Deze films moet je zien in 2019

2018 was geen onaardig filmjaar, en ook dit jaar krijgen de bioscoopgangers onder ons weer heel wat lekkere hapjes voorgeschoteld. Een greep uit het aanbod!
Deze films moet je zien in 2019 © Isopix

2018 was geen onaardig filmjaar, en ook dit jaar krijgen de bioscoopgangers onder ons weer heel wat lekkere hapjes voorgeschoteld. Een greep uit het aanbod!

The Favourite 
Yorgos Lanthimos verraste vriend en vijand met ‘The Lobster’ en ook zijn nieuwste wapenfeit belooft veel goeds: het is een allesbehalve doorsnee kostuumfilm vol humor, die alludeert op de roddel als zou de Britse koningin Anne lesbisch geweest zijn. Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone zorgen voor vonken. 'The Favourite' scoorde twaalf nominaties bij de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen.

De historie speelt zich af aan het begin van de achttiende eeuw, wanneer Engeland en Frankrijk oorlog voeren. Lady Sarah regeert over het land in de plaats van Koningin Anne, die met haar gezondheid sukkelt en met geregelde woede-uitbarstingen kampt. Wanneer de nieuwe dienares Abigail arriveert, laat de koningin een oogje op haar vallen. Sarah ziet het staatshoofd echter ook wel zitten.
 
Geregisseerd door Yorgos Lanthimos - met Olivia Colman, Rachel Weisz en Emma Stone
In de bioscoop sinds 9 januari


Meer zin in een filmpje vanuit je luie zetel? Even grasduinen in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV loont de moeite!
 

Green Book

Green Book © Isopix

'Green Book' vertelt het verhaal van de zwarte klassieke pianist Donald Shirley en diens blanke chauffeur, in de jaren ’60. De twee kunnen elkaar aanvankelijk niet luchten, maar geleidelijk aan ontstaat er een band. De film van Peter Farrelly, met Mahershala Ali en Viggo Mortensen, was goed voor drie Golden Globes: beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali), beste komedie en beste scenario. Ongetwijfeld Oscarmateriaal, meenden verschillende critici die de prent hebben gezien.
 
Geregisseerd door Peter Farrelly - met Mahershala Ali, Viggo Mortensen en Linda Cardellini
In de bioscoop op 30 januari

 

If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk © Isopix

Over Oscarmateriaal gesproken: er heersen hooggespannen verwachtingen als de titel 'If Beale Street Could Talk' valt. Dat drama werd ingeblikt door Barry Jenkins, en speelt zich af in de jaren ’70. Tish Rivers is een vrouw uit Harlem die zwanger is van haar vriend Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Die zit onterecht in de nor, en Tish wil hem koste wat het kost vrij krijgen. Regina King won een Golden Globe als beste actrice in een bijrol, voor haar rol als Sharon Rivers
 '
Geregisseerd door Barry Jenkins - Met KiKi Layne, Stephan James en Regina King
In de bioscoop op 13 februari 

 '

Urbanus: De Vuilnisheld

Urbanus: De Vuilnisheld

Fans van de Urbanusstrips kijken reikhalzend uit naar 27 februari, want dan maakt de animatiefilm Urbanus: De Vuilnisheld een opgemerkte intrede in ’s lands bioscopen.

De inwoners van Tollembeek sluiten een lucratieve deal met Igor de Rus, van wie ze niet weten dat hij eigenlijk hun vermomde dorpsgenoot Jef Patat is. Igor mag gedurende een jaar gevaarlijk afval komen storten in het dorp, en de inwoners krijgen er grof voor betaald. Urbanus kan het geld goed gebruiken: hij wil er een verlovingsring mee kopen om zo Juf Pussy ten huwelijk te vragen. Maar de jeugdige inwoners komen in opstand tegen de afvalplannen.

Geregisseerd door Erik Verkerk en Joost Van den Bosch - Met de stemmen van onder meer Urbanus, Frances Lefebure, Sven De Ridder en Ben Segers
In de bioscoop op 27 februari


2019 : Het jaar van Urbanus

Vice

Vice © Isopix

'Vice' vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney. We zien hoe een bureaucratische insider uit Washington langzaam maar zeker één der belangrijkste mensen ter wereld werd. Een onherkenbare Christian Bale neemt de rol op meesterlijke wijze voor z’n rekening.
 
Geregisseerd door Adam McKay - Met Christian Bale, Amy Adams en Steve Carrell
In de bioscoop op 27 februari
 


Captain Marvel

Captain Marvel © Isopix

Wie dacht dat het een jaar zonder superheldenfilms zou worden, denkt maar beter gauw wat anders. In 'Avengers: Infinity War' werd alles uit de kast gehaald om er een verschroeiend spektakel van te maken, en dus moesten regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck flink aan de bak om die wilde actierit te evenaren.

Carol Danvers heeft zich bij de militaire elite-eenheid Starforce aangesloten. Ze neemt het op tegen de Skrulls, te duchten tegenstanders die van gedaante kunnen wisselen en onder het commando staan van Talos, die een invasie van de aarde plant.
 
Geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck - Met Brie Larsson, Samuel L. Jackson en Djimon Hounsou
In de bioscoop op 6 maart


The Mule

The Mule © Isopix

Wie Clint Eastwood nog eens aan het werk wil zien in een film die hij zelf regisseert, moet zich binnenkort naar de bioscoop reppen om naar ‘The Mule’ te gaan kijken. In dat drama verdient Earl Stone een centje bij als drugskoerier. Agent Colin Bates zit hem echter op de hielen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Leo Sharp.
 
Met Clint Eastwood, Bradley Cooper en Alison Eastwood
In de bioscoop op 6 maart 


Cruise Control

Cruise Control © Isopix

Over 'Cruise Control' werd aanvankelijk nogal geheimzinnig gedaan: men lanceerde voor de grap het bericht dat de onbekende regisseur Serge Gabriëls weldra aan de opnames van zijn eerste film zou beginnen, een daarvoor een topcast had gestrikt. Serge Gabriëls bleek echter een personage in de film, vertolkt door Lukas Van den Eynde. ‘Het wordt een knappe film, op de grens tussen drama en komedie en met veel knipogen naar de filmwereld’, vertelde Lukas in Gazet Van Antwerpen.

Een korte synopsis: De aan lager wal geraakte regisseur Serge Gabriëls krijgt op een dag het aanbod om een reclamespot te draaien in Griekenland. Hij ruikt zijn kans om met het budget zijn droomfilm te maken.

In de bioscoop op 3 april
Geregisseerd door Rudi Van den Bossche - Met Lukas Van den Eynde, Elke Van Mello en Dirk Roofthooft

Ad Astra

Ad Astra

De sciencefictionfilm 'Ad Astra', met Brad Pitt en Tommy Lee Jones in de voornaamste rollen, zou één van de bioscoophits van het jaar moeten worden. Roy McBride gaat op zoek naar zijn vader, die twintig jaar geleden verdween toen hij op eenmansmissie door het heelal vertrok, op zoek naar buitenaards leven. 
 
Geregisseerd door James Gray - Met Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga en Donald Sutherland
In de bioscoop op 22 meiRocketman

Rocketman © Isopix

Rami Malek zette een niet onaardige Freddy Mercury neer op het witte doek, en weldra mag Taron Egerton (bekend van de Kingsman-films) in de huid van een andere muziekgrootheid kruipen: hij speelt Elton John in Rocketman. Onder meer zijn vroege carrière en de samenwerking met songschrijver Bernie Taupin komen ruimschoots aan bod.
 
Geregisseerd door Dexter Fletcher - Met Taron Egerton, Jamie Bell en Richard Madden
In de bioscoop op 29 mei


X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix © Isopix

En nog maar eens een superheldenfilm, dit keer eentje die zich afspeelt na de gebeurtenissen in 'X Men: Apocalypse'. De transformatie van Jean Grey in de kwaadaardige Dark Phoenix staat centraal. De X-Men moeten met haar afrekenen om de aardkloot te redden.
 
Geregisseerd door Simon Kinberg met Sophie Turner, Jessica Chastain, Jennifer Lawrence en James McAvoy
In de bioscoop op 5 juni

 


Spider-Man: Far From Home

Spider-Man: Far From Home © Isopix

Over de nieuwe Spider-Man weten we nog niet veel, maar dat het een kijkstuk vol actie en humor gaat worden, lijkt een zekerheid. Het enige wat nu al te vertellen valt over het komende deel in de saga, is dat Peter Parker met vrienden op vakantie gaat naar Europa. Ze strijden er aan de zijde van Mysterio tegen de Elementals. Er werd onder meer opgenomen in Venetië en Praag. 
 
Geregisseerd door Jon Watts met Tom Holland, Michael Keaton en Zendaya
Op 10 juli in de bioscoop

 

Playmobil

Playmobil © Isopix

Hun concurrenten van Lego kregen een eigen film, en dus konden de Playmobil-figuurtjes niet achterblijven. Of het ergens op gaat lijken, valt af te wachten, maar het brein achter dit lumineuze idee kon alvast Daniel Radcliffe strikken om één van de stemmen in te spreken. Over een Vlaamse stemmencast werd nog niets vernomen. In de animatiefilm gaat Maria op zoek naar haar broer Charlie, die in het Playmobil-universum is verdwenen.
 
Geregisseerd door Lino DiSalvo - op 7 augustus in de bioscoop

Once Upon A Time In Hollywood

Once Upon A Time In Hollywood © W Blanco / Backgrid / Photo News

Een nieuwe Tarantino wekt sowieso belangstelling op bij de doorsnee filmliefhebber, en voor 'Once Upon A Time In Hollywood' heeft de Amerikaan dan ook nog eens een indrukwekkende cast op de been gekregen: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Bruce Dern en Dakota Fanning tekenen alvast present, net als Al Pacino, voor wie Tarantino speciaal een extra personage bedacht. Er is nog niet echt veel geweten over de plot: het draait om acteur Rick en een bevriende stuntman, die Cliff heet. Ze proberen hun carrière te lanceren in het Los Angeles van eind jaren ’60, toen een moordende Charles Manson dood en verderf zaaide in de States.
 
Geregisseerd door Quentin Tarantino - Met Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie en Al Pacino
In de bioscoop op 14 augustus


 


The Best of Dorien B.

The Best of Dorien B.

In september zal regisseuse Anke Blondé ons verblijden met de Vlaamse dramatische komedie 'The Best of Dorien B.'

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht, en begint dan haar leven te evalueren.
 
Geregisseerd door Anke Blondé - Met Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke en Dirk Van Dijck
In de bioscoop op 11 septemberThe Joker

The Joker © Isopix

Over naar het Batman-universum, waar Joaquin Phoenix in de huid van all-time-slechterik The Joker kruipt. Er ligt heel wat druk op zijn schouders, want Heath Ledger en - in een verder verleden - Jack Nicholson zijn twee heren die een weergaloze versie van het vileine heerschap met het spierwitte gezicht neerzetten. Robert De Niro maakt ook deel uit van de cast, en al wat we weten over het verhaal is dat het zich in het Gotham van de jaren ’80 afspeelt, waar The Joker het wil maken als standup-comedian.
 
Geregisseerd door Todd Philips - Met Joaquin Phoenix, Zazie Beetz en Robert De Niro
In de bioscoop op 2 oktober

 

Torpedo

Torpedo

Het is nooit vertoond in Vlaanderen, maar regisseur Sven Huybrechts wil binnenkort uitpakken met een avonturenfilm in de sfeer van Indiana Jones. ‘Torpedo’ vertelt het relaas van een troep Vlaamse verzetsstrijders die een Duitse U-boot kapen, met een lading uranium aan boord, om ermee van Congo naar de VS te varen. Huybrechts kan alvast rekenen op een topcast, Hannes De Maeyer zorgt voor de muziek.
 
Geregisseerd door Sven Huybrechts - Met Koen De Bouw, Vic De Wachter, Ella-June Henrard en Joren Seldeslachts
In de bioscoop op 23 oktober

 


Charlie’s Angels

Charlie’s Angels

Het nieuwe jaar brengt ons meerdere recyclagepogingen van beproefde recepten: ook Charlie’s Angels worden nog eens uit de kast gehaald. Na een tv-serie in de jaren ’70 en een succesvolle filmreboot met Cameron Diaz, Lucy Liu en Drew Barrymore komt er nu een nieuw hoofdstuk in de saga aan, 19 jaar na de vorige. In de film volgen we een nieuwe generatie Angels die in opdracht van belangrijke klanten riskante beveiligingsoperaties uitvoeren.
 
Geregisseerd door Elizabeth Banks - Met Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinkska
In de bioscoop op 6 november

 

Star Wars Episode IX

Star Wars Episode IX

In december komt het laatste deel van de jongste Star Wars-trilogie eraan. Over de inhoud is nog weinig bekend en de protagonisten zijn nog volop bezig met de opnames. John Williams neemt de soundtrack voor zijn rekening.
 
Geregisseerd door J.J. Abrams - Met Daisy Ridley, Adam Driver en John Boyega

Waag je kans en win

Bekijk alles
Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Test je kennis over het WK Wielrennen en beleef een VIP-dag op de Kwaremont!

Ben je klant bij Proximus? Dan kan je dankzij Enjoy! deze sublieme ervaring winnen.

Win de nieuwe LG Q60!

Win de nieuwe LG Q60!

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? De LG Q60 zal je zeker kunnen verleiden!

Music Maestro

Bekijk alles
Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop dan de wereld

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Lost Frequencies: gevonden, een groot talent!

Sommige bands of artiesten weten zich onder de radar van de pers en de media in de hoogste regionen van de pop- en rockcharts te manoeuvreren. Zonder noemenswaardige hype of grote marketingcampagne lossen ze een single, een album of een paar songs en – hup! – ze weten zich meteen gebeiteld in het geheugen van talloze muziekfans. Het overkwam Lost Frequencies, aka Frederik De Laet, die op een goeie dag een song ineenknutselde op zijn slaapkamer en twee jaar later de wereld rondtoerde.

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Kid Noize, maak kennis met de man met het apenhoofd!

Begin dit jaar bracht Kid Noize 'The Man with a Monkey Face' uit. De release ging samen met de publicatie van een stripverhaal: 'De Man Met Het Apenhoofd', dat uitkwam bij Uitgeverij Dupuis. Op 20 juli staat hij op het Ardeense festival Les Francofolies de Spa en op 22 november neemt hij de AB in. Wij spraken een tijd geleden met hem.

Tien weetjes over Pukkelpop!

Tien weetjes over Pukkelpop!

Dat je veel weet over het festival nemen we graag aan, maar wedden dat je van deze wist-je-datjes toch even schrikt? Of tenminste opkijkt… Tien weetjes over een van de fijnste festivals ter wereld! Je leest het hier allemaal.

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig: koorknaap met skills

Martin Solveig. Groot in Frankrijk en ver daarbuiten. Niet meteen een naam om een boeiende carrière mee te maken, want zeg nu zelf, als je de naam Martin Solveig hoort, denk je niet meteen aan een befaamd dj.

Laurent Garnier, een levende technolegende

Laurent Garnier, een levende technolegende

Op 11 juli staat de Franse technopionier Laurent Garnier op de planken van het Dour Festival. Garnier is zowat een levende legende in de clubscène. Een korte kennismaking.

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Bon Jovi, een geoliede rockmachine

Op zondag 14 juli is Bon Jovi de headliner op TW Classic. De Amerikaanse rockdinosaurussen zijn al 30 jaar bezig en scoorden een hele batterij aan hits. Wij zetten enkele markante feiten over de band op een rijtje.

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Parov Stelar: de top van de electro swing op Dour!

Marcus Füreder. Zo heet-ie echt. 45 jaar oud. Producer en superstar dj. Ondertussen vind je hem aan de top van de electro swing. Niet zomaar toevallig. Sinds 2001 brengt de man ep's en albums uit met een ongekende efficiëntie en gemak. Bekend met 'Clap Your Hands'? Dat is alvast één hit! En dan hebben we het nog niet gehad over de dansende menigten en zijn nieuwste project Stelartronic.

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Cypress Hill: nog steeds insane in the brain

Hou het moment vrij in je Dour-bands-to-see-lijstje en check Cypress Hill, hiphop van de bovenste plank (waar de pakken weed liggen), gebracht door heren van stand die zich al sinds 1995 staande houden...

Sport in de kijker

Bekijk alles
Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Stoelendans in 1A en 1B: deze clubs kozen voor een nieuwe coach

Acht van de zestien eersteklassers en drie van de acht clubs uit de Proximus League wisselden deze zomer van trainer. Net niet de helft van de Belgische profclubs slaat dus een andere weg in. Wij stellen de nieuwe trainers even voor.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray, de Britse tennislegende die Fred Perry deed vergeten

Andy Murray maakte onlangs zijn comeback in het dubbeltoernooi van Queen's na zijn operatie van de laatste hoop aan de heup. Met succes, want hij schreef het toernooi meteen op zijn naam. Ook in Wimbledon is hij van de partij in het dubbelspel, waar hij zijn natie in het verleden al in vervoering bracht. Fred wie?

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Alles wat je moet weten over de Afrika Cup 2019

Geen Europees kampioenschap of Wereldbeker voetbal deze zomer, maar dat wil niet zeggen dat er geen grote internationale voetbaltoernooien zijn. Voor vrouwenvoetbal moeten we op het WK in Frankrijk zijn, op het Amerikaanse continent zijn er de Copa América en de Gold Cup, de U21 spelen een EK en op het Afrikaanse continent is er de Afrika Cup, ook wel de Coupe d’Afrique des Nations of CAN genoemd. Het Afrikaanse landentoernooi wordt voor het eerst in de zomer en met 24 ploegen gespeeld. In Egypte wordt een opvolger gezocht voor Kameroen dat de vorige editie won.

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Met bloed, zweet en tranen: de achtste titel op een rij voor Oostende

Zoals de laatste jaren steeds het geval was, startte Oostende het nieuwe seizoen in de Euromillions League als topfavoriet. De kustploeg ging op zoek naar een achtste opeenvolgende landstitel. De geelhemden kregen zware tegenstand uit Antwerpen, maar slaagden toch in hun doel. Een overzicht van een mooi seizoen.

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Ronde van Zwitserland: laatste rechte lijn naar de Tour

Wie niet voor het Critérium du Dauphiné koos om zich voor te bereiden op de Tour de France, warmt zich vanaf 15 juni op in de Ronde van Zwitserland. Onder hen Geraint Thomas en Egan Bernal. Je kan de rittenkoers live volgen op Proximus TV.

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Veel Britten, een Belg en de ex-verloofde van Wozniacki: dit zijn de beste Europese golfers

Golfen is hot, de sport wint steeds meer aan populariteit. Traditiegetrouw hebben de Verenigde Staten enkele wereldsterren in hun rangen, maar Europa moet niet onderdoen. Wij pikten er tien Europese toppers uit.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (18 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Programma's waarvan je reiskriebels krijgt

Geen budget om dit jaar op vakantie te gaan? Deze programma's nemen jou vanuit je zetel mee op reis.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

La Casa de Papel: klaar voor seizoen 3!

Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (17 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

De tv-aanraders van de week (15 t.e.m. 21 juli)

Bewolkt buiten? Op tv schijnt de zon altijd! Dit zijn onze tv-tips voor de komende dagen.

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Van Blackadder tot Mister Bean: waarom Rowan Atkinson een onderschatte acteur is

Wie kent hem niet? De hilarische Rowan Atkinson heeft al heel wat rollen mogen vertolken, maar blijft toch vooral bekend als Mister Bean, de knullige man met zijn teddybeer. Maar ken je ook de andere fenomenale films en series waarin hij zijn beste acteerkunsten mocht bovenhalen? Naast komedie speelde hij best ook al wat serieuze rollen. Wij geven je graag een overzicht van zijn palmares.

Showbizznieuws heet van de naald

Showbizznieuws heet van de naald

Met welke strapatsen trokken BV's en Hollywoodberoemdheden de afgelopen dagen de aandacht? Je leest er hier alles over!

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

Een gehaat tv-personage vertolken is geen pretje

‘Ge zou toch eens wat minder aan de fles moeten zitten’: in de tijd dat Jacky Lafon nog de rol van het populaire Familie-personage Zatte Rita vertolkte, kreeg ze die goede raad met de regelmaat van de klok te horen. De groep tv-kijkers die het moeilijk heeft om het onderscheid te maken tussen fictie en realiteit lijkt de laatste jaren explosief te groeien, en dat mochten ook de volgende schermgezichten aan den lijve ondervinden.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (12 juli)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (10 juli)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Deze internationale topfilms werden voor een stuk opgenomen in België

Kursk, de film van de Oscargenomineerde Deense regisseur Thomas Vinterberg over de ramp met de gelijknamige Russische onderzeeër in 2000, is nu te bekijken in de op aavraag-catalogus van Proximus. Met Matthias Schoenaerts in een glansrol en internationale sterren als Colin Firth en Léa Seydoux, maar ook met bijrollen voor Vlaamse acteurs zoals Josse De Pauw, Eva Van der Gucht en Koen De Sutter.

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Intel past regels voor Grand Slam aan

Intel past regels voor Grand Slam aan

Nadat Astralis en Team Liquid in de eerste twee jaren aan de haal gingen met de Intel Grand Slam, en de bijhorende prijs van 1 miljoen dollar, heeft Intel nu besloten om de regels voor de derde jaargang ietwat aan te passen.

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael “ODEE” O’Dell voegt zich bij Rogue

Michael "ODEE" O'Dell, oprichter van Dignitas en een van de bekendste namen binnen esports, gaat binnenkort aan de slag bij ReKTGlobal en Rogue.

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce stopt met Rocket League team

Splyce heeft op Twitter aangekondigd dat het ophoudt met het eigen Rocket League team. Dat presteerde de afgelopen maanden beneden peil en de organisatie heeft geen zin om een nieuw team uit te bouwen.

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment wil esportteams afsplitsen

RFRSH Entertainment, de organisator van de BLAST Pro Series en de eigenaar van de teams Astralis en Origen, is van plan om zijn teams af te splitsen in een apart bedrijf, zodat het kan focussen op de organisatie van events.

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Echo Fox krijgt meer tijd om racismezaak aan te pakken

Riot Games heeft de deadline die het Echo Fox had opgelegd om de racismezaak binnen het bedrijf op te lossen, verlengt. Normaal moest dat binnen 60 dagen geregeld zijn, maar de organisatie krijgt nu een week extra.

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

Groepen FIFA eWorld Cup zijn bekend

FIFA en EA Sports hebben de groepen voor de FIFA eWorld Cup, die volgende maand plaatsvindt in Londen, bekendgemaakt. Daarin vinden we alvast een bekende Belg in terug.

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Eerste verlies voor Fnatic in LEC is een feit

Het heeft lang geduurd, maar Fnatic is niet meer ongeslagen in de Summer Split van de LEC. Boosdoener was Splyce, dat op zaterdag slaagde waar alle andere teams tot nu toe niet in waren gelukt.

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Team Liquid wint nog maar eens toptornooi

Dit weekend vond in Los Angeles de volgende editie van de BLAST Pro Series plaats. Met acht topteams waren er heel wat op zoek naar de overwinning, maar uiteindelijk was het weer Team Liquid dat met de trofee ging lopen.

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

BLAST Pro Series Los Angeles kondigt map picks aan

Dit weekend vinden de BLAST Pro Series in Los Angeles plaats en nu heeft de organisatie de map picks van de verschillende rondes bekendgemaakt.

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

forZe moet forfait geven voor IEM Chicago 2019

De Russische organisatie forZe heeft zich moeten terugtrekken uit de IEM Chicago 2019, een tornooi met een prijzenpot van 250.000 dollar, nadat het te kampen kreeg met visumproblemen.

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

LEC Spring Finals bracht flink wat in het laatje voor Rotterdam

Riot Games heeft bekendgemaakt hoe groot de financiële impact van de LEC Spring Finals in Rotterdam was. Een studie heeft aangetoond dat de stad er bijna 2,5 miljoen euro aan verdiende.

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Heretics neemt roster FrenchFrogs over

Esportsorganisatie Heretics heeft het roster van FrenchFrogs overgenomen. Dat is eigenlijk het oude CS:GO-team van 3DMAX, met daarbij onder andere de Belg David "davidp" Prins.

Top