Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor een Brits kostuumdrama van topkwaliteit: The King’s Speech, met een voortreffelijke Colin Firth in de hoofdrol.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The King’s Speech.

‘The King’s Speech’ is een mooi gemaakte historische film over de Britse koning George VI, die in 1936 onverwachts zijn vader moet opvolgen. Zijn oudere broer Edward doet immers afstand van de troon om te kunnen trouwen met zijn niet-adellijke geliefde. Probleem: George voelt zich niet bepaald klaar voor de opdracht én kampt met een ernstig stotterprobleem, wat niet handig is voor een koning die al eens in het openbaar moet spreken. Zijn vrouw Elizabeth besluit dan ook contact te zoeken met de excentrieke logopedist Lionel Logue om haar man te helpen zijn spraak te verbeteren…

Een Brits kostuumdrama op zijn allerbest, indertijd goed voor maar liefst acht Oscarnominaties. De film wist ook vier nominaties te verzilveren, in de belangrijkste categorieën: beste film, beste regie, beste acteur en beste scenario. Helemaal terecht, want ‘The King’s Speech’ is een echte aanrader!
 
Regie: Don Hooper
Cast: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Guy Pierce en Geoffrey Rush
 
The King’s Speech’ is tot 19 september 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.