Deze films haalden de bioscoop niet

In 2014 liepen de spanningen tussen de US of A en Noord-Korea weer eens hoog op toen Kim Jong-Un vernam dat de door hem zo verguisde Amerikanen een film wilden inblikken met een moordcomplot tegen hem als onderwerp.

Deze films haalden de bioscoop niet © Isopix

The Interview werd door Seth Rogen en Evan Goldberg bedacht als een komedie waarin twee journalisten een interview willen afnemen van de grote leider. Het vraaggesprek is echter een smoesje van de FBI: in feite willen ze Kim gewoon omleggen. Het opgefokte sfeertje rond de film bereikte een hoogtepunt toen een anonieme groepering - volgens de Amerikanen aangestuurd door de Noord-Koreaanse overheid - ermee dreigde een aanslag te plegen tijdens de première. Bij Sony waren ze de hetze spuugzat, en de release werd geschrapt. Later haalden Rogen en Goldberg alsnog hun gram: heel wat bioscopen besloten The Interview toch te vertonen, en de film kon ook online bekeken worden.

Andere regisseurs hadden wel eens minder geluk: de volgende films haalden de bioscoop nooit.

Napoleon van Stanley Kubrick

Napoleon van Stanley Kubrick © Isopix

Na het alom bejubelde 2001: A Space Odyssey had Stanley Kubrick de smaak te pakken. Zijn volgende project zou het levensverhaal van Napoleon Bonaparte in filmversie worden. Kubrick had aan David Hemmings gedacht als Napoleon, Audrey Hepburn was zijn ideale Joséphine. De regisseur raakte er uiteindelijk niet uit omdat hij zichzelf geregeld vastreed in z’n eigen oneindige research over Bonaparte. Toen hij eindelijk klaar was, reageerden de geïnteresseerde studio’s terughoudend: ze vreesden dat historische films uit de mode waren. Het script ligt nog altijd stof te vergaren.
 
 

Kaleidoscope van Alfred Hitchcock

Kaleidoscope van Alfred Hitchcock © Isopix

Alfred Hitchcock vatte ooit het plan op om een ongemeen bloederige en expliciete film te maken over een bodybuilder-seriemoordenaar die het voorzien heeft op vrouwen. De New Yorkse politie zou ‘m dan proberen te pakken met behulp van een lokagente. De regisseur haalde voor Kaleidoscope de mosterd bij de misdaden die de Engelse seriedaders Neville Heath en John George Haigh pleegden. De moordscènes zouden achtereenvolgens plaatsvinden bij een waterval, op een oorloggschip en op de terreinen van een olieraffinaderij.

Zijn oude vriend Benn Levy hielp het idee mee uitwerken. Toen hij het scenario liet lezen aan zijn collega François Truffault, bleek die gechoqueerd door de gratuite seks en het nietsontziende geweld, ondanks het feit dat hij het verhaal wel kon smaken. Waar de plotlijnen in Psycho nog rond een moordmysterie geweven werden, en die film bol stond van de psychologische suspense, was de Fransman van mening dat de moordenaar in Kaleidoscope te veel de centrale figuur - of nog erger - de held van het publiek zou worden. Het filmidee belandde uiteindelijk in de vuilnisbak. Later blikte de meester der suspense Frenzy in, een thriller gebaseerd op het boek Goodbye Piccadilly, Farewell Leicester Square van Arthur La Bern, waarvoor hij enkele elementen die in Kaleidoscope hadden moeten zitten, uit zijn prullenbak viste. De scherpe randen werden er weliswaar zorgvuldig afgevijld.

Genesis van Robert Bresson

Genesis van Robert Bresson © Isopix

De geroemde Franse regisseur Robert Bresson probeerde twee keer een filmversie te maken van Genesis, het eerste boek van de Bijbel. Bresson ondernam een eerste poging in 1963. Het plan mislukte jammerlijk, en hij wachtte 22 jaar vooraleer hij er opnieuw wilde aan beginnen. Tevergeefs: weer liep het af op een sisser. Aanvankelijk verklaarde hij gefrustreerd te zijn doordat de dieren die een rol speelden in de film niet deden wat hij wilde, maar uiteindelijk vond hij geen manier om het verhaal naar het witte doek te vertalen waar hij echt tevreden mee was.
 
 

Emperor van Lee Tamahori

Emperor van Lee Tamahori © Isopix

Enkele jaren geleden ging het Belgische filmhuis Corsan op de fles. Topman Paul Breuls vloog de cel in op verdenking van fraude. De zakenman zou jarenlang miljoenen hebben opgehaald bij zelfstandigen en ondernemingen, die graag wilden investeren in zijn filmprojecten. Het merendeel van die films werd echter niet afgewerkt, waardoor het Antwerpse parket onraad rook.

Zo kwam het groots opgezette epos Emperor er nooit. De film met Sophie Cookson, Adrien Brody en Paz Vega vertelt het verhaal van Keizer Karel V, die zijn keizerrijk bij elkaar tracht te houden in een decor van weelde, losbandigheid en verraad. De opnames vonden deels plaats in Gent. Toen Corsan failliet ging, moest regisseur Lee Tamahori zijn werkzaamheden noodgedwongen staken. Of Emperor ooit zal worden afgewerkt, is hoogst twijfelachtig.

Gladiator 2, naar een idee van Nick Cave

Gladiator 2, naar een idee van Nick Cave © Isopix

Aan het brein van Nick Cave ontsprooit ooit het bizarre idee om een vervolg in te blikken op Gladiator. Moeilijk, aangezien hoofdfiguur Maximus, met verve vertolkt door Russell Crowe, in het eerste deel bezweek. Maar het plan was om hem te laten verrijzen als een onsterfelijke, en de man getuige te laten zijn van de Tweede Wereldoorlog en de oorlog in Vietnam. Uiteindelijk zou hem een leven als kantoorklerk in het Pentagon beschoren zijn. Het was ongetwijfeld goed geweest voor een brok topentertaiment, maar er kwam nooit een film van.

The Tourist van Clair Noto

The Tourist van Clair Noto © Isopix

Bij menig liefhebber van science fiction heeft The Tourist van regisseuse Clair Noto een welhaast mythische status. Het verhaal van H.R. Giger draait om een alien die in Manhattan woont en zich in menselijke vorm vermomt als de knappe Grace Ripley. Frogner, zelf een alien in de gedaante van een zakenman, onthult haar ware identiteit aan Harry Sloane, het hoofd van de ‘Manhattan Grief Clinic’. Die instelling is echter een dekmantel: in werkelijkheid huist in het gebouw ‘The Corridor’, waar andere buitenaardse wezens hun nutteloze leven op aarde slijten. Grace, die terug wil naar haar planeet, gaat op onderzoek, en ontdekt dat angst de wezens kan doden. Seks met een mens kan ertoe leiden dat hun aftakeling stopt, maar ook dat zowel de gekozen bedpartner als de niet-aardling zelf het loodje legt.

Noto vond begin jaren ’80 onderdak bij Universal, maar daar kwam het al snel tot creatieve meningsverschillen. De processie van Echternach leek een race vergeleken bij het productieproces van het sciencefictionverhaal met hoog neonoirgehalte, en een clausule in het contract van de filmmaakster gaf haar de mogelijkheid om uit te wijken naar een andere filmstudio. Ze koos voor de Zoetrope Studio van Francis Ford Coppola. Daar verzandde het project uiteindelijk in financiële beslommeringen, en tot overmaat van ramp vonden de bonzen van Universal dat alleen zij de film mochten uitbrengen.

In een interview liet Noto later optekenen dat ze voor de hoofdrol had gedacht aan Michelle Pfeiffer, Kim Basinger of Theresa Russell. Sommige liefhebbers van het genre zien Men in Black als een flauw, komisch afkookseltje van The Tourist.

The Day The Clown Cried van Jerry Lewis

The Day The Clown Cried van Jerry Lewis © Isopix

Dat een film over een clown die tijdens de Tweede Wereldoorlog kinderen in concentratiekampen naar de gaskamers bracht, controverse zou opwekken, kon regisseur Jerry Lewis wel verwachten toen hij besloot dat het script van Joan O’Brien en Charles Denton het verfilmen waard was. Geldproblemen en onvrede over het uiteindelijke resultaat leidden ertoe dat de film er nooit kwam. Lewis vond de prent zelf zo slecht dat hij niet wilde dat iemand The Day The Clown Cried ooit te zien kreeg.

Who Killed Bambi?

Who Killed Bambi? © Isopix

Bij 20th Century Fox waren ze eind jaren ’70 vastbesloten om een film over The Sex Pistols te maken. De film werd naar één van hun nummer, Who Killed Bambi?, genoemd. Montage en opnames verliepen vlot, maar nadat hij was afgewerkt, werd door Fox evenwel geoordeeld dat de prent zelfs met aanpassingen te opruiend was.

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

The National. 20 jaar oud. 2 keer Pukkelpop, zelfde editie.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (24 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95

Weet je niet altijd wat gedaan met je (klein)kinderen tijdens de zomervakantie? Twee maanden duren inderdaad lang, en je kan niet elke dag naar de speeltuin, het zwembad of een pretpark. Waarom niet eens een filmpje meepikken in de dichtstbijzijnde bioscoop? Wij maakten een selectie van kinderfilms die deze zomer bij ons in de zalen lopen en waar je met het hele gezin naartoe kan. Met de allerkleinsten kan je naar de Vlaams gesproken versies, iets ouderen kunnen best genieten van de originele films.

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Tv-tips van de week (22 t.e.m. 28 juli)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij halen de lekkerste hapjes uit het zendschema!

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

‘Orange is the new black’: toffe weetjes in de aanloop naar seizoen 7

Nog één, en dan zit het erop. Het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black is vanaf 26 juli te zien op Netflix. Tot dan, enkele toffe weetjes.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Sorry Voor Alles gaat internationaal, Tom Coninx doet een boekje open over zijn aftocht bij VTM, de Flamingo Bar van Tanja Dexters lijkt definitief de deuren te sluiten en Katrin Kerkhofs oogst kritiek door haar dj-ambities. Wat gebeurde er in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Lashana Lynch getipt als nieuwe 007: gaat James Bond met pensioen?

Zwaait Daniel Craig weldra af als James Bond? Het gonst al jaren van de geruchten: de pers tipte Idris Elba, Tom Hiddleston en Henry Cavill als kanshebbers om de rol over te nemen. Nu menen ze bij de Britse tabloid The Daily Mail te weten dat Lashana Lynch, een Britse actrice die eerder een rol speelde in Captain Marvel, goed op weg is om de eerste vrouwelijke 007 te worden … maar geen vrouwelijke James Bond. Hoe zit dat precies?

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Prijzenpot The International 2019 bereikt recordhoogte

Wie denkt dat het grote prijzengeld te vinden is in League of Legends of CS:GO, die willen we toch even wijzen op The International, het grootste DOTA-tornooi ter wereld. Die zal dit jaar immers de grootste prijzenpot ooit hebben.

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Evil Geniuses wil geen Call of Duty-franchise beginnen

Vanaf volgend seizoen begint Activision-Blizzard met een nieuwe competitie van Call of Duty. Die is gebaseerd op de huidige Call of Duty World League, maar met franchises. Evil Geniuses heeft nu al laten weten daar niet aan mee te doen.

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

G2 Esports neemt opnieuw de kop in LEC

Nadat het enkele weken geleden de leidersplaats nog aan Fnatic moest laten, is G2 nu opnieuw alleen leider in de Summer Split van de LEC. Dat had het vooral te danken aan een bijzonder verrassende nederlaag van Fnatic.

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Liquid wint nu ook IEM Chicago

Het lijkt alsof we een beetje in herhaling vallen, maar het Amerikaanse Liquid heeft nog maar eens een groot tornooi op zijn naam geschreven. Dit weekend was het op IEM Chicago te sterk voor de tegenstand.

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Vitality laat zich verrassen op IEM Chicago

Gisteren vonden de eerste wedstrijden in de groepsfase van de IEM Chicago plaats. Over het algemeen vielen er weinig verrassingen te bespeuren, maar in groep B was er toch een onverwacht verlies van Vitality.

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Misfits Gaming zet volledig roster op de bank

Bij Misfits Gaming kunnen ze duidelijk niet lachen met de huidige gang van zaken in de LEC, want na slechts twee winstpartijen na acht wedstrijden wordt de volledige line-up op de bank gezet.

Fnatic zet Rekkles op de bank

Fnatic zet Rekkles op de bank

Vreemde beslissing bij Fnatic dit weekend in de LEC, want voor de eerste wedstrijden van de vijfde week zet het Martin "Rekkles" Larsson op de bank. Zijn plek wordt ingenomen door wisselspeler Felix "MagiFelix" Boström.

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

MIBR krijgt plekje op BLAST Pro Series in Moskou

De BLAST Pro Series in Los Angeles zijn nog niet zo lang achter de rug, maar de voorbereidingen op het toernooi in Moskou zijn al aan de gang. Zo heeft het Braziliaanse MIBR nu ook een uitnodiging gekregen.

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

Liquid en Vitality naar DreamHack Masters Malmö

De DreamHack Masters in Malmö hebben nog een aantal nieuwe teams uitgenodigd voor hun CS:GO-tornooi. Met Vitality en Liquid voegt het de twee finalisten van ESL One Cologne toe aan de line-up.

Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

Top