Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix

Ook in maart schotelt Netflix ons een heel pak nieuwe films, series en docu's voor. De maand is nog maar pas begonnen en er zijn al maar liefst 75 nieuwe titels aan het aanbod toegevoegd. Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in deze maand op het menu zet. Enjoy!
Deze films en series staan in maart op het menu bij Netflix © IMDb

De uitschieters
De uitschieter is 'The Walking Dead', waar gelijk acht seizoenen van zijn verschenen. Ook het langverwachte tweede seizoen van 'The OA' komt zeer onverwachts deze maand al naar Netflix. Het tweede seizoen van 'Secret City' staat voor de deur, net zoals het vijfde seizoen van 'Luther' en de heren van 'Queer Eye' keren al terug voor hun derde reeks. Nieuw is Ricky Gervais met 'After Life', de series 'The Order', 'Shadow' en de Formule 1-docuserie 'Drive to Survive'. Nog titels om naar uit te kijken: 'Northern Rescue', 'The Boy Who Harnessed the Wind' en 'Losers',  over sporters die de meest pijnlijke nederlagen hebben geleden. Er komen ook heel wat toffe films aan, zoals de Jurassic Park-trilogie en Jurassic World, The Avengers, The Scorpion King, Eat Pray Love, Transformers: The Last Knight, Fast & Furious 6, Mamma Mia!, de Bourne-reeks en de Minions, Despicable Me en Despicable Me 2.

Foto : The Walking Dead, The OA en Luther

The Walking Dead: Bloed, zombies en spannende cliffhangers

The Walking Dead: Bloed, zombies en spannende cliffhangers © IMDb

Het hoogtepunt van maart is overduidelijk de rentree van 'The Walking Dead'. De populaire zombiereeks van AMC stond al eerder op Netflix, maar verdween doordat de rechten verliepen. Nu is de serie terug en ook gelijk met acht seizoenen. In de Verenigde Staten loopt momenteel het negende seizoen.

Bloed, zombies en spannende cliffhangers, naast 'Game Of Thrones' is 'The Walking Dead' waarschijnlijk de tv-reeks met de meeste (onverwachte) sterfgevallen. Wie al fan is kan het programma vanaf nu helemaal uitkijken via Netflix, maar het is uiteraard ook fijn voor wie graag wil beginnen kijken en alles in één keer wil zien. En wie ergens onderweg een seizoen gemist heeft, maar wel nog wil aanknopen bij het lopende negende seizoen heeft dus nu de kans om achterstand in te halen.

The Walking Dead, 8 seizoenen, vanaf 1 maart op Netflix

The OA (S2): Prairie's alternatieve versie van zichzelf

The OA (S2): Prairie's alternatieve versie van zichzelf © IMDb

Het tweede seizoen van The OA is in aantocht. Fans hebben lang moeten wachten op een vervolg van de populaire sci-fi-serie, maar aan dat wachten komt namelijk op 22 maart een eind.

In het eerste seizoen van The OA maakten we kennis met Prairie Johnson (Brit Marling). Zeven jaar lang was ze totaal onvindbaar, totdat ze ineens weer opduikt. Haar familie merkt al snel dat Prairie niet meer zo is als vroeger. Er is veel gebeurd in de tijd dat ze weg is geweest. Maar waar is ze al die tijd geweest en wat heeft haar bezig gehouden? In het eerste seizoen kregen we al aardig wat antwoorden en in het vervolg komen we nog veel meer te weten over Prairie.

In het tweede seizoen is er een hoofdrol weggelegd voor Kingsley Ben-Adir, die in de huid kruipt van Karim Washington, een privédetective die op een boot woont en die te maken krijgt met een vermissingszaak. De jonge vrouw Michelle Vu is plots verdwenen nadat ze een online spel speelde.

Als hij The OA op zijn pad treft, gaan de twee samenwerken om de vermissingszaak op te lossen. Ook wordt in seizoen 2 duidelijk dat het Prairie gelukt is om een alternatieve versie van zichzelf te maken. Die versie woont niet in Midwest en is nooit gekidnapt geweest of mee geëxperimenteerd. Ze is wel rijk en woont in San Francisco.

The OA, 2 seizoenen, vanaf 22 maart op Netflix

Secret City (S2): House of Cards meets Homeland

Secret City (S2): House of Cards meets Homeland © IMDb

Het tweede seizoen van Secret City is op Netflix tegelijk te zien met de uitzendingen in Australië. De politieke thrillerserie zal in Australië op 4 maart beginnen, twee dagen later is het tweede seizoen al in België te zien op de streamingdienst. Het nieuwe seizoen heeft de subtitel 'Under the Eagle'.

De serie Secret City is een mix tussen House of Cards en Homeland. Het politieke spel wordt op het hoogste niveau gespeeld, waarbij een journaliste onbedoeld de rol op zich neemt om de geheimen te ontrafelen. En dat is niet zonder gevaar. Het begint ermee dat een jongen de Chinese ambassade rennend verlaat en daarna van een brug springt.

Dat roept al snel vragen op, waar politiek journaliste Harriet Dunkley antwoorden op wil zien te krijgen. Ze blijkt zich echter te begeven in een web van geheimen die zich vooral afspelen op de digitale wegen. Uiteindelijk ontstaat er een groot politiek drama tussen Australië, China en de Verenigde Staten.

Secret City, 2 seizoenen, vanaf 6 maart op Netflix

Luther (S5): Luther en zijn eigen demonen

Luther (S5): Luther en zijn eigen demonen © IMDb

Het lange wachten op Luther seizoen 5 is bijna voorbij. De BBC-serie keerde na jaren van droogte dit jaar terug en op 15 maart is het nieuwste seizoen al te zien op Netflix.

De razend populaire en harde politieserie met Idris Elba in de hoofdrol als DCI John Luther debuteerde in 2010. Ieder jaar kwam er een nieuw seizoen, met het vierde seizoen in 2015. Dat bestond uit slechts twee afleveringen en daarmee leek de serie ook op zijn einde te lopen. Er werd nog wel gesproken over een afsluitende film, maar in 2018 bleek opeens dat er toch een nieuw seizoen werd gemaakt.

Begin 2019 is Luther seizoen 5 dus gelanceerd, waarin John Luther opnieuw moet zien af te rekenen met zijn eigen demonen. Eén daarvan is Alice Morgan. Het personage, vertolkt door Ruth Wilson, was in het eerste seizoen de spil. Ze verdween in het tweede seizoen, maar zal nu dus weer terugkeren. Daarnaast wacht Luther ook de taak om af te rekenen met een seriemoordenaar.

Luther, 5 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

Queer Eye (S3) naar Japan

Queer Eye (S3) naar Japan © IMDb

Het derde seizoen van de Netflix Original Queer Eye is vanaf 15 maart te bekijken bij de streamingdienst. In het nieuwe seizoen gaan de Fab Five weer aan de slag om mensen een makeover te geven, gefocust op hun kledingkast, voeding, lifestyle, interieur en kapsel. Daarvoor gaan ze onder meer naar Japan

Queer Eye, 3 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

The Order (S1): een gevaarlijk spel op leven en dood

The Order (S1): een gevaarlijk spel op leven en dood © IMDb

De nieuwe Netflix original fantasy/horror/thriller-serie The Order wordt nu al vergelijken met The Vampire Diaries. De serie gaat over Jack Morton, een eerstejaarsstudent die terechtkomt in een legendarisch geheim genootschap. Al snel blijkt de groep hem mee te sleuren in een gevaarlijk spel op leven en dood. Maar er is nog meer, want langzaamaan ontdekt hij zelfs het bestaan van weerwolven en zwarte magie. De serie richt zich vooral op tieners, maar is ook zeker interessant voor liefhebbers van het dark fantasy-genre.

The Order, seizoen 1, vanaf 7 maart op Netflix

Shadow (S1): huurmoordenaar met superkracht

Shadow (S1): huurmoordenaar met superkracht © Netflix

Vanaf 8 maart staat de Netflix Original 'Shadow' op Netflix en dat belooft een even leuke actieserie te worden als 'Shooter'. In de nieuwe serie volgen we een huurmoordenaar uit Johannesburg die op jonge leeftijd geraakt is door de bliksem en daardoor geen pijn meer kan voelen. Die superkracht gebruikt hij om mensen te beschermen.

Shadow, seizoen 1, vanaf 8 maart op Netflix

Osmosis (S1): daten in de toekomst

Osmosis (S1): daten in de toekomst © Netflix

Deze Franse SciFi-serie haalde duidelijk de mosterd bij 'Black Mirror'. Het verhaal speelt zich af in het Parijs van de toekomst, waar een grensverleggende dating-app wordt geïntroduceerd. De app kan door diep in je brein te graven met 100% nauwkeurigheid de perfecte match voor je vinden. De vroege gebruikers die het algoritme inzetten om te bepalen van wie ze de rest van hun leven gaan houden, moeten vervolgens misschien wel een onverwachte prijs betalen. Want je in ruil voor eeuwige liefde krijgt de technologie toegang tot al je diepste geheimen en verlangens, waar nog veel meer mee gedaan kan worden.

Osmosis, seizoen 1, vanaf 29 maart op Netflix

Northern Rescue (S1): reddingsbrigade in Turtle Island Bay

Northern Rescue (S1): reddingsbrigade in Turtle Island Bay © IMDb

Helemaal nieuw ook is het familiedrama Northern Rescue, met William Baldwin in de hoofdrol. Deze reeks draait rond John West, commandant bij de reddingsbrigade, die met zijn drie kinderen verhuist naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay, nadat hun moeder overlijdt na een strijd tegen kanker. Het hele gezin moet zich zien aan te passen aan hun nieuwe situatie zonder vrouw en zonder moeder.

Northern Rescue, seizoen 1, vanaf 1 maart op Netflix

Santa Clarity Diet (S3): duistere en absurde humor

Santa Clarity Diet (S3): duistere en absurde humor © IMDb

Na de cliffhanger waarop seizoen 2 eindigde, kijken fans van Santa Clarity Diet al even uit naar het vervolg. Op 29 maart wordt hun geduld eindelijk beloond, want dan verschijnt het derde seizoen van de zombie-komedie. Het nieuwe seizoen zal ons meer vertellen over het mysterieuze koppel Paul en Marscha, dat in seizoen 2 hun debuut maakte. Een absolute aanrader als je duistere en absurde humor kunt waarderen.

Santa Clarity Diet, 3 seizoenen, vanaf 29 maart op Netflix

Arrested Development (S5): doldwaze cocktail vol slapstick en politieke satire

Arrested Development (S5): doldwaze cocktail vol slapstick en politieke satire © IMDb

In 2018 besloot Netflix om de iconische komedieserie nieuw leven in te blazen, na vijf jaar kwam er zo eindelijk een vervolg. Dit vijfde seizoen is opgedeeld in twee delen. De eerste acht afleveringen van 'Arrested Development' verschenen vorig jaar in mei en nu, bijna een jaar later, krijgen we eindelijke de laatste acht afleveringen. Een vreemde benadering, maar dat kan de fans waarschijnlijk weinig schelen.

Arrested Development vertelt het verhaal van een rijke familie Bluth die alles is verloren en een zoon die alles doet om het gezin bij elkaar te houden. Een "doldwaze cocktail vol slapstick, politieke satire, woordspelletjes en grappen over bevroren bananen en incest".

Arrested Development, 5 seizoenen, vanaf 15 maart op Netflix

Isn't It Romantic: romantische komedie met een twist

Isn't It Romantic: romantische komedie met een twist © IMDb

In Isn't It Romantic speelt Rebel Wilson de New Yorkse architecte Natalie. Natalie valt niet bepaald op op de werkplek ondanks haar ambitie op dat vlak en ze is ook nogal cynisch wat de liefde betreft. Romantische komedies vindt ze dan ook verschrikkelijk.

Wanneer ze het slachtoffer wordt van een overval is ze bewusteloos. Wanneer ze wakker wordt, ontdekt ze dat ze de hoofdrol speelt in een nagelnieuwe romantische komedie: haar leven. Haar grootste nachtmerrie is dus waarheid geworden. Terwijl ze begint te wennen aan haar nieuwe leventje, ontdekt ze dat ze alleen naar de normale wereld terug kan door verliefd te worden.

Isn't It Romantic, vanaf 1 maart op Netflix

The Boy Who Harnessed the Wind: vechten met windmolens

The Boy Who Harnessed the Wind: vechten met windmolens © IMDb

Minstens even veelbelovend is The Boy Who Harnessed The Wind, de eerste zelf geschreven en geregisseerde film van Chiwetel Ejiofor, de man die in 2014 genomineerd werd voor zijn rol in 12 Years A Slave en straks Scar zal spelen in de nieuwe versie van The Lion King.

The Boy Who Harnessed The Wind is een hartverwarmende verhaal over een tienerjongen die door zijn ouders van school wordt gehaald en uiteindelijk door zelfstudie begint aan het bouwen van een windturbine met afvalmateriaal waarmee hij heel zijn dorp van energie kan voorzien. Dat brengt niet alleen elektriciteit, maar ook meer kracht en hoop bij zijn dorpsgenoten. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt een verhaal over hoop en doorzettingsvermogen en over hoe vooruitgang mogelijk is zonder de lokale tradities uit het oog te verliezen.

The Boy Who Harnessed the Wind, vanaf 1 maart op Netflix

Ricky Gervais' After Life

Ricky Gervais' After Life © IMDb

Ricky Gervais gaat weer aan de slag met een gloednieuwe zesdelige komische reeks. De titel 'After Life' is ook de basis van het verhaal. In deze zwarte komedie speelt hij Tony, een man met een normaal leven totdat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Gezien hij dat zo moeilijk kan verkroppen, denkt hij erover na om zelfmoord te plegen. Dan komt hij ineens op een ander plan: hij wil de wereld straffen door alles te zeggen en doen wat hij zelf wil. Niks of niemand kan hem meer schelen, terwijl iedereen om hem heen een poging doet om hem weer plezier in het leven te doen krijgen.

Ricky Gervais met After Life, 1 seizoen, vanaf 8 maart op Netflix

In dit filmpje geeft Gervais ja al wat informatie over de serie.

Losers (S1): pijnlijke verliezers in de sport

Losers (S1): pijnlijke verliezers in de sport © IMDb

Sport is natuurlijk winnen en verliezen. In de nieuwe documentairereeks Losers wordt er gefocust op sporters die een pijnlijk verlies hebben ervaren in een wereld waarin alles om winnen draait, maar die die pijnlijke ervaring uiteindelijk toch nog tot een triomf hebben weten om te buigen. De verhalen worden verteld aan de hand van interviews, animaties en archiefbeelden.

Losers, 1 seizoen, vanaf 1 maart op Netflix

Formula 1: Drive to Survive (S1): unieke kijk achter de schermen van de racewereld

Formula 1: Drive to Survive (S1): unieke kijk achter de schermen van de racewereld © IMDb

Netflix besloot om in 2018 een seizoen lang mee te lopen bij de Formule 1. Het resultaat is deze veelbelovende documentaire die voor de verandering eens niet alleen over glorie gaat. 'Drive to Survive' laat zien hoe ongelofelijk hard de racewereld kan zijn. Een unieke kijk achter de schermen van deze normaliter gesloten sport.

Formula 1: Drive to Survive, 1 seizoen, vanaf 8 maart op Netflix

Triple Frontier: topcast staat garant voor keiharde spanning

Triple Frontier: topcast staat garant voor keiharde spanning © IMDb

Triple Frontier is dé Netflix-film waarop we allemaal op hebben gewacht: een actiefilm met een sterk verhaal en een nóg sterkere cast. In Triple Frontier nemen Ben Affleck, Oscar Isaac (Operation Finale), Charlie Hunnam (Papilion), Garrret Hudland (Mudbound) en Pedro Pascal (Narcos) het op tegen een levensgevaarlijk drugskartel.

De mannen zijn een groep voormalige 'Special Forces'-agenten en hebben een heist gepland in het dunbevolkte grensgebied van Zuid-Amerika. Voor het eerst tijdens hun prestigieuze carrières ondernemen de gevallen helden een gevaarlijke missie, niet voor hun land, maar puur uit eigenbelang. Het slachtoffer? De leider van de machtigste drugskartels ter wereld.

Als de minutieus gecoördineerde plannen onverwacht uit de hand dreigen te lopen, worden hun vaardigheden, loyaliteit en hun moraal tot het uiterste gedreven en moeten ze ineens vechten voor hun leven. Zonder de back-up van Amerika en de vlag op hun schouders.

Ook de regie is in goede handen. Op de stoel zit namelijk de Oscargenomineerde regisseur J.C. Chandor (Margin Call, All Is Lost, A Most Violent Year) en het script is geschreven door Chandor en Oscarwinnaar Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty).  

Triple Frontier, vanaf 13 maart op Netflix

Love Death + Robots: bizarre achtbaan voor volwassenen

Love Death + Robots: bizarre achtbaan voor volwassenen © IMDb

David Fincher en Tim Miller, de regisseurs van 'House of Cards' en 'Deadpool', hebben de handen in elkaar geslagen voor een bizare reeks animatiefilms. De twee hebben een gigantisch uiteenlopend spectrum aan wereldwijd talent opgetrommeld. Het resultaat is een zeer diverse gecureerde verzameling aan creatieve uitspattingen: Love, Death & Robots.

Het gaat om 18 korte science-fiction, fantasy, horror en komediefilms over een breed scala aan volwassen onderwerpen zoals racisme, overheden, oorlog, vrije wil en de menselijke natuur. Elke korte film duurt 5 tot 10 minuten en heeft een unieke animatiestijl, van 2D-animatie tot fotorealistische 3D CGI.

Love Death + Robots: 1 seizoen, vanaf 15 maart op Netflix

En een flinke portie jeugdnostalgie

En een flinke portie jeugdnostalgie © IMDb

Voor wie op zoek is naar jeugdnostalgie: er zijn een aantal films op Netflix toegevoegd die daarvoor zeer geschikt zijn. Zo zijn 'Jurassic Park' (1993), 'The Lost World: Jurassic Park' (1997) en 'Jurassic Park III' (2001) nu ook op Netflix te vinden. Van die drie blijft de eerste tot op vandaag - met heel veel artisanale special effects - nog het best overeind. Vanaf half maart komt daar ook nog eens 'Jurassic World' (2015) bij.

Ook van de Bourne-films zijn overigens vier van de vijf delen toegevoegd. Van 'The Bourne Identity' uit 2002 over 'The Bourne Supremacy' uit 2004 en 'The Bourne Ultimatum' uit 2007 tot 'The Bourne Legacy' uit 20120, waar Jeremy Runner de rol van Jason Bourne overnam van Matt Damon, zijn alle films nu te bekijken.

En wie nog verder de filmgeschiedenis wil induiken en eens wil zien hoe Tom Cruise er in zijn jonge jaren uitzag, kan 'Top Gun' (1986) uit het menu plukken. Tegen 2020 zou er trouwens een vervolg op die film arriveren, 'Top Gun: Maverick'.

Foto: Jurassic Park, The Bourne Supremacy en Top Gun

Start Netflix op Proximus TV via het menu 'op aanvraag' > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze film rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest legendarische rockclubs ooit

De tien meest legendarische rockclubs ooit

We kennen allemaal de coolste Belgische rockzalen, zoals de AB, 4AD, De Vooruit, Reflektor... maar weet je ook welke clubs wereldwijd tot de meest legendarische gerekend worden? Wij zochten het even uit en kwamen terug van een reis vol rock-‘n-roll en verhalen.

Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Tweelingen in films: dubbel acteertalent

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Stranger Things uitgekeken? Dan moet je zeker ook deze series zien

Sinds 4 juli kan je wereldwijd het derde seizoen van 'Stranger Things' op Netflix bekijken. Intussen is de science-fictionserie volop alle records aan het breken, want amper 5 dagen later hadden al 18,2 miljoen mensen het seizoen al volledig uitgekeken. Ben jij intussen ook klaar met 'Stranger Things'? Dan moet je zeker ook deze series zien!

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top