Baanbrekende natuurdocuserie Our Planet op Netflix

Films | De natuurdocumentaire 'Our Planet' van acht afleveringen is van dezelfde makers als 'Planet Earth' en kwam tot stand in samenwerking met Silverback Films en WWF. De ambitieuze reeks voert natuurliefhebbers van de Himalaya naar de diepste oceanen en alles ertussenin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nog nooit eerder vertoonde beelden
De achtdelige serie, van de makers van Planet Earth, bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en hun leefgebieden, en onthult eveneens waarom de natuur voor ons allemaal zo belangrijk is en welke stappen we moeten nemen om dat te behouden. Netflix lanceert tegelijkertijd met de serie ook unieke behind-the-scenes.

Modernste 4K-cameratechnologie

Nog nooit eerder heeft iemand zich gewaagd aan een dergelijk ambitieus project dat vier jaar zou duren. Kijkers worden meegenomen naar een wildernis die nog nooit op film is vastgelegd: van ijskappen tot diepe oceanen en van woestijnen tot afgelegen bossen. Zij maken kennis met de mooiste dieren, planten en plekken die onaangetast zijn gebleven door de mens. Daardoor kunnen toekomstige generaties ook nog genieten van dit natuurschoon. De modernste 4K-cameratechnologie is toegepast in deze serie en in een reeks speciaal geproduceerde verhaallijnen voor multimediaplatforms. Miljoenen mensen zullen daardoor in contact komen met één van de zeldzaamste diersoorten en de mooiste natuurlijke habitats ter wereld.

Ambitieus plan

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen, met meer dan 600 bemanningsleden, en overziet alle continenten van de wereld. Ook richt het zich op de opmerkelijke diversiteit van habitats over de hele wereld, van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot de enorme landschappen van Afrika en diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

In de eerste aflevering, 'One Planet', reizen kijkers van het Braziliaanse regenwoud naar de Noorse Spitsbergen-archipel, ontdekken ze hoe elk fragiel leefgebied met elkaar verbonden is en waarom ze allemaal essentieel zijn voor het leven op deze planeet. Latere afleveringen gaan over de belangrijkste biomen van de aarde, of habitats: de ijskoude bevroren werelden, oerwouden, kustzeeën, woestijnen en graslanden, volle zeeën, zoetwatergebieden en bossen. Dankzij een groot team, bestaande uit een aantal van 's werelds beste wildlife cinematografen, onderzoekers en wetenschappers, en de nieuwste 4K-cameratechnologie, biedt elke aflevering verschillende verbluffende sequenties die nog nooit eerder zijn gefilmd.

De toekomst van de aarde

Ongekend qua omvang en ambitie, zal onze planeet een wereldwijd publiek van alle leeftijden kunnen boeien. Wat nog belangrijker is, is dat de serie een belangrijk gesprek begint over onze planeet op een cruciaal moment waar de wereld tot actie over moet gaan. Kijkers kunnen genieten van de gevarieerde landschappen en waardevolle en zeldzame dieren in het wild, maar ze ontdekken ook welke stappen moeten worden ondernomen om de natuur te beschermen. "Overal ter wereld worden cruciale verbindingen verstoord", merkt David Attenborough op. "Wat we de komende 20 jaar doen, bepaalt de toekomst voor al het leven op aarde."

Voice-overs door de grootste geëngageerde internationale talenten

Naast Sir David Attenborough zijn er voor de serie lokale voice-overs in tien talen, waaronder Spaanstalige voice-overs Penélope Cruz voor Spanje en Salma Hayek voor Latijns-Amerika. "Deel uitmaken van Netflix's Our Planet is een ongelooflijke eer. De serie is spectaculair mooi en de boodschap over het behoud kan niet actueler of belangrijker zijn", aldus Penélope Cruz. "Ik voel me heel dicht bij alles waar onze planeet voor staat en ik ben er trots op zo'n belangrijk project naar mijn thuisland en mijn publiek over de hele wereld te brengen."

"Our Planet overstijgt grenzen om een inspirerende boodschap van verwondering, respect en zorg voor onze natuurlijke wereld te leveren," zegt Salma Hayek. "Ik voel me vereerd om samen met Netflix de serie naar mijn geboorteland Mexico te brengen, en naar een Spaanstalig publiek in heel Latijns-Amerika en de rest van de wereld."

Silverback Films

De serie wordt geproduceerd door Silverback Films, onder leiding van Alastair Fothergill en Keith Scholey, die ook al 'Planet Earth', 'Frozen Planet' en 'Blue Planet' voor de BBC hebben gemaakt. Ook de Disneynature-films 'Earth', 'Bears', 'African Cats' en 'Chimpanzee' zijn door Silverback Films geproduceerd. Het WWF, de organisatie voor natuurbehoud die actief is in meer dan honderd landen en meer dan vijf miljoen leden heeft, bood het team van Silverback als eerste toegang tot projecten in wereldwijde reservaten. Daarnaast werkte het WWF mee aan verhaallijnen voor multimedia op het web en andere platforms.

De nieuwe Netflix Original documentaireserie 'Our Planet' is te zien op Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk de extended trailer van 'Our Planet'

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top