Het sappigste nieuws van de showbizzweek

Films | Wat gebeurde er in het universum der bekende medemensen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tanja Dexters vierde haar verjaardag met de lancering van een eigen gin die volgens haar even pittig smaakt als zijzelf, Adil uit Thuis start een rapgroep maar laat de aangebrande teksten achterwege, Dries Van Langenhove wilde deelnemen aan het nieuwe programma van Tom Waes maar vangt bot omdat het niet bedoeld is voor politici en Phaedra Hoste is ziedend omdat TV Familie uitpakte met haar nieuw lief. Lees er hier alles over!

Tanja Dexters vierde verjaardag met eigen gin: 'Straf spul, net als ik'

Tanja Dexters heeft haar tweeënveertigste verjaardag gevierd, en dat gebeurde in stijl: de blondine greep de feestelijke gelegenheid aan om uit te pakken met haar eigen gin. Dat goedje werd gestookt met hulp van een gerenommeerd ginbedrijf uit Knokke-Heist. ‘Straf spul, net als ik. Het is er één op basis van citrus, koriander en oranjebloesem. Heel lekker, die combinatie van fruitige en kruidige smaken. Het alcoholpercentage bedraagt 47 graden’, aldus een enthousiaste Tanja in Het Laatste Nieuws. Het verjaardagsfeestje in de Antwerpse Flamingo Bar, een etablissement dat haar eigendom is, mocht wat kosten: juffrouw Dexters huurde burlesquedanseressen in en voorzag optredens van Jessy en Noa Neal.  




'De RVA vroeg of ik me wilde omscholen tot busschauffeur'

Bij de modale Vlaming leeft vaak de gedachte dat de acterende medemens een aardig centje verdient, maar dat is lang niet altijd zo. Filip Peeters weet waarover hij spreekt: ‘Uit onderzoek blijkt dat 93 procent niet kan rondkomen met zijn verdiensten als actrice of acteur. Dus moeten ze gaan bijklussen om geld op de plank te brengen, al is het gaan werken in een restaurant of aan de slag gaan als taxichauffeur’, zo begon hij zijn relaas toen Het Laatste Nieuws hem interviewde. ‘Ik heb enkele jaren geleden een brief gekregen van de RVA met de vraag of ik me wilde omscholen tot buschauffeur. Daarom is het heel goed dat De Acteursgilde, een belangenvereniging voor acteurs en actrices, bestaat. Zij kunnen het sociaal statuut helpen opkrikken', besloot Peeters, die tegenwoordig als oppositielid actief is in de gemeenteraad van zijn woonplaats Boechout.


TV Familie pakte uit met het nieuwe lief van Phaedra Hoste, en die kan daar niet om lachen

TV Familie pakte uit met het nieuws dat Phaedra Hoste een nieuw lief heeft. Het zou gaan om een zakenman uit Knokke. Op Instagram haalde het ex-model meteen hard uit naar het blad: ze zou willen dat de populaire pers meer aandacht heeft voor haar interieurwebwinkel, en niet paginagroot met haar liefdesleven uitpakt. Phaedra had met enkele posts op het sociale medium gehint naar haar nieuwe verovering, met wie ze onlangs een tripje zou hebben gemaakt naar Miami. Privacy is macht. Wat mensen niet weten, kunnen ze niet kapotmaken’, luidde haar reactie, waar ze nog aan toevoegde dat het om oud nieuws gaat, en dat ze niet inziet waarom mensen het zouden moeten weten.

Leonardo DiCaprio Instagramde over Belgische klimaatbetogers

De bosbrossers blijven ook in Hollywood niet onopgemerkt: Leonardo DiCaprio plaatste een foto van de protesterende jongeren op zijn Instagrampagina. Hij voegde er een tekst uit The Guardian aan toe: ‘Duizenden Belgische tieners namen donderdag net als de voorbije weken deel aan een studentenactie voor het klimaat. Ongeveer 30 000 scholieren, onder wie ook leerlingen uit het basisonderwijs, zouden gespijbeld hebben voor betogingen in Brussel, Luik en Leuven. Enkele kinderen betoogden ook voor het huis van de Belgische milieuminister. Al 3 000 academici en wetenschappers hebben hun steun uitgesproken voor de protesten’, stond er te lezen. DiCaprio is een notoir milieu-activist. De acteur heeft meer dan 28 miljoen volgers op Instagram, en het bewuste bericht kreeg al ruim 920 000 likes.

Dries Van Langenhove stelde zich kandidaat voor programma met Tom Waes, maar ving bot: 'Niet voor politici die op nationaal niveau actief zijn'

Dries Van Langenhove, die bekend en berucht werd sinds hij in de Pano-reportage over Schild & Vrienden opdook, had het plan opgevat om zich kandidaat te stellen voor een nieuw programma met Tom Waes. Die was voor Kamp Waes op zoek naar mensen die de opleiding van de elite-eenheid van het leger willen volgen.

‘Ik ben gefascineerd door avontuur en uitdagingen. Het blijft natuurlijk een programma van de VRT. Of die mij goed gezind zijn, valt af te wachten’, schreef de heer Van Langenhove op Facebook. Hij kwam echter van een kale reis thuis: ‘We zijn niet op zoek naar politici die op nationaal niveau actief zijn. Daarvoor hebben we andere programma’s, waarin ze uiteraard welkom zijn’, was het antwoord dat hij van de openbare omroep kreeg.

Nieuwe VTM-misdaadserie met Kevin Janssens

Kevin Janssens krijgt de hoofdrol in een gloednieuwe VTM-misdaadserie. In Fair Trade krijgt hij Ella-June Henrard tegenover zich. De nieuwe reeks draait om een politiecommissaris en een hoofdinspecteur die verstrikt raken in het criminele milieu, en uiteindelijk verschillende bendes tegen elkaar proberen uit te spelen. In Het Nieuwsblad laat regisseur Marc Punt optekenen dat hij qua toonzetting op een reeks à la Matroesjka’s mikt. ‘Hard maar met een dosis cynische humor, dus. We verlaten het platgetreden pad van het lijk dat wordt gevonden, de held die een paar keer op het verkeerde spoor zit, maar uiteindelijk toch de zaak oplost. Ik zoom in op de politiemensen zelf, op wat de confrontatie met geweld, veel geld en sluwe advocaten met hen doet’, legde hij uit. De opnames starten op 18 februari, in en rond Antwerpen. 

Adil uit Thuis startte rapgroep

Nafwel Bardad-Daidj (Adil uit Thuis, hierboven rechts) start met z’n eigen rapgroep, Cliché. Dat doet hij samen met zijn vrienden Issam Daka en Soufiane Amrani. Ze willen hiphop maken, maar dan zonder de traditionele vuilbekkerij die daarbij hoort: ‘Een positief alternatief voor de clichérappers die zich negatief uitlaten over bepaalde doelgroepen of grof taalgebruik hanteren’, aldus de heren zelf. Hun eerste single werd zopas uitgebracht: het riedeltje heet Goeie Gast en is een 'funky hiphopnummer' volgens het drietal.

Niels Destadsbader scoorde 5 MIA's

Niels Destadsbader is de grote winnaar van de MIA’s, die donderdagavond in Brussel werden uitgereikt. De goedlachse zanger uit Deerlijk mocht maar liefst vijf van die Music Industry Awards mee naar huis nemen. Hij verzilverde daarmee zijn nominaties in de categorieën album, Nederlandstalig, pop, solo man en Vlaams populair. Enkele andere winnaars: The Scabs (de carrièreprijs 'Lifetime Achievement Award'), Angèle (doorbraak, artwork en solo vrouw), Tamino (alternative) en BLØF (hit van het jaar, voor Zoutelande met Geike Arnaert als zangeres).
 
Ontdek de andere winnaars hier

Cold Case mocht dan toch uitgezonden worden

Er was de afgelopen dagen heel wat te doen over een aflevering uit de misdaadreeks Cold Case op VTM, die donderdag werd uitgezonden. Daarin stond de moord op Sally Van Hecke centraal, en het onderzoek dat journalist Kurt Wertelaers (foto) over die zaak voerde. Het Antwerpse parket diende een verzoekschrift in om de uitzending te laten verbieden, desnoods op straffe van dwangsom, en een advocaat sprak over onjuistheden in de aflevering. Het hele gedoe stuitte aan de Medialaan op onbegrip. ‘Het productiehuis heeft er alles aan gedaan om het parket ter wille te zijn. Zo hebben ze inzage in de eerste aflevering gekregen, en zijn er zelfs bepaalde beelden verwijderd. De taak van de pers is kritisch zijn, ook tegen gerecht en magistratuur. Mochten er fouten zijn gemaakt, dan zal de aansprakelijkheid achteraf vastgesteld worden. Maar censuur kan en mag niet’, zo reageerde men bij de commerciële zender. Het parket van Antwerpen kreeg uiteindelijk ongelijk: de bevoegde rechter besliste dat het programma gewoon op de buis mocht.

Lauren Versnick en Jens Dendoncker vormen een koppel

Jens Dendoncker heeft een relatie met Lauren Versnick, de dochter van Lynn Wesenbeek. Dat nieuws bevestigde de komiek in de Gazet Van Antwerpen. Het gerucht dat de twee iets hadden deed al langer de ronde, en donderdagavond verschenen ze samen op de rode loper van de MIA's. 'We kunnen ons niet langer verstoppen. We dachten: fuck it, we gaan gewoon', verklaarde hij. Lauren is 24 en Jens 28.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top