Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV (25 januari)

Films | Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Een flinke portie drama, avontuur, actie, horror, komedie, romantiek en een beklijvend portret van een generatie... voor elk wat wils dus. Vergeet de frisse donkere winterse avonden en installeer je knus onder een dekentje voor je tv.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV. Een flinke portie drama, avontuur, actie, horror, komedie, romantiek en een beklijvend portret van een generatie... voor elk wat wils dus. Vergeet de frisse donkere winterse avonden en installeer je knus onder een dekentje voor je tv.

Bekijk alle films in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Meer weten over Proximus TV?
Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

Transit

Georg ontsnapt uit een werkkamp en verbergt zich voor de nazi's. Hij krijgt de papieren van de overleden schrijver Weidel in handen, wiens identiteit hij aanneemt, en vlucht onder die valse naam naar Zuid-Frankrijk. In de Franse havenstad Marseille ontmoet hij de vrouw van Weidel. Een passionele affaire is het gevolg, maar beide zielen hebben een volledig andere toekomst voor ogen.

Drama van Christian Petzold met Franz Rogowski, Paula Beer en Godehard Giese

Transit is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Woman at War

In het stadje is Halla een populaire 49-jarige koorleidster, die eenieders hart weet te verwarmen met haar glimlach. Op het platteland heeft ze door de pers de bijnaam 'Mountain Woman' verworven. Een anoniem figuur die met pijl en boog elektriciteitskabels en –pilonen vernietigt in een persoonlijke kruistocht tegen de industrialisering van haar geliefde Ijslandse natuur. De enige die haar identiteit kent is Baldvin, een lid van haar koor die in het ministerie zetelt en haar bijwijlen wat verse informatie voedt. Hij begint zenuwachtig te worden omdat de Chinezen dreigen om hun Ijslandse investeringen terug in te trekken. Hoogtijd om haar manifest publiekelijk te verspreiden, wat de nodige counteracties en bijhorende klopjacht van de overheid initieert. Net op dit moment krijgt Halla te horen dat haar adoptie-aanvraag erdoor is gekomen en ze een kind uit Oekraïne kan adopteren. Hoewel de timing niet ideaal is, is Halla dolgelukkig dat haar moederwens in vervulling kan gaan.

Film van Benedikt Erlingsson, met Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson en Juan Camillo Roman Estrada

Woman at war is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Hickok

De beruchte outlaw 'Wild Bill' Hickok probeert aan zijn verleden te ontsnappen door zich te vestigen in het het kleine stadje Abilene in Kansas. De burgemeester, die onder de indruk is van Wild Bills pistoolvaardigheden, biedt hem een baan aan als marshal van het stadje. Terwijl Wild Bill het stadje probeert te beschermen, krijgt hij al snel te maken met een groep outlaws die hem en de wet bedreigen.

Western van Timothy Woodward Jr., met Luke Hemsworth, Trace Adkins en Kris Kristofferson

Hickok is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.


Peppermint

Wanneer Riley wakker wordt uit een diepe coma herinnert ze zich alleen nog hoe haar onschuldige dochtertje en man voor haar ogen brutaal werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Thriller van Pierre Morel, met Jennifer Garner, John Gallagher Jr. en John Ortiz

Peppermint is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

My Generation

Brits filmicoon Michael Caine is hoofdpersoon en verteller in 'My Generation', een film over zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren 60. Ondersteund met prachtige archiefbeelden, invloedrijke songs en gesprekken met iconen neemt Caine je mee op een reis naar de geboorte van de Londense Pop Culture.

Michael Caine nodigt je uit in de wereld van zijn jeugd: het London van de Swinging Sixties, een revolutionaire periode in de Britse geschiedenis.Caine documenteert zijn eigen wedervaren met uniek archiefmateriaal van onder meer The Beatles, Twiggy, David Bailey, Mary Quant, The Rolling Stones en David Hockney. Hij werkte 6 jaar aan deze documentaire, waarvoor hij beroep deed op producer Simon Fuller, de schrijvers Dick Clement en Ian La Frenais en regisseur David Batty.

Documentaire van David Batty

My Generation is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

The Changeover

De 16-jarige Laura Chant woont samen met haar moeder en 4-jarige broertje Jacko in een sociale huurwoning aan de rand van het aardbevingsgevoelige stadje Christchurch in Nieuw-Zeeland. Wanneer een eeuwenoude geest Jacko aanvalt en langzaam het leven uit hem trekt, ontdekt Laura haar ware identiteit. Ze blijkt een bovennatuurlijk gave te bezitten die ze zal moeten gebruiken om het leven van haar broertje te redden.

Fantasy horrorfilm van Miranda Harcourt en Stuart McKenzie, met Melanie Lynskey, Lucy Lawless en Timothy Spall

The Changeover is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Rafiki

Kena en Ziki, twee schoolmeisjes die op afstuderen staan, leiden in Nairobi twee heel verschillende levens. Ze zijn allebei op zoek naar de juiste weg om zo hun dromen na te streven. Hun paden kruisen elkaar op het moment dat hun vaders tegenover elkaar staan in een locale verkiezingscampagne. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar en dat in een Keniaanse, conservatieve samenleving. De twee jonge vrouwen zullen gedwongen worden te kiezen tussen liefde en veiligheid...

'Rafiki' is de eerste Keniaanse film ooit die het prestigieuze festival van Cannes haalt. Maar de filmcommissie in hoofdstad Naïrobi verbiedt 'Rafiki'. Iedereen die de film bezit, bekijkt of vertoont overtreedt de wet, zegt de officiële commissie.

De Keniaanse overheid heeft het moeilijk met het lesbische liefdesverhaal. En met alle uitingen van homosexualiteit trouwens. 'Rafiki' betekent 'vriend' in het Swahili. De film vertelt de love story van twee jonge vrouwen. De filmcommissie ziet in de film een poging om lesbische relaties te legitimiseren. Dat is onaanvaardbaar voor de overheid van het Oost-Afrikaanse land. Homosexuele handelingen zijn er verboden, er staan straffen op tot 14 jaar.

Drama van Wanuri Kahiu, met Patricia Amira, Muthoni Gathecha en Jimmy Gathu

Rafiki is vanaf 22 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

BlacKkKlansman

Ron Stallworth is begin jaren zeventig de eerste zwarte detective bij de politie van Colorado Springs. Om zijn naam te vestigen, begint hij aan een gevaarlijke missie: het infiltreren van de Ku Klux Klan om hun misdaden te onthullen. Daarbij rekruteert hij al snel een ervaren blanke collega, Flip Zimmerman. Samen proberen ze de extremistische haatgroep te ontmantelen, net op het moment deze organisatie haar imago probeert op te kalefateren om de macht te grijpen.

Politiekomedie van Spike Lee, met John David Washington, Adam Driver en Laura Harrier

BlacKkKlansman is vanaf 23 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Ontluisterend racisme: films over de zwarte geschiedenis in Amerika

The Nun

The Nun is een angstaanjagende Amerikaanse horrorfilm van regisseur Corin Hardy en screenwriter Gary Daubermann (Annabelle & IT). De film is een spin-off van de veelbesproken 'The Conjuring 2' en is het vijfde deel van 'The Conjuring'-reeks.

Een non, een priester en een novice worden in 1952 naar het Roemeense Cârta-klooster gestuurd door het Vaticaan. Daar onderzoeken ze de mysterieuze zelfmoord van een non.

Horrorfilm van Corin Hardy, met Demián Bichir, Taissa Farmiga en Jonas Bloquet

The Nun is vanaf 23 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Crazy Rich Asians

Rachel Chu is een Chinese lerares, geboren in Amerika. Zij is dolgelukkig met haar nieuwe vriend Nick Young, een aantrekkelijke jongeman, ook van Chinese afkomst. Nick nodigt Rachel uit naar Singapore om het huwelijk bij te wonen van zijn beste vriend. Rachel accepteert de uitnodiging, niet wetende dat Nick uit één van de rijkste families in Azië komt. Ze komt in een wereld terecht van ongekende luxe en waar elke aantrekkelijke vrouw een mogelijke bedreiging vormt voor haar relatie met de rijke, felbegeerde Nick.

Romantische komedie van Jon M. Chu, met Michelle Yeoh, Constance Wu en Henry Golding
 
Crazy Rich Asians is vanaf 23 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

The Last Son

De familie Kennedy had in 1969 drie erfgenamen verloren en Ted was de laatste hoop van de familie om hun naam en ambities hoog te houden binnen de Amerikaanse politiek. Vader Joe Kennedy had echter nooit een hoge pet op van zijn jongste zoon. Op het eilandje Chappaquiddick wordt een feest gegeven voor alle medewerkers die onder Robert Kennedy's presidentiële campagne van 1968 gediend hadden, waaronder de 28-jarige Mary Jo Kopechne. Ted en Mary Jo sluipen er tussenuit voor een roekeloze rit in het donker die eindigt in een tragedie. Na Mary Jo's verdrinking probeert een bataljon aan adviseurs het incident te verhullen, waarbij de maanlanding van de Apollo 11 voor afleiding zorgt.

Historisch drama van John Curran, met Jason Clarke, Kate Mara en Ed Helms

The Last Son is vanaf 24 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.


Hurricane: Battle of Britain

Het verhaal van een groep dappere Poolse gevechtspiloten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij vechten in Engeland tegen de Duitsers in gevechtsvliegtuigen die 'Hawker Hurricanes' genoemd worden. Samen zetten zij alles op alles om de Engelse kust te beschermen.

Oorlogsdrama van David Blair, met Iwan Rheon, Milo Gibson en Stefanie Martini

Hurricane: Battle of Britain is vanaf 25 januari beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top