Nu in de bioscoop (2 januari)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in ’s lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV (Lees hier hoe je een film huurt uit de catalogus).

Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus!

The Possession of Hannah Grace

Het verhaal gaat over een vrouwelijke politieagent die net terug is uit een afkickkliniek. Zij gaat werken in de nachtdienst bij het lijkenhuis van een ziekenhuis. Daar vinden echter een aantal bizarre en vooral gewelddadige voorvallen plaats want een kwaadaardige entiteit heeft bezit heeft genomen van een van de lijken.

Horrorfolm van Diederik Van Rooijen, met Shay Mitchell, Grey Damon en Kirby Johnson

IMDb-score: 5,1/10

Les Filles du Soleil

Bahar, de bevelhebber van het bataljon Koeridsche vrouwelijke soldaten (Filles du Soleil), besluit terug te keren naar de stad waar een aantal van hen een paar maanden geleden gevangen is genomen door extremisten. Ze ontmoet Mathilde, een Franse journalist, die de eerste dagen van het offensief vastlegt.

Oorlogsdrama van Eva Husson, met  Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot en Zübeyde Bulut

IMDb-score: 5,7/10

Premières Vacances

Marion en Ben zijn tweeëndertig jaar. Ze ontmoeten elkaar toevallig en worden op wonderbaarlijke wijze verliefd. Ze besluiten heel snel om samen op vakantie te gaan zodat ze hun begin van de idyllische geschiedenis kunnen bekronen. Maar dat verblijf zal hun verschillen daadwerkelijk onthullen en het wordt voor hen een nachtmerrie.

Komedie van Patrick Cassir, met Jonathan Cohen, Camille Chamoux en Camille Cottin

IMDb-score: 6,5/10

Un Beau Voyou

Commissaris Beffrois wacht met een gemengd enthousiasme op zijn pensioen wanneer een diefstal van schilderijen zijn aandacht trekt. Is het de elegantie van het proces? Het lef van de misdaad? De schoonheid van het gestolen werk? Belfort gaat koortsachtig op zoek naar een atypische dief die een echte acrobaat blijkt te zijn.

Komedie van Lucas Bernard, met Charles Berling, Swann Arlaud en Jennifer Decker
 

Los Versos del Olvido

De bejaarde conciërge van een afgelegen mortuarium heeft een onberispelijk geheugen voor alles behalve namen. Hij brengt zijn dagen door met lichamen te tonen aan degenen die hun verloren dierbaren opzoeken. Wanneer protest uitbreekt in een nabijgelegen stad en het leger het huis gebruikt om burgerlijke slachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Hij herinnert zich zijn persoonlijke verliezen en begint met een magische odyssee om haar een degelijke begrafenis te geven. Hij krijgt daarvoor de hulp van een mysterieuze grafdelver die verhalen over de doden verzamelt, een oude vrouw die naar haar reeds lang verloren dochter zoekt en de chauffeur van een lijkwagen die door zijn verleden wordt gekweld.

Drama van Alireza Khatami, met Juan Margallo, Tomás del Estal en Manuel Morón

IMDb-score: 6,7/10

Fortuna

Fortuna is een Ethiopisch meisje van 14 jaar dat sinds haar aankomst in Lampedusa niks meer van haar ouders vernomen heeft. Samen met enkele andere vluchtelingen krijgt ze onderdak toegewezen in een Zwitsers klooster. Terwijl ze wachten op de overheidsinstanties om over hun lot te beslissen, wordt ze verliefd op Kabir, een 26-jarige Afrikaanse vluchteling. De Zwitserse regisseur Germinal Roaux giet de harde realiteit in een aantrekkelijk, mystiek zwart-wit jasje.

Romantisch drama van Germinal Roaux, met Kidist Siyum, Bruno Ganz en Patrick d'Assumçao

IMDb-score: 6,4/10


Lees ons interview met regisseur Germinal Roaux (Fr)

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Aquaman: Science fiction-film van James Wan, met Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe en Nicole Kidman
2. Mary Poppins Returns: Familiefilm/musical van Rob Marshall, met Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth, Lin-Manuel Miranda , Emily Mortimer en Ben Whishaw
3. Bumblebee: Actie/Science-Fictionfilm van Travis Knight, met Hailee Steinfeld, Marcella Bragio en John Cena
4. Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2: Animatiefilm van Phil Johnston & Rich Moore, met de stemmen van John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot (O.V.)/Stijn Cole, Britt Van Der Borght, Peter Van de Veire, Tatyana Beloy, Sven De Ridder, Alex Agnew, Laura Tesoro, Stan Van Samang, Michael Pas, Eline De Munck en Tinne Oltmans (Vlaamse versie)
5. The Grinch: Animatiefilm van Yarrow Cheney en Scott Mosier, met de stemmen van Benedict Cumberbatch, Cameron Seely, Rashida Jones en Pharrell Williams (OV) / Tom Dewispelaere, Nora Schepens, Siska Schoeters en Pieter Embrechts (Vlaamse versie)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top