Een nieuwe week, een nieuwe filmtip van Jan Verheyen! ‘Hell or High Water’ is een geweldig en pakkende misdaadfilm van David Mackenzie, met hoofdrollen voor Chris Pine, Ben Foster en Jeff Bridges.

Zin in een film, maar nog geen idee wat je wil zien? Jan Verheyen steekt graag een handje toe. Elke week geeft hij hier een filmtip. Deze week: Hell or High Water!
 
Hell or High Water is een pakkende misdaadfilm en een soort moderne western, met een pakkend verhaal, mooie beelden en een sterke cast.

Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) Howard zijn twee broers, die na de dood van hun moeder de familieboerderij dreigen te verliezen. Om hun schulden bij de bank af te lossen, besluiten ze kleine filialen van diezelfde bank te overvallen. Ze stelen nooit grote bedragen en hopen op die manier onder de radar van de FBI te blijven. Dat lijkt ook te lukken, tot de bijna gepensioneerde Texas Ranger Marcus Hamilton (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.

Het verhaal van ‘Hell or High Water’ is geschreven door de scenarist van ‘Sicario’, Taylor Sheridan. De soundtrack is van Nick Cave en Warren Ellis. Hell or High Water werd in 2017 genomineerd voor maar liefst vier Oscars.
 
Regie: David Mackenzie
Cast: Chris Pine, Ben Foster en Jeff Bridges
 
Hell or High Water’ is tot 13 juni 2019 te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.