Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Dogman is een Italiaans noodlotsdrama van Matteo Garrone, de regisseur van Gomorra. Een fascinerende film!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Dogman.
 
‘Dogman’ speelt zich af in een mistroostig Italiaans provinciestadje aan de Italiaanse kust, waar Marcello een hondentrimsalon heeft. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt graag gezien door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord als Simoncino, een aan cocaïne verslaafde ex-bokser, vrijkomt en de buurt terroriseert. De onzekere Marcello laat zich door hem meeslepen in een spiraal van geweld. Wanneer Marcello zich voor de zoveelste keer verraden ziet door Simoncino, is de maat vol en begint hij te zinnen op wraak.

‘Dogman’ is een fascinerende en bijzonder sfeervolle film van Matteo Garrone, de regisseur van ‘Gomorra’. Marcello Fonte won voor zijn rol de Gouden Palm voor Beste Acteur op het Cannes Filmfestival.
 
Regie: Matteo Garrone
Cast: Marcello Fonte, Edoardo Pesce en Nunzia Schiano
 
Dogman’ is tot 2 juni 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.