Coppens, een naam als een klok in de Vlaamse tv-wereld

In ruim twee weken door 7 landen hobbelen in een busje, met als passagiers 6 mensen met het syndroom van Down: Dieter Coppens heeft er met 'Down The Road', ondanks de ietwat flauwe woordspeling in de titel, een sterke reeks van gemaakt. Een jaar na seizoen 1 is de tweede jaargang van start gegaan, en dit keer trekt de bende naar Zuid-Afrika.

Coppens, een naam als een klok in de Vlaamse tv-wereld © Isopix

Soms zit programma’s maken in de familie, en voor Dieter is dat zeker zo: ook zijn neven Staf en Mathias hebben al heel wat tv-watertjes doorzwommen. Een overzicht van de opmerkelijkste wapenfeiten van de familie Coppens op het kleine scherm.

Stafkes Straffe Kost

Stafkes Straffe Kost © VRT

Toen Staf Coppens nog Stafke genoemd werd, presenteerde hij op Ketnet de uiterst lollige serie Stafkes Straffe Kost. Eigenlijk was dat programma een nagesynchroniseerde versie van het Canadese Incredible Story Studio: er kwamen verhalen aan bod die geschreven en gespeeld werden door kinderen. Eigenlijk zag je dus Canadese kinderen, maar werd de hele zwik ingesproken door Belgische leeftijdsgenoten. Dat kon de pret niet drukken, en tijdens de opnames werd niet zelden over de grond gerold van het lachen: ‘De fantasie van die kinderen is onuitputtelijk. De verhalen gaan vaak over monsters die uit het toilet komen of dingen die onder het bed zitten’, vertelde Matthias toendertijd in een interview met Het Nieuwsblad.

De Meest Identieke Tweeling

De Meest Identieke Tweeling © VTM

Lara en Britt Melotte werden anno 2004 door de sms’ende tv-kijkers verkozen tot ‘meest identieke tweeling van Vlaanderen’ en mochten België vertegenwoordigen op de internationale tweelingenconventie te Twinsburg, in de Amerikaanse staat Ohio. In het programma De Meest Identieke Tweeling kon het publiek de twee meisjes amper uit elkaar houden. De show, gepresenteerd door Staf Coppens en z’n broer Matthias (zelf geen tweelingen, Matthias is enkele jaren ouder) scoorde niet onaardig in de kijkcijferlijsten. Tijdens de opnames sloeg de vonk tussen Lara en Staf flink over, en de twee werden een koppel. Of hij zich wel eens van zus vergiste, is niet geweten. Helaas liep hun relatie na 2 jaar op de klippen.
 

Dancing On Ice

Dancing On Ice © VTM

Lara was niet de enige jongedame die voor de charmes van Staf viel tijdens een gezamenlijk tv-optreden: achter de schermen van de sierschaatsshow Dancing On Ice deden de heer Coppens en zijn danspartner Monique, die een glansrijke overwinning lieten optekenen, meer dan schaatsen alleen. Ondertussen is hij met haar getrouwd, en hebben ze 2 kinderen. De eerste jaargang van ‘Dancing On Ice’ was een Nederlands-Belgische coproductie en werd gepresenteerd door Francesca Vanthielen en Martijn Krabbé.

De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen

De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen © Photo News

Het is ondertussen 14 jaar geleden, maar Guy, één van de laureaten van De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen, herinnert zich zijn deelname aan het programma nog levendig. Guy scheurde voor het oog van tv-kijkend Vlaanderen met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom, waarna de rij-instructeur hem aanmaande te stoppen en het hazenpad koos. Toch vond de man zichzelf zeker geen slechte bestuurder, en hield hij vol dat sommige van z’n vrienden er niet om maalden om hem een lift te vragen. 'Ik nodig de jury uit om nog eens mee te rijden en een nieuw oordeel te vellen’, meldde hij in de pers.

Hier en daar werd gefluisterd dat het programma, dat aan elkaar werd gepraat door Mathias Coppens, volledig in scène gezet werd. In 2011 was er een tweede seizoen voorzien, maar vtm wilde het niet uitzenden. Naar verluidt paste de reeks rond de brokkenpiloten niet meer bij het familievriendelijke imago van de zender.

Hollywood In ’t Echt

Hollywood In ’t Echt © VTM

Zijn witte haaien even bloeddorstig als Jaws? Hoe gaat het eraan toe in de wereld der worstelaars? Op die vragen zochten Staf en Mathias een antwoord in Hollywood in ’t echt. Het doel was om te onderzoeken of het er in de States echt aan toegaat zoals Amerikaanse films ons dat willen doen geloven. De broers lieten zich zelfs verleiden tot een echte Amerikaanse worstelmatch. Voor Staf luidde de conclusie van het programma achteraf alleszins ‘Oost, West, België best’: ‘De Verenigde Staten zijn een fantastisch land, maar ik zou er niet kunnen wonen. Als ik moet kiezen tussen Venice Beach en de markt van Tremelo, kies ik direct voor het laatste', liet hij zich na de opnames ontvallen.

Beauty En De Nerd

Beauty En De Nerd © VTM

In 2006 vatte men bij de Vlaamse Televisiemaatschappij en het Nederlandse RTL het niet door iedereen even gesmaakte idee op om een Vlaams-Nederlandse versie te maken van een programma dat in het buitenland onder de noemers ‘Beauty And The Geek’, ‘Prinsessen og Professoren’ en ‘Das Model Und Der Freak’ op hoongelach werd onthaald, en zo geschiedde: Beauty En De Nerd was geboren.

Het concept was simpel: een groep knappe, maar niet bijster slimme vrouwen werd gekoppeld aan een aantal intelligente maar sociaal minder vaardige mannen, en men liet ze samen behoorlijk gênante opdrachten uitvoeren: de heren moesten zich bekwamen in het dansen of een interieur ontwerpen, terwijl de vrouwen (veelal vruchteloze) pogingen ondernamen om muziek op een cd te branden of een toespraak te houden over een maatschappelijk relevante kwestie. Er werden drie seizoenen gemaakt, en telkens nam Mathias Coppens de presentatie voor zijn rekening. Eerst kreeg hij het gezelschap van Renate Verbaan, die vanaf het tweede seizoen plaats ruimde voor Bridget Maasland.

Copy Beest

Copy Beest © VRT

Elektriciteit opwekken met een sidderaal, een diefstal plegen met de hulp van een uil, truffels zoeken met een varken of DNA bemachtigen met hulp van een mug: in Copy Beest testte Dieter Coppens uit of dat soort samenwerkingen tussen dier en mens evident is. Hij deed daarbij zo nu en dan beroep op assistentie van zijn neven: zo liet hij enkele op bloed beluste muggen los op de rug van Mathias.

Rijker Dan Je Denkt

Rijker Dan Je Denkt © VTM

Rijker Dan Je Denkt is een kunstmagazine waarin voorwerpen worden getaxeerd door experten. Dat levert vaak verrassingen op: soms komen mensen die zich miljonair wanen door een hebbedingetje dat ze nog in huis hebben liggen, van een kale reis thuis omdat het niets waard blijkt te zijn. Anderen komen dan weer tot de conclusie dat het voorwerp dat ze lieten schatten, een fortuin waard is zonder dat ze het wisten. Best aangenaam kijkvoer, vakkundig aan elkaar gepraat door Staf Coppens.

Op ’t Verkeerde Been

Op ’t Verkeerde Been © VTM

Kort nadat Staf een exclusiviteitscontract tekende bij VTM, werd hij het gezicht van Op ’t Verkeerde Been. Dat moest een vernieuwend verborgen cameraprogramma worden, klonk het toendertijd bij de commerciële zender.

Coppens nodigde voor elke aflevering twee kandidaten uit om een etentje te organiseren met enkele goede vrienden. Wat die vrienden niet wisten, is dat ze naast een gezellige maaltijd ook een waanzinnig verhaal geserveerd zouden krijgen. Tamelijk ongeloofwaardige histories over gekloonde mensen, gelande UFO’s en beroepsmodellen passeerden de revue. Vlak voor het etentje lieten de bevallige assistentes van Coppens, Elke Vanelderen en Tess Goossens, de deelnemers weten wat ze hun tafgezelschap op de mouw moesten spelden. Tot in de kamerplanten toe werden microfoons verstopt. Naderhand bepaalde een jury wie er het best in slaagde haar of zijn vrienden op het verkeerde been te zetten, en in de prijzen viel.

Aspe

Aspe © VTM

Na z’n acteerdebuut in Familie had Matthias Coppens de smaak te pakken, en de kans om in de huid van rechercheur Mitch Dedecker te kruipen in de populaire politieserie Aspe liet hij dan ook niet liggen. Hij maakte z’n debuut in het derde seizoen en hield het 3 jaargangen vol, voor zijn personage te pletter stortte.

Het Lichaam Van Coppens

Het Lichaam Van Coppens © VTM

In Het Lichaam Van Coppens onderwerpen Staf en Matthias hun lichaam aan allerlei spectaculaire wetenschappelijke experimenten: ze vogelen uit of een tatoeage onder hypnose ook pijnlijk is, testen of ze onderbroekenmodel kunnen worden of onderzoeken of je een auto kan optillen met een stofzuiger.

Lees ook:
Nieuw seizoen Down The Road - dit zijn de reisgezellen van Dieter Coppens

 

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

Je zal het misschien niet geloven, maar The National bestaat al 20 jaar. Het grote succes kwam wel pas later, maar je ziet: wie op dezelfde spijker blijft meppen, raakt dieper.

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

Zomer, dus niets op tv? Toch wel! Wij zetten de interessantste programma's van de komende dagen op een rijtje!

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live-actionfilms zijn de laatste maanden niet meer weg te denken uit de cinemazalen. De techniek gebruikt fotografie in plaats van animatie. Vaak gaat het om een remake van originele animatiefilms, maar ook om actiefilms waarin mensen naast fictieve wezens spelen. Het mag dan ook niet verbazen dat Walt Disney een kei is in het maken van live action movies. Onze favoriete sprookjesfiguren en pluizige beestjes komen tot leven en ‘spelen’ zij aan zij naast echte acteurs. Maar ook actiefilms en superhelden krijgen een nieuwe dimensie dankzij live action.

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime kent de laatste jaren een enorme stijging in populariteit. Waarom kijken mensen zo graag naar (onopgeloste) moordzaken? Het mysterie errond? Het grote whodunnit-gehalte? Of om in het brein van een moordenaar te kunnen kijken? Wij weten het niet, maar pluis gerust zelf deze tien series en documentaires over waargebeurde zaken uit en vorm je eigen mening!

Het heetste showbizznieuws van de week

Het heetste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Brigitta Callens werd beschuldigd van diefstal, Jo Vally biechtte zijn overspel op en Rihanna haalde uit naar Donald Trump. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Na hun confrontatie in Fast & Furious 7, zijn FBI-agent Hobbs (Dwayne Johnson) en buitenbeentje Shaw (Jason Statham) terug in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw.Een film waarbij twee qua karakter erg verschillende personen samen een klus moeten klaren: het is de succesformule van de buddyfilm. Wij zetten nog enkele onvergetelijke duo’s op een rij.

GLOW: seizoen 3 gaat voor de jackpot in Las Vegas

GLOW: seizoen 3 gaat voor de jackpot in Las Vegas

De Gorgeous Ladies of Wrestling zijn terug met een derde seizoen, en verhuizen voor de gelegenheid naar Las Vegas. Vanaf 9 augustus te bekijken op Netflix!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Ninja verlaat Twitch voor Mixer

Ninja verlaat Twitch voor Mixer

Groot nieuws binnen de wereld van streamers en Fortnite, want een van de bekendste streamers ter wereld heeft besloten om Twitch achter zich te laten en over te stappen naar concurrent Mixer.

Top