Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen. ‘Dead Poets Society’ heeft de tand des tijds goed doorstaan: een film uit 1989, maar nog steeds meer dan de moeite waard!

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Zijn filmtip van deze week: Dead Poets Society.
 
Dead Poets Society speelt zich af in 1959 in een stoffig college voor jongens, waar ijzeren discipline heerst. Robin Williams speelt de rol van John Keating, een geïnspireerde en vooral inspirerende leraar Engelse literatuur. Hij wordt op handen gedragen door zijn leerlingen, maar zijn collega’s en directeur zijn minder gecharmeerd door zijn filosofie: het doel van onderwijs is zelfstandig te leren denken.

Een erg ontroerende film, nog steeds! Robin Williams schittert in zijn rol, die volgens Jan zowat de mooiste is uit de rijk gevulde carrière van de betreurde acteur.

Deze film kreeg verschillende Oscarnominaties, onder meer voor 'beste film' en 'beste acteur', maar wist er alleen een te verzilveren in de categorie ‘beste scenario’.
 
Regie: Peter Weir
Cast: Robin Williams, Ethan Hawkes, Robert Sean Leonard.
 
Dead Poets Society’ is tot 3 februari 2019 te huur in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV.