De absolute toppers van Netflix in 2018

Series, films, documentaires en realityreeksen: het aanbod op Netflix is haast eindeloos, en bijna elke dag komt er nieuwe content bij. Op de duur zie je door de bomen het bos niet meer, maar wat moet je nu zeker zien? Je wil die oude klassiekers eindelijk eens (opnieuw) bekijken, maar ook niet achterlopen op het nieuwe aanbod. Heel wat sites (o.a. IMDB, dé filmdatabase van het internet) geven een al dan niet objectief overzicht van toptitels op Netflix, maar dit zijn de absolute toppers volgens jullie, de kijkers zelf.
De absolute toppers van Netflix in 2018 © Netflix

Spaanse overvallers de grootste winnaars
De ultieme favoriet is 'La Casa de Papel'. Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. 'Bird Box' is de favoriete film, terwijl het aangrijpende 'Avicii: True Stories' de beste documentaire van 2018 was. Ellen DeGeneres prijkte bovenaan in het lijstje van beste reality/non scripted show.

Beste nieuwe serie van 2018

Beste nieuwe serie van 2018 © Netflix

Winnaars: 'The Haunting of Hill House', 'The Sinner' en 'You'

1 The Haunting of Hill House
De beste nieuwe serie is 'The Haunting of Hill House'. Deze horrorserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shirley Jackson uit 1959. In flashbacks worden de leden van een gebroken gezin geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis en de vreselijke gebeurtenissen die hen hebben verdreven. Hun jeugd in het spookachtige Hill House heeft hen getekend voor het leven, zeker omdat hun moeder op een mysterieuze manier in het huis is gestorven. Hun vader, nooit meer dezelfde na haar dood, liet het huis verzegelen. In de hoop hun demonen te verjagen keren de Crain-kinderen als volwassenen terug naar het huis, om te ontdekken dat hun kwade dromen uit hun kindertijd slechts verbeelding waren. In plaats daarvan worden ze opnieuw opgeslokt door de duivels achter de inmiddels dichtgetimmerde ramen.

Volgens kijkers is dit de eerste griezelserie in jaren die je ook écht de stuipen op het lijf jaagt. "De personages zitten goed, het verhaal is intrigerend en vooral de absolute horror is ongeëvenaard", zo klinkt het op sociale media."Ik ben er niet goed van", schreef iemand op Twitter. "Ik moest echt even een pauze nemen van deze serie. Soms is het om misselijk van te worden."  

The Haunting of Hill House: 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Sidder en beef, met The Haunting of Hill House!


2 The Sinner
In het eerste seizoen van The Sinner worden we meegenomen in het verhaal van Cora Tannetti (Jessica Biel). Als de jonge moeder met haar gezin op een strand zit, steekt ze uit blinde razernij in op een man die de messteken niet overleeft. Een op het eerste gezicht daad zonder motief en één die Cora zich later ook niet meer kan herinneren. Detectives Harry Ambrose en Dan Leroy onderzoeken de zaak. Waar Dan al snel vindt dat de zaak gewoon gesloten moet worden, omdat verschillende mensen getuige zijn geweest van de moord, is Harry er heilig van overtuigd dat er een motief moet zijn geweest. Hij besluit in zijn eentje het onderzoek voort te zetten.

The Sinner: 1 seizoen, 8 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Eindelijk op Netflix : The Sinner, de engste serie ooit!


3 You
Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken. Deze reeks, gebaseerd op het gelijknamige boek van Caroline Kepnes, wordt door kijkers een van de meest 'creepy' series ooit genoemd.

You: : 1 seizoen, 10 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix
 
Bekijk hier de trailer van 'The Haunting of Hill House'

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018

Beste nieuwe seizoen van een serie in 2018 © Netflix

Winnaars: 'La Casa de Papel' (seizoen 2), 'Better Call Saul' (seizoen 4) en 'Riverdale' (seizoen 3)

1 La Casa de Papel (seizoen 2)
Met ruim 35% van de stemmen werd het tweede seizoen van de Spaanse serie gekozen tot de winnaar in de categorie beste nieuwe seizoen. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor seizoen 3, dat later dit jaar op Netfliw verschijnt.

Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt. El Profesor en de zijnen zetten de energie van het eerste seizoen dit jaar verder met deel twee. Opgepast, deze serie is best verslavend!

La Casa de Papel: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix
 
Meer over La Casa de Papel


2 Better Call Saul (seizoen 4)
Saul Goodman, de advocaat uit de hitserie 'Breaking Bad' die niet vies is van een beetje smeergeld, verdiende wel zijn eigen reeks. In 'Better Call Saul' leren we hem kennen in de tijd dat hij nog Jimmy McGill heette. Hij besluit een rijke familie bij te staan die geregeld nood heeft aan rechtsbijstand. Maar het loopt niet zoals Jimmy het had uitgetekend. Een ietwat trage eerste aflevering moet je er bijnemen, maar daarna volgt cliffhanger na cliffhanger met de heerlijke dialogen als kers op de taart.

In 2018 trakteerde Netflix ons op het vierde seizoen van deze spin-off, waarin we ook alsmaar meer figuren uit de moederreeks zagen verschijnen. Ondertussen probeert onze favoriete advocaat nog steeds om een klepper in zijn vak te worden. Daarbij verschijnen zoals steeds weer een resem louche mensen op zijn pad. Ondertussen zien we ook hoe Saul de ontknoping van de strijd met zijn broer Chuck verwerkt. Het vijfde seizoen staat intussen al in de stijgers

Better Call Saul: 4 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Riverdale (seizoen 3)
Goede tv-series voor tieners zijn niet zo dik gezaaid. De Netflix-reeks Riverdale is dan weer een uitstekend voorbeeld van hoe het wel moet/kan. Aan suspense geen gebrek, en zwaardere onderwerpen als slutshaming, zelfdoding en de destructieve kant van sociale media worden worden zeker niet uit de weg gegaan.

Het derde seizoen van Riverdale wordt geteisterd door rituele moorden en en dies meer. Het stadje is nog niet bekomen van de recente dood van de populaire middelbare scholier Jason Blossom. Archie Andrews is een typische Amerikaanse tiener, maar sinds de zomervakantie beseft hij dat hij carrière wil maken in de muziek. Dat ondanks het plotselinge einde van de verboden relatie met de jonge muzieklerares, mevrouw Grundy, waardoor hij zonder mentor zit. Daarnaast blijkt Cheryl Blossom een geheim te bewaren over de mysterieuze dood van haar tweelingbroer Jason. Riverdale mag er dan uitzien als een slaperig stadje maar er loert gevaar om elke hoek.

Riverdale: 3 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van het tweede seizoen van La Casa de Papel

Beste nieuwe films op Netflix in 2018

Beste nieuwe films op Netflix in 2018 © Netflix

Winnaars: 'Bird Box', 'To All the Boys I've Loved Before' en 'Annihilation'

1 Bird Box
De Amerikaanse thriller 'Bird Box', geregisseerd door Susanne Bier en gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Josh Malerman, was de favoriete film van de kijkers. In deze film speelt Oscarwinnares Sandra Bullock ('Speed', 'Gravity') een moeder die samen met haar twee kinderen is achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen de drang heeft om zelfmoord te plegen. Ze leven in een huis met alle rolluiken naar beneden en telkens ze naar buiten gaan, moeten ze een blinddoek omdoen. Want als ze hun ogen  openen, zouden ze door een onzichtbare kracht gedwongen worden om op een gewelddadige manier zelfmoord te plegen. Het gezin probeert uit alle macht te ontsnappen uit de situatie en in veiligheid te geraken.

Bird Box: nu beschikbaar op Netflix

2 To All the Boys I've Loved Before
'To All the Boys I've Loved Before' was een van de meest bekeken Netflix Original-films ooit. De film gaat over Lara Jean en de brieven die ze schrijft aan elke jongen waar ze ooit verliefd op is geweest. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude crushes. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met een sociale tegenslag en bovendien ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

De film was gebaseerd op het gelijknamige eerste boek uit van een trilogie van de Amerikaanse schrijfster Jenny Han. Als kerstcadeau voor haar fans kondigde hoofdrolspeelster Actrice Lana Condor in een Instagram-video aan det de film een vervolg krijgt: 'PS I Still Love You'. Dat is ook de titel van het tweede boek uit de trilogie van Jenny Han.

To All the Boys I've Loved Before: nu beschikbaar op Netflix

3 Annihilation
Een topcast met onder meer Natalie Portman, Tessa Thompson en Jennifer Jason Leigh. Een regisseur (Alex Garland) die hoge ogen gooide met 'Ex Machina'. Een scenario dat gebaseerd is op een bestseller van Jeff VanderMeer. 'Annihilation' leek alles in zich te hebben om te scoren in de bioscoop, maar toch kwam de film kwam alleen in de VS en China in de zalen. Door interne disputen en twijfels zette Paramount de wereldwijde rechten op de film eerder al te koop. En Netflix ging met de rechten lopen. Een goede keuze? De film over een biologe die met een team vrouwelijke experts een rampgebied moet gaan onderzoeken, kreeg in de VS prima reviews. Ook bij de Netflix-kijkers scoorde de film hoge toppen.

'Annihilation' volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan naar een locatie waar de natuurwetten niet gelden. Het onbewoonde en verlaten gebied is de laatste plek waar de man van een van de groepsleden is geweest.

Annihilation: nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Bird Box

Beste documentaires van 2018

Beste documentaires van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Avicii: True Stories', 'Making a Murderer' en 'Dogs'

1 Avicii: True Stories
Het aangrijpende 'Avicii: True Stories' is uitgeroepen tot de beste documentaire van 2018. Het verhaal van de wereldberoemde Zweedse  muziekproducent, remixer en dj kwam enkele maanden voor zijn dood op de streamingdienst en gaf een duidelijk en tevens heftig beeld waarom hij uiteindelijk zelfmoord pleegde.

De documentaire van Levan Tsikurishvili geeft een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de beroemde producer, tekstschrijver en artiest Avicii. Voor de eerste keer vertelt hij zelf over het succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. De filmmakers volgden elke stap van Avicii van dichtbij. Van zijn megashows tot persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de druk die beroemdheid met zich meebrengt.

Avicii: True Stories: nu beschikbaar op Netflix

2 Making a Murderer
In het eerste seizoen van de true-crimeserie Making a Murderer - gefilmd over een periode van tien jaar en in 2015 verschenen op Netflix - zagen we hoe autosloper Steven Avery en zijn verstandelijk beperkte neefje Brendan Dassey levenslang de gevangenis ingingen voor de moord op Teresa Halbach. Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos betoogden dat de twee outcasts erin waren geluisd door de politie van Manitowoc County, wat leidde tot een wereldwijde hype.

Fans van de serie schreeuwden om een vervolg, zelfs toen alle hoop voor Avery en Dassey vervlogen was. De makers hadden dus geluk toen de prominente advocaat Kathleen Zellner, die al negentien onterecht veroordeelde mannen vrij kreeg, besloot om Avery's zaak op zich te nemen. In het tweede seizoen zien we hoe ze al het bewijs omkeert, nieuwe feiten ontdekt en zelfs Avery's vorige advocaten (Dean Strang en Jerry Buting) beticht van nalatigheid. Het is fascinerend om haar scherpe, analytische brein aan het werk te zien, hoe ze in het hoofd van alle betrokkenen kruipt. Alsof je naar CSI: Crime Scene Investigation kijkt, maar dan met echte botten en bloed.

Making a Murderer: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Dogs
Deze zes intieme verhalen gaan nader in op de blijvende emotionele band tussen honden en hun verzorger, ongeacht de omstandigheden. Zo gaat een aflevering bijvoorbeeld over een vrouw die competitief honden verzorgt, maar maak je ook kennis met een Husky die ver weg van zijn geliefde baasje woont. Glen Zipper en Amy Berg, de makers van de documentairereeks, benadrukken dat de Netflix Original niet alleen belicht hoe wij met honden om gaan, maar ook wat de trouwe viervoeters voor ons betekenen.

Dogs: 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

Bekijk hier de trailer van Avicii: True Stories

Beste reality/non scripted show van 2018

Beste reality/non scripted show van 2018 © Netflix

Winnaars: 'Ellen DeGeneres: Relatable', 'Nailed It!' en 'Magic for Humans'

1 Ellen DeGeneres: Relatable
In haar eerste special sinds 2003 blikt Ellen terug op haar weg naar roem en gaat ze in op de ontroerende, en hilarische, lessen die ze op die weg heeft geleerd.

Ellen DeGeneres: Relatable: nu beschikbaar op Netflix

2 Nailed It!
In deze realityserie gaan de slechtste thuisbakkers met elkaar de strijd aan om 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze eetbare meesterwerken namaken.

Nailed It!: 2 seizoenen, nu beschikbaar op Netflix

3 Magic for Humans
Justin Willman doet mensen op straat versteld staan en haalt ingewikkelde trucs uit met zijn grappige magie.

Magic for Humans: 1 seizoen, 6 afleveringen, nu beschikbaar op Netflix

De beste tv-series van 2018 volgens de redactieStart Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Bekijk hier de trailer van Ellen DeGeneres: Relatable

Music Maestro

Clip van de week: Level of Concern

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisol

De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integ

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Sport in de kijker

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (2/2)

Voor de negende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels schotelen we jou opnieuw vier kandidaten voor om het felbegeerde tweede plaatsje als centrale middenvelder in t

One day, one goal: de verfijnde krulbal van stilist Thierry Henry

Thierry Henry behoort tot de beste voetballers die onze planeet ooit gekend heeft. Zijn doelpunt tegen Sparta Praag in de eerste groepswedstrijd van de Champions League editie 2005/2006 was daar één v

Tien ploegen op zoek naar de gloriedagen van weleer

De afgelopen tien weken liet Proximus Pickx haar licht schijnen over tien voormalige succesformaties die afgezakt zijn naar de lagere echelons van hun respectievelijke competities. Ploegen op zoek naa

Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om

Perugia dei miracoli: provincieclub Perugia eindigt ongeslagen seizoen zonder titel

Het seizoen 1978-1979 staat in gouden letters neergeschreven in de geschiedenis van het calcio. Dat seizoen verbijsterde het nietige Perugia de voetbalwereld door een heel seizoen lang ongeslagen te b

One day, one goal: de wereldgoal van Philippe Mexès tegen Anderlecht

Philippe Mexès zal die Champions League-avond op 21 november 2012 in Anderlecht niet snel vergeten. De Franse verdediger scoorde toen wellicht zijn mooiste doelpunt ooit. Op de sociale media komt de o

Nice to meet u ... Jadon Sancho

Na zijn hattrick tegen Paderborn en zijn eerbetoon aan de overleden George Floyd afgelopen weekend is Jadon Sancho nog meer dan voorheen de talk of the town in de voetbalwereld. De Britse voetbalsensa

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Lance Armstrong: "Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn en elke dag ontwaken als een stuk stront"

Na het eerste deel vorige week legt deel 2 van de documentaire "Lance" de glorieperiode en de graduele ondergang van Lance Armstrong bloot. Ook al lijkt The Boss bij momenten gelouterd te zijn, toch s

Focus op films, series & tv

Maak kennis met de nieuwste tienersuperhelden: ‘Teen Titans Go!’

Zeg hallo tegen Robin, Cyborg, Starfire, Raven en Beastboy: jouw trouwe DC-superhelden maar dan in hun tienerjaren. Samen bestrijden deze vijf vrienden hun ergste vijanden en leren ze wat het betekent

VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het lev

De 5 beste films van Angelina Jolie

Angelina Jolie wordt 45 en ter ere van haar verjaardag maakte Proximus Pickx voor jou een kleine selectie van haar beste films. 

Deze onnavolgbare Vlaamse sketchprogramma's trainden onze lachspieren

Vanavond is het weer schuddebuiken voor de buis met ‘Wat Als’ op VTM, de komische sketchshow van productiehuis Shelter die bekroond werd met een Emmy. Vlaanderen heeft een rijke traditie wat sketchsho

Aftellen naar het vierde seizoen van '13 Reasons Why' op 5 juni!

Sinds augustus 2019 was het aftellen, en nu is het eindelijk zover: het vierde seizoen van de Netflix-sensatie ‘13 Reasons Why’ gaat op 5 juni in première op het streamingplatform. Als de lijn van de

Brainfood in coronatijden: verken je diepste innerlijke zelf met spiritualiteit op je scherm

Spiritualiteit om je geest te verbreden, je innerlijk bewustzijn aan te wakkeren of gewoon tot de diepste innerlijke rust te komen: zweef in hogere sferen met deze vijf films/series – of blijf netjes

Dit zijn de vijf beste afleveringen van Breaking Bad

De veelbekroonde AMC-reeks ‘Breaking Bad’, over een terminale chemieleraar (Bryan Cranston in de rol van zijn leven) die het criminele pad opgaat om zijn gezin financiële zekerheid te kunnen bieden na

Anekdotes vanop de filmset: de improvisatie van Louis de Funès in "La Grande Vadrouille"

"La Grande Vadrouille", ondertussen meer dan 50 jaar oud, blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste kaskrakers in de geschiedenis van de Franse film. Hij prijkt nog steeds in de top 5 van d

Deze biopics brengen hulde aan historische figuren uit de wereldgeschiedenis

Vanavond is op CAZ de grandioze biopic 'Darkest Hour' te zien, met Gary Oldman in de hoofdrol van de weerbarstige staatsman Winston Churchill. Biopics bestaan in alle soorten, maten en gewichten, maar

The Muscles from Brussels verovert Hollywood in de jaren 90

Als je een Amerikaan vraagt wat ze over België weten, komt Jean-Claude Van Damme gegarandeerd als een van de eerste zaken ter sprake. De filmster met roots in Brussel schopte het eind de jaren 90 tot

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

'The Batman' en de 'Batmobiel': een evolutie van ruim 80 jaar

Na de 'Batman'-trilogie met Christian Bale als hoofdrolspeler ligt de lat zeer hoog voor zijn opvolgers, vraag dat maar aan Ben Affleck… Robert Pattinson waagt er zich alvast aan en de 'Batman'-fans k

Nieuws van het esports-front

Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren. Het is een nieuwe d

Red Bull Solo Q: het League of Legends 1vs1-toernooi is terug!

Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen? De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder e

NumberOne: Apologis verslaat TheDice, Epsilon boekt eerste overwinning

Tussen verrassingen en bevestigingen door heeft de nieuwe speeldag van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive ons opnieuw heel wat spektakel aangeboden. © LouvardGame Speeldag vijf

Belgian League: Sector One en Anderlecht beginnen aan Summer Split met 6 op 6

De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest. Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggew

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.