Bekijk de halve finales van de FA Cup live op Proximus TV

Sport | In de FA Cup zijn we aanbeland in de halve finales. Je kan het duel tussen Manchester City en Brighton & Hove Albion en de wedstrijd tussen Watford en Wolverhampton dit weekend live volgen op Eleven Sports. Wie plaatst zich voor de finale?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City is de enige overgebleven topploeg in de FA Cup en start als topfavoriet aan zijn halve finale tegen Brighton & Hove Albion. Brighton staat pas vijftiende in de Premier League. De Seagulls schakelden in de FA Cup drie tweedeklassers op een rij uit. Met Mathew Ryan, Anthony Knockaert en José Izquierdo vinden we er wel enkele oude bekenden uit de Belgische competitie terug. City van zijn kant sprong deze week opnieuw naar de leidersplaats in de Premier League na een eenvoudige zege tegen Cardiff. Met een doelpunt van Kevin De Bruyne, die naar zijn beste vorm lijkt toe te groeien. Demonstreert hij die ook in de FA Cup? Na winst in de League Cup dromen de mannen van Pep Guardiola van een historische quadruple.

De andere halve finale gaat tussen Watford en Wolverhampton, twee revelaties dit seizoen in de Premier League. Watford haalde deze week nog stevig uit tegen Fulham, dat zo veroordeeld wordt tot degradatie. Bij Watford zat Christian Kabasele weer op de bank, nadat hij tegen Manchester United afgelopen weekdn wel van de partij was. Krijgt hij in de FA Cup opnieuw zijn kans? Bij Wolverhampton is het uitkijken naar de prestaties van Leander Dendoncker, die zich na een moeilijk begin helemaal in de ploeg heeft geknokt. Afgelopen dinsdag was hij alweer ijzersterk en belangrijk in de zege tegen Manchester United. Behaalt in zijn eerste seizoen in Engeland meteen de finale van de FA Cup?

FA Cup
Zaterdag 18u30
Manchester City - Brighton & Hove Albion (Eleven Sports 3 of via de livestream)
Zondag 17u
Watford - Wolverhampton Wanderers (Eleven Sports 1 of via de livestream)

Eleven Sports maakt deel uit van het International Sports en All Sports aanbod van Proximus TV. Ontdek hier meer over het sportaanbod van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top