De rode loper van de Grammy Awards

Films | Op de uitreiking van de 61ste Grammy Awards mochten Lady Gaga en Childish Gambino zegevieren. Bekijk hier een selectie van de mooiste en opvallendste looks van de avond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de uitreiking van de 61ste Grammy Awards mochten Lady Gaga en Childish Gambino zegevieren. Childish Gambino, ook wel bekend als acteur Donald Glover, won vier prijzen voor zijn protestlied This is America, maar was zelf niet aanwezig.

Lady Gaga was er wel en straalde op de rode loper, net als Dua Lipa, Miley Cyrus en vele anderen. Bekijk hier een selectie van de mooiste en opvallendste looks van de avond.

Lady Gaga

Lady Gaga won twee Grammy’s voor haar nummer Shallow uit de film A Star is Born en de Grammy voor beste solo-optreden voor Joanne. Op het podium bedankte ze haar collega-acteur Bradley Cooper. Op de rode loper schitterde ze in een glitterjurk van Celine met hoge split.

Dua Lipa

Dua Lipa won het felbegeerde beeldje van revelatie van het jaar en de prijs voor beste dance-opname voor Electricity. Ze droeg twee verschillende jurken op het gala: een zilverkleurige glitterjurk van Verscace en een creatie in zwart en wit met opvallende veiligheidsspelden.

Kacey Musgraves

Een van de andere grote winnaars van de avond was country-zangeres Kacey Musgraves met vier prijzen, waaronder de felbegeerde Grammy voor beste album. Ook zij had twee verschillende outfits aangetrokken. De beige jurk met tule en riem is een ontwerp van Valentino.

Cardi B

Dat noemen we een entree maken! Cardi B viel op in een vintage jurk van Mugler en combineerde met parels om haar nek én op haar hoofd. Cardi B schreef geschiedenis door als eerste vrouw te winnen in de categorie beste rapalbum en dat met haar debuutplaat Invasion of Privacy.

Miley Cyrus

Geen nominaties voor Miley Cyrus, maar dat hield haar niet tegen om te schitteren op de rode loper in een oversized kostuumvest van Mugler, met niets eronder… Ze deelde het podium met legende Dolly Parton, haar peettante.

Shawn Mendes

Tieneridool Shawn Mendes was twee keer genomineerd maar ging met lege handen naar huis. Hij koos voor een blauw pak, zonder das.

Camila Cabello

Camila Cabello kon haar twee nominaties niet verzilveren, maar schitterde wel op de rode loper in een roze glitterjurk van Armani Privé met rugdecolleté.

Katy Perry

Katy Perry had geen nominatie op zak, maar viel wel op in haar roze jurk van Balmain. Ook zij mocht optreden met Dolly Parton, die een eerbetoon kreeg tijdens de Grammy's.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez straalde in een witte jurk met zilverkleurige details van Ralph & Russo met bijpassende hoed. J.Lo mocht een van de optredens van de avond verzorgen.

Kylie Jenner en Travis Scott

Rapper Travis Scott (goed voor drie nominaties) had zijn beroemde wederhelft meegebracht naar de rode loper. Kylie koos voor een babyroze jumpsuit van Balmain met veel volume.

Anderson.Paak

Anderson.Paak had zijn zoontje meegebracht backstage. Hij won de award voor beste rapoptreden, een prijs die hij moest delen met Kendrick Lamar.

Alicia Keys

Alicia Keys was de gastvrouw van de avond. Op de rode loper straalde ze in een rode jurk van Armani Privé.

Bebe Rexha

Bebe Rexha kon haar twee nominaties niet verzilveren maar zorgde wel voor een flinke portie glamour in haar rode jurk van Monsoori.

Post Malone

Post Malone had vier nominaties op zak, onder andere voor beste album, maar ging met lege handen naar huis. Op de rode loper viel hij alweer op in een gedurfd pak: roze met glitters.

Maren Morris

Maren Morris had een paar nominaties op zak, onder ander voor de hit The Middle. Ook zij mocht meezingen in de tribute voor Dolly Parton.

St. Vincent

Singer-songwriter St. Vincent won de Grammy voor beste rock song voor Masseduction en trad op samen met Dua Lipa. In haar mini-jurk met enorme sleep viel ze op op de rode loper.

Jorja Smith

Jorja Smith was genomineerd als beste nieuwkomer maar moest haar meerdere erkennen in Dua Lipa. Ze straalde in een goudkleurige jurk.

Janelle Monae

Janelle Monae had twee nominaties op zak, onder ander voor beste album, maar kon die niet verzilveren. Haar jurk van Jean Paul Gaultier had veel weg van een kunstwerk.

Shaggy

Shaggy won de prijs voor beste reggae album: hij had zijn dochter meegebracht naar de uitreiking.

Toni Braxton

Toni Braxton had een paar nominaties op zak in de R&B categorieën maar viel niet in de prijzen. In haar transparante jurk liet de 51-jarige zangeres weinig aan de verbeelding over.

Dolly Parton

Het feestvarken van de avond: op haar 73ste laat ze nog altijd graag wat decolleté zien.

Rashida Jones

Rashida Jones viel in de prijzen voor beste muziekfilm voor Quincy, een documentaire over haar vader. Haar donkerblauwe jurk was eerder sober te noemen.

Ashlee Simpson

Ashlee Simpson daagde op in een glitterjumpsuit van Georges Chakra met veertjes.

Meghan Trainor

Nog maar een paar weken geleden stapte Meghan Trainor in het huwelijksbootje: haar witte jumpsuit van Christian Siriano was dan ook erg toepasselijk.

Jada Pinkett Smith, Anna Kendrick en Heidi Klum

De uitreiking trekt traditiegetrouw ook heel wat bekend volk aan uit andere sectoren. Jada Pinkett Smith mocht een van de prijzen uitreiken en straalde in een jurk van Roberto Cavalli met veertjes. Anna Kendrick koos ook al voor veertjes in een roze jurk van Ralph & Russo. Heidi Klum zag er powerfull uit in een witte mini-jurk met vleugels.

Joy Villa

Joy Villa mag dan al niet zo bekend zijn, ze ging wel over de tongen op de Grammy’s met haar jurk waarmee ze openlijk haar steun voor Donald Trump en zijn muur toonde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top