In heel het land zijn er problemen met de telefoonnetwerken. Daardoor zijn ook de noodnummers 100, 101 en 112 onbeschikbaar in grote delen van het land en heeft het crisiscentrum heeft het sms-noodnummer 8112 opengesteld voor levensbedreigende situaties.

De storing treft het vaste netwerk van Proximus over het hele land, waar ook de nummers van de hulpdiensten op zitten. De noodnummers zijn wel nog beschikbaar voor mensen die een vaste lijn hebben op het Proximus-netwerk, maar niet voor mensen met mobiele Proximus-nummers of mensen die klant zijn bij een andere operator. 
 
Bij uiterste nood: sms 8112
 
De Algemene Directie Civiele Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken roept mensen op om, wanneer het niet lukt om de noodnummers te bellen, toch te proberen “rechtstreeks contact op te nemen met een ziekenhuis, de hulpverleningszone of de lokale politie, afhankelijk van het type incident”. 
 
Als het leven van een persoon in gevaar is, kan je uitzonderlijk via sms contact opnemen met de noodcentrales via het telefoonnummer 8112, zegt Binnenlandse Zaken nog. Vermeld de plaats, het type incident en de hulpdienst die u nodig hebt (ambulance, brandweer of politie).
 
Ook de app 112 van de noodcentrales werkt wel nog en kan je hier downloaden voor Android en voor iOs (iPhone).