi Leh voor onbepaalde duur af te sluiten voor bezoekers. Het eiland kreeg tot op dat moment dagelijks gemiddeld vierduizend toeristen te verwerken. Die werden bij elkaar gepropt op een tweehonderdtal bootjes, die in een file op het water ronddobberden. De miserie begon rond de eeuwwisseling. De opnames van de film The Beach, met Leonardo DiCaprio en Virginie Ledoyen, waren amper begonnen of het hek was al van de dam: de productieploeg vond het een goed idee om wat te klooien met de samenstelling van de zandduinen en een paar palmbomen te verplaatsen, om het strand breder te doen lijken en het geheel een ‘paradijselijker uitzicht’ te geven. Wat ze daar in Thailand van dachten, liet de dames en heren van de filmcrew Siberisch koud.

The Beach werd een daverend succes en in de daaropvolgende jaren vonden massa’s toeristen de weg naar Maya Bay. Tot voor kort leek de afgelegen baai eerder op een mensenzee, die voor een substantieel deel bestond uit individuen die zich enkel bekommerden om het schieten van het perfecte Instagramkiekje. Er kwamen tonnen afval op het strand en in het azuurblauwe water terecht. Souvenirjagers braken stukken koraal af om mee naar huis te nemen, wat ertoe leidde dat de koraalriffen ei zo na niet meer bestonden. Eind vorig jaar kon de Thaise overheid het uiteindelijk niet meer aanzien, en nam men de beslissing om de boel op slot te gooien. Ondertussen is de rust op Ko Phi Phi Leh teruggekeerd, en is er zowaar sprake van enig natuurherstel.


Kampeermateriaal, gebroken flessen en drugsafval

Kampeermateriaal, gebroken flessen en drugsafval © Glen Etive - The Dirty Truth

Gleann Èite (of Glen Etive in het Engels) behoort tot de mooiste valleien van Schotland. Het natuurpareltje duikt op in één van de Harry Potter-films en de eindscène van de Bondfilm Skyfall speelt er zich af, waardoor het grote publiek Glen Etive leerde kennen. Mark en Philippa Shone, die niet ver van de mythische locatie wonen, ergeren zich blauw aan het gedrag van kampeerlustigen die het ongerepte landschap als een vuilnisbelt achterlaten. Ze startten de Facebookpagina Glen Etive - The Dirty Truth, waarop ze foto’s van achtergelaten vuilnis posten. De argeloze bezoeker van die pagina krijgt plaatjes van zakken vol afval, achtergelaten tenten, kampeermateriaal, gebroken flessen, lege blikjes en drugsafval in de maag gesplitst.

‘Het is die festivalmentaliteit van sommige mensen. Ze komen op vrijdag aan en maken er een feestje van dat het hele weekend duurt. Er worden zelfs winkelkarretjes achtergelaten, terwijl de dichtstbijzijnde supermarkt op 50 kilometer afstand ligt. Hun gebrek aan respect voor dit prachtige deel van het land is werkelijk onvoorstelbaar’, aldus Philippa in een interview met de krant The Scotsman.

 
 

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Klara viert 11 juli opnieuw met Vlaamse componisten en 'Fingerprints'

Klara viert 11 juli opnieuw met Vlaamse componisten en 'Fingerprints'

Niet te tellen zijn ze, de creatieve Vlamingen die door de eeuwen heen hun muzikale ideeën aan het notenpapier hebben toevertrouwd. Op de Vlaamse feestdag geeft Klara ze naar opnieuw een gezamenlijk podium en kan je ook uitgebreid kennismaken met de gloednieuwe 'Fingerprints #3'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

Maak kennis met de Duivels van de toekomst

De Belgische beloften spelen het EK U21 dat wordt gespeeld in Italië en San Marino. Een belangrijk EK want de vier landen die zich daar de beste tonen, pakken meteen een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Lekker chillen met hilarische komedie Murder Mystery op Netflix

Lekker chillen met hilarische komedie Murder Mystery op Netflix

Wie zin heeft in een chill avondje thuis kan sinds 14 juni Jennifer Aniston en Adam Sandler aan het werk zien in de hilarische Netflix Original-comedy 'Murder Mystery'. Heel hoogstaande cinema is het misschien niet, maar de film brak tijdens het openingsweekend alle kijkcijferrecords en werd dan ook verkozen tot de beste nieuwkomer van de afgelopen maand.

Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen

Ben jij een die-hard horrorfan, of knijp je toch soms iets te hard in de hand van je partner, vriend of vriendin als het te spannend of gruwelijk wordt? Geeft niet, want er is niets leukers dan volledig opgaan in een verschrikkelijk angstaanjagende horrorfilm op groot scherm. Kippenvel, angstzweet, je dood (of toch minstens een bult) schrikken en keihard gillen. Het hoort er allemaal bij.

Tv-tips van de week (8 t.e.m. 14 juli)

Tv-tips van de week (8 t.e.m. 14 juli)

Zin in een spannende film, een interessante documentaire of een grappige serie? Wij maken je wegwijs in het niet te versmaden tv-menu!

In het spoor van Peaky Blinders

In het spoor van Peaky Blinders

Hou je van de jaren 20, Engeland en Peaky Blinders? Volg de gids! We stellen je een reis voor in het teken van de familie Shelby. In het noorden van Engeland kan je een aantal emblematische plekken uit de serie bezoeken.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Major League Baseball start met Chinese esports league

Major League Baseball start met Chinese esports league

Major League Baseball, de Amerikaanse honkbalorganisatie, heeft een eigen esportscompetitie aangekondigd. Die zal niet worden gehouden in de Verenigde Staten, maar wel in China.

Fnatic en Astralis uitgenodigd voor DreamHack Masters Malmö

Fnatic en Astralis uitgenodigd voor DreamHack Masters Malmö

DreamHack heeft enkele teams bekendgemaakt die zullen deelnemen aan de DreamHack Masters in Malmö. OpTic was al zeker van z'n plaatsje dankzij de overwinning op DreamHack Open Summer in juni.

G2 plaatst zich voor ESL One New York

G2 plaatst zich voor ESL One New York

G2 Esports heeft de Europese qualifier voor ESL One New York gewonnen. In de finale klopten ze CR4ZY, dat verrassend mousesports en Sprout uitschakelde. In de finale won G2 met 2-1.

Top