Prachtige jurken op de Golden Globes

Films | Op de 76ste editie van de Golden Globes waren Bohemian Rhapsody en Green Book de grote winnaars. Maar wie was de winnaar op de rode loper?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de 76ste editie van de Golden Globes waren Bohemian Rhapsody en Green Book de grote winnaars. Maar wie was de winnaar op de rode loper? Enkele van de trends: zilver, roze, diepe decolletés en glitters. Bekijk hier een selectie van de mooiste en opvallendste looks van de avond.

Nicole Kidman

Nicole Kidman was genomineerd voor haar rol in de film Destroyer. Ze viel op in een nauwaansluitende, donkerrode jurk van Michael Kors bestaande uit pailletten.

Emily Blunt

Emily Blunt had een nominatie op zak voor haar rol in Mary Poppins Returns. Op de rode loper koos ze voor een zilverkleurige jurk van Alexander McQueen met cutouts.

Julia Roberts

Julia Roberts was genomineerd voor haar rol in de tv-serie Homecoming. Op de rode loper straalde ze in een ontwerp van Stella McCartney, mét broek.

Charlize Theron

Charlize Theron kon haar nominatie voor Tully niet verzilveren, maar was wel een van de meest stijlvolle sterren in een jurk van Dior in zwart en wit.

Tully is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV

Claire Foy

Claire Foy koos voor een gele jurk van Miu Miu met zilverkleurige details. Ze was genomineerd voor haar bijrol in First Man.

Emma Stone

Emma Stone had een nominatie op zak voor haar bijrol in The Favourite. Ze droeg een lichtroze jurk van Louis Vuitton met borduurwerk.

Keri Russell

De prijs voor beste dramaserie ging naar The Americans, maar Keri Russell kon haar persoonlijke nominatie niet verzilveren. Aan haar glitterjurk van Monique Lhuillier met duizelingwekkend decolleté zal het niet gelegen hebben.

Kristen Bell

Kristen Bell had een nominatie op zak voor haar rol in de tv-serie The Good Place. Ze koos voor een roze jurk van Zuhair Murad met diep decolleté en kristalaccent op de schouders.

Penelope Cruz

In haar zwarte glitterjurk van Ralph and Russo zorgde Penelope Croz voor een wauw-effect. Haar nominatie voor The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story kon ze niet verzilveren.

Rachel Weisz

Rachel Weisz had een nominatie op zak voor haar bijrol in The Favourite. Een paar maanden na haar bevalling straalde de 48-jarige actrice in een jurk met ruches van Celine.

Bekijk ook:
Geboren in 2018 en nu al beroemd

Thandie Newton

Thandie Newton was genomineerd voor haar rol in Westworld. Ze koos voor een jurk van Michael Kors met cutouts en zilverkleurig borduurwerk.

Amy Adams

Amy Adams was twee keer genomineerd: voor haar bijrol in de film Vice én voor haar rol in de miniserie Sharp Objects. Haar jurk is een ontwerp van Calvin Klein.

Bradley Cooper en Irina Shayk

Bradley Cooper was genomineerd als beste acteur én beste regisseur voor A Star is Born. Op de rode loper was het zijn vriendin Irina Shayk die met alle aandacht ging lopen in een goudkleurige jurk van Atelier Versace met hoge split.

Anne Hathaway

Anne Hathaway viel op in een jurk met trendy luipaardprint van Elie Saab.

Dakota Fanning

De zilverkleurige jurk van Dakota Fanning uit The Alienist viel op door de strikjes op de achterkant. De serie van onze landgenoot Jakob Verbruggen kon zijn nominaties niet verzilveren.

Bekijk ook:
The Alienist: duistere moorden met de stempel van Jakob Verbruggen

Emmy Rossum

Emmy Rossum uit Shameless zag er uit als een prinsesje in haar roze baljurk van Monique Lhuillier.

Saoirse Ronan

Van een duizelingwekkend decolleté gesproken. Saoirse Ronan, vorig jaar een van de winnaars voor Lady Bird, straalde in een zilverkleurige jurk van Gucci.

Halle Berry

Een van de meest gewaagde outfits van de avond. Halle Berry koos voor een jurk van Zuhair Murad in kant en fluweel met indrukwekkend decolleté.

Lupita Nyong’o

Lupita Nuong’o uit Black Panther, genomineerd voor beste film, viel op in een felblauwe jurk met glitters van Calvin Klein.

Rami Malek

Rami Malek won de prijs voor beste acteur in een drama voor zijn rol van Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Hij koos voor een klassieke smoking van Givenchy met wit strikje.

Glenn Close

Glenn Close ging aan de haal met de Globe voor beste actrice in een dramafilm voor The Wife, goed voor een staande ovatie en een sterke speech. Haar zwarte, vormloze jurk was een tegenvaller.

Lady Gaga

Lady Gaga zag de prijs voor beste actrice aan haar neus voorbij gaan, maar won wel de Globe voor beste originele nummer voor Shallow uit A Star is Born. Bij haar lavendelkleurige jurk van Valentino met opvallende cape hoorde een bijpassende haarkleur. Het blijft Lady Gaga natuurlijk!

Olivia Colman

Olivia Colman werd bekroond voor haar rol van Queen Anne in The Favourite als beste actrice in een komedie. Ze koos voor een jurk van Stella McCartney met visnetdetails.

The Favourite loopt vanaf deze week bij ons in de zalen.

Christian Bale

Beste acteur in een komedie is Christian Bale voor zijn rol in Vice, de film over Dick Cheney. Hij koos net als zijn echtgenote Sibi Blazic voor een volledig zwarte outfit.

Regina King

Winnares van de beste actrice in een bijrol voor If Beal Street Could Talk. Haar roze glitterjurk is een ontwerp van Alberta Ferretti.

Mahershala Ali

Green Booke won de prijs voor beste komedie en Mahershali Ali ging aan de haal met de Globe voor beste acteur in een bijrol, voor Timothée Chalamet uit Beautiful Boy. Zijn echtgenote Amatus Sami-Karim droeg zonder twijfel een van de meest opmerkelijke jurken van de avond.

Sandra Oh

Sandra Oh mocht de show mee presenteren en viel ook in de prijzen als beste actrice in een tv-drama voor Killing Eve. De actrice met Koreaanse roots droeg twee verschillende witte jurken, van Atelier Versace en Stella McCartney.

Richard Madden

De winnaar van de Globe voor beste acteur in een tv-drama voor Bodyguard droeg een eenvoudige smoking.

Bekijk ook:
Bingewatch-alarm: Bodyguard, must-see en nu op Netflix!

Rachel Brosnahan

Net als bij de Emmy Awards viel Rachel Brosnahan in de prijzen voor haar hoofdrol in de komische reeks The Marvelous Mrs. Maisel. In haar gele jurk van Prada zorgde ze voor een zonnestraal op de rode loper.

Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones

Beste tv-comedyserie werd The Kominsky Method, waarvoor Michael Douglas ook in de prijzen viel als beste acteur. Zijn echtgenote Catherine Zeta-Jones zorgde voor wat extra glamour in haar groene jurk van Elie Saab met hoge split.

Patricia Clarkson

Patricia Clarkson ging aan de haal met de Globe voor beste bijrol in een miniseries voor Sharp Objects. Haar oranjerode jurk is een ontwerp van Georges Chakra.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top