Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix

Ook in februari schotelt Netflix ons nieuwe films, series en docu’s voor. Inspiratie voor nieuw kijkvoer!

Deze films en series staan in februari op het menu bij Netflix © Netflix

Winter, sneeuw en koud. Ideaal weer om ’s avonds nog even gezellig in de zetel te kruipen. Mét een portie Netflix!

Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je graag met dit overzicht van nieuwigheden die onze favoriete streamingdienst in februari op het menu zet. Enjoy!

Nightflyers, seizoen 1: het diepste duister zit vanbinnen

Nightflyers, seizoen 1: het diepste duister zit vanbinnen © SyFy Media LLC

Een nieuwe Netflix Original-serie, gebaseerd op een boek van ‘Game of Thrones’-auteur George R.R. Martin.
Wat mag je verwachten? Een mix van sciencefiction en horror.

Nightflyers speelt zich af in de toekomst, op de vooravond van de ondergang van de aarde. Acht wetenschappers gaat op missie met het meest geavanceerde ruimteschip van het universum, The Nightflyer. Hun doel: een mysterieus buitenaards ruimtevaartuig onderscheppen dat de mensheid kan redden.

Hoe dichter ze hun bestemming naderen, hoe meer de crew merkt dat de kunstmatige intelligentie aan boord en hun kapitein, die ze nooit zien, hen naar de meest dodelijke en afschuwelijke dingen probeert te leiden, in de donkere krochten van de ruimte.In de cast zie je onder meer Gretchen Mol (Boardwalk Empire), Eoin Macken, David Ajala, Sam Strike, Maya Eshet, Angus Sampson (Fargo), Jodie Turner-Smith en Brían F. O'Byrne (Million Dollar Baby).

Het eerste seizoen van Nightflyers omvat tien afleveringen en is vanaf 1 februari te bekijken op Netflix.

Russian Doll, seizoen 1: grappig, met meerdere sterfgevallen

Russian Doll, seizoen 1: grappig, met meerdere sterfgevallen © Netflix

Een Netflix Original-comedyserie met in de hoofdrol Natasha Lyonne, bekend van Orange is the New Black.

In Russian Doll speelt Lyonne een jonge vrouw, Nadia. Ze is onderweg naar een feestje in New York dat speciaal voor haar georganiseerd wordt. En waaraan ze maar niet lijkt te kunnen ontsnappen.

Het probleem: ze zit gevangen in een soort tijdlus. En ze sterft een pijnlijke dood, elke keer opnieuw.Naast Lyonne zie je onder meer Greta Lee, Elizabeth Ashley (Ocean’s 8) en Charlie Barnett. Chloë Sevigny, Dascha Polanco (OITNB) en Brendan Sexton III (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) verschijnen in een gastrol.

Vrouwen aan het werk

Russian Doll werd gemaakt, geschreven én geregisseerd door vrouwen. Natasha Lyonne creëerde ze samen met comedyster Amy Poehler en Leslye Headland. Headland en Lyonne zaten ook aan de schrijftafel, en samen met Jamie Babbit ook nog eens in de regisseursstoel.

Wat mag je verwachten? Donkere, verrassend leuke comedy. En meerdere sterfgevallen dus.

Russian Doll omvat acht afleveringen van net geen half uur en gaat in première op vrijdag 1 februari. Wat ons betreft, het perfecte voer voor een weekendje bingewatchen!

Velvet Buzzsaw: bloederige thriller

Velvet Buzzsaw: bloederige thriller © Netflix

Een film om het weekend in te zetten? Op vrijdag 1 februari gooit Netflix Velvet Buzzsaw online, een thriller van schrijver en regisseur Dan Gilroy (Nightcrawlers) met heel wat bekende koppen.

Jake Gyllenhaal, Rene Russo, Toni Collette, Zawe Ashton, Tom Sturridge, Natalia Dyer, Daveed Diggs, Billy Magnussen en John Malkovich spelen een hoofdrol.

De thriller speelt zich af in de wereld van de moderne kunst in Los Angeles, waar rijke kunstenaars en mega-verzamelaars een hoge prijs betalen als kunst en handel samenkomen.Wat mag je verwachten? Horror en satire die de snobistische kunstwereld in Los Angeles op de korrel neemt.

Ray Romano: Right Here, Around the Corner: comedy special

Ray Romano: Right Here, Around the Corner: comedy special © Netflix

Drieëntwintig jaar na zijn laatste stand-up special, staat comedian, screenwriter en acteur Ray Romano opnieuw op de planken. Met zijn eerste Netflix comedy special, Ray Romano: Right Here, Around the Corner.

Romano brengt twee sets op dezelfde avond – eentje in Manhattan’s Comedy Cellar en nog een in de Village Underground, letterlijk om de hoek.

Romano geeft zijn mening over verschillende onderwerpen: vrienden kiezen, het huwelijk overleven, en het verschil kennen tussen oud zijn en niet jong zijn.

Ray Romano’s comedy special, vanaf 5 februari op Netflix.
 

De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek, seizoen 2

De Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek, seizoen 2 © Netflix

Vanaf 8 februari krijgen de ‘Heldenverhalen van Kapitein Onderbroek’ een tweede seizoen. Gebaseerd op de gekke kinderboeken van Dav Pilkey.

De animatiestudio die ook ‘Shrek’, ‘Kung Fu Panda’ en ‘Madagascar’ op zijn curriculum heeft, komt met een portie nieuwe verhalen voor boezemvrienden Sjors en Harold en hun sullige, overwerkte schooldirecteur.

Wat mag je verwachten? Een geweldige en hyperkinetische animatieserie met onnozele scenario’s en grappen. Lol voor jonge en oudere kinderen!

Dirty John, seizoen 1: gevaarlijke romance

Dirty John, seizoen 1: gevaarlijke romance © Netflix

Dirty John, met Eric Bana en Connie Britton, is een achtdelige, waargebeurde misdaadserie gebaseerd op de gelijknamige podcast van de Los Angeles Times. Het eerste seizoen van een nieuwe anthologieserie, beschikbaar vanaf 14 februari.

Deze sexy, uitdagende en zenuwslopende thriller over een gevaarlijke internetrelatie werd voorpaginanieuws en zorgde wereldwijd voor opschudding. Een romance met de charismatische John Meehan draait uit op geheimen, ontkenning, manipulatie … en uiteindelijk een gevecht op leven en dood.

Bekijk hier de trailer:
The Umbrella Academy, seizoen 1: ontspoorde familie van superhelden

The Umbrella Academy, seizoen 1: ontspoorde familie van superhelden © Netflix

Op dezelfde dag in 1989 worden drieënveertig kinderen geboren bij vrouwen die tot dan geen tekenen van een zwangerschap vertoonden. Zeven van die kinderen, allemaal met bijzondere gaven, worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een steenrijke industrieel die ‘The Umbrella Academy’ in het leven roept en zijn ‘kinderen’ voorbereidt om de wereld te redden. Dat loopt echter niet helemaal volgens plan, en in hun tienerjaren zien de kinderen het gezin uit elkaar vallen.

Een sprong in de tijd. De tieners van toen zijn nu dertigers en komen opnieuw samen na het overlijden van Hargreeves. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five slaan de handen in elkaar om het mysterie rond hun vaders dood op te helderen. Maar ook dat loopt niet over een leien dakje, en dan loert er ook nog een wereldwijde apocalyps...Met Ellen Page, Tom Hopper en Kate Walsh. Vanaf 15 februari op Netflix.

Suburra, seizoen 2: actie, drama en misdaad

Suburra, seizoen 2: actie, drama en misdaad © Netflix

Misdaadserie ‘Suburra’ krijgt er op 22 februari een tweede seizoen bij. Met dezelfde criminelen, maar nieuwe allianties. En groeiende machtshonger. Wie gaat Rome veroveren?

De serie speelt zich af in Roma en toont hoe de Kerk, de staat, de georganiseerde misdaad, lokale bendes en vastgoedontwikkelaars in hun honger naar macht de dunne lijn tussen legaal en illegaal opzoeken. In het midden daarvan: drie jonge kerels met verschillende achtergronden en ambities, die hun krachten bundelen om hun diepste wens te verwezenlijken.
Paddleton, met Ray Romano en Mark Duplass

Paddleton, met Ray Romano en Mark Duplass © Netflix

Een dramedy van Alex Lehmann met Ray Romano en Mark Duplass, die samen met Lehmann ook het scenario schreef.

Paddleton draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee buurmannen, allebei buitenbeentjes. Wanneer Michael, de jongste van de twee, de diagnose van terminale kanker krijgt, vraagt hij zijn vriend Andy hem te helpen zijn leven te beëindigen voordat de ziekte het doet.De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Duplass en Ray Romano. Duplass speelde onlangs nog een een bijrol in ‘Goliath’. Ray Romano (The Big Sick, Get Shorty) was jarenlang te zien in de sitcom ‘Everybody Loves Raymond’, en zal op Netflix ook te zien zijn in Martin Scorseses ‘The Irishman’.

Paddleton is vanaf 22 februari te zien op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!

Marvel’s The Punisher, seizoen 2

Marvel’s The Punisher, seizoen 2 © Netflix

Een serie die nog in januari een nieuwe release kreeg, maar die we toch even willen vermelden: The Punisher heeft er een tweede seizoen bijgekregen.Goed nieuws voor Marvel-fans!
 
Jon Bernthal keert terug als Frank Castle, de ex-marinier en woesteling die een regen van kogels afvuurde op Hell’s Kitchen om de moord op zijn vrouw en dochter te wreken.

Castle heeft na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen een rustig leven geleid. Weg uit New York, rondreizen. Aan de rust komt echter abrupt een einde als hij betrokken raakt bij de moordpoging op een jong meisje (Giorgia Whigham). Geïntrigeerd door het mysterie rond het meisje én de informatie die van haar een doelwit maakt, haalt hij zich zelf ook problemen op de hals. Oude en nieuwe vijanden kruisen zijn pad, en dwingen hem een keuze te maken: aanvaardt hij zijn lot en gaat hij opnieuw door het leven als The Punisher?Het tweede seizoen van Marvel’s The Punisher telt dertien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix. Lees ook ons dossier over The Punisher, seizoen 1!

Mowgli: Legend of the Jungle

Mowgli: Legend of the Jungle © Netflix

Nog eentje die al even in het aanbod zit, maar toch een vermelding waard is.

Een parel in het filmaanbod van Netflix, maar niet te verwarren met de Disney-film The Jungle Book’, die twee jaar geleden in de zalen kwam. Acteur-regisseur Andy Serkis levert met Mowgli: Legend of the Jungle een nieuwe versie van Rudyard Kiplings meesterwerk, sterk gebaseerd op het boek. En dus: een stuk grimmiger en bloederiger dan de Disney-film.Verwacht misschien geen gezellige familiefilm om met het jonge grut te bekijken, maar wel spectaculaire visuals én een indrukwekkende stemmencast. Onder meer Benedict Cumberbatch (Shere Khan), Christian Bale (Bagheera), Cate Blanchett (Kaa) en Andy Serkis zelf (Baloo) zijn van de partij. 

Nu beschikbaar op Netflix.

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

The National: 20 jaar oud, 2 keer Pukkelpop, zelfde editie

Je zal het misschien niet geloven, maar The National bestaat al 20 jaar. Het grote succes kwam wel pas later, maar je ziet: wie op dezelfde spijker blijft meppen, raakt dieper.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

De tv-tips van de week (12 t.e.m. 18 augustus)

Zomer, dus niets op tv? Toch wel! Wij zetten de interessantste programma's van de komende dagen op een rijtje!

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live-actionfilms zijn de laatste maanden niet meer weg te denken uit de cinemazalen. De techniek gebruikt fotografie in plaats van animatie. Vaak gaat het om een remake van originele animatiefilms, maar ook om actiefilms waarin mensen naast fictieve wezens spelen. Het mag dan ook niet verbazen dat Walt Disney een kei is in het maken van live action movies. Onze favoriete sprookjesfiguren en pluizige beestjes komen tot leven en ‘spelen’ zij aan zij naast echte acteurs. Maar ook actiefilms en superhelden krijgen een nieuwe dimensie dankzij live action.

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime kent de laatste jaren een enorme stijging in populariteit. Waarom kijken mensen zo graag naar (onopgeloste) moordzaken? Het mysterie errond? Het grote whodunnit-gehalte? Of om in het brein van een moordenaar te kunnen kijken? Wij weten het niet, maar pluis gerust zelf deze tien series en documentaires over waargebeurde zaken uit en vorm je eigen mening!

Het heetste showbizznieuws van de week

Het heetste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Brigitta Callens werd beschuldigd van diefstal, Jo Vally biechtte zijn overspel op en Rihanna haalde uit naar Donald Trump. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Na hun confrontatie in Fast & Furious 7, zijn FBI-agent Hobbs (Dwayne Johnson) en buitenbeentje Shaw (Jason Statham) terug in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw.Een film waarbij twee qua karakter erg verschillende personen samen een klus moeten klaren: het is de succesformule van de buddyfilm. Wij zetten nog enkele onvergetelijke duo’s op een rij.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Top