Laatste kans: deze series moet je zien voor het te laat is!

Netflix schotelt ons dagelijks nieuwe films, series en docu's voor, maar af en toe moet er ook eens grote kuis gehouden worden. Deze maand maakt onze favoriete streamingdienst het wel heel bont, want de komende weken gaan meer dan 60 titels op de schop, en dan vooral een reeks schitterende BBC-series zoals 'Call the Midwife', 'Doctor Who' en de majestueuze natuurdocumentaire 'Planet Earth'.
Laatste kans: deze series moet je zien voor het te laat is! © IMDb

Er zit dus maar één ding op: bingen tot je erbij neervalt. Laat de echte lenteschoonmaak nog maar even voor wat hij is, want die gaat echt niet lopen. Deze series jammer genoeg wel, dus haast je, voor het te laat is. Het is nu of nooit!

Foto : Planet Earth, Call the Midwife en Doctor Who

Call the Midwife

Call the Midwife © IMDb

De serie 'Call the Midwife' is gebaseerd op de gelijknamige memoires van voormalig verloskundige Jennifer Worth en situeert zich in het Londen van de jaren '50 en '60. De net afgestudeerde, naïeve Jenny Lee gaat als vroedvrouw in de arme Oost-Londense wijk Poplar werken. Daar woont ze samen met andere vroedvrouwen (zowel nonnen als 'gewone' dames) in klooster Nonnatus House, het 'hoofdkwartier' van de midwives. Op hun fietsen sjezen ze de hele wijk door en schieten ze het ene probleemgeval na het andere te hulp.

De verloskundige gevallen die aan bod komen zijn heel interessant, vooral als je de gebrekkige medische kennis en hulpmiddelen uit die tijd bekijkt. Bovendien gaat de serie geen taboes of moeilijke onderwerpen uit de weg. Sociale, culturele en economische problemen uit die tijd komen uitgebreid aan bod: miskramen en doodgeboorte, abortus en ongewenste zwangerschap, aangeboren afwijkingen, armoede, ziektes en epidemieën, prostitutie, incest, religie, racisme, vooroordelen, alcoholisme, handicaps, (toen illegale) homoseksualiteit, vrouwelijke genitale verminking en liefde in al haar facetten. De serie is zeer waarheidsgetrouw, met allerlei interessante historische (medische) gebeurtenissen, zoals de babyboom, de introductie van lachgas als pijnstiller en de de opkomst van de anticonceptiepil.

De serie Call the Midwife viel herhaaldelijk in de prijzen, waaronder verschillende TV Choice Awards en National Television Awards. Intussen zijn er 8 seizoenen van gemaakt, waarvan er - nog tot 30 maart- 5 op Netflix staan.

Call the Midwife, 5 seizoenen, verdwijnt op 30 maart van Netflix

Doctor Who

Doctor Who © IMDb

Doctor Who is een fantastische Sci-Fi serie die al ontzettend lang meegaat. In elk seizoen volgen we 'The Doctor', een Time Lord en zijn schip TARDIS. Met het schip reist de alien door tijd en ruimte, al ziet het er een stuk minder comfortabel uit dan het daadwerkelijk is. TARDIS, wat staat voor Time and Relative Dimensions In Space, ziet er aan de buitenkant uit als een ouderwetse Engelse politietelefooncel, maar dan in het blauw. Gelukkig is het schip van binnen een heel stuk groter, waardoor er altijd iemand meekan op avontuur. De Doctor reist altijd in het gezelschap van een of meerdere reisgenoten en beleeft allerlei bijzondere avonturen.

In de rol van The Doctor zagen we al David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, Christopher Eccleston en Jodie Whittaker.

Doctor Who, 6 seizoenen, verdwijnt op 30 maart van Netflix

Misfits

Misfits © IMDb

In Misfits volgen we vijf delinquenten tijdens hun werkstraf. Daar worden ze verrast door een magnetische storm. Achteraf blijken ze over bovennatuurlijke krachten te beschikken, die telkens ook een uitdrukking zijn van hun karakter. Zo verkrijgt de laaggeschoolde 'chav' Kelly Bailey de gave van telepathie. Curtis Donovan, die op de vlucht is voor zijn verleden, krijgt dan weer de kans om de tijd terug te draaien. De sensuele Alisha Daniels kan nu alle hoofden op hol brengen met een aanraking, en de vaak genegeerde Simon Bellamy kan plots onzichtbaar worden. De enige die onveranderd lijkt, is Nathan Young.

Reclasseringsambtenaar Tony houdt op zijn beurt enkel negatieve dingen over aan de storm. Waanzin is zijn deel terwijl hij ziedend op jacht gaat naar de verdwenen misfits. In een confrontatie met Kelly komt hij bovendien ongelukkig om het leven. De vijf trachten er dan ook alles aan te doen om Tony's dood (het gevolg van Kelly's zelfverdediging) te verbergen. Alleen wordt hij vervangen door zijn eigen verloofde, Sally. Zij vermoedt natuurlijk dat de vijf misfits meer weten dan ze zeggen.

Deze Britse bovennatuurlijke megahit sleepte meerdere BAFTA's in de wacht, waaronder een BAFTA voor Beste dramaserie.

Misfits, 5 seizoenen, verdwijnt op 30 maart van Netflix

Planet Earth: The Complete Collection

Planet Earth: The Complete Collection © IMDb

Deze natuurserie van de BBC vertelt het epische, meeslepende verhaal van het leven op aarde. Van de grootste rivieren tot de hoogste bergen, van verborgen ondergrondse grotten tot uitgestrekte woestijnen: deze serie neemt je mee op reis langs de meest extreme leefomgevingen van dieren. Jammer genoeg verdwijnt deze majestueuze natuurdocumentaire op 30 maart. Net als 'Africa', 'The Blue Planet: A Natural History', 'Frozen Planet' en 'Secrets of the Earth' (al op 29 maart).

Gelukkig komt Netflix vanaf 5 april met opvolger 'Our Planet'. Deze nieuwe natuurdocumentaire van acht afleveringen is van dezelfde makers als 'Planet Earth' en kwam tot stand in samenwerking met Silverback Films en WWF. Deze ambitieuze serievoert natuurliefhebbers van de Himalaya naar de diepste oceanen en alles ertussenin.

Secrets of the Earth, Planet Earth: The Complete Collection, Africa, The Blue Planet: A Natural History en Frozen Planet verdwijnen op 29 en 30 maart van Netflix

Opvolger 'Our Planet' verschijnt op 5 april op Netflix

Top Gear

Top Gear © IMDb

Wie gek is op auto's en alles wat eromheen komt kijken, moet Top Gear gezien hebben. Richard Hammond, Jeremy Clarkson en James May weten op hilarische wijze je alles te vertellen over auto's. Het trio gaat de wereld rond om bepaalde wagens te testen, maken de meest absurde dingen mee en werken daarbij ook voortdurend op je lachspieren. De legendarische serie is inmiddels niet meer in handen van het huidige trio, maar wordt sinds 5 mei 2016 door Chris Eveans gepresenteerd. Het programma onderscheidt zich van andere series omtrent auto’s door de humor van de presentatoren.

Top Gear, 5 seizoenen, verdwijnt op 30 maart van Netflix

House of Cards Trilogy (BBC)

House of Cards Trilogy (BBC) © IMDb

Francis Urquhart werkt al jaren keihard om zijn doel te bereiken. Als hij te horen krijgt dat hij kan fluiten naar promotie, besluit de Britse politicus wraak te nemen op het stelsel dat zijn carrière dwars zit.

Michael Dobbs schreef eind jaren tachtig het boek House of Cards. In die periode was hij nauw betrokken geweest bij het bewind van Margaret Thatcher. Als geen ander wist hij dan ook hoe het er achter de gesloten deuren aan toe ging, hoe er verbonden werden gesloten, kandidaten werden geëlimineerd en mensen tegen elkaar werden uitgespeeld. Dobbs bracht dat als eerste naar buiten in een fictieboek, waarin, zo bleek later, de waarheid wel erg dichtbij kwam.

De BBC besloot om in 1990 het boek te verfilmen tot een miniserie. Het paste prachtig in het tijdsbeeld, want Thatcher vertrok ook in dat jaar. De toegevoegde waarde  van de BBC-versie van House of Cards is de typisch Britse setting. Beschaafd en bijna stijfjes gaat iedereen door het leven. Een aanzienlijke rol is er weggelegd voor het Lagerhuis. In het Britse systeem moet de premier zich telkens verdedigen en krijgt hij direct de wind van voren.

Mooi is het ook om in de BBC-versie van House of Cards de evolutie en de omvan van de rollen van de verschillende hoofdpersonages te volgen. Dat verschilt namelijk nogal van de Amerikaanse versie. Claire Underwood bijvoorbeeld, de echtgenote van Frank Underwood (Kevin Spacey) in de Amerikaanse versie, heeft een grote rol en een eigen carrière. In Groot-Brittannië van begin jaren negentig was dat voor de meeste vrouwen nog wel een ander verhaal. Elizabeth Urquhart speelt een rol op de achtergrond en rijdt zelfs haar man nog vrolijk naar van de ene bestemming naar de volgende.

Na de mini-serie van vier afleveringen van een uur, waarvoor hoofdrolspeler Ian Richardson een BAFTA-Award won als beste acteur, zijn er vervolgens nog twee seizoenen gemaakt. De volledige trilogie staat op Netflix, maar verdwijnt eind maart.

House of Cards Trilogy (BBC), 3 seizoenen, verdwijnt op 30 maart van Netflix

The Americans

The Americans © IMDb

De CIA spreekt tot de verbeelding. Van 'Alias' en Jason Bourne tot 'Homeland': heel wat series draaien rond de Amerikaanse veiligheidsdienst. Maar in hoeverre komen die Hollywoodproducties overeen met de realiteit? Jonna Hiestand Mendez werkte 27 jaar lang als undercoveragent voor de CIA. "Boeken, films en tv-series hebben het altijd bij het verkeerde eind", meent ze. Er is echter één uitzondering op die regel. De serie 'The Americans', waarvan er 5 seizoenen op Netflix staan, komt dicht bij de waarheid. "Vanaf de eerste aflevering was ik verslaafd, vooral omdat het verhaal me zo bekend voorkwam."

Het plot van 'The Americans' draait rond het leven van Philip en Elizabeth Jennings, een getrouwd koppel dat in de jaren '80 - tijdens de Koude Oorlog - in de omgeving van Washington woont. Ze lijken het perfecte gezinnetje, met twee kinderen en een huis in een rustige buitenwijk. Overdag werken ze als reisagenten, maar eigenlijk zijn ze Russische spionnen die undercover leven in Amerika. 's Nachts doen de KGB-agenten er alles aan om informatie in te winnen van de politieke wereld in Washington D.C. Zelfs hun kinderen kennen hun verleden niet. Helemaal niet zo vergezocht, aldus Jonna Hiestand Mendez. "Op een bepaald moment leefden er echt Sovjet-spionnen die zich voordeden als Amerikanen."

The Americans, 5 seizoenen, verdwijnt op 31 maart van Netflix

Auschwitz: The nazis and the final solution

Auschwitz: The nazis and the final solution © Netflix

Deze aangrijpende zesdelige documentaireserie behandelt een van de gruwelijkste onderwerpen uit de geschiedenis: de Holocaust en het beruchte concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Na interviews met 100 overlevenden en een onderzoek van drie jaar is er zo veel informatie over het kamp verzameld dat de geënsceneerde dramatische gebeurtenissen in deze documentaire dicht bij de historische werkelijkheid liggen. Een pijnlijk realistische blik op de plek waar de grootste massamoord in de geschiedenis van de mensheid heeft plaatsgevonden.

Ook de 5-delige docuserie 'Secrets of the Third Reich II', waarin de verloren, verborgen of onbekende geheimen van het naziregime in de Tweede Wereldoorlog worden eindelijk onthuld, verdwijnt op 31 maart, net als de Duitse 6-delige reeks 'Geheimnisse Des Dritten Reichs'.

Auschwitz: The nazis and the final solution, 1 seizoen, verdwijnt op 30 maart van Netflix
Secrets of the Third Reich II en Geheimnisse Des Dritten Reichs verdwijnen op 31 maart van Netflix

Apocalypse: Hitler

Apocalypse: Hitler © Netflix

In Apocalypse volgen we verschrikkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de mens, of de mensen die er verantwoordelijk voor zijn. Adolf Hitler was een verschrikkelijke man die uiteraard verantwoordelijk is geweest voor de Tweede Wereldoorlog. Maar wat bewoog hem, wat waren zijn doelen en hoe ziet zijn levensverhaal eruit? Achter elk groot probleem zit wel een reden en in deze documentaire-reeks komen we erachter hoe het zit bij Hitler. Een indrukwekkend verhaal die een van de meest verschrikkelijke historische personages van top tot teen bestudeert. Jammer genoeg verwijnt deze docuserie op 31 maart van Netflix, evenals enkele andere series uit de Apocalypse-reeks zoals 'Apocalypse: Stalin', 'Apocalypse: Verdun' en 'Apocalypse: World War II'.

Apocalypse: Hitler, Apocalypse: Stalin, Apocalypse: Verdun en Apocalypse: World War II verdwijnen op 31 maart van Netflix

Curious and Unusual Deaths

Curious and Unusual Deaths © Netflix

Deze documentaireserie laat zien hoe de dood ons kan verwonderen. Een kundige blik op een man die verdronk in de waterbak van zijn kat en andere bizarre sterfgevallen. Soms hoor je verhalen waarvan je bijna niet kunt geloven dat ze waar zijn. Dat is precies wat je voorgeschoteld krijgt in 'Curious and Unusual Deaths'. In deze serie worden in iedere aflevering namelijk de meest vreemde sterfsituaties behandeld. Van een man die omkomt in zijn zelfgemaakt sauna tot een vrouw die sterft aan een overdosis vitaminen. Gekker gaat het niet worden. -

Curious and Unusual Deaths, 1 seizoen, verdwijnt op 29 maart van Netflix

The Red Tent

The Red Tent © IMDb

And last but not least de 2-delige bijbelse miniserie 'The Red Tent'. Daarin wordt het verhaal van Jacob verteld door de ogen van zijn dochter Dinah en zijn vier vrouwen, die voor het meisje zorgen in de speciale rode tent. Dinah's verhaal begint bij haar moeders: Lea, Rachel, Zilpa en Bilha, de vier vrouwen van Jakob. Zij houden van Dinah en geven haar geschenken, om haar te steunen tijdens haar harde jeugd, een roeping als vroedvrouw en een nieuw huis in een ver en vreemd land. Zo is er ook de 'Rode Tent', een plaats waar de vrouwen van Jakobs stam tijdens geboortes, menstruatie en ziekte worden afgezonderd.

The Red Tent, 1 seizoen, verdwijnt op 29 maart van Netflix

Grote kuis op Netflix: ook Vlaamse crimi op de schop
Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Sinds 4 juli kan je wereldwijd het derde seizoen van 'Stranger Things' op Netflix bekijken. Intussen is de science-fictionserie volop alle records aan het breken, want amper 5 dagen later hadden al 18,2 miljoen mensen het seizoen al volledig uitgekeken. Ben jij intussen ook klaar met 'Stranger Things'? Dan moet je zeker ook deze series zien!

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top