Nu in de bioscoop (9 januari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus).

Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

The Favourite

"Met voorsprong het meest getikte kostuumdrama dat je ooit hebt gezien" zegt de vakpers. "The Favourite toont een spetterende machtsstrijd tussen topactrices Emma Stone en Rachel Weisz, gekruid met absurde humor, rare seks en bikkelharde dialogen". De macabere meester van de lach, heeft opnieuw een pareltje afgeleverd. Yorgos Lanthimos ('The Lobster', 'The Killing Of A Sacred Deer') is één van die cinéasten die zijn eigen universum weet te creëren. In zijn geval is dat één van absurditeit, directheid, psychopathische personages en donkere hilariteit. De vrouwelijke personages (die door drie topactrices worden vertolkt) in 'The Favourite' zijn rauw, dominant, direct en onwaarschijnlijk/ongewild grappig. De hedendaagse humor en het magistrale 18de eeuwse decor zijn een 'match made in heaven'.

Engeland is in volle oorlog met de Fransen. De emotioneel en fysiek gehavende koningin Anne zwaait de scepter. Schijnbaar bewust van haar onbekwaamheid laat ze haar goede vriendin en meesterstrateeg 'Lady Sarah' het land besturen. De mannen, die zijn namelijk te druk bezig met het racen van hun ganzen en het importeren van ananassen. De nieuwe dienstmeid Abigail heeft de aandacht getrokken van Sarah en ze neemt het meisje in bescherming. Abigail kan opnieuw proeven van de aristocratie, waartoe ze ooit behoorde en waar ze een allesoverheersend verlangen naar koestert. Sarah wijkt vanwege staatszaken steeds vaker van de zijde van Queen Anne. Abigail ziet haar kans schoon om het vertrouwen van de koningin te winnen en haar ambities waar te maken. Geen vrouw, man of konijn zal haar een strobreed in de weg leggen. Het zijn harde tijden.

The Favourite won twee prijzen tijdens de 75ste editie van het filmfestival van Venetië. Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film de juryprijs in de wacht. De film was ook genomineerd voor vijf Golden Globes, maar kon er maar één in de wacht slepen, nl. door Olivia Colman voor 'beste actrice in een komedie' voor haar rol als Queen Anne. The Favourite is ook 12 keer genomineerd voor de Bafta's, de Britse filmprijzen die op 10 februari in Londen uitgereikt worden.

Komisch historisch drama van Yorgos Lanthimos, met Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult en Joe Alwyn

IMDb-score: 8,0/10


Deze films moet je zien in 2019

Prachtige jurken op de Golden Globes
De beste rollen van Emma Stone


Creed II

Het leven is voor Adonis Creed (Michael B. Jordan) een evenwichtsoefening geworden. Balancerend tussen persoonlijke verplichtingen en zijn volgende gevecht, maakt hij zich klaar voor de grootste uitdaging van zijn leven. Zijn volgende tegenstander heeft vanuit het verleden nog banden met zijn familie, wat zijn drang naar het winnen van deze strijd in de ring alleen maar intensiveert. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) bevindt zich continu aan zijn zijde en samen confronteren zij hun gedeelde nalatenschap. Ze vragen zich af wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten en ontdekken dat niets belangrijker is dan familie. Creed II gaat over teruggaan naar de basis, waarom je in eerste instantie kampioen werd en dat waar je ook naartoe zal gaan, je niet kan ontsnappen aan je verleden.

Actiefilm van Steven Caple Jr., met Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson

IMDb-score: 7,0/10

The Kindergarten Teacher

De veertigjarige New-Yorkse kleuterjuf Lisa raakt stilaan uitgeblust, zowel in de klas als thuis. Het enige lichtpuntje in haar leven zijn de avondlessen poëzie die ze volgt. Wanneer ze ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas wel eens een poëtisch kindgenie zou kunnen zijn, raakt Lisa eerst door hem gefascineerd - en vervolgens geobsedeerd. Terwijl ze probeert om hem te beschermen tegen zijn afwezige ouders, zet ze al snel haar eigen carrière, gezin en vrijheid op het spel om zijn artistieke potentieel tot wording te laten komen.

Drama van Sara Colangelo, met Maggie Gyllenhaal, Rosa Salazar, Gael García Bernal en  Ato Blankson-Wood

IMDb-score: 6,8/10

Las Herederas

In dit ingetogen drama volgen we Chela en Chiquita, twee vrouwen van rijke komaf die al meer dan dertig jaar samen zijn. Als de erfenis opdroogt en de schulden ophopen, komt Chiquita in de gevangenis terecht. De introverte Chela is aanvankelijk ten einde raad. Ze begint chauffeur te spelen voor een aantal buurvrouwen en leert zo de jongere Angy kennen. Overrompeld door haar sensuele spontaniteit, kruipt Chela langzaam uit haar schulp en proeft van de vrijheid. Deze elegante film snijdt subtiel en met veel psychologische diepgang verschillende complexe thema's aan: ouderdom, (homo)seksualiteit en de conservatieve klassenmaatschappij.

Deze film won al tal van prijzen (o.a. Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn) en is dan ook Paraguay’s inzending voor de Oscars volgend jaar.

Drama van Marcelo Martinessi, met Ana Brun, Margarita Irun en Ana Ivanova

IMDb-score: 7,0/10

Les Invisibles

Als gevolg van een gemeentelijke beslissing, zal "L'Envol", het opvangcentrum voor vrouwen zonder woonplaats, sluiten. Er resteren nog maar drie maanden voor de maatschappelijke werkers om koste wat het kost de vrouwen waar ze voor zorgen te reïntegreren. Daarvoor zijn vanaf nu alle middelen toegestaan, zelfs bedrog en leugens.

Komedie van Louis-Julien Petit, met Noémie Lvovsky, Audrey Lamy, Natalie Beder, Fatsah Bouyahmed en Corinne Masiero

IMDb-score: 6,5/10

Edmond

December 1897, Parijs. De toneelschrijver Edmond Rostand is nog geen dertig, maar heeft al twee kinderen en kampt met veel zorgen. Hij heeft al twee jaar niets geschreven. Uit wanhoop biedt hij de grote Constant Coquelin een nieuw stuk aan, een heroïsche komedie, in coupletten, voor de feestdagen. Het enige probleem is dat het nog niet geschreven is.

Historisch drama van Alexis Michalik, met Thomas Solivérès, Olivier Gourmet en Mathilde Seigner

IMDb-score: 7,8/10

Les Chatouilles

Odette is 8 jaar en houdt van dansen en tekenen. Waarom wantrouwt ze een vriend van haar ouders die een "kietelspelletje" met haar wil spelen? Eenmaal volwassen, danst Odette haar woede weg. Ze verbreekt de stilte en omarmt het leven...

Drama van Andréa Bescond & Eric Métayer, met Andréa Bescond, Karin Viard en Clovis Cornillac

IMDb-score: 6,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Aquaman: Science fiction-film van James Wan, met Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe en Nicole Kidman
2. Mary Poppins Returns: Familiefilm/musical van Rob Marshall, met Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Lin-Manuel Miranda , Emily Mortimer en Ben Whishaw
3. Bumblebee: Actie/Science-Fictionfilm van Travis Knight, met Hailee Steinfeld, Marcella Bragio en John Cena
4. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2: Animatiefilm van Phil Johnston & Rich Moore, met de stemmen van John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot (O.V.)/Stijn Cole, Britt Van Der Borght, Peter Van de Veire, Tatyana Beloy, Sven De Ridder, Alex Agnew, Laura Tesoro, Stan Van Samang, Michael Pas, Eline De Munck en Tinne Oltmans (Vlaamse versie)
5. The Grinch: Animatiefilm van Yarrow Cheney en Scott Mosier, met de stemmen van Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones en Pharrell Williams (OV) / Tom Dewispelaere, Nora Schepens, Siska Schoeters en Pieter Embrechts (Vlaamse versie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top