Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘On Chesil Beach’ is een mooi, maar tragisch verhaal met hoofdrollen voor Saoirse Ronan en Billy Howle.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: On Chesil Beach.
 
Auteur Ian McEwan bewerkte zijn boek zelf tot een filmscenario en vertrouwde de regie ervan toe aan theaterregisseur Dominic Cooke, die met ‘On Chesil Beach’ een geslaagd filmdebuut maakt. 

In de hoofdrollen zie je een ijzersterke Saoirse Ronan en Billy Howle, als het pasgetrouwde stel Florence en Edward, dat zich klaarmaakt voor de eerste huwelijksnacht. Die verloopt niet bepaald rimpelloos.

De film speelt zich af in het Engeland van 1962, nog voor de seksuele revolutie zijn intrede deed. Zowel Florence als Edward zijn nog maagd en beginnen ondanks hun verliefdheid met veel angst, schaamte en stress aan hun eerste nacht samen. On Chesil Beach wisselt de huwelijksnacht af met flashbacks over de voorgeschiedenis van Florence en Edward, die beiden een totaal andere achtergrond hebben.

Een mooie, ontroerende en beheerste film en een sterk tijdsdocument, volgens Jan. Bekijk hier zijn mening over On Chesil Beach!
 
 
Regie: Dominic Cooke
Cast: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson en Samuel West
 
‘On Chesil Beach’ is tot 19 juni 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.