De week in het showbizzuniversum

Films | Waar hield de bekende medemens zich mee bezig?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er circuleert een pikant filmpje op het internet met in de hoofdrol een jongedame die op Bab Buelens gelijkt, maar de Familie-actrice laat klaar en duidelijk weten dat zij het niet is, Ariana Grande wilde de Japanse vertaling van de titel van haar nieuwe album laten tatoeëren, maar eindigde met een tamelijk lachwekkende tekst over een barbecue, Mike Verdrengh geeft zijn mening over de BV's van tegenwoordig en hulpverleners voelen zich belachelijk gemaakt door een nieuwe VTM-reeks. Lees er hier alles over!

Bab Buelens over pikant internetfilmpje: ‘Dat ben ik niet’

Er is heel wat te doen om een online seksfilmpje met een jongedame in de hoofdrol, waarvan de auteur beweert dat het om niemand minder dan Familie-actrice Bab Buelens gaat. Die ontkent dat echter met klem op Instagram.

‘Laten we dit kort houden. Eerst vooral wil ik duidelijk maken dat ik dit niet ben. Buiten misschien enkele gezichtskenmerken is er dan ook geen enkele verdere gelijkenis met mij. Bedankt voor jullie bezorgdheid, maar ook een fuck you aan iedereen die mij naar aanleiding van deze roddel ongepaste berichten stuurt’, schreef ze, met enkele screenshots ter illustratie. ‘Verder wil ik wel de problematiek rond wraakporno, seksuele intimidatie en cyberpesten aankaarten. Hoewel eerder genoemd filmpje geen betrekking heeft op mij, gaat het hier vermoedelijk wel om een slachtoffer van ‘revenge porn’', aldus Bab.

Ariane Grande liet fout in tatoeage verbeteren, maar het liep weer mis

De nieuwe single van Ariana Grande, 7 Rings, is een succes. De zangeres besloot daarom de titel van het nummer als tatoeage te laten vereeuwigen op haar handpalm. Ze wilde de tekst in het Japans, maar daar had de tatoeëerder blijkbaar weinig kaas van gegeten, want na afloop van de sessie stond er ‘kleine barbecue’ op haar handpalm. Iemand wees haar op de fout nadat ze een foto postte van het kunstwerk, met het bijschrift ‘It hurt like Fuck’. Uiteraard werden lacherige reacties haar deel. ‘Laat mij en m’n barbecue alsjeblieft met rust. Bedankt’, postte juffrouw Grande later op de sociale media. Ondertussen deed ze verwoede pogingen om de fout te verbeteren, maar blijkbaar kwam de zangeres nog steeds niet op het idee om iemand te consulteren die de Japanse taal machtig is: op haar handpalm staat nu de tekst ‘Japanse barbecuevinger’ te lezen.

Hulpverleners kwaad om VTM-serie: ‘Ze maken ons gewoon belachelijk’

De Buurtpolitie is een weergaloos succes, en dus programmeert VTM meer scripted reality: de jongste telg uit die vijver heet SOS 112 en volgt enkele hulpverleners. Maar de soms lichtjes komische capriolen van de hoofdrolspelers vallen niet bij iedereen in de smaak: kijkers lieten Twittergewijs optekenen dat SOS 112 volgens hen ‘zelfs nog slechter is dan De Buurtpolitie’ en ook de echte hulpverleners vinden dat de bodem bereikt is: in één van de afleveringen kwam een bejaarde dame met haar teen vast te zitten in het afvoerputje van een bad, waarna de badkuip mee op de draagberrie moest, terwijl de ambulanciers druk discussieerden over hun bestelling bij de lokale sushibar.

Op Facebook regende het al gauw misnoegde reacties: ‘Wij doen onze job met passie, en die reeks maakt ons gewoon belachelijk', 'Wij zijn geen clowns’ of ‘Ze hebben jarenlang de politie vernederd, en nu willen ze dat ook met verplegend personeel doen’, werd er onder meer geschreven. Bij Zodiak, het productiehuis dat VTM onder de arm nam om het programma in te blikken, zien ze het probleem niet: ‘We hebben niet de ­bedoeling om een waarachtige docureeks te maken, maar wel een leuk vooravondprogramma voor het hele ­gezin, gebaseerd op ­echte verhalen’, luidde hun reactie.

Geschokte reacties na onthullingen in Michael Jackson-documentaire

De documentaire Leaving Neverland, over het doen en laten van Michael Jackson, heeft heel wat ophef veroorzaakt. Twee mannen vertellen daarin hoe ze als kind door de popster werden misbruikt. Er werd ooit klacht tegen hem ingediend door verschillende betrokkenen, maar in één zaak werd hij vrijgesproken, en een ander geval werd ‘in der minne’ geregeld. Nadat het kijkstuk op het Sundance Film Festival werd vertoond, gaven heel wat mensen blijk van hun afgrijzen. De familie van Jackson blijft hem echter verdedigen en reageert verontwaardigd: ‘Dit is een openbare lynchpartij. Michael is hier niet meer om zich te verdedigen. Anders zouden deze beschuldigingen er niet gekomen zijn’, reageerden ze.

‘Beschrijf een erotische filmscène’: Elle publiceert Temptation-vragenlijst

Voor de ene vormt elk seizoen van Temptation Island een nieuw dieptepunt in de televisiegeschiedenis, de ander smult van de bedenkelijke uitspraken van de deelnemers en de onvermijdelijke scheefpoeperij. Hoe dan ook: het begin van een nieuwe jaargang nadert met rasse schreden, en ondertussen stelden de makers van de realityshow de verleidsters en verleiders aan hun likkebaardend kijkerspubliek voor. De redactie van het magazine Elle wist naar eigen zeggen de hand te leggen op een selectie van vragen die deze dames en heren moesten invullen voor ze werden geselecteerd. Dit zijn ze:

Vraag 1: Welk beroep wou je als kind uitoefenen?
Vraag 2: Wat is je mening over migranten?
Vraag 3: Beschrijf een erotische filmscène.
Vraag 4: Heb je een ochtendhumeur?
Vraag 5: Welke invloed heeft alcohol op jou?
Vraag 6: Wat doe je, naast sporten, om jezelf te ontspannen (hobby)?
Vraag 7: Beschouw je jezelf op seksueel vlak als beginner of gevorderd?
Vraag 8: Kan seks na de eerste date voor jou?
Vraag 9: Heb je een stabiele persoonlijkheid?
Vraag 10: Fobieën?
Vraag 11: Durf je je om te kleden voor de camera?
Vraag 12: Wanneer hield je voor het laatst een toespraak? Bracht je het er goed vanaf?
Vraag 13: Kun je goed zwemmen?

VIJF laat echter weten dat het gaat om een vragenlijst van vorig jaar: ‘Iedereen die zich inschrijft, krijgt die vragen te zien. Ze vormen dus helemaal geen staatsgeheim. Het is bovendien een selectie uit de vragenlijst van de vorige seizoenen, bepaalde vragen zaten er dit jaar niet tussen’, luidde hun reactie.

Lees ook: Maak kennis met de verleidsters en verleiders uit Temptation Island

Fans van Mooi en Meedogenloos moeten vroeg uit de veren

Het zijn barre tijden geweest voor fans van Mooi en Meedogenloos (The Bold And The Beautiful). De reeks liep ooit op het eerste net van de openbare omroep maar werd daar afgevoerd om later naar VTM ter verkassen. Toen ze aan de Medialaan ook geen zin meer hadden in de avonturen van Brooke, Ridge, Stephanie en de rest van de olijke bende, kwam VT4 met de redding, waarna de soap alweer naar VIJF verhuisde. Uiteindelijk kieperden die het feuilleton ook in de vuilnisbak, waarna het werd opgepikt door FOX. Maar het onvermijdelijke gebeurde: ook die zender zag geen brood meer in The Bold And The Beautiful, en loosde de langlopende serie bij Eclips TV, een kanaal voor de derde leeftijd dat er uiteindelijk ook mee stopte. Nu probeert Vitaya het nog eens: de uitzendingen zullen starten op 4 februari. De fans moeten er wel vroeg bijzijn: het feest begint elke weekdag al om 7 uur ’s morgens.
 

Auto’s uit Eigen Kweek te koop

Het einde van het derde seizoen van Eigen Kweek is in zicht, en de verwoede fans van de komische serie kunnen binnenkort een zaakje doen: de oranje Opel Kadett waar Frank Welvaert zich mee voortbeweegt staat vanaf volgende week te koop, samen met een Citroen AX uit het eerste seizoen. Het startbod voor de Citroen bedraagt 1000 euro, biedingen voor de Opel starten vanaf 8000 euro. Bieden kan via de veilingsite Vavato.

Stalker Kylie Minogue sprak met de politie, maar werd niet opgepakt

Kylie Minogue heeft af te rekenen met een stalker. De man vatte post bij haar woonst waar hij continu haar naam riep en belde om de haverklap aan. De politie had een gesprek met hem, maar arresteerde hem niet. De bevallige Australische zangeres schroeft nu de beveiliging in haar buurt op.
 
 
 
 

‘Tegenwoordig slaat de term BV op alles wat enigszins met haar of zijn kont kan schudden’

De VTM-taart telt dertig kaarsjes en dat vieren ze bij de commerciële zender met een groots verjaardagsgala, de nieuwe fictieserie Studio Tarara en nieuwe afleveringen van het legendarische koppelprogramma Blind Date. Mike Verdrengh stond samen met wijlen Guido Depraetere aan de wieg van de Vlaamse Televisiemaatschappij. Mike zette in Het Laatste Nieuws een boompje op over het begrip ‘Bekende Vlaming’, dat mede dankzij VTM werd gelanceerd. ‘Ik hoor die term eigenlijk niet graag. Tegenwoordig slaat BV op alles wat ook maar enigszins met haar of zijn kont kan schudden. Wij wilden van de mensen op het VTM-scherm vertrouwde gezichten maken. Sommigen waren al bekend in Vlaanderen, maar wij hebben hen een platform gegeven. Daardoor kwamen er veel meer acteurs, zangers en presentatoren, plus productiehuizen, platenfirma’s en studio’s. Zonder de generatie artiesten van Tien Om Te Zien zou er nu geen Liefde Voor Muziek gemaakt kunnen worden’, aldus Verdrengh, die er nog aan toevoegde dat er in de begindagen van VTM een groot Calimero-wij-tegen-de-rest-gevoel bestond.
 
 

‘Het is compleet ongepast om de identiteit van een minderjarige prijs te geven’

Het werd Ann Lemmens een beetje te gortig toen ze vorige week een resem vunzige berichten ontving. De presentatrice besloot dan maar om het bericht van de poster te publiceren, met inbegrip van diens zichtbare accountnaam. Ondertussen zijn de poëtische zinssneden wel verdwenen. Nu blijkt dat de schrijver van al dat fraais minderjarig is, krijgt Lemmens niet mis te verstane kritiek te slikken: zowel kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen als pedagoge Marijke Bisschop laten in een interview met TV Familie weten dat de identiteit van jongeren te grabbel gooien, omdat ze een domme frats uithaalden, geen bijster slimme zet is en veel miserie kan veroorzaken. Een jeugdrechter sluit zich daarbij aan: Zulke berichten van minderjarigen delen op internet en zo hun privacy te grabbel gooien, is niet verstandig. Het is zelfs compleet ongepast om de identiteit van een minderjarige prijs te geven. Maar of het strafbaar is? Da’s minder duidelijk. Er is mij geen vergelijkbare zaak bekend’, besloot hij.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top