Deze films moet je zien in 2019

Films | 2018 was geen onaardig filmjaar, en ook dit jaar krijgen de bioscoopgangers onder ons weer heel wat lekkere hapjes voorgeschoteld. Een greep uit het aanbod!

Door Pickx

Deel dit nieuws

2018 was geen onaardig filmjaar, en ook dit jaar krijgen de bioscoopgangers onder ons weer heel wat lekkere hapjes voorgeschoteld. Een greep uit het aanbod!

The Favourite 
Yorgos Lanthimos verraste vriend en vijand met ‘The Lobster’ en ook zijn nieuwste wapenfeit belooft veel goeds: het is een allesbehalve doorsnee kostuumfilm vol humor, die alludeert op de roddel als zou de Britse koningin Anne lesbisch geweest zijn. Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone zorgen voor vonken. 'The Favourite' scoorde twaalf nominaties bij de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen.

De historie speelt zich af aan het begin van de achttiende eeuw, wanneer Engeland en Frankrijk oorlog voeren. Lady Sarah regeert over het land in de plaats van Koningin Anne, die met haar gezondheid sukkelt en met geregelde woede-uitbarstingen kampt. Wanneer de nieuwe dienares Abigail arriveert, laat de koningin een oogje op haar vallen. Sarah ziet het staatshoofd echter ook wel zitten.
 
Geregisseerd door Yorgos Lanthimos - met Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone
In de bioscoop sinds 9 januari


Meer zin in een filmpje vanuit je luie zetel? Even grasduinen in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV loont de moeite!
 

Green Book

'Green Book' vertelt het verhaal van de zwarte klassieke pianist Donald Shirley en diens blanke chauffeur, in de jaren ’60. De twee kunnen elkaar aanvankelijk niet luchten, maar geleidelijk aan ontstaat er een band. De film van Peter Farrelly, met Mahershala Ali en Viggo Mortensen, was goed voor drie Golden Globes: beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali), beste komedie en beste scenario. Ongetwijfeld Oscarmateriaal, meenden verschillende critici die de prent hebben gezien.
 
Geregisseerd door Peter Farrelly - met Mahershala Ali, Viggo Mortensen en Linda Cardellini
In de bioscoop op 30 januari

 

If Beale Street Could Talk

Over Oscarmateriaal gesproken: er heersen hooggespannen verwachtingen als de titel 'If Beale Street Could Talk' valt. Dat drama werd ingeblikt door Barry Jenkins, en speelt zich af in de jaren ’70. Tish Rivers is een vrouw uit Harlem die zwanger is van haar vriend Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Die zit onterecht in de nor, en Tish wil hem koste wat het kost vrij krijgen. Regina King won een Golden Globe als beste actrice in een bijrol, voor haar rol als Sharon Rivers
 '
Geregisseerd door Barry Jenkins - Met KiKi Layne, Stephan James en Regina King
In de bioscoop op 13 februari 

 '

Urbanus: De Vuilnisheld

Fans van de Urbanusstrips kijken reikhalzend uit naar 27 februari, want dan maakt de animatiefilm Urbanus: De Vuilnisheld een opgemerkte intrede in ’s lands bioscopen.

De inwoners van Tollembeek sluiten een lucratieve deal met Igor de Rus, van wie ze niet weten dat hij eigenlijk hun vermomde dorpsgenoot Jef Patat is. Igor mag gedurende een jaar gevaarlijk afval komen storten in het dorp, en de inwoners krijgen er grof voor betaald. Urbanus kan het geld goed gebruiken: hij wil er een verlovingsring mee kopen om zo Juf Pussy ten huwelijk te vragen. Maar de jeugdige inwoners komen in opstand tegen de afvalplannen.

Geregisseerd door Erik Verkerk en Joost Van den Bosch - Met de stemmen van onder meer Urbanus, Frances Lefebure, Sven De Ridder en Ben Segers
In de bioscoop op 27 februari


2019 : Het jaar van Urbanus

Vice

'Vice' vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney. We zien hoe een bureaucratische insider uit Washington langzaam maar zeker één der belangrijkste mensen ter wereld werd. Een onherkenbare Christian Bale neemt de rol op meesterlijke wijze voor z’n rekening.
 
Geregisseerd door Adam McKay - Met Christian Bale, Amy Adams en Steve Carrell
In de bioscoop op 27 februari
 


Captain Marvel

Wie dacht dat het een jaar zonder superheldenfilms zou worden, denkt maar beter gauw wat anders. In 'Avengers: Infinity War' werd alles uit de kast gehaald om er een verschroeiend spektakel van te maken, en dus moesten regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck flink aan de bak om die wilde actierit te evenaren.

Carol Danvers heeft zich bij de militaire elite-eenheid Starforce aangesloten. Ze neemt het op tegen de Skrulls, te duchten tegenstanders die van gedaante kunnen wisselen en onder het commando staan van Talos, die een invasie van de aarde plant.
 
Geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck - Met Brie Larsson, Samuel L. Jackson en Djimon Hounsou
In de bioscoop op 6 maart


The Mule

Wie Clint Eastwood nog eens aan het werk wil zien in een film die hij zelf regisseert, moet zich binnenkort naar de bioscoop reppen om naar ‘The Mule’ te gaan kijken. In dat drama verdient Earl Stone een centje bij als drugskoerier. Agent Colin Bates zit hem echter op de hielen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Leo Sharp.
 
Met Clint Eastwood, Bradley Cooper en Alison Eastwood
In de bioscoop op 6 maart 


Cruise Control

Over 'Cruise Control' werd aanvankelijk nogal geheimzinnig gedaan: men lanceerde voor de grap het bericht dat de onbekende regisseur Serge Gabriëls weldra aan de opnames van zijn eerste film zou beginnen, een daarvoor een topcast had gestrikt. Serge Gabriëls bleek echter een personage in de film, vertolkt door Lukas Van den Eynde. ‘Het wordt een knappe film, op de grens tussen drama en komedie en met veel knipogen naar de filmwereld’, vertelde Lukas in Gazet Van Antwerpen.

Een korte synopsis: De aan lager wal geraakte regisseur Serge Gabriëls krijgt op een dag het aanbod om een reclamespot te draaien in Griekenland. Hij ruikt zijn kans om met het budget zijn droomfilm te maken.

In de bioscoop op 3 april
Geregisseerd door Rudi Van den Bossche - Met Lukas Van den Eynde, Elke Van Mello en Dirk Roofthooft





Ad Astra

De sciencefictionfilm 'Ad Astra', met Brad Pitt en Tommy Lee Jones in de voornaamste rollen, zou één van de bioscoophits van het jaar moeten worden. Roy McBride gaat op zoek naar zijn vader, die twintig jaar geleden verdween toen hij op eenmansmissie door het heelal vertrok, op zoek naar buitenaards leven. 
 
Geregisseerd door James Gray - Met Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga en Donald Sutherland
In de bioscoop op 22 mei



Rocketman

Rami Malek zette een niet onaardige Freddy Mercury neer op het witte doek, en weldra mag Taron Egerton (bekend van de Kingsman-films) in de huid van een andere muziekgrootheid kruipen: hij speelt Elton John in Rocketman. Onder meer zijn vroege carrière en de samenwerking met songschrijver Bernie Taupin komen ruimschoots aan bod.
 
Geregisseerd door Dexter Fletcher - Met Taron Egerton, Jamie Bell en Richard Madden
In de bioscoop op 29 mei


X-Men: Dark Phoenix

En nog maar eens een superheldenfilm, dit keer eentje die zich afspeelt na de gebeurtenissen in 'X Men: Apocalypse'. De transformatie van Jean Grey in de kwaadaardige Dark Phoenix staat centraal. De X-Men moeten met haar afrekenen om de aardkloot te redden.
 
Geregisseerd door Simon Kinberg met Sophie Turner, Jessica Chastain, Jennifer Lawrence en James McAvoy
In de bioscoop op 5 juni

 


Spider-Man: Far From Home

Over de nieuwe Spider-Man weten we nog niet veel, maar dat het een kijkstuk vol actie en humor gaat worden, lijkt een zekerheid. Het enige wat nu al te vertellen valt over het komende deel in de saga, is dat Peter Parker met vrienden op vakantie gaat naar Europa. Ze strijden er aan de zijde van Mysterio tegen de Elementals. Er werd onder meer opgenomen in Venetië en Praag. 
 
Geregisseerd door Jon Watts met Tom Holland, Michael Keaton en Zendaya
Op 10 juli in de bioscoop

 

Playmobil

Hun concurrenten van Lego kregen een eigen film, en dus konden de Playmobil-figuurtjes niet achterblijven. Of het ergens op gaat lijken, valt af te wachten, maar het brein achter dit lumineuze idee kon alvast Daniel Radcliffe strikken om één van de stemmen in te spreken. Over een Vlaamse stemmencast werd nog niets vernomen. In de animatiefilm gaat Maria op zoek naar haar broer Charlie, die in het Playmobil-universum is verdwenen.
 
Geregisseerd door Lino DiSalvo - op 7 augustus in de bioscoop

Once Upon A Time In Hollywood

Een nieuwe Tarantino wekt sowieso belangstelling op bij de doorsnee filmliefhebber, en voor 'Once Upon A Time In Hollywood' heeft de Amerikaan dan ook nog eens een indrukwekkende cast op de been gekregen: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Bruce Dern en Dakota Fanning tekenen alvast present, net als Al Pacino, voor wie Tarantino speciaal een extra personage bedacht. Er is nog niet echt veel geweten over de plot: het draait om acteur Rick en een bevriende stuntman, die Cliff heet. Ze proberen hun carrière te lanceren in het Los Angeles van eind jaren ’60, toen een moordende Charles Manson dood en verderf zaaide in de States.
 
Geregisseerd door Quentin Tarantino - Met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Al Pacino
In de bioscoop op 14 augustus


 


The Best of Dorien B.

In september zal regisseuse Anke Blondé ons verblijden met de Vlaamse dramatische komedie 'The Best of Dorien B.'

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht, en begint dan haar leven te evalueren.
 
Geregisseerd door Anke Blondé - Met Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck
In de bioscoop op 11 september



The Joker

Over naar het Batman-universum, waar Joaquin Phoenix in de huid van all-time-slechterik The Joker kruipt. Er ligt heel wat druk op zijn schouders, want Heath Ledger en - in een verder verleden - Jack Nicholson zijn twee heren die een weergaloze versie van het vileine heerschap met het spierwitte gezicht neerzetten. Robert De Niro maakt ook deel uit van de cast, en al wat we weten over het verhaal is dat het zich in het Gotham van de jaren ’80 afspeelt, waar The Joker het wil maken als standup-comedian.
 
Geregisseerd door Todd Philips - Met Joaquin Phoenix, Zazie Beetz en Robert De Niro
In de bioscoop op 2 oktober

 

Torpedo

Het is nooit vertoond in Vlaanderen, maar regisseur Sven Huybrechts wil binnenkort uitpakken met een avonturenfilm in de sfeer van Indiana Jones. ‘Torpedo’ vertelt het relaas van een troep Vlaamse verzetsstrijders die een Duitse U-boot kapen, met een lading uranium aan boord, om ermee van Congo naar de VS te varen. Huybrechts kan alvast rekenen op een topcast, Hannes De Maeyer zorgt voor de muziek.
 
Geregisseerd door Sven Huybrechts - Met Koen De Bouw, Vic De Wachter, Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts
In de bioscoop op 23 oktober

 


Charlie’s Angels

Het nieuwe jaar brengt ons meerdere recyclagepogingen van beproefde recepten: ook Charlie’s Angels worden nog eens uit de kast gehaald. Na een tv-serie in de jaren ’70 en een succesvolle filmreboot met Cameron Diaz, Lucy Liu en Drew Barrymore komt er nu een nieuw hoofdstuk in de saga aan, 19 jaar na de vorige. In de film volgen we een nieuwe generatie Angels die in opdracht van belangrijke klanten riskante beveiligingsoperaties uitvoeren.
 
Geregisseerd door Elizabeth Banks - Met Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinkska
In de bioscoop op 6 november

 

Star Wars Episode IX

In december komt het laatste deel van de jongste Star Wars-trilogie eraan. Over de inhoud is nog weinig bekend en de protagonisten zijn nog volop bezig met de opnames. John Williams neemt de soundtrack voor zijn rekening.
 
Geregisseerd door J.J. Abrams - Met Daisy Ridley, Adam Driver en John Boyega

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top