Dit zijn de filmflops van het jaar

Terwijl Black Panther en Avengers: Infinity War dit jaar echte hits waren in de bioscoop, waren er ook films die het aan de kassa een pak minder goed deden dan verwacht.
Dit zijn de filmflops van het jaar © Isopix

Ontdek hier de films die het grote publiek niet konden overtuigen, ondanks een groot budget.

Mortal Engines

Mortal Engines © Isopix

Een populaire boekenreeks die onder handen genomen werd door Peter Jackson: het leek een garantie voor succes, maar de spectaculaire post-apocalyptische sciencefictionfilm Mortal Engines kan die verwachtingen helemaal niet inlossen. De film bracht tot nu tot 55 miljoen dollar op, maar kostte wel meer dan 100 miljoen, alleen maar om hem te maken. Of ook de volgende boeken uit de reeks verfilmd zullen worden, is dan ook maar de vraag.

Duizenden jaren nadat een vernietigende catastrofe de aarde onvruchtbaar maakte, zwerven mobiele steden rond op zoek naar eten en brandstof. Toms leven wordt overhoop gegooid wanneer hij de mysterieuze Hester ontmoet. Die bindt de strijd aan met Thaddeus Valentine, die jaren geleden haar moeder vermoordde. Het blijkt echter een ongelijke strijd, en Hester en Tom worden gedwongen zich aan te sluiten bij een rebellenbeweging die wil voorkomen dat Valentine een machtig wapen in handen krijgt.

Robin Hood

Robin Hood © Isopix

Een bekend verhaal en grote namen als Taron Egerton, Jamie Foxx en Jamie Dornan op de affiche: het was niet genoeg om van de nieuwste Robin Hood een succes te maken. Acht jaar na de ook al geflopte Robin Hood van Ridley Scott kon ook deze verfilming het publiek niet overtuigen. Een opbrengst van zo’n 73 miljoen voor een productiebudget van 100 miljoen dollar is te weinig.

Als Robin Hood terugkomt van de kruistochten, herkent hij het land dat hij achterliet niet meer. Engeland is tot een onder corruptie kreunende maatschappij verworden waarin intriges en klassenongelijkheid welig tieren. Hood besluit gewapend met masker, pijl en boog orde op zaken te stellen. Hij vindt een medestrijder in Little John en wordt verliefd op de even mooie als koppige Marian. Al snel krijgt hij echter af te rekenen met de genadeloze sheriff van Nottingham.

The Girl in the Spider’s Web

The Girl in the Spider’s Web © Isopix

Na het succes van The Girl With the Dragon Tattoo stond het in de sterren geschreven dat Hollywood ook aan de slag zou gaan met het vervolg, The Girl in the Spider’s Web, hoewel niet neergepend door Stieg Larsson. Maar zonder regisseur David Fincher en Rooney Mara als Lisbeth Salander kreeg de film nauwelijks aandacht. Ondanks positieve recensies over hoofdrolspeelster Claire Foy bracht de film slechts 34 miljoen op, tegenover een productiebudget van 43 miljoen dollar.  

Lisbeth Salander had alle contact met haar vroegere partner Mikael Blomkvist verbroken, maar wordt nu toch opnieuw door hem ingeschakeld. Samen moeten ze op zoek naar de ware toedracht achter de moord op Frans Balder, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. Tegelijk moeten ze Balders autistische zoon August voor eenzelfde lot behoeden. Intussen steekt een nieuwe tegenstander van formaat de kop op.

The Sisters Brothers

The Sisters Brothers © Isopix

Veel positieve geluiden over The Sisters Brothers bij de critici: de westernkomedie met John C. Reilly en Joaquin Phoenix leverde regisseur Jacques Audiard de Zilveren Leeuw op op het filmfestival van Venetië. Maar The Sisters Brothers is met een budget van 38 miljoen dollar wel een dure indiefilm en dan is een opbrengst van slechts 10 miljoen een erg pijnlijke zaak.

De broeders Charlie en Eli Sisters trekken het land rond als moordcommando voor de mysterieuze opdrachtgever 'de Commodore'. Onderweg naar de goudmijnen in de buurt van Sacramento krijgt Eli wroeging over hun immorele manier van geld verdienen, maar daar heeft de aan whiskey en vechtpartijen verslaafde Charlie geen oren naar. Hun volgende slachtoffer is een zekere Warm, de eigenaar van een goudmijn. De opdracht pakt evenwel anders uit dan verwacht.

Kin

Kin © Isopix

Is de sciencefictionfilm Kin je dit jaar helemaal ontgaan? Dat hoeft niet te verbazen. De film met Zoë Kravitz, Dennis Quaid en James Franco was een regelrechte flop die nog geen derde van zijn productiebudget van 30 miljoen dollar kon ophalen aan de box office.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis slaat een man op de vlucht met zijn adoptiebroer. Ze worden achtervolgd door een gewetenloze misdadiger die wraak wil nemen. Het enige dat hen kan helpen is een vreemd wapen dat in hun handen is gekomen en een vrouw die het voor hen opneemt.

Kin is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

The Happytime Murders

The Happytime Murders © Isopix

Zelfs Melissa McCarthy kon deze van de pot gerukte komedie niet redden. Wel goed onderhandeld, want ze zou voor deze film een salaris van 17,5 miljoen dollar opgestreken hebben. Als je weet dat de film in totaal slechts 27,5 miljoen dollar opbracht, is de rekening snel gemaakt.

In deze misdaadkomedie wordt de wereld bevolkt door zowel mensen als poppen. Deze laatste worden als minderwaardige burgers beschouwd. Privédetective Phil Phillips komt de moordenaar van zijn broer op het spoor. Het blijkt al snel dat het een seriemoordenaar is die de acteurs uit een beroemde televisieserie uit de jaren tachtig in het vizier heeft. Ook het vroegere liefje van Phil, de mooie Jenny, staat op de lijst van de moordenaar.

The Happytime Murders is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story © Isopix

Hoewel Solo: A Star Wars Story geen flop is in de strikte zin van het woord met een wereldwijde opbrengst van 390 miljoen dollar, was dat toch een flinke ontgoocheling voor Disney. Met een productiebudget van 275 miljoen dollar was de film met Alden Ehrenreich en Emilia Clarke dan ook een van de duurste ooit om te maken. Het verschil met de 1,3 miljard opbrengst voor The Last Jedi en 1 miljard voor Rogue One is bovendien groot. Disney besliste dan ook zich te bezinnen over de Star Wars franchise.

In deze prequel op de originele Star Wars films volgen we de avonturen van de jonge ruimtesmokkelaar Han. Tijdens zijn escapades in de duistere criminele onderwereld ontmoet Han zijn toekomstige copiloot Chewbacca en de beruchte gokker Lando Calrissian. Van daaruit ontvouwt zich een reis aan boord van de Millenium Falcon die het lot zal bepalen van een van de meest onwaarschijnlijke helden ooit.

Solo: A Star Wars Story is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

A Wrinkle in Time

A Wrinkle in Time © Isopix

Een pak minder goed nog verging het Disney met A Wrinkle in Time. De langverwachte verfilming van het gelijknamige kinderboek door Ava DuVernay met sterren als Reese Witherspoon, Oprah Winfrey en Mindy Kaling in de hoofdrollen, verscheen bij ons zelfs niet in de bioscoop na de tegenvallende prestaties in de Verenigde Staten. Uiteindelijk verdiende de film ongeveer de helft van zijn productiebudget van 250 miljoen dollar terug.

Meg is de dochter van wetenschapper Alex Murry. Als haar vader plotseling verdwijnt, spit Meg de zaak tot op de bodem uit. Ze ontdekt dat Alex aan een speciaal project voor de overheid werkte, de zogenoemde tesseract, een hyperkubus waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Samen met haar kompanen gebruikt Meg de tesseract om allerlei kleurrijke planeten af te reizen op zoek naar haar vader.

The Hurricane Heist

The Hurricane Heist © Isopix

Een mix tussen een rampenfilm en een heistfilm van de regisseur van de allereerste The Fast of the Furious klonk nog zo slecht niet, maar het resultaat was dat volgens de critici wel. De kritiek op de slechte vertolkingen van Maggie Grace en Toby Kebbell en de zwakke plot bereikten uiteraard ook het publiek. Uiteindelijk is het nog straf dat deze film 31 miljoen dollar opbracht, al kostte de film 35 miljoen om te maken.

Een team hackers infiltreert in een gelddrukkerij in een klein Amerikaans kustdorpje. De buit bedraagt tweehonderd miljoen dollar. Tijdens de overval barst de hevigste orkaan los uit de geschiedenis van Amerika. Meteoroloog Will en bewaker Casey moeten niet alleen proberen de roof te verijdelen, maar ook de waanzinnige storm zien te overleven.

The Hurricane Heist is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus TV.

Early Man

Early Man © Isopix

Deze stopmotion animatiefilm met de stemmen van Tom Hiddleston, Eddie Redmayne en Maisie Williams kreeg goede kritieken, maar kon het publiek niet overtuigen. De film kwam uit een week na Pieter Konijn en dezelfde week als blockbuster Black Panther: de concurrentie was dan ook zwaar. Na een mislukte start in Groot-Brittannië probeerde de filmmaatschappij het tij nog te keren met een dure promotiecampagne in de Verenigde Staten, maar met 54 miljoen opbrengst bracht de film slechts ongeveer evenveel op als het productiebudget alleen.

Dug is een kerel uit de steentijd die door zijn rijzige gestalte niet echt geschikt is voor een leven als holbewoner. Wanneer hij en zijn stamgenoten uit hun idyllische plekje in het bos worden verdreven door hun opvolgers uit de bronstijd, gaat Dug samen met het zwijn Hognob de strijd aan tegen de arrogante Lord Nooth en diens handlangers.

Bekijk ook:
Wereldwijde box-office stevent af op absoluut recordjaar
De beste films van 2018 volgens de redactie

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
Dit waren de zomerhits van 2019

Dit waren de zomerhits van 2019

Niels Destadsbader won dan wel voor het derde jaar op rij de Radio 2 Zomerhit 2019 met 'Mee Naar Boven', er werden deze zomer nog heel wat andere zomerse hits gescoord! Wij zetten de nummers op een rij die je voor altijd zullen terug katapulteren naar de hete zomer van 2019!

De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Zes nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en vier bekende rechters vanaf maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week

Er zit een haar in de boter tussen Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht, de nieuwe Eén-talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis heet 'Vandaag', Rik Verheye maakt een nieuwe reeks met West-Vlaamse inslag, Dwayne Johnson is de best betaalde acteur en Flip Kowlier zorgt voortaan voor de muziek in 'De Ideale Wereld'. Wat reilde en zeilde er de afgelopen dagen in BV-land en Hollywood? Dat lees je hier!

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Welke films en series moeten opgenomen worden in de Vlaamse canon?

Er is de laatste weken heel wat te doen over de Vlaamse canon, een voorstel dat de onderhandelaars die zich moeten buigen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering onder ogen kregen. Volgens het document is het ‘een lijst van ankerpunten uit onze Vlaamse cultuur en geschiedenis, die Vlaanderen als Europese natie typeren’. Meteen kwamen behulpzame Twitteraars op de proppen met allerlei voorstellen: Suske en Wiske, lintbebouwing, het Le Lac Du Connemara-dansje-inclusief-servietten dat op geen enkel feest mag ontbreken en F.C. De Kampioenen werden aangehaald als onmisbare fenomenen uit de Vlaamse cultuur. Maar welke films en series verdienen eigenlijk een plaatsje in zo’n canon? Wat volgt is alvast een verdienstelijke poging om een paar onvergetelijke meesterwerken op te lijsten.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (22 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

2018 was een uitstekend jaar voor de Belgische film, en die trend zet zich ook dit jaar voort. Er gingen al heel wat nieuwe Vlaamse en Waalse films in première tijdens de eerste helft van 2019. En het zit er nog niet op voor dit jaar, want aan het einde van deze zomer en in het najaar verschijnen er met o.a. 'De Patrick' (foto), 'The Best of Dorien B', 'Bastaard', 'Torpedo', 'Cleo' en 'Yummy' nog enkele parels van eigen bodem die je absoluut niet mag missen.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

Deze films geven je een instant vakantiegevoel

De Belgische zomer staat niet altijd garant voor zonnige dagen en zwoele temperaturen. Maar niet getreurd. Je kan het zomergevoel zelf maken en je woonkamer vullen met zon door naar een vrolijke, zomerse film te kijken. Van muzikale komedies gefilmd op zonnige locaties tot films over zomerse romances… Check onze 10 favoriete films om de vakantie tot bij jou te brengen.

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

De tv-tips van de week (20 t.e.m. 25 augustus)

Wat is er de komende dagen de moeite waard om op tv te bekijken? Dat lees je hier!

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

Zes mensen opgepakt in zaak rond CS:GO-matchfixing

In Australië heeft het gerecht zes mensen opgepakt in een zaak rond matchfixing binnen CS:GO. Ze zouden afspraken gemaakt hebben rond het vervalsen van wedstrijden om er vervolgens weddenschappen op af te sluiten.

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group komt ook met FIFA-team op de proppen

Astralis Group, dat onlangs werd afgesplitst van RFRSH Entertainment om de teams in onder te brengen, heeft nu ook een eigen FIFA-team gelanceerd. Future FC komt zo naast Astralis en Origen terecht.

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians laat LoL-team gaan

Brussels Guardians heeft gisteren op Twitter laten weten dat het zijn team in League of Legends heeft laten gaan. Die beslissing maakt het nadat het al een tijdje de zwakke prestaties aan elkaar rijgt.

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid opent nieuw complex in… Utrecht

Team Liquid, een van de grootste esportsorganisaties in de wereld, heeft aangekondigd dat het een nieuw trainingscomplex gaat openen. Dat krijgt zowaar een plek in Utrecht.

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Amsterdam krijgt eigen esportsstadion

Rabobank en H20 Esports investeren samen in de creatie van het Rabo Esports Stadium Amsterdam. Dat moet het eerste volwaardige esportsstadion in Nederland worden.

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Fnatic zet Xizt en Twist op de bank

Het CS:GO-team van Fnatic heeft met Xizt en Twist twee spelers op de bank gezet. Het hoopt met de veranderingen opnieuw te kunnen doorgroeien naar de top van de ranking.

Ford lanceert eigen esportsteam

Ford lanceert eigen esportsteam

Het Amerikaanse automerk Ford heeft met Fordzilla een eigen esportsteam opgericht. Het team zal in eerste instantie deelnemen aan toernooien in Forza Motorsport 7, maar ook andere games staan op het programma.

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC haalt b0RUP binnen

HEROIC heeft een vervanger gevonden voor Niels-Christain "NaToSaphiX" Sillassen. Die werd na amper drie maanden weggestuurd bij HEROIC. Zijn plek wordt nu ingenomen door Johannes "b0RUP" Borup.

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Misfits en Kroenke kopen ook franchise in Call of Duty League

Acitivision Blizzard heeft aangekondigd dat het nog eens twee slots in de vernieuwde Call of Duty League heeft verkocht. Kroenke Sports & Entertainment en Misfits Gaming vervoegen het lijstje.

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Top