Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx is een film die je zeker gezien moet hebben! Te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Niet Schieten.

De film vertelt de gebeurtenissen rond de Bende van Nijvel via het persoonlijke verhaal van slachtoffer David Van de Steen.
Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.  Hij zelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…
 
Jan Decleir schittert als Petje, de grootvader van David. Verder zie je onder meer Viviane De MuynckMo en Kes BakkerJonas Van GeelLouis TalpeElke Van MelloZita Wauters en Wouter Hendrickx.
 
Stijn Coninx bevestigt met Niet Schieten zijn reputatie van een regisseur die als geen ander relevante, historische onderwerpen boeiend en toegankelijk kan maken voor een groot publiek.

Lees hier ons interview met Stijn Coninx en Jan Decleir!
 
 
Regie: Stijn Coninx
Cast: Jan Decleir, Viviane De Muynck, Louis Talpe, Elke Van Mello, Mo en Kes Bakker, Inge Paulussen, Zita Wauters, Jonas Van Geel en Ann Tuts
 
‘Niet Schieten’ is tot 5 juni 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hoe een film huren uit onze catalogus?