Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! ‘Brimstone’ is een bijzondere horrorwestern van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven, die eerder Jan Terlouws Oorlogswinter verfilmde.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Brimstone!
 
Brimstone is een horrorwestern/wraakfilm met Guy Pearce als een dolgedraaide Calvinistische preker.
De film speelt zich af op het einde van de negentiende eeuw, in het afgelegen westen van Amerika. De jonge tongloze vrouw Liz (Dakota Fanning) woont samen met haar dochter en de weduwnaar Eli en zijn zoon. Omdat Liz niet kan praten, moet haar dochter haar soms helpen bij haar werk. Hun al bij al rustige leven wordt verstoord wanneer op een dag een strenge dominee neerstrijkt in het dorp. De dominee, overtuigd dat hij Gods wil uitvoert, heeft duistere plannen voor Liz en haar dochter.
 
Een bijzondere en fascinerende film, die weliswaar heel expliciet is en niet meteen tot vrolijkheid stemt. Met sterke vertolkingen van onder meer Guy Pearce, Dakota Fanning en Carice Van Houten.
 
Regie: Martin Koolhoven
Cast: Guy Pearce, Dakota Fanning, Kit Harington, Emilia Jones en Carice Van Houten.
 
Brimstone’ is tot 17 februari 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.