Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. Deze week kiest Jan voor The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, een romantisch drama met Lily James en Michiel Huisman.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.
 
Londen, 1946. Juliet Ashton, een jonge schrijfster op zoek naar inspiratie, ontvangt een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub uit Guernsey, opgericht tijdens de bezetting. Juliet is nieuwsgierig en reist naar het eiland om de excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society te leren kennen. Vooral Dawsey, de introverte varkensboer die haar de brief schreef, intrigeert haar. Terwijl Juliet langzaam de geheimen van hun oorlogstijd ontrafelt, hecht ze zich steeds meer aan het eiland en zijn bewoners...

Een romantisch Brits kostuumdrama van Mike Newell, regisseur van onder meer ‘Four Weddings and a Funeral’ en ‘Mona Lisa Smile’. In de cast, onder meer Penelope Wilton, Lily James en een overtuigende Michiel Huisman, als de meest sexy vrijgezel van Guernsey.
 
Regie: Mike Newell
Cast: Lily James, Michiel Huisman
 
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society’ is tot 31 maart 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.