De absolute toppers van Netflix in 2018

Series, films, documentaires en realityreeksen: het aanbod op Netflix is haast eindeloos, en bijna elke dag komt er nieuwe content bij. Op de duur zie je door de bomen het bos niet meer, maar wat moet je nu zeker zien? Je wil die oude klassiekers eindelijk eens (opnieuw) bekijken, maar ook niet achterlopen op het nieuwe aanbod. Heel wat sites (o.a. IMDB, dé filmdatabase van het internet) geven een al dan niet objectief overzicht van toptitels op Netflix, maar dit zijn de absolute toppers volgens jullie, de kijkers zelf.
De absolute toppers van Netflix in 2018 © Netflix

Spaanse overvallers de grootste winnaars
De ultieme favoriet is 'La Casa de Papel'. Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. 'Bird Box' is de favoriete film, terwijl het aangrijpende 'Avicii: True Stories' de beste documentaire van 2018 was. Ellen DeGeneres prijkte bovenaan in het lijstje van beste reality/non scripted show.

Beste nieuwe serie van 2018

Beste nieuwe serie van 2018 © Netflix

Winnaars: 'The Haunting of Hill House', 'The Sinner' en 'You'

1 The Haunting of Hill House
De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. Deze horrorserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. In flashbacks worden de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven. Hun jeugd in het spookachtige Hill House heeft hen getekend voor het leven, zeker omdat hun moeder op een mysterieuze manier in het huis is gestorven. Hun vader, nooit meer dezelfde na haar dood, liet het huis verzegelen. In de hoop hun demonen te verjagen keren de Crain-kinderen als volwassenen terug naar het huis, om te ontdekken dat hun kwade dromen uit hun kindertijd slechts verbeelding waren. In plaats daarvan worden ze opnieuw opgeslokt door de duivels achter de inmiddels dichtgetimmerde ramen.

Volgens kijkers is dit de eerste griezelserie in jaren die je ook écht de stuipen op het lijf jaagt. "De personages zitten goed, het verhaal is intrigerend en vooral de absolute horror is ongeëvenaard", zo klinkt het op sociale media."Ik ben er niet goed van", schreef iemand op Twitter. "Ik moest echt even een pauze nemen van deze serie. Soms is het om misselijk van te worden."  

The Haunting of Hill House: 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Sidder en beef, met The Haunting of Hill House!


2 The Sinner
In het eerste seizoen van The Sinner worden we meegenomen in het verhaal van Cora Tannetti (Jessica Biel). Als de jonge moeder met haar gezin op een strand zit, steekt ze uit blinde razernij in op een man die de messteken niet overleeft. Een op het eerste gezicht daad zonder motief en één die Cora zich later ook niet meer kan herinneren. Detectives Harry Ambrose en Dan Leroy onderzoeken de zaak. Waar Dan al snel vindt dat de zaak gewoon gesloten moet worden, omdat verschillende mensen getuige zijn geweest van de moord, is Harry er heilig van overtuigd dat er een motief moet zijn geweest. Hij besluit in zijn eentje het onderzoek voort te zetten.

The Sinner: 1 seizoen, 8 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Eindelijk op Netflix : The Sinner, de engste serie ooit!


3 You
Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Deze reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes, wordt door kijkers een van de meest 'creepy' series ooit genoemd.

You: : 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix
 
Bekijk hier de trailer van 'The Haunting of Hill House'

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018 © Netflix

Winnaars: 'La Casa de Papel' (seizoen 2), 'Better Call Saul' (seizoen 4) en 'Riverdale' (seizoen 3)

1 La Casa de Papel (seizoen 2)
Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor seizoen 3, dat later dit jaar op Netfliw verschijnt.

Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt. El Profesor en de zijnen zetten de energie van het eerste seizoen dit jaar verder met deel twee. Opgepast, deze serie is best verslavend!

La Casa de Papel: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix
 
Meer over La Casa de Papel


2 Better Call Saul (seizoen 4)
Saul Goodman, de advocaat uit de hitserie 'Breaking Bad' die niet vies is van een beetje smeergeld, verdiende wel zijn eigen reeks. In 'Better Call Saul' leren we hem kennen in de tijd dat hij nog Jimmy McGill heette. Hij besluit een rijke familie bij te staan die geregeld nood heeft aan rechtsbijstand. Maar het loopt niet zoals Jimmy het had uitgetekend. Een ietwat trage eerste aflevering moet je er bijnemen, maar daarna volgt cliffhanger na cliffhanger met de heerlijke dialogen als kers op de taart.

In 2018 trakteerde Netflix ons op het vierde seizoen van deze spin-off, waarin we ook alsmaar meer figuren uit de moederreeks zagen verschijnen. Ondertussen probeert onze favoriete advocaat nog steeds om een klepper in zijn vak te worden. Daarbij verschijnen zoals steeds weer een resem louche mensen op zijn pad. Ondertussen zien we ook hoe Saul de ontknoping van de strijd met zijn broer Chuck verwerkt. Het vijfde seizoen staat intussen al in de stijgers

Better Call Saul: 4 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Riverdale (seizoen 3)
Goede tv-series voor tieners zijn niet zo dik gezaaid. De Netflix-reeks Riverdale is dan weer een uitstekend voorbeeld van hoe het wel moet/kan. Aan suspense geen gebrek, en zwaardere onderwerpen als slutshaming, zelfdoding en de destructieve kant van sociale media worden worden zeker niet uit de weg gegaan.

Het derde seizoen van Riverdale wordt geteisterd door rituele moorden en en dies meer. Het stadje is nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dat ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.

Riverdale: 3 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van La Casa de Papel

Beste nieuwe films op Netflix in 2018

Beste nieuwe films op Netflix in 2018 © Netflix

Winnaars: 'Bird Box', 'To All the Boys I've Loved Before' en 'Annihilation'

1 Bird Box
De Amerikaanse thriller 'Bird Box', geregisseerd door Susanne Bier en gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Josh Malerman, was de favoriete film van de kijkers. In deze film speelt Oscarwinnares Sandra Bullock ('Speed', 'Gravity') een moeder die samen met haar twee kinderen is achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen de drang heeft om zelfmoord te plegen. Ze leven in een huis met alle rolluiken naar beneden en telkens ze naar buiten gaan, moeten ze een blinddoek omdoen. Want als ze hun ogen  openen, zouden ze door een onzichtbare kracht gedwongen worden om op een gewelddadige manier zelfmoord te plegen. Het gezin probeert uit alle macht te ontsnappen uit de situatie en in veiligheid te geraken.

Bird Box: nu beschikbaar op Netflix

2 To All the Boys I've Loved Before
'To All the Boys I've Loved Before' was een van de meest bekeken Netflix Original-films ooit. De film gaat over Lara Jean en de brieven die ze schrijft aan elke jongen waar ze ooit verliefd op is geweest. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude crushes. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met een sociale tegenslag en bovendien ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

De film was gebaseerd op het gelijknamige eerste boek uit van een trilogie van de Amerikaanse schrijfster Jenny Han. Als kerstcadeau voor haar fans kondigde hoofdrolspeelster Actrice Lana Condor in een Instagram-video aan det de film een vervolg krijgt: 'PS I Still Love You'. Dat is ook de titel van het tweede boek uit de trilogie van Jenny Han.

To All the Boys I've Loved Before: nu beschikbaar op Netflix

3 Annihilation
Een topcast met onder meer Natalie Portman, Tessa Thompson en Jennifer Jason Leigh. Een regisseur (Alex Garland) die hoge ogen gooide met 'Ex Machina'. Een scenario dat gebaseerd is op een bestseller van Jeff VanderMeer. 'Annihilation' leek alles in zich te hebben om te scoren in de bioscoop, maar toch kwam de film kwam alleen in de VS en China in de zalen. Door interne disputen en twijfels zette Paramount de wereldwijde rechten op de film eerder al te koop. En Netflix ging met de rechten lopen. Een goede keuze? De film over een biologe die met een team vrouwelijke experts een rampgebied moet gaan onderzoeken, kreeg in de VS prima reviews. Ook bij de Netflix-kijkers scoorde de film hoge toppen.

'Annihilation' volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.

Annihilation: nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Bird Box

Beste documentaires van 2018

Beste documentaires van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Avicii: True Stories', 'Making a Murderer' en 'Dogs'

1 Avicii: True Stories
Het aangrijpende 'Avicii: True Stories' is uitgeroepen tot de beste documentaire van 2018. Het verhaal van de wereldberoemde Zweedse  muziekproducent, remixer en dj kwam enkele maanden voor zijn dood op de streamingdienst en gaf een duidelijk en tevens heftig beeld waarom hij uiteindelijk zelfmoord pleegde.

De documentaire van Levan Tsikurishvili geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de beroemde producer, tekstschrijver en artiest Avicii. Voor de eerste keer vertelt hij zelf over het succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. De filmmakers volgden elke stap van Avicii van dichtbij. Van zijn megashows tot persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de druk die beroemdheid met zich meebrengt.

Avicii: True Stories: nu beschikbaar op Netflix

2 Making a Murderer
In het eerste seizoen van de true-crimeserie Making a Murderer - gefilmd over een periode van tien jaar en in 2015 verschenen op Netflix - zagen we hoe autosloper Steven Avery en zijn verstandelijk beperkte neefje Brendan Dassey levenslang de gevangenis ingingen voor de moord op Teresa Halbach. Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos betoogden dat de twee outcasts erin waren geluisd door de politie van Manitowoc County, wat leidde tot een wereldwijde hype.

Fans van de serie schreeuwden om een vervolg, zelfs toen alle hoop voor Avery en Dassey vervlogen was. De makers hadden dus geluk toen de prominente advocaat Kathleen Zellner, die al negentien onterecht veroordeelde mannen vrij kreeg, besloot om Avery's zaak op zich te nemen. In het tweede seizoen zien we hoe ze al het bewijs omkeert, nieuwe feiten ontdekt en zelfs Avery's vorige advocaten (Dean Strang en Jerry Buting) beticht van nalatigheid. Het is fascinerend om haar scherpe, analytische brein aan het werk te zien, hoe ze in het hoofd van alle betrokkenen kruipt. Alsof je naar CSI: Crime Scene Investigation kijkt, maar dan met echte botten en bloed.

Making a Murderer: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Dogs
Deze zes intieme verhalen gaan nader in op de blijvende emotionele band tussen honden en hun verzorger, ongeacht de omstandigheden. Zo gaat een aflevering bijvoorbeeld over een vrouw die competitief honden verzorgt, maar maak je ook kennis met een Husky die ver weg van zijn geliefde baasje woont. Glen Zipper en Amy Berg, de makers van de documentairereeks, benadrukken dat de Netflix Original niet alleen belicht hoe wij met honden om gaan, maar ook wat de trouwe viervoeters voor ons betekenen.

Dogs: 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Avicii: True Stories

Beste reality/non scripted show van 2018

Beste reality/non scripted show van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Ellen DeGeneres: Relatable', 'Nailed It!' en 'Magic for Humans'

1 Ellen DeGeneres: Relatable
In haar eerste special sinds 2003 blikt Ellen terug op haar weg naar roem en gaat ze in op de ontroerende, en hilarische, lessen die ze op die weg heeft geleerd.

Ellen DeGeneres: Relatable: nu beschikbaar op Netflix

2 Nailed It!
In deze realityserie gaan de slechtste thuisbakkers met elkaar de strijd aan om 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze eetbare meesterwerken namaken.

Nailed It!: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Magic for Humans
Justin Willman doet mensen op straat versteld staan en haalt ingewikkelde trucs uit met zijn grappige magie.

Magic for Humans: 1 seizoen, 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

De beste tv-series van 2018 volgens de redactieStart Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk hier de trailer van Ellen DeGeneres: Relatable

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Digging deep: 10 obscure muziekgenres

Soms pretenderen we veel van muziek te kennen. We weten wie de producer was van Iggy Pops 'Lust for Life' (The Bewlay Bros) en hoe de overgrootmoeder van Eddie Vedder heet (Pearl), maar zo nu en dan botsen we op de grenzen van onze eigen kennis ...

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Succes gegarandeerd: wanneer supersterren de handen in elkaar slaan

Voor de soundtrack van de nieuwe Charlie’s Angels slaagde regisseur Elizabeth Banks erin om drie van de grootste vrouwelijke popsterren van het moment samen te brengen: Ariana Grande, Miley Cyrus en Lana Del Rey.

Tien vreemde interviews met muzikanten

Tien vreemde interviews met muzikanten

Het is de nachtmerrie van elke journalist: een weerbarstige of onwillige artiest voor je neus krijgen. Als dat gebeurt, zakt de moed je in de schoenen. Maar het zorgt wel voor coole anekdotes achteraf. Geen zin. Nog dronken. Jetlagged. Alweer dezelfde tien vragen. Mijn favoriete kleur? Er zijn talloze redenen waarom muzikanten soms geen zin hebben in een interview. Wij selecteerden de tien meest hilarische of bevreemdende interviewmomenten ooit. Popcorn erbij, en enjoy.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.Beleef de avond van je leven met Kid Noize en je 3 beste vrienden

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

Drumlegende Ginger Baker is niet meer

De muziekwereld is weer een fenomeen kwijt, want zondag ging de legendarische drummer Ginger Baker van ons heen. Zijn familie meldde het trieste nieuws via Gingers Twitteraccount. Hij heette eigenlijk Peter Edward Baker, maar kreeg de bijnaam Ginger vanwege zijn rossige haardos.

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Vlaamse boysbands: vaak geen lang leven beschoren

Met BOBBY is Vlaanderen weer een boysband rijker. Met hun eerste single Hey Don’t You Know hebben ze alvast een radiohit te pakken.

Hoe zou het nog zijn met ...

Hoe zou het nog zijn met ...

De openingsfoto? Crazy Town X. Wie? Kerels die ooit een hit hadden met 'Butterfly' en toen van de radar verdwenen. Of niet helemaal, maar ze bleven er wel onder. En zo zijn er wel meer bands en artiesten die een tijdje schitteren, één of twee singles of een fantastische plaat uitbrengen en dan lijken weg te deemsteren. We zochten in de kelders van de muziekindustrie naar een aantal - bijna? - vergeten parels ...

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Nieuwe reeks Belpop: van Joost Zweegers tot Bart Peeters

Een nieuwe reeks van Belpop, met deze keer documentaires over de carrière van Guido Belcanto, Joost Zweegers, Bart Peeters en De Mens, én over 40 jaar Ancienne Belgique. Vanaf maandag 7 oktober op Canvas!

Niet te missen concerten in oktober

Niet te missen concerten in oktober

Een stevige dosis rock, een shot melodieuze pop of een flinke scheut soul: wie een concert wil meepikken in oktober zal vast een lekker hapje vinden in deze lijst!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (september 2019)

Afscheid nemen bestaat niet. In september overleden jammer genoeg opnieuw enkele muziekhelden, al blijven ze voor eeuwig voortleven in hun muziek. Een van hen is LaShawn Daniels.

Wat je nog niet wist over Elton John

Wat je nog niet wist over Elton John

Sir Elton John is momenteel bezig aan zijn afscheidstournee. Voor de flamboyante Brit zich meer op zijn gezin wil richten, wil hij immers in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Op 8 september 2020 zal hij voor een tweede keer afscheid nemen van het Belgisch publiek in het Sportpaleis. De fans kunnen genieten van een terugblik op zijn rijkgevulde carrière met klassiekers als 'I Guess That’s Why They Call It the Blues', 'Your Song', 'I’m Still Standing' en 'Don’t Let The Sun Go Down On Me'.

Sport in de kijker

Bekijk alles
De WTA Finals, de kers op de tennistaart

De WTA Finals, de kers op de tennistaart

Naar jaarlijkse traditie eindigt het tennisseizoen met de Masters, tegenwoordig omgedoopt in de ATP en WTA Finals. Daar staan de beste speelsters - enkel en dubbel - een laatste keer tegenover elkaar. Van 27 oktober tot 3 november zijn de WTA Finals aan de beurt. Wat moet je allemaal weten over dit prestigieuze toernooi?

Tops en flops van week 6 in de NFL

Tops en flops van week 6 in de NFL

De Chiefs in de penarie, de 49ers maken indruk, Lamar Jackson heerst in de lucht en over de grond en Jameis Winston in een dip. Ontdek hier de tops en de flops van week 6 in de NFL.

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

Het nieuwe NBA-seizoen staat voor de deur: wat moet je zoal weten?

De EuroMillions Basketball League mag dan al bezig zijn, het basketbalseizoen is pas écht begonnen als ze ook in de NBA weer aan de competitie beginnen. Eind oktober is dat weer het geval. Maar wat moet je allemaal weten vooraleer het zover is?

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

De strijd om de modder: naar deze tien vrouwen is het uitkijken in de cross

Het wielerseizoen op de weg loopt op zijn einde, en dus is koning cyclocross weer in het land. Bij de vrouwen staat er veel jong geweld te trappelen, maar de oudere garde belooft zich stevig te verweren. Deze tien dames houden we in het oog.

Tops en flops van week 5 in de NFL

Tops en flops van week 5 in de NFL

Russell Wilson en Christian McCaffrey zitten in MVP-modus, de Falcons zakken weg en de kicker van de Titans kent een offday.

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Tien redenen waarom het een opmerkelijk WK turnen wordt

Van 4 tot 13 oktober is het Duitse Stuttgart het centrum van de turnwereld. Dan staat het WK gymnastiek op de planning. België kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de prestatie van Nina Derwael, maar er is nog veel meer om in het oog te houden. Een overzicht.

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Veldrijden: het seizoen waarin alles mogelijk is

Het veldritseizoen trekt zich op gang zonder Wout van Aert, die wellicht out is tot de eindejaarsperiode na zijn val in de Ronde van Frankrijk deze zomer. Mathieu van der Poel kiest voor een lichter winterprogramma en zal zijn wedstrijden uitkiezen. Voor de klassementen zal hij dit crossseizoen minder aandacht hebben.

Tops en flops van week 4 in de NFL

Tops en flops van week 4 in de NFL

Gardner Minshew doet Nick Foles vergeten, de NFL ontdoet zich van een van zijn bad boys en de sfeer van de grote dagen bij Chicago.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in oktober volgen via Proximus Pickx

Terwijl de heren voetballers stilaan warmgedraaid zijn, loopt voor de wielrenners en tennissers het seizoen op zijn einde. Maar niet zonder nog enkele topwedstrijden af te werken. Verder trekt het NBA-seizoen zich op gang en gaan de motorsporten onverminderd voort. Je hoort het al: er valt weer veel te beleven op Proximus Pickx.

Tops en flops van week 3 in de NFL

Tops en flops van week 3 in de NFL

Daniel Jones is de King of New York, de Falcons stellen teleur, de Saints doen het best goed zonder Drew Brees, en de Chiefs zorgen zoals steeds voor spektakel.

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Tien om te zien: naar deze Belgen is het uitkijken op het WK atletiek

Er zijn enkele Belgen waar we veel van kunnen verwachten op het WK atletiek dat op 27 september van start gaat in Doha (Qatar). Denk maar aan Nafi Thiam, dé vaandeldrager van de Belgische atletiek en het uithangbord van de Belgische selectie in Doha.

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

De UEFA Champions League is terug: dit moet je allemaal weten

Op 17 september is het weer zover. Dan weerklinkt in verschillende stadions de hymne van de UEFA Champions League. Voor het zover is, praten we je nog even bij.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Veelzeggende filmaffiches: vind jij de hints?

Sommige regisseurs passen het concept van hun film ook buiten het witte doek toe. Zo zijn er ook filmaffiches die hints weggeven. Heb jij ze allemaal al gevonden?

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Nieuw op Canvas: Kinderen van het verzet

Na Kinderen van de collaboratie in 2017 brengt Canvas vanaf 22 oktober Kinderen van het verzet. Precies 75 jaar na de bevrijding vertellen dertien getuigen hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven heeft bepaald, soms tot vandaag. Ze vertellen over de verzetsdaden van hun ouders en hoe ze daar soms zelf bij werden betrokken, over het verlies en de pijn, over de verschrikkingen van de Nazi-concentratiekampen en onverwerkte oorlogstrauma’s.

De gemeenste Disneyslechteriken

De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Karen Damen trekt naar VTM, tussen Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire zit het niet echt snor, Familie-kijkers lachen met Erika 'Amélie' Van Tielen omdat ze er niet in slaagt om een behoorlijk pilsje te tappen en Herman Brusselmans gaat met zijn vriendin Lena op het platteland wonen. Lees er hier alles over!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Lekker griezelen op tv, ook voor kleine spookjes!

Eind oktober, Halloween … en dus een ideaal moment om lekker te griezelen voor de tv. Ook voor jonge kijkers! Heksen, spookjes en monsters zorgen voor kippenvel op Cartoon Network en Boomerang, en in de Studio 100 GO app.

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Tien muzikale documentaires die je gezien moet hebben

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis van de muziek, ongeacht het genre? Hier is onze top 10 van documentaires die je gezien moet hebben. Van Miles Davis over Amy Winehouse tot the Beatles.

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

Zwaardvechten, eekhoorns villen, koorddansen: dit moesten filmsterren leren voor een rol

De centrale figuur in 'Breaking Bad' is scheikundeleraar Walter White, die zich toelegt op het produceren van crystal meth. Bryan Cranston speelde de rol vijf jaar lang met verve, en om dat te doen moest hij zich helemaal kunnen inleven in zijn personage. De heer Cranston leerde dus zelf crystal meth fabriceren. Hij vertelde later dat het hele proces hem haarfijn uit de doeken werd gedaan door wetenschappers. 

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (17 oktober)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (16 oktober)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

Deze acteurs en actrices zetten zich actief in voor het klimaat (en dit doen ze concreet)

We kunnen er niet meer omheen de laatste tijd: we moeten het milieu en onze planeet beschermen tegen verdere vervuiling. Klimaatactivisten komen op straat om te protesteren, maar naast de ‘gewone man in de straat’ geven ook heel wat sterren om de toekomst van moeder Aarde. Deze acteurs en actrices geven hun tijd en geld aan goede klimaatdoelen.Lees ook: De beste klimaatdocumentaires bekijk je op Proximus Pickx

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Tv-tips van de week (14 t.e.m. 20 oktober)

Niets op tv? Dat dacht je maar. Wij selecteerden de interessantste, spannendste en opmerkelijkste programma's die je de komende dagen kan bekijken. Hier komen onze tv-aanraders van de week!

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Historische feiten die niet volledig accuraat waren in de verfilming

Een spannende actiefilm die plaatsvindt in het verleden is een goede manier om bij te leren over vroeger. Of historische verhalen over de adel kunnen de geschiedenis in een ander daglicht tonen. Maar film zou film niet zijn, als er hier en daar niet iets wordt overdreven. Heroïsche scènes of dramatische aflopen moet je dus af en toe met een korreltje zout nemen. We onderscheiden feiten en fictie in deze 10 historische klassiekers.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Dit zijn de groepen voor StarSeries i-League Seizoen 8

Van 21 tot 27 oktober vindt StarSeries i-League Seizoen 8 plaats in Belek, Turkije. Daar nemen, in totaal, zestien teams het tegen elkaar op voor een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar. Ondertussen is bekend in welke groep de teams werden opgedeeld en tegen wie ze het zoal zullen moeten opnemen in de double-elimination groepsfase.

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Splyce trekt naar play-offs League of Legends Worlds

Het LEC Team Splyce heeft zich kunnen plaatsen voor de play-off fase van het League of Legends World Championship 2019. Naast Splyce trekt ook FunPlus Phoenix naar de volgende ronde, nadat de twee teams bovenaan eindigden in hun groep door hun prestaties van gisteren. Splyce deed het erg goed doorheen die laatste speeldag van hun groep.

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Dit moet je weten voor DreamHack Open Rotterdam

Vandaag gaat DreamHack Open Rotterdam van start, waar acht teams het in de Nederlandse stad zullen uitvechten voor een prijzenpot van 100.000 dollar. De teams werden onderverdeeld in twee double elimination groepen, waarbij twee teams van elke groep doorstoten naar de single-elimination play-offs. Wij nemen even een kijkje naar alle deelnemers.

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Voormalig DreamEaters rosters tekent bij Hard Legion

Het voormalige roster van de organisatie DreamEaters, dat recent opstapte bij de organisatie na verschillende interne problemen rond betaling van de spelers, heeft een nieuwe organisatie gevonden om te vertegenwoordigen. Zo sluiten ze zich aan bij Hard Legion, een nieuwe Russische organisatie die werd opgericht door de populaire Russische streaming en Youtube persoonlijkheid Aleksei “HARDPLAY” Baranov.

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

“blackie” vervangt “Missa” voor Besiktas op DreamHack Open Rotterdam

Besiktas, dat deelneemt aan DreamHack Open Rotterdam, heeft aangekondigd dat ze Steven “blackie” Groeneveld (speler van Asterion) aan hun roster toevoegen als tijdelijke speler voor het event. DeNederlander zal invallen voor Meyssa “Missa” Bellouati, die sinds kort geen deel meer uitmaakt van de actieve line-up.

Ook “valens” weg bij Cloud9

Ook “valens” weg bij Cloud9

Soham “valens” Chowdhury zal het CS:GO team van Cloud9 verlaten. De coach is al actief bij Cloud9 sinds begin 2017 en zette in juli al een stap terug als coach om zich meer bezig te gaan houden met het analystische deel van CS:GO. Zijn grootste verwezenlijking als coach bij Cloud9 is de eerste plaats die hij met zijn lineup behaalde op de ELEAGUE Major, in 2018.

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Zwak Europa op vierde speeldag League of Legends Worlds

Op de vierde speeldag van het League of Legends World Championship kwamen alle drie de Europese teams in actie. Daarnaast nam ook Cloud9, met Belg “Nisqy” in de rangen, het op tegen Griffin. Uiteindelijk werd het geen al te beste dag voor de Europese teams, met uitzondering van G2 Esports, en ook Cloud9 had het knap lastig tegen Griffin want “Nisqy” en zijn kompanen konden geen overwinning behalen.

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

GamerLegion en “HS” nemen afscheid van elkaar

CS:GO team GamerLegion en Est Kevin “HS” Tarn zijn tot een overeenkomst gekomen rond het contract van de speler. Zo zal zijn contract met de organisatie ontbonden worden, waardoor “HS” een vrije speler zal worden. Zo kan de 22-jarige CS:GO speler op zoek naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen, nadat hij een hele tijd op de bank bij GamerLegion had gespendeerd.

“oskar” wordt vrije speler

“oskar” wordt vrije speler

De Tjech Tomáš “oskar” Štastný heeft gisteren aangekondigd dat zijn contact bij HellRaisers afloopt en dat het niet verlengd zal worden. Op die manier wil hij laten weten dat hij een vrije speler gaat worden en op zoek is naar een nieuwe organisatie om te vertegenwoordigen. Zijn passage bij HellRaisers werd alvast geen groot succes.

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games komt met vier nieuwe games

Riot Games, de developer achter het populaire League of Legends, heeft in een livestream voor de tiende verjaardag van hun game League of Legends enkele grote aankondigingen gedaan. Zo zullen ze de komende jaren vier nieuwe games op de markt brengen. Daarnaast krijgen TeamFight Tactics en League of Legends ook mobile en console versies.

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Man krijgt job bij voetbalclub dankzij Football Manager

Andrej Pavlovic heeft bij de Servische tweedeklasser FK Bezanija een job gekregen als data-analist. Pavlovic, amper 22 jaar, dankt deze job aan zijn verwezenlijkingen in het voetbalspel Football Manager.

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

“Bjergsen” verlengt contract en wordt mede-eigenaar TSM

League of Legends speler Soren “Bjergsen” Bjerg heeft een contractverlenging van twee jaar ondertekend. Dat laat Team SoloMid weten in een officieel statement. Volgens dat statement zal “Bjergsen” ook mede-eigenaar worden van het Noord-Amerikaanse team. “Bjergsen” wordt nog steeds aanzien als één van de topspelers in de LCS, de Noord-Amerikaanse League of Legends competitie.

Top