Het sappigste nieuws van de showbizzweek

Films | In het universum der bekende medemensen is het nooit windstil.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Audenaert neemt het in Humo op voor Bart De Pauw en laat weten dat hij niet zou twijfelen om met hem samen te werken, twee actrices worden ervan verdacht dat ze flinke sommen geld betaalden om hun kinderen binnen te loodsen in prestigieuze Amerikaanse universiteiten, een konijn dat taalfouten maakt beroert de gemoederen en James Bond gaat uit milieu-overwegingen elektrisch rijden. Lees er hier alles over!

‘Bart De Pauw mag me meteen bellen’

In de periode nadat Bart De Pauw door verschillende vrouwen werd beschuldigd van seksuele intimidatie, kreeg zijn productiehuis Koeken Troef amper opdrachten. Nu raakte bekend dat ze een sketchshow mogen maken voor VIER. Het gaat weliswaar om een proefversie die nog moet geëvalueerd worden.

Acteur Tom Audenaert, die recent te zien was in de komische serie De Luizenmoeder, breekt in Humo een lans voor De Pauw: ‘Los van wat er gebeurd is - en waarover iedereen klaarblijkelijk een uitgesproken mening heeft zonder te weten wat er echt aan de hand is - vind ik dat Bart wel heel zwaar gestraft is. Je kunt je niet inbeelden door welke hel zijn gezin wellicht ging. Als men dan in de krant zijn hoofd afbeeldt naast dat van Weinstein, een verkrachter, denk ik: gaat het een beetje? Wat er ook gebeurt in het lopende onderzoek, Bart is en blijft de top als televisiemaker in Vlaanderen, en ik hoop dat hij snel weer aan de slag kan. Hij mag me meteen bellen. Ik geloof dat heel wat mensen hem nog steeds een warm hart toedragen. En er zijn ook nog andere zenders dan de VRT, he?’, aldus Audenaert.

Actrices betaalden flinke sommen geld om hun kinderen Amerikaanse universiteiten binnen te loodsen

Schandaal in de US of A: vijftig Amerikanen zijn in verdenking gesteld voor het betalen of ontvangen van steekpenningen om studenten toe te laten tot prestigieuze universiteiten. Onder hen vooraanstaande zakenlui, een bekende mode-ontwerper en twee actrices, Felicity Huffman (foto) uit Desperate Housewives en Lori Loughlin uit Full House. De krant New York Times pakte uit met het nieuws.

De fraude liep naar verluidt via de organisatie Edge College & Career Network van William Singer. Rijke ouders betaalden hem grof geld om hun dochters en zonen aan universiteiten zoals Yale te laten studeren. Daarbij was hun geschiktheid als universiteitsstudent - in de Verenigde Staten zijn er selectieprocedures - van geen belang. ‘Dit is het grootste schandaal over dit onderwerp dat ooit onderzocht werd door de Amerikaanse justitie’, aldus openbaar aanklager Andrew E. Lelling in de pers.
 

Temptation-verleider met de dood bedreigd door rivaal

Dat de mannelijke koppelhelften op Temptation Island het niet zo goed kunnen vinden met de verleiders, is geen verrassing. Verleider Jaimy vertelde in een Nederlandse talkshow, die ex-deelnemers Mezdi en Cherish maken voor het blad Linda, dat de haat wel erg ver gaat: hij heeft het namelijk voorzien op Milou, de vriendin van Heikki (foto). Dat maakte Heikki furieus. ‘Ik snap best dat Milou zich tot mij aangetrokken voelde. Daarom had Heikki nul respect voor mij. Hij heeft me vanop zijn eiland zelfs met de dood bedreigd. En net daarom was ik van plan om met zijn vriendin naar bed te gaan’, vertelde Jaimy, die het vuurtje nog wat oppookte door Heikki ‘spuuglelijk’ te noemen.

James Bond gaat elektrisch rijden

James Bond gaat de milieuvriendelijke toer op: in zijn volgende film zal ’s werelds bekendste geheimagent zich voortbewegen in een elektrische auto. Hij blijft wel trouw aan Aston Martin, z’n vaste merk. De op elektriciteit aangedreven bolide is een Rapid E, een model van de Britse fabrikant dat eind dit jaar van de band moet rollen. Er worden in eerste instantie slechts 155 exemplaren geproduceerd, om het een beetje exclusief te houden. In de Britse media suggereert men dat de elektrische uitspatting een idee is van Cary Joji Fukunaga, de nieuwe Bond-regisseur, die in sommige media een ‘bomenknuffelaar’ werd genoemd. De opnames voor de nieuwe Bondfilm beginnen volgende maand, volgend jaar moet hij in de bioscoop te zien zijn. Het zal de laatste episode met Daniel Craig zijn.
 
 

Paul Severs getroffen door hartaanval

Paul Severs ligt in het ziekenhuis: de charmezanger werd gereanimeerd door een passant nadat hij onwel geworden was tijdens een fietstocht. Het bleek een hartaanval te zijn. Ondertussen regent het steunbetuigingen bij de familie van Severs, en hopen vrienden dat hij snel zal herstellen. Ook zangeres Hanny-D schrok van het nieuws: ‘Iedereen leeft met hem mee. Vorig jaar kwam Paul nog op bezoek bij ons. We beleefden een fijne avond tot in de late uurtjes. Ik heb hem toen verklapt dat hij mijn eerste idool was. Ik herinner me zelfs dat ik jaren geleden jaloers was toen ik hoorde dat hij met Paulette ging, trouwens. We hebben er samen goed moeten om lachen. We hopen dat hij snel herstelt’, luidde haar reactie in Het Laatste Nieuws.

Justin Bieber zit niet goed in zijn vel: ‘Ik wil jullie vragen om voor me te bidden’

Het gaat niet best met Justin Bieber: er circuleren al even geruchten als zou de Canadese popzanger aan een depressie lijden. Bieber gaf ook toe dat hij verslaafd was aan Xanax, een kalmeringsmiddel. Nu laat hij op Instagram weten dat hij zich niet bepaald florissant voelt: ‘Ik wilde jullie een kleine update geven over wat ik op dit moment doormaak. Ik worstel met mezelf, heb helemaal geen grip meer op mijn leven en voel me raar. Ik wilde contact met jullie zoeken en vragen om voor me te bidden’, schreef hij in een bericht.

Bookmakers Eurosongfestival: Nederland is topfavoriet, België maakt geen schijn van kans

Nederland is volgens de bookmakers topfavoriet om het Eurosongfestival te winnen. Dat zou de eerste keer zijn sinds 1975, toen Teach-In de overwinning in de wacht sleepte met het nummer Dinge-dong. Dit keer trekt Duncan Laurence (foto) naar het liedjesfestijn met Arcade. De prognoses zetten Rusland (Sergey Lazarev met Scream) op nummer twee, en Zweden (John Lundvik met Too Late For Love) op de derde plaats. Wake Up van Eliot Vassamillet, de Belgische inzending, krijgt met een notering als achttiende weinig overwinningskansen toegedicht.

Ouders krijgen het op hun heupen van konijn dat werkwoorden verkeerd vervoegt

Het konijn Bing is razend populair in kleuterland. Het knaagdier komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk, waar zijn bedenker hem een taalgebruik aanmat dat past bij zijn leeftijd: Bing is namelijk drie jaar oud en heeft dus problemen met werkwoordsvervoegingen. Dat is ook zo in de Nederlandstalige versie van de animatieserie, die nu ongeveer drie jaar op Ketnet loopt. Maar niet iedereen is blij met een konijn dat ‘helpte’ in de plaats van ‘hielp’ gebruikt.

‘In elke aflevering zitten er taalfouten. Ik vind dit eigenlijk niet kunnen en begrijp niet dat dit wordt uitgezonden’, aldus een ouder op de Facebookpagina van VRT Taal. Het is geen geïsoleerde mening: een peiling van het Genootschap Onze Taal toonde aan dat 72 % van de deelnemers het taalgebruik van Bing als pedagogisch onverantwoord zou omschrijven.

Bij de VRT verdedigen ze zich: ‘We hebben heel lang getwijfeld bij de aankoop van het programma. Maar dat de reeks op inhoudelijk vlak een pareltje is, gaf de doorslag. Ik vind het dan ook jammer dat ouders blijven vallen over die werkwoorden. Alle andere personages in de reeks praten trouwens wel correct Nederlands’, reageerde Telidja Klaï, die als psychologe bij Ketnet werkt. Maar Steven Gillis, professor taalkunde aan de Universiteit Antwerpen, is het daar allesbehalve mee eens: ‘De omgevingstaal van jonge kinderen zou het goede voorbeeld moeten zijn. Consequent foute werkwoorden gebruiken, hoort daar niet bij’, zo citeert Het Nieuwsblad hem.

Christopher, de man van Stephanie Planckaert, is zijn trouwring kwijt

Christopher, de liefhebbende echtgenoot van Stephanie Planckaert, is zijn trouwring kwijt. Gelukkig kan zijn vrouw er mee lachen. Ze deed online een oproep met knipoog: ‘Zien jullie de trouwring van Christopher ook zo mooi blinken aan zijn hand? Wel, in De Panne is hij zijn ring verloren. Bijna 10 jaar heeft hij zijn ring flink aangehouden. Misschien is er een barmhartige samaritaan die ergens in De Panne een trouwring vindt en het ons wil laten weten? Eeuwige dankbaarheid gegarandeerd’, schreef ze op Facebook.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top