De leukste familiefilms van 2019

Kids | Een nieuw jaar, dat betekent weer heel wat nieuwe films in het vooruitzicht!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een nieuw jaar, dat betekent weer heel wat nieuwe films in het vooruitzicht! Wij zetten ze even op een rij, zodat je alvast een keuze kan maken uit de nieuwste familiefilms die in 2019 op het witte doek zullen verschijnen!

Staan onder andere op het programma: een pak sequels, een paar tot de verbeelding sprekende live-actionremakes van Disneyklassiekers en de comeback van The Addams Family.

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Met de stemmen van Gerard Butler, Cate Blanchett, Jonah Hill en Kit Harington.

Wordt op 30 januari verwacht in de zalen

The Lego Movie Sequel

De Lego Film 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwer-vaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.

Met de stemmen van een hele rist sterren onder wie Margot Robbie, Jason Momoa, Gal Gadot, Chris Pratt en Channing Tatum.

Vanaf 20 februari in de zalen

Urbanus: de Vuilnisheld

Urbanus wordt dit jaar zeventig en om dat te vieren komt er een film uit met de stripheld. Het wordt een zotte animatiefilm voor jong en oud die zich afspeelt in het van de pot gerukte Urbanus-universum van Tollembeek.  

In 'Urbanus: de Vuilnisheld' sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

Met de stemmen van onder meer Urbanus, Frances Lefebure, Sven De Ridder en Ben Segers.

Vanaf 27 februari in de zalen

Bekijk ook:
2019: Het jaar van Urbanus

Wonder Park

Wonder Park vertelt het verhaal over een bijzonder pretpark waar de fantasie van een creatief meisje genaamd June tot leven komt.

Met de stemmen van Jennifer Garner, Mila Kunis en Matthew Broderick

Wordt op 20 maart verwacht in de zalen

Dumbo

Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Circus-eigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Wordt op 27 maart verwacht in de zalen

De Fabeltjeskrant, de grote dierenbos-spelen

De dieren uit Fabeltjesland kregen een upgrade als volledig digitale animatie, zonder dat hun ouderwets geknutselde uiterlijk daarmee verloren ging.

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland; Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo'n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

Vanaf 3 april in de zalen

Binti

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer de politie binnenvalt bij haar en haar vader om hen het land uit te zetten, moeten ze vluchten. Binti ontmoet Elias en de twee worden vrienden. Terwijl Binti Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

'Binti' is een Vlaamse jeugdfilm geschreven en geregisseerd door Frederike Migom met onder andere Bebel Tshiani (Binti), Mo Bakker (Elias), Joke Devynck (mama Elias), Baloji (papa Binti) en Tatyana Beloy.

Vanaf 3 april in de zalen

The Kid who would be King

Op school wordt Alex, een jongetje dat op het eerste gezicht helemaal niet speciaal lijkt, regelmatig gepest. Hier komt verandering in wanneer hij op het beroemde zwaard Excalibur van Koning Arthur stuit. Plotseling ontdekt Alex dat hij bestemd is om een nieuwe Ronde Tafel van ridders samen te stellen. Met zijn nieuwe kameraden moet hij namelijk de machtige tovenares Morgana zien te verslaan. Gelukkig staan ze er niet alleen voor en krijgen ze zelf magische hulp in de vorm van een jongere Merlijn.

Hoofdrolspeler is Louis A. Serkis (zoon van Andy Serkis), andere rollen zijn voor Rebecca Ferguson en Patrick Stewart.

Vanaf 3 april in de zalen

The Queen’s Corgi

The Queen’s Corgi is een gedeeltelijk Belgische productie van de hand van Ben Stassen met de stemmen van Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone.

Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.

Vanaf 3 april in de zalen

Missing Link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link's lang verloren familie: de Yeti's.

Met de stemmen van Zoe Saldana, Hugh Jackman en Emma Thompson.

Vanaf 10 april in de zalen

Shaun the Sheep: Farmageddon

Zo rustig als de avond begon op de Mossy Bottom Farm, zo rumoerig wordt het als er buitenaardse visite langskomt!

In deze sequel op de succesvolle Shaun The Sheep Movie van Aardman Animations, landt er een rare alien op het landgoed van de naamloze boer. Dit wezentje heeft bijzondere krachten, en Shaun zet deze in om de boerderijhond Bitzer te kwellen. Als een mysterieuze organisatie achter de alien aan gaat, begint er voor Shaun en zijn schapenvrienden een intergalactisch avontuur.

Wordt in mei in de zalen verwacht

Detective Pikachu

In ’s werelds eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu speelt Ryan Reynolds in de hoofdrol als Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld die al generaties lang fans naar zich toe weet te trekken.

Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar wat er is gebeurd. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader; Detective Pikachu, een schattige, hilarische detective die zelfs voor zichzelf nog een verwarring is. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan verschillende Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Met ook nog Justice Smith, Kathryn Newton en Ken Watanebe.

Wordt op 15 mei verwacht in de zalen

Aladdin

Naast Dumbo krijgt ook Aladdin een live actionremake, geregisseerd door Guy Ritchie.

De Aladdin cast bestaat uit: Will Smith als de Geest die de kracht heeft om de 3 wensen te vervullen van diegene die zijn lamp bezit; Mena Massoud als Aladdin, de onfortuinlijke maar aimabele straatrat die smoor is op de Sultan’s dochter; Naomi Scott als Princes Jasmine, de Sultan’s mooie dochter die haar inbreng wil hebben over hoe ze haar leven moet leiden; Marwan Kenzari als Jafar, een duivelse magiër die een gemeen plan heeft de Sultan van de troon te stoten en Navid Negahban als de Sultan, de heerser van Agrabah die heel graag een geschikte echtgenoot voor zijn dochter Jasmine wil vinden.

Wordt op 22 mei verwacht in de zalen

Toy Story 4

Woody en de rest van het speelgoed zijn terug voor een geheel nieuw avontuur in Toy Story 4, waarin ze nieuwe vrienden verwelkomen in Bonnie's kamer, inclusief een verlegen nieuw speelgoedje genaamd Forky. Forky houdt vol dat hij GEEN speelgoed is! Forky is een echt bestek-knutselproject en hij is er vrij zeker van dat hij niet in de kamer van Bonnie thuishoort. Telkens als hij probeert weg te komen, haalt iemand hem terug in een avontuur dat hij eigenlijk liever wil overslaan.

Met de stemmen van Tom Hanks, Jordan Peele en Michael Keaton.

Vanaf 26 juni in de zalen

The Secret Life of Pets 2

Ook de film die onthulde wat onze huisdieren uitspoken als de baasjes van huis zijn, krijgt een vervolg. Opnieuw volgen we de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal.

Met de stemmen van Eric Stonestreet, Kevin Hart en Lake Bell.

Wordt in juni in de zalen verwacht

The Lion King

Ook The Lion King krijgt zijn langverwachte live-actionremake, waarin niemand minder dan Beyoncé haar opwachting zal maken als Nala. Regisseur Jon Favreau maakte eerder al de succesvolle remake van The Jungle Book en kan rekenen op een sterrencast, met Donald Glover als Simba, James Earls Jones net als in het origineel als Simba’s vader Mufasa, Chiwetel Ejiofor als de gemene oom Scar en Alfre Woodard als Simba’s moeder Sarabi. Wrattenzwijn Pumbaa en stokstaartje Timon, de vrienden van het leeuwtje, worden neergezet door Seth Rogen en Billy Eichner.

Wordt in juli in de zalen verwacht

Playmobil: The movie

Na Lego krijgt nu ook het speelgoed van Playmobil zijn eigen film.

Wanneer haar broertje Charlie (Gabriel Bateman) plots verdwijnt in het magische Playmobil-universum, begint Marla (Anya Taylor Joy) halsoverkop een gevaarlijke zoektocht naar hem. Dit avontuur leidt haar naar fantastische, nieuwe werelden en wel héél verrassende vrienden, zoals de gladde vrachtwagenchauffeur Del (Jim Gaffigan), de charmante geheime agent Rex Dasher (Daniel Radcliffe), een schattige robot en een extravagante fee (Megan Trainor). Tijdens hun wonderlijke reis leren Marla en Charlie dat werkelijk alles mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft!

Wordt in augustus in de zalen verwacht

Spies in Disguise

Superspion Lance Sterling en wetenschapper Walter Beckett zijn elkaars tegenpolen. Lance is vlot, hoffelijk en charmant. Walter is... dat niet. Maar wat Walter tekort komt aan sociale vaardigheden maakt hij goed aan intelligentie en vindingrijkheid. Zo creëert Walter de geweldige gadgets die Lance gebruikt tijdens zijn epische missies. Maar wanneer gebeurtenissen een onverwachte wending nemen, moeten Walter en Lance plotseling op een geheel nieuwe manier op elkaar vertrouwen. Als dit uitzonderlijke stel niet als een team leert samen te werken, zal de hele wereld in gevaar zijn. Spionnen in vermomming is een komische animatiefilm die zich afspeelt in de spannende wereld van de internationale spionage.

Met de stemmen van Tom Holland, Will Smith, Rashida Jones en Karen Gillan.

Vanaf 14 augustus in de zalen

The Angry Birds Movie 2

Ook The Angry Birds krijgen hun sequel, die zal verschijnen tien jaar na de release van de originele Angry Birds game. Welke avonturen Red, Chuck, Bomb, Matilda, Leonard en Mighty Eagle deze keer zullen beleven is nog niet geweten. Zeker is dat Jason Sudeikis, Peter Dinklage, Josh Gad en Bill Hader opnieuw van de partij zullen zijn om de stemmetjes in te spreken.

Wordt in augustus in de zalen verwacht

The Angry Birds Movie is nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV

Lady and the Tramp

Tegen het einde van het jaar zou Disney zowaar nog met een live-actionversie van een klassieke tekenfilm komen: een remake van Lady and the Tramp uit 1955. Tessa Thompson neemt de rol van Lady op zich, Justin Theroux speelt Tramp. Andere stemmen worden ingesproken door Janelle Monae, Benedict Wong, Sam Elliott en Ashley Jensen. Er zouden echte honden gebruikt worden voor de opnames maar beelden van de nieuwe film kregen we nog niet te zien.

De film wordt in oktober verwacht op de nieuwe online streamingdienst van Disney.

The Addams Family

The Addams Family maakt in 2019 zijn comeback met een animatiefilm van Sausage Party-regisseurs Conrad Vernon en Greg Tiernan. Van Charles Addams’ strips werden eerder al drie langspeelfilms en twee tv-series gemaakt.

In de nieuwe bewerking zullen alle familieleden opnieuw present zijn. Charlize Theron en Oscar Isaac zullen de stemmen inspreken van moeder Morticia en vader Gomez. De kinderen worden vertolkt door Chloë Grace Moretz en Finn Wolfhard. Bette Midler zal Grandmama spelen en Nick Kroll Uncle Fester. Allison Janney tenslotte zal haar stem lenen van Margaux Needler, een reality-tv-ster en makeoverspecialiste die van de familie een perfect gezinnetje wil maken.

Wordt dit najaar in de zalen verwacht.

Frozen 2

De fans van prinses Anna en Elsa, Kristoff en Olaf kunnen nu al beginnen aftellen, want eind dit jaar kunnen ze hun hart ophalen aan het langverwachte vervolg op Frozen. Over het verhaal zijn nog geen details bekend, maar dat het een succes wordt, is nu al zeker.

Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff en Josh Gad keren terug in de stemmencast.

Wordt eind november verwacht in de zalen

Bekijk ook:
Deze films moet je zien in 2019

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top